Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Wat is L- Arginine?

  • Door Max
  • 10 / 02 / 2022 0
Wat is L- Arginine?

Het aminozuur L-Arginine kan helpen bij potentieproblemen of erectiestoornissen. Er wordt over het algemeen niet veel over dit onderwerp gesproken maar er zijn veel mannen die te maken hebben met dit probleem. 

L-Arginine is een aminozuur dat een positief effect heeft op het libido

Dit aminozuur heeft een positief effect op het libido en het verbetert de kracht van een erectie. L-Arginine verhoogt tevens bij mannen en vrouwen de opwinding tijdens geslachtsgemeenschap. Door de verhoging van het gehalte aan stikstof-monoxide(NO) ontspant L-Arginine de spieren. Aminozuren dragen bij voor een gezonde samenstelling van eiwitten in het lichaam. Een gezonde samenstelling van eiwitten is belangrijk voor de gezondheid. De taak van aminozuren is dat ze zorgen voor het fundamenteel DNA materiaal voor de verdubbeling van de genetische code, maar ze zijn ook van cruciaal belang voor de ontwikkeling en voor de celdeling van spieren en bindweefsel. Essentiële aminozuren kunnen niet door de mens worden aangemaakt, maar wel door planten en dieren.

Er zijn aminozuren in twee klassen

Voor de mens is L-Arginine een niet essentieel aminozuur, voor bijvoorbeeld katten en andere zoogdieren is L-Arginine wel essentieel. L-Arginine zorgt voor de afbraak van ammoniak, het afvalproduct van het stikstof-metabolisme. Aanwezigheid van voldoende L-Arginine heeft verschillende eigenschappen zoals bijvoorbeeld het omzetten van vetten in de lever, de insulineproductie en glucosetolerantie. Er zijn geen schadelijke gevolgen bekend door overmatig gebruik van het aminozuur L-Arginine.

Potentieproblemen

Het aminozuur L-Arginine kan helpen bij potentieproblemen of erectiestoornissen. Er wordt over het algemeen niet veel over dit onderwerp gesproken maar er zijn veel mannen die te maken hebben met dit probleem. 

Combinaties van L-Arginine en andere natuurlijke ingrediënten 

Uit diverse studies is gebleken dat L-Arginine kan helpen bij erectieproblemen.? Door het ontspannen van de zwellichamen en de verhoogde bloedtoevoer naar de penis ontstaat er een erectie, de stikstofoxide (NO) speelt hier een belangrijke rol in. Het was al bekend dat het aminozuur L-Arginine de bloedtoevoer naar en in de penis verbetert. Er zijn in het verleden combinaties van L-Arginine en andere natuurlijke ingrediënten getest. 80% van de mannen bleek na gebruik van een succesvolle combinatie van L-Arginine volledig hersteld te zijn van hun erectieprobleem. Na drie maanden is gebleken dat 92.5% van de mannen een positief resultaat hadden en zonder problemen in staat waren een erectiete krijgen.

Marxill met L-Arginine

Marxill is een natuurlijke erectiepil met L-Arginine

Samenhang sterker libido en L-arginine

Arginine, of beter gezegd de L-structuur L-arginine is een semi-essentieel aminozuur. Arginine is betrokken bij veel stofwisselingsprocessen en belangrijk bij de behandeling van hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk. Arginine verbetert de doorbloeding, versterkt het immuunsysteem en beïnvloed het libido van de man positieve in positieve zin. Dit wil vooral zeggen dat er sprake is van een sterkere lustopwekking, ofwel een groter libido.

Nobelprijs geneeskunde

Naast verschillende chemische middelen kan de potentie en seksuele prestaties ook met bepaalde aminozuren positief beïnvloed worden. Dit geldt vooral voor de aminozuren arginine en ornithine. In die categorie hoort L-arginine thuis. In 1998 werd de Nobelprijs voor geneeskunde voor de bijzondere kennis rondom de samenhang van stikstofmonoxide en de enige voorloper van arginine toegekend. Het aminozuur L-arginine verbetert door middel van stikstofmonoxide de doorbloeding en zuurstof toevoer naar de coronaire en perifere bloedvaten. Bij personen die met toenemende mate arginine opnemen, stijgt het stikstofmonoxide niveau in het bloed. Stikstofoxiden ontspannen de wanden van de bloedvaten en verbetert zo de bloedsomloop in het gehele lichaam, met inbegrip van het zwellichaam in de penis. Daarnaast verhoogt arginine de nitriet-oxide-spiegel, wat de slagaders elastischer maakt. Dit effect kan de bloeddruk verlagen en daarmee de versterking van een erectie teweeg brengen. Bovendien komen voedingsstoffen en zuurstof sneller via het bloed in de organen wat over het algemeen positieve effecten op de mannelijke potentie, uithoudingsvermogen en seksuele prestaties heeft.

Vrij van bijwerkingen

De erectie-verbeterende werking van l-arginine is al tijden bekend. Echter in het kader van de discussie betreffende bekende potentie pillen komen de voordelen van dit aminozuur weer terug op de voorgrond. Het werkt op een vergelijkbare manier als synthetische pillen, maar is goedkoper en vrij van bijwerkingen. In tegenstelling tot de bekende chemische potentie pillen werkt l-arginine niet onmiddellijk, het effect op de potentie, c.q. het libido is pas na enige tijd merkbaar. Daarom is het gebruik van arginine ook volledig veilig. Het vaatverwijdende effect van arginine bevordert de haargroei. Naast de potentie verhogende eigenschappen, kan aan arginine als voorloper van stikstofoxides, essentiële eigenschappen met betrekking tot de haargroei worden toegeschreven. Uit arginine gevormde stikstofoxiden openen de kalium kanalen van de cellen. Daardoor kan de doorbloeding van de haarwortels verbeteren en de haargroei gestimuleerd worden.

Andere functies van l-Arginine

Arginine helpt de insulineresistentie verminderen en verhoogt zo de glucosetolerantie en insulinegevoeligheid bij diabetes mellitus type 2. Naast de voor diabetici belangrijke maatregelen, zoals een gezond voedingspatroon en gewichtscontrole, kan arginine ondersteunend werken bij de minimalisering van de insuline behoeften.

Ammoniak is een cytotoxine, die bij de afbraak van proteïnen ontstaat. Is er teveel ammoniak in het lichaam, bijvoorbeeld omdat de lever niet goed functioneert, kan ammoniak in de hersenen terechtkomen en belangrijke functies verhinderen. Een te hoge ammoniakspiegel kan uiteindelijk slapeloosheid veroorzaken. Eenvoudig gezegd verbetert de extra opname van aminozuren arginine, ornithine en glutamine de slaap, doordat ze de stoorfactor ammoniak binnen de ureumcyclus ontgiftigen. Collageen is een proteïne, die een elementair onderdeel van verschillende bindweefsel (zoals kraakbeen) en de botten vormt.  Arginine bevordert de ontwikkeling van collageen en is dus van groot belang voor de opbouw van botten. Een studie uit 2002 heeft aangetoond dat een gebrek aan arginine in het bijzonder bij oudere vrouwen een mogelijk oorzaak voor osteoporose kan zijn.

Waarschuwing
Herpes en suikerpatiënten wordt afgeraden om L-Arginine te gebruiken. Over het algemeen is in uitzonderlijke gevallen een overdosis mogelijk. De symptomen zijn dan onder andere diarree, (spier)zwakte, hoofdpijn en een verdikte huid. 

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een arts. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron
Redactie, verywellhealth.com, Aminozuur.com

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box