Terug

 • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
 • Erectiepillen anoniem verzonden
 • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Erectie stimulerende middelen en hartproblemen

 • Door Cees
 • 24 / 10 / 2018 0
Erectie stimulerende middelen en hartproblemen

Iedere man die met een dergelijk fysiek ongemak te maken krijgt dient uitermate voorzichtig te zijn bij het gebruik van erectie versterkende middelen.

Verstandig om een arts te consulteren

Het gehele stelsel van hart en bloedsomloop, ook wel het cardiovasculaire systeem genoemd, kan op zeker moment zodanige afwijkingen hebben dat dit onder meer tot erectiestoornis leidt. Iedere man die met een dergelijk fysiek ongemak te maken krijgt dient uitermate voorzichtig te zijn bij het gebruik van erectie versterkende middelen. Alvorens hier überhaupt aan te beginnen doe je er verstandig aan om een (huis-)arts te consulteren, of in geval van ernstige stoornis aan het hart een cardioloog. Dat kan er mogelijk toe leiden dat het gebruiken van erectiepillen ten sterkste wordt ontraden. Je doet er goed aan je daar strikt aan te houden, hoe vervelend ook, maar let wel: het kan levensbedreigend zijn. In erectie pillen zitten zg. PDE 5 remmers. We hebben het dan voornamelijk over Cialis, Viagra en Levitra. De werking van deze PDE 5 remmers komt er op neer dat ze, weliswaar tijdelijk, de bloedvaten wijder maken. Je kunt natuurlijk op je klompen aanvoelen dat dit in geval van volstrekt niet wenselijk is.

Bij deze geven we je een opsomming van mogelijke (recentelijke) hart- en vaatafwijkingen die in combinatie met gebruik van erectie versterkende middelen fatale gevolgen kunnen hebben:

 • Het eerste half jaar na een hart- of herseninfarct is voorzichtigheid geboden;
 • Hartfalen gelijk aan, dan wel groter als klasse 2;
 • Een bloeddruk die lager is dan 90/50;
 • Instabiele angina pectoris met pijn op de borst;
 • Hen die seksuele activiteit met klem is ontraden;
 • Angina pectoris tijdens seksuele activiteit.
 • De combinatie met het gebruik van middelen die nitraten bevatten. Hierbij moet je denken aan medicatie die je gebruikt ter behandeling van angina pectoris, maar zeker ook de seksdrug ‘poppers’. Je bloeddruk kan in combinatie daarmee dalen tot een gevaarlijk laag niveau vanwege het tegelijkertijd gebruiken van PDE 5 remmers die in de erectiemiddelen zijn verwerkt.

Naar schatting gebruikt ca. 30 tot 40 % van de mannen die een cardiovasculair probleem hebben erectie stimulerende middelen in combinatie met de voorgeschreven medicatie voor hun aandoening. Tekenend bij deze vaststelling is dat dit gebruik naar schatting twee keer hoger is dan bij mannen die geen cardiovasculaire aandoeningen hebben of gehad hebben.  

Overlappende risicofactoren

Risicofactoren aangaande cardiovasculaire problemen vormen ook vaak de basis van een erectiestoornis. Oorzaken als roken, overgewicht, te hoge bloeddruk, te hoog cholesterolgehalte in het bloed (veroorzaakt door een storing in de stofwisseling) evenals diabetes mellitus (dit betekent letterlijk ‘honingzoete doorstroming’ en wordt doorgaans aangeduid als suikerziekte, of in de volksmond als ‘suiker’) liggen hieraan ten grondslag. Dit zijn stuk voor stuk mogelijke oorzaken  van aderverkalking, ofwel het dichtslibben van de aderen, met alle nare gevolgen van dien, zoals hartfalen, een hersenbloeding e.d. Maar ook de toevoer van bloed naar de penis kan worden belemmerd door dichtgeslibde aderen zodat er van een erectie geen sprake meer kan zijn, zelfs op het moment dat je met een seksuele prikkeling wordt geconfronteerd.

Mocht je eventueel toch de behoefte, c.q. noodzaak hebben om erectie versterkende middelen te gaan gebruiken dan is de enige veilige en verstandige manier om dit te doen na een bezoek aan huisarts en zo nodig aansluitend een consult bij de cardioloog. Dit voornamelijk om te voorkomen dat er sprake is van zg. contra-indicatie (het gebruik van meerdere medicijnen die mogelijk elkaar in de weg staan). Bovendien bestaan er in geval van ernstige hart problemen nog andere bezwaren tegen het gebruik van erectiepillen.     

Wees zorgvuldig bij de keuze van webshops

De overgrote meerderheid van mensen die om een of andere reden een erectie stimulerend middel wenst aan te schaffen doet dit om hen moverende redenen via het internet. Daarbij dien je je te realiseren dat een erectiepil of gel altijd een aankoop is die een risico inhoudt. Het is niet voor niets dat er voor een aantal van dergelijke middelen een officieel recept van een arts nodig is ten einde lukraak slikken te voorkomen. Er is in sommige gevallen sprake van gezondheidsrisico’s die je beter kunt mijden. Het is ontegenzeggelijk zo dat er ook in de handel in erectiepillen lieden zijn die lieden zijn die nep- of namaakpillen op het internet aanbieden. Bij de productie hiervan kunnen middelen zijn toegevoegd die jouw een gezondheid kunnen schaden, maar ook zijn er aanbieders die pillen aanbieden waarin überhaupt geen werkzame stof is verwerkt. Dat schaadt weliswaar de gezondheid niet, maar veel plezier beleef je er ook niet aan. Wees dus voorzichtig met je keuze van een webwinkel, shops in Europa zijn per definitie meer aan te bevelen. Het is altijd aan te raden om eerst contact met een arts op te nemen.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een arts.

Bron
Redactie, Verywellmind.com-Jacqueline Sinfield, Centrumvoorurologie.nl.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box