Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Tribulus terrestris

Tribulus terrestris

Al jaren wordt de plant gebruik als afrodisiac vanwege zijn potentie verhogende werking. De werking wordt ondersteund door tal van onderzoeken in de Wetenschap.

De voordelen van het gebruik van Tribulus terrestris

Veel populaire voedingssupplementen zijn afkomstig van planten die sinds de oudheid worden gebruikt vanwege hun medicinale werking. Een van deze botanische middelen is Tribulus terrestris. De plant schijnt een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen te hebben, waaronder een verhoogde seksuele functie en libido, een verlaagd cholesterolgehalte en bloedsuikerspiegel en een veranderde hormoonspiegels.

Weinig mensen noemen Tribulus terrestris als ze aan afrodisiaca denken. Maar dat is aan het veranderen omdat het bewijs zich opstapelt dat een bladextract van deze aantrekkelijke bodembedekker helpt bij de behandeling van veel seksuele problemen bij mannen - erectiestoornissen en onvruchtbaarheid. Ook vrouwen met een laag libido, opwarming problemen, smering problemen en orgasmeproblemen kunnen mogelijk geholpen worden door het middel. Niet alle onderzoeken tonen positieve effecten, maar toch komen er steeds meer bewijzen dat het middel werkt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze plant, de voordelen ervan. Kom te weten of dit het geschikte voedingssupplement voor jou is.

Wat is Tribulus terrestris?

Tribulus terrestris is een plant uit de Ayurveda waar de wortel en de vruchten worden gebruikt voor een betere gezondheid en mannelijke viriliteit. De wortels verbeteren het libido en het seksuele welzijn zonder het testosteron aan te tasten, terwijl de vruchten de orgaanfunctie lijken te beschermen. Onderzoek toont ook aan dat het de cardiovasculaire en urogenitale gezondheid kan verbeteren. Het is voedingssupplement heeft ook goede effecten op het libido op het testosterongehalte in het lichaam.

Tribulus is inheems in Aziatische Indianen noemen het gokshura, maar de plant groeit wereldwijd in gematigde streken, en soms zo krachtig dat het een plaag wordt. Indiase en Chinese kruidkundigen gebruiken het al eeuwenlang medicinaal en beschouwen het al lang als een afrodisiacum. Westerse wetenschappers bespotten het tot ze het begonnen te testen. De plant heeft gele bloemen, harige bladeren en vingernagel grote vruchten met harde, doornen met een of meer scherpe, vervelende doornen. Tribulus heeft een lange wortel die diep in de grond gaat, waardoor hij water kan vinden en in droge gebieden kan gedijen..

De werking van de plant

Vroeger was de Tribulus terrestris vooral te vinden in het Middellandse Zeegbied, maar tegenwoordig is het ook in andere delen van Europa, Amerika en Azië te vinden. Al jaren wordt de plant gebruik als afrodisiac vanwege zijn potentie verhogende werking. De werking wordt ondersteund door tal van onderzoeken in de Wetenschap. Sommige beweren ook dat het goed werkt op de spierkracht en spieren in het algemeen, maar dit wordt niet ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Aangezien het middel de aanmaak van testosteron verbeterd, gaan velen ervan uit dat het ook goed werkt op de spieren. Dit komt namelijk voor bij andere middelen met dezelfde werking. Deze bewering is echter onvoldoende onderzocht.

Wetenschappelijk onderzoek naar Tribulus terrestris

Tribulus lijkt volgens onderzoek een relatief betrouwbare en krachtige libidoversterker bij ratten. Een onderzoek heeft bevestigd dat er sprake is van een toename van het seksuele welzijn en de erectie. Hoewel het niet precies bekend is hoe tribulus werkt, is het wel bekend dat het de androgeenreceptor dichtheid in de hersenen verbetert (spierweefsel niet bevestigd), wat de libido verhogende eigenschappen van mannen kan versterken.

Het bestanddeel tribulosine, lijkt het hart goed te beschermen. Het is nog niet getest bij levende wezens, maar blijft een zeer veelbelovende signalen. In een onderzoek bij dieren lijk Tribulus terrestris vooral de lever en nieren ook anti-stress effecten uit te oefenen en te beschermen tegen oxidatieve schade. Het zou dus een adaptogeen kunnen zijn. Ondanks de bovenstaande belofte als libidoversterker en adaptogeen worden niet dezelfde resultaten gevonden bij sportprestaties.

Naamgeving tribulus

De naam Tribulus Terrestris komt uit het latijn. Tribulus betekent ´probleem dat op de grond ligt´. Het is een stekelig zaad dat een probleem kan veroorzaken als je erop trapt of zelfs als je er met je fiets overheen rijdt. In het Nederlands noemen we de plant Tribulus, maar in het Engels noemt men het ook wel devil´s thorn, bullhead, Mexican sandbur en goat´s head. Het zaad lijkt een beetje op een ster figuur; een bol met uitsteeksels. De Duitsers noemen het dan ook vaak erdsternchen, wat aard sterretjes betekent.

Het mechanisme? Een Mysterie

In eerste instantie dachten de onderzoekers dat Tribulus androgenen bij vrouwen stimuleert en de circulerende niveaus van mannelijke geslachtshormonen-testosteron bij mannen. Deze hormonen regelen het libido, en vrouwen die het kruid nemen toonden een consistente verbetering in het verlangen naar seks. Onderzoeken naar Tribulus onderzochten de testosteron- en androgenen niveaus van de deelnemers, maar de resultaten waren niet voldoende om van een effect te spreken. Bij sommige onderzoeken stegen hormoonspiegels, bij andere echter niet. Daarnaast blijkt het middel geen effect te hebben op de testosteronniveaus van de man, wat heel belangrijk is voor het verbeteren van erectieproblemen. Het mechanisme van Tribulus blijft ongrijpbaar, dus de kans is groot dat de plant controversieel blijft totdat de onderzoekers er zeker van zijn dat ze begrijpen hoe het werkt. Hierdoor blijft de geneeskunde sceptisch over de toediening van het middel.

Het gebruik van Tribulus

Als men de aanbevolen hoeveelheden neemt is het middel veilig te gebruiken, een enkele deelnemer van onderzoeker naar Tribulus kreeg last van maagklachten. Bij darmklachten is het aan te raden een lagere dosis te nemen. Ook is het verstandig om drie keer per dag 250 mg in te nemen.

Tribulus is een ingrediënt in veel combinatie-supplementen voor een beter seksueel leven, maar meestal in doses veel lager dan in de uitgevoerde onderzoeken. Het is dus aan te raden om geen combinatieproduct te gebruiken, maar te kiezen voor een puur product met Tribulus terrestris.

De werking van tribulus op de organen

In de Chinese geneeskunde wordt de vrucht aangegeven als een middel om de lever en de nieren. Het zou ook kunnen helpen bij oorsuizen of tinnitus. Het zou ook seksuele verlangens en de spijsvertering kunnen helpen. Sommige mensen beweren dat het ok goed zou kunnen werking op de spieren, maar dat is niet bevestigd door wetenschappelijk onderzoek. Het middel zou de aanmaak van het hormoon testosteron stimuleren. Het zou wellicht een spiermassa verhogend middel of anabool kunnen zijn. In dit geval kan het misschien het prestatievermogen en de spierkracht verbeteren. Mogelijk heeft het middel ook effect op hormoon (LH). Dit hormoon reguleert de testosteronspiegel en wordt gevormd door de hypofyse. Veel verkopers zeggen dat het middel goed op de spiermassa werkt, maar dat is nog niet bewezen door onderzoek.

Tribulus Terrestris is een afrodisiac

In de wetenschap het middel ruim onderzocht op de afrodisiac werking en steeds weer worden nieuwe bewijzen gevonden. Het verhoogt het aantal spermatozomen en de beweeglijkheid ervan, de erectie wordt beter en harder. Ook kan de man makkelijker een erectie krijgen, doordat Tribulus Terrestris het zwellichaam zou ondersteunen. Het seksuele verlangen wordt vergroot bij zowel vrouwen als mannen. Je krijgt dus meer zin in seks. Hierdoor is het middel erg geschikt voor mensen met een gebrek aan libido, impotentie, mannelijke onvruchtbaarheid en problemen tijdens de menopauze.

Tribulus tijdens de menopauze

Het middel kan goed gebruikt worden door vrouwen die last hebben van de menopauze. Vrouwen hebben in deze fase minder oestrogenen en Tribulus terrestris zorgt ervoor dat het lichaam meer van deze hormonen aanmaakt. De klachten die samengaan met de overgang kunnen hierdoor minder worden.  Om deze reden wordt het voorgeschreven bij: onvruchtbaarheid, te lage oestrogeenspiegel bij de vrouw en menopauze klachten van de vrouw.

Overige werkingen tribulus voor gezondheidsklachten

Het is een urine- en urinezuurdrijvend middel en kan gebruikt worden ter behandeling van nierstenen of om oedemen te verdrijven. Daarnaast kan her het ingezet bij angina pectoris of hartkramp, omdat het bloedvaten kan verwijderen en het bevordert de bloedcirculatie. Het is tevens een versterkend middel dat gebruikt kan worden tegen vermoeidheid of zwakte, zonder directe medische oorzaak. Verder kan het worden ingezet bij: buikpijn, flatulentie en spasmen.

Fytotherapie raadplegen voor gebruik

We raden je aan om voor het gebruik van tribulus een afspraak te maken met een fytotherapeut. Het middel komt in vele vormen voor. Zoals tabletten, zalf, creme extracten en poeders. Een fytotherapeut kan je adviseren over het gebruik van het middel. Ook kan hij of zij je op de hoogte stellen over de verschillende bijwerkingen of het gebruik in combinatie met andere kruiden die heilzaam zijn.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron: Healthline.com Grant Tinsley, Webmd.com.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box