Terug

 • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
 • Erectiepillen anoniem verzonden
 • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Afrodisiaca

Afrodisiaca

Er bestaat een oneindige lijst aan kruiden die een lustopwekkende werking zouden hebben. Vaak gaat het om exotische en dure kruiden, zoals saffraan, gember, kaneel, peper en curcuma.

Afrodisiaca: mythe of realiteit

Impotentie en erectieproblemen bestaan al eeuwen, dus het is geen wonder dat er vele huis, tuin en keuken middeltjes bestaan die zouden moeten werken bij erectieproblemen of potentie problemen. Deze middeltjes worden ook wel afrodisiaca genoemd. Dit Griekse woord is vernoemd naar de Griekse godin Aphrodite: de godin van de schoonheid, de zinnelijke liefde en de vruchtbaarheid. In de loop der eeuwen zijn veel van deze middeltjes beschreven, maar geen enkel middel is wetenschappelijk bewezen voor zijn werking.

Wat zijn afrodisiaca?

Wild en orgaanvlees worden al honderden jaren beschouwd als lustopwekkend (zoals merg, zwezerik niertjes en dergelijke), kreeft, oesters, truffels, kaviaar, en diverse paddenstoelen en de allerlei verschillende kruiden (mengsels) worden als afrodisiaca gezien. Bepaalde groenten, zoals artisjok, asperges en selder worden gezien als lustopwekkend. Waarschijnlijk vanwege de vorm. Ook wordt de fazant en de duif vanwege zijn verliefde gedrag gezien als afrodisiaca. Ook diverse alcoholische dranken zoals likeuren en champagne zouden het seksleven stimuleren. Een Franse brandewijn met een adder erin werd zelfs als aphrodisiac verkocht. Opvallend aan deze voorbeelden is dat het vaak om zeer dure producten gaat die niet iedereen dagelijks koopt. Dit heeft wellicht bijgedragen aan de reputaties van deze exclusieve lustopwekkende producten.

Een lange geschiedenis

In Indische manuscripten kun je al dingen lezen over kruidencombinaties die de geslachtsdrift zouden verbeteren. Sesamkorrels geweekt in melk met de testikels van een bok bijvoorbeeld. Een man zou vervolgens in staat zijn om wel honderd vrouwen te bevredigen. Saffraan, bonen, boter en pikante ingrediënten zoals knoflook, muskaatnoot, gember, peper zijn, samen met de testikels stieren of afscheidingen van bronstige olifanten, allemaal ingrediënten die de man en vrouw een beter seksleven kunnen geven.

Marco Polo heeft ook de miraculeuze krachten van exotische specerijen beschreven van bijvoorbeeld kruidnagel, muskaatnoot, taart peperstruik en zwarte peper. Columbus, had de stukken van Marco Polo gelezen en ging ook op zoek naar een afrodisiacum als kruidnagel dat wonderen zou verrichten. Hij beschreef wel 60 planeten die als afrodisiacum kunnen werken. De tomaat en de aardappel kregen zelfs een erotisch tintje.

In het Christelijke Europa werden afrodisiaca door de kerk verboden, omdat impotentie een straf van god zou zijn. Zelf de monniken mochten geen bonenkruid in hun tuin platen om geen stoute gedachten te krijgen en te zondigen. Vanaf de Renaissance periode werd impotentie meer als een aandoening gezien die behandeld zou moeten worden. In de vorige eeuw schreef de befaamde Franse culinaire auteur Brillat-Savarin dat bijvoorbeeld haas, oesters, vanille, donker vlees, truffels, selder en asperges de lust zouden opwekken.

Kruiden

Er bestaat een oneindige lijst aan kruiden die een lustopwekkende werking zouden hebben. Vaak gaat het om exotische en dure kruiden, zoals saffraan, gember, kaneel, peper en curcuma. Maar ook kruiden uit de kruidentuin zouden wonderen kunnen verrichten, zoals bonenkruid, munt, marjolein en lavendel.

Tijm is een goed tonicum dat versterkend en ook kalmerend werkt. Tijm (Thymus vulgaris) zou iemands verlegenheid kunnen overwinnen. Men kan de krachten goed doseren en gebruiken.

Karwij (Carum Carvi) werd in liefdesdranken gedaan omdat het de trouw in het huwelijk zou bevorderen. Het blijkt bovendien te werken tegen een sterke knoflookadem en het bevordert de spijsvertering.

Het symbool van de liefdesgodin Aphrodite was in de oudheid rozemarijn (Rosmarinus Officinalis). In Hongarije bestond een bekend drankje met dit ingrediënt dat vooral aan het einde van de veertiende eeuw erg populair was.

De signatuurleer

De signatuurleer geeft aan dat de kleur en het uiterlijk van een plant veel zegt over de geneeskrachtige kwaliteiten van een plant. Planeten die lijken op geslachtorganen werden dan ook vaak gezien als een stimulerend middel, ook wel afrodisiaca. Zo werden mosselen en oesters gezien als lustopwekkend, aangezien ze lijken op de vagina en de penis. Orchideeën werden ook gezien als een potentiemiddel omdat deze op een erectie van een man zouden lijken. De plant heeft daarnaast kleine testikels, ook wel orchis genoemd.

Ook asperges werden vanwege hun vorm gezien als een middel dat lust opwekt. Veel schrijvers hebben hier mooie citaten over geschreven zoals “il ne faut pas tremper son asperge dans n'importe quel cocquetier".  Ook brandnetel werd gebruikt als middel, het is rijk aan vitamine C en A en diverse mineralen zoals magnesium, kalium, ijzer en mangaan.

Postelein

Naast lustopwekkende middelen zijn er ook producten met een tegengesteld effect, namelijk de anafrodisiaca. Postelein zou al je zin in seks doen verdwijnen. Knoflook heeft ook een slechte reputatie vanwege de geur. Als het stel echter allebei knoflook eet, dan zou het juist wel tot meer plezier in bed kunnen komen., vanwege de betere bloedcirculatie door het eten van knoflook.

Over alcohol verschillen de meningen. Een paar glaasjes wijn kunnen je in de stemming brengen, maar te veel drank bevordert de prestatie in bed zeker niet. "It provokes desire, but it takes away the performance", zei Shakespeare.

Medicijnen met een stimulerende werking

 • Hennep (ook bekend als hasjiesj cannabis) zorgt voor een lichte verdoving die vergelijkbaar is met morfine. Het werkt ook pijnstillend. Mensen krijgen aangename dromen, associaties en beelden.
 • Yohimbine komt van de Corynanthe yohimbe, en werd door artsen gebruikt bij erectieproblemen met een psychische oorzaak. Het veroorzaakt bloeddrukverlaging en bloedvat uitzetting en het stimuleert het centrale zenuwstelsel. We raden niet aan om hier zomaar mee te experimenten.
 • Vitamine E, wordt ook wel eens het vruchtbaarheidsvitamine genoemd, het is ook goed tegen hart- en vaatziekten en kanker.
 • Fosfor in combinatie met vitamine D en calcium zou ook positief kunnen werken.
 • Testosteron kan toegediend worden indien er een tekort is aan dit mannelijke hormoon. Een te hoge hoeveelheid aan testosteron kan juist impotentie veroorzaken.
 • Alkyl-Nitrieten worden als zogenaamde poppers ingezet om lang een erectie te houden. Dit wordt vooral veel gebruikt in de seksindustrie. Het wordt opgesnoven en veroorzaakt vaak hoofdpijn.

Middeltje in online en in winkels

Online en in winkels worden vele middelen aangeboden die een lustopwekkende werking zouden hebben of zouden zorgen voor een betere erectie. Ze bevatten meestal onschuldige ingrediënten en kruiden, zoals guarana, cafeïne, ginseng, vitamine E, kruidnagel, kaneel, gember, aloë en/of benzoë.

Toch kan het voorkomen dat er ook ingrediënten in zitten die wel kwaad kunnen doen of een allergie kunnen veroorzaken. Euphorbium kan ook een sterke prikkeling van de huid veroorzaken. Strychnine is in een hoge dosis giftig, maar kan in een lagere dosering de zintuigen aanscherpen. Voorzichtigheid is echter geboden.

Conclusie

Of afrodisiaca werkelijk een effect hebben op het lichaam is sterk te betwijfelen, maar soms is de gedachte alleen al genoeg om lustgevoelens te krijgen. Wetenschappelijk onderzoek heeft nooit de werking van afrodisiaca kunnen bevestigen. Het is opvallend dat vooral mannen bezig zijn met afrodisiaca, en dat zegt waarschijnlijk wel genoeg. Vaak hebben erectieproblemen een psychische oorzaak, en aangezien het dus tussen de oren zit, kan het wel zo zijn dat bepaalde middelen kunnen helpen. Dat wort ook wel het placebo-effect genoemd.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron: Gezonderleven.com, Jellinek.nl

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box