Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Hoe werkt een erectie?

Hoe werkt een erectie?

Het enzym PDE5 komt vrij wanneer de seksuele prikkelingen afnemen of als de man een orgasme heeft genoten.

Hoe werkt een erectie?

Voor mannen is het hebben van een erectie de gewoonste zaak van de wereld, maar de meeste mannen kunnen niet vertellen hoe dit proces precies in zijn werk gaat. Mannen die te maken hebben met erectieproblematiek oftewel impotentie gaan vaak op zoek naar de oorzaak. Om het probleem bij de bron aan te pakken is het belangrijk om te weten hoe een gezonde erectie werkt. Zie hieronder een kleine uitleg over de werking van een gezonde erectie en de oorzaken waar het mis gaat, bij degenen die last hebben van impotentie. 

Normale erectie

De meeste erecties die mannen krijgen hebben niets met seks uitstaande. Je bent vertrouwd met een ochtenderectie. Een ochtenderectie is de laatste erectie van een serie erecties. ‘s Nachts tijdens je slaap wordt je penis regelmatig stijf, dit komt door het herstellen van de balans van bepaalde hormonen. De aanmaak van deze hormonen worden geregeld vanuit de hersenen. Een voorbeeld van dit hormoon is de 'Hypothese van Bancroft'. Dit hormoon heeft als eigenschap de erectie te laten stoppen. Wanneer tijdens de slaap dit hormoon niet wordt aangemaakt ontstaat er sneller een erectie. Dit gebeurd gemiddeld zo een 5 á 6 keer per nacht. Vlak voor het wakker worden is de laatste nachtelijke erectie vaak nog gaande. Bij het wakker worden is het krijgen van een erectie makkelijker dan op andere momenten van de dag. Dit komt doordat de aanmaak van het hormoon 'noradrenaline' nog niet op gang is gekomen, dit hormoon zorgt voor de remming van je erectie. 

Zwellichamen in de penis

Wanneer mannen gestimuleerd worden door seksuele prikkelingen, aanraking of pikante beelden vinden er meerdere ontwikkelingen plaats in je lichaam. Je bloed gaat onder meer sneller stromen, dat komt doordat de hartslag oploopt vanwege de seksuele prikkelingen die je hersenen registreren. Dit is hoe dan ook belangrijk voor het krijgen van een goede gezonde erectie. De groei van je penis tijdens de erectie wordt bepaald door de hoeveelheid bloed die er naar toe wordt gepompt. De penis van de man bestaat onder meer uit zwellichaampjes, deze zwellichamen zijn elastisch en kunnen zich oprekken wanneer er bloed naar de penis stroomt. De elastische eigenschap van de zwellichaampjes maakt het mogelijk om veel bloed in de penis op te bergen. Dus bij seksuele prikkelingen worden de zwellichaampjes gevuld met bloed. Als dit gebeurd dan zet de penis zich uit in lengte en omvang. De zwellichaampjes duwen tijdens het uitzetten tegen de aderen in de penis. Als gevolg daarvan worden de aderen in de penis enigszins dichtgedrukt zodat het terugstromen van bloed wordt afgeremd en de erectie in stand blijft.

Het Enzym PDE5

Het enzym PDE5 komt vrij wanneer de seksuele prikkelingen afnemen of als de man een orgasme heeft genoten. Wanneer het enzym PDE5 z'n werk begint te doen komen de zwellichamen terug op spanning. Als de zwellichamen terugkomen op de normale spanning, waardoor de omvang en de lengte van de penis verkleind wordt. Tijdens dit proces zorgen de aderen voor het uitstroom van het bloed met als resultaat een slappe penis. 

Problemen met het krijgen van een erectie?

Er zijn een aantal factoren die de oorzaak kunnen vormen voor een erectiestoornis. Eén van de meest voorkomende oorzaken is een probleem met de bloedvaten die als taak hebben bloed naar de penis te doen stromen. Maar het kan eveneens aan de aanmaak van de hormonen liggen. Als er niet genoeg hormonen worden aangemaakt dan raakt het systeem uit balans. Een erectie kan moeilijk of zelfs niet tot stand komen als het PDE5 enzym niet geremd wordt, de zwellichamen ontspannen zich hierdoor niet en kunnen zich in gespannen toestand niet vullen met bloed. Als dit het geval is dan kunt u wel seksueel gestimuleerd worden maar de penis zal niet stijf worden. Dit is een veelvoorkomend probleem. Tijdens de geslachtsgemeenschap willen de meeste mannen naar behoren presteren, maar als dit niet lukt kan dit leiden tot stress en onzekerheid. Op lange termijn kan dit de impotentie verergeren, daarom is het belangrijk om op tijd in te grijpen en te zoeken naar een oplossing.

Informatie 
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen.

Bron
Redactie, Mydr.com, Gynandco.be

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box