GEEN ERECTIE KRIJGEN?

HOE KRIJG IK EEN ERECTIE?

Tips voor een betere erectie

Om een erectie te krijgen is het noodzakelijk van tevoren seksueel opgewonden te raken. Deze opwinding ontstaat doordat onze zintuigen zoals ogen, oren, neus en tastzin geprikkeld worden. Dit kan plaatsvinden door visuele waarneming van een aantrekkelijke vrouwelijke verschijning, aanraken en betasten van erogene zones zoals bijvoorbeeld een tepel, een oorlel, etc. Ook middels erotische fantasieën worden er vanuit de hersenen signalen naar de buik gezonden. Hierdoor verslappen de gladde cellen in de buikwand van de bloedvaten in de zwellichamen waardoor de bloedvaten in de penis zich verwijden. Zodoende kunnen de zwellichamen in de penis zich met bloed vullen. 

De penis heeft 2 zwellichamen naast elkaar, en ook rond de plasbuis bevindt zich een (kleiner) zwellichaam. Rond de zwellichamen zit een vlies dat strak gespannen wordt wanneer de zwellichamen zich met bloed vullen. Ten gevolge hiervan wordt de penis langer en dikker en gaat de penis tenslotte staan. Zolang de prikkels, c.q. verlangens en fantasieën aanhouden wordt voorkomen dat het bloed de penis verlaat. Zo wordt voorkomen dat de erectie weer afneemt. Ook zullen de prikkels langer aanhouden en zich nog versterken wanneer men daadwerkelijk gaat vrijen. Het geslachtshormoon testosteron heeft een belangrijke invloed op het gehele proces van een erectie krijgen. Testosteron dient dan ook in voldoende mate in het bloed aanwezig zijn. Testosteron speelt eveneens een belangrijke rol bij het ontstaan van seksuele aandrang, met andere woorden het is libido verhogend.

Erectieproblemen

In Nederland heeft ongeveer 14 procent van de geslachtsrijpe mannelijke bevolking wel eens last van erectieproblemen. Dat betreft dus alleen al in Nederland zo’n 800.000 heren der Schepping, u bent dus zeker niet de enige indien u met dit probleem wordt geconfronteerd.

Gemiddelde duur van een erectie

Als u een spannende avond hebt gepland dan is het uiteraard plezierig dat een erectie zo lang als mogelijk aanhoudt. Er zijn mannen bij wie een erectie makkelijk langer dan een uur voortduurt. Helaas is dit voor de meeste mannen niet het geval. Bij de meeste mannen is de gemiddelde duur van een erectie tussen de 30 en 45 minuten vanaf het moment dat de maximale hardheid van de erectie is bereikt.

Erectie behouden na de ejaculatie

Bij sommige mannen houdt de erectie ook aan nadat ze hebben geëjaculeerd (klaargekomen). Dit komt niet vaak voor, de penis wordt bij de meeste mannen vrijwel direct na het klaarkomen weer zeer snel slap. Nadat u de climax hebt bereikt, zal er minder bloed naar de penis stromen en zal de penis dus weer verslappen.

Kan de gemiddelde duur van een erectie worden verlengd?

De beste manier om de duur van een erectie op te rekken is een heerlijk lang, spannend en fantasierijk voorspel (minimaal 15 minuten). Een erectie heeft dan ruimschoots de tijd om volledig volle sterkte te raken. Ook een gezonde levensstijl is erg belangrijk om de duur van de erectie te verlengen, hierbij moet u denken aan gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging. Een goede fysieke conditie is namelijk een belangrijke voorwaarde voor een lekkere vrijpartij. Dan zijn er natuurlijk ook diverse erectiepillen en erectiemiddelen.
Deze dienen in principe twee doelen:

 • Het (gemakkelijker) creëren van een erectie waarbij hierboven genoemde randvoorwaarden ook van belang blijven.
 • De gemiddelde duur van een erectie verlengen en hiermee het plezier te doen toenemen.
  Mocht u echt problemen hebben om een erectie te krijgen of te behouden, dan is het te allen tijde verstandig om contact op te nemen met de huisarts. Wellicht zullen velen van u hierbij hun schroom moeten overwinnen, houd u echter voor ogen dat u beslist niet de eerste bent die met dit probleem bij de dokter komt en ook vast niet de laatste zal zijn.

Voor een verslag van uw seksuele falen is het handig om de volgende zaken daarin op te nemen:

 • wanneer kwam u voor het eerst tot de ontdekking dat er mogelijk sprake is van een erectiestoornis;
 • hoe verloopt een en ander van dag tot dag;
 • in welke mate vormt uw erectie een reden tot (on-)tevredenheid en is er de mogelijkheid van een penetratie aan de orde geweest;
 • onder welke omstandigheden dienen de erectie klachten zich aan, zoals bijvoorbeeld tijdens welke vorm van seks, zoals orale seks, onaneren (zelfbevrediging), kijken naar seksfilms of erotische, c.q. pornografische foto’s of bij seks met een andere dan uw eigen partner;
 • mogelijke pijnen of vormverandering (verslapping van de erectie) tijdens de seks;
 • wordt u van tijd tot tijd wel geconfronteerd met een nachtelijke of ochtend erectie;
 • raakt u auditief dan wel visueel al dan niet opgewonden tijdens de seks;  
 • de mate waarin u seksueel opgewonden raakt onder bepaalde omstandigheden;
 • hoe makkelijk dan wel moeilijk is het voor u om een orgasme te krijgen;
 • mogelijke relatieproblemen al, dan niet van structurele aard;
 • andere factoren die u stressgevoelig zouden kunnen maken;
 • bestaat er de mogelijkheid om erectiestoornis eventueel op rationele wijze met uw partner te bespreken;
 • mogelijke aandoeningen waarvoor u een medische behandeling ondergaat;
 • het gebruik van medicijnen die mogelijk de tijdelijke erectiestoornis zouden kunnen verklaren (het lezen van de betreffende bijsluiter kan u vaak meer inzicht verschaffen);
 • wat is voor u zelf de mogelijke oorzaak van uw erectiestoornis;

De meest voorkomende oorzaken van een erectiestoornis

We zullen de voornaamste oorzaken die tot een erectiestoornis kunnen leiden even categoriseren:

Mentaal

Mocht de oorzaak gezocht kunnen worden op het mentale vlak dan moeten we denken aan zaken als een al dan niet tijdelijke toestand van depressiviteit, geconfronteerd worden met stress gevoelige situaties, problemen in de relationele sfeer, plotseling in een traumatische situatie belanden en een verkeerde manier van leven, zoals bijvoorbeeld obesitas (platweg te omschrijven als vraatzucht), te veel roken en een tekort aan lichaamsbeweging. Het gevoel seksueel niet, dan wel in de ogen van uw partner in bed niet voldoende te kunnen presteren kan er toe leiden dat u dusdanig gestrest raakt dat een normale effectieve erectie achterwege blijft. Dit kan zeker aan de orde zijn wanneer beide partners ten opzichte van elkaar verschillende seksuele verwachtingspatronen hebben.    

Lichamelijk

Fysiek zijn er talloze kwalen die tot een problematisch seksueel leven kunnen leiden, te weten diabetes mellitus (kortweg suikerziekte), afwijkingen aan de schildklier, schade aan delen van het zenuwstelsel voortvloeiend uit medisch ingrijpen, dan wel bestralingen in het kader van bestrijding van enigerlei vorm van kanker en lest best allerlei vormen van hart- en vaatziekten. Vaak zal het zo zijn dat het krijgen en houden van een effectieve erectie wordt veroorzaakt door ten minste een, maak vaak ook meerdere hier aangegeven factoren. Meest voorkomende oorzaak van een erectiestoornis blijk doorgaans voort te vloeien uit tekortkomingen van fysieke aard. Dan zal het ook vrijwel altijd zo zijn dat er sprake is van een structureel falen. Is het falen niet structureel dan zal een specialist op zoek gaan naar redenen met een psychologische achtergrond. Voor de duidelijkheid, ieder erectieprobleem is een individueel probleem in die zin dat iedere erectiestoornis een andere individuele oplossing vergt, iets waarvan iedere (huis-)arts uiteraard volledig op de hoogte is. Het verdient daarom aanbeveling om, vanaf het moment dat men bij zichzelf een erectiestoornis meent te constateren, notities te gaan maken en eventueel op basis hiervan een gesprek met de huisarts of specialist aan te gaan met als doel natuurlijk een zo goed mogelijke diagnose te kunnen stellen en aan de hand daarvan tot een behandelplan te komen.

Erectie krijgen

5 tips voor een betere en langere erectie

Tip.1 voor een langdurige erectie: rook niet of rook niet teveel

Roken is sowieso slecht voor de gezondheid in het algemeen. Niet alleen vergroot u de kans op een hartaanval, beroerte en kanker. Met het inhaleren van sigaretten- en tabaksrook vernauwen de bloedvaten met dien ten gevolge een tragere en verminderde bloedtoevoer naar de zwellichamen. Ook nicotine doet de bloedvaten samentrekken, ten gevolge waarvan de zwellichamen in de penis zich minder dan wel trager met bloed kunnen vullen. Niet roken of met mate roken is dus zeker een aanrader en een zeer efficiënte erectietip!

Tip.2 voor een langdurige erectie: drink niet of niet teveel alcohol

In het algemeen belemmert alcohol uw erectie niet. Door teveel en te lang alcoholgebruik kan echter lever en of nierschade ontstaan. Lever en nierproblemen zijn echter wel rampzalig voor een prettig en gezond seksleven.Een biertje, wijntje of een ander drankje op zijn tijd kan niet echt kwaad, maar houdt uw alcoholgebruik wel binnen de perken.

Tip.3 voor een langdurige erectie: beweging en sport

Cardiotraining zoals hardlopen, roeien, voetbal, tennis etc. is uiteraard heerlijk gezond voor het uw hele lichaam. Uw longen en hart worden gestimuleerd waardoor de bloed- en zuurstoftoevoer optimaal blijven en u ook beter in uw vel zit. Sport en beweging zorgen er dus niet alleen voor dat uw lichaam, maar ook uw seksleven gezond blijft. Seks vormt op zich ook voor zodanige lichaamsbeweging dat er wellicht sprake is van een “self fulfiling prophecy”. Naast het werken aan uw lichamelijke conditie zorgen ook fitness en krachttraining voor een betere en hardere erectie, doordat het lichaam door inspanning meer testosteron aanmaakt. 

Dit hormoon is verantwoordelijk, zoals reeds opgemerkt, voor een sterk libido en de staat van je erectie. Het is met fitness en krachttraining wel belangrijk dat u minimaal 2 keer per week aan deze vorm van lichaamsbeweging doet. Ook creëert een bezigheid als fitness meer zelfvertrouwen, ook dat is belangrijk als u een betere, langduriger erectie wenst!

Tip.4 voor een langdurige erectie: eet gezond en probeer 2 liter water per dag te drinken.

Gezond en met mate eten verbetert bloedcirculatie, bloeddruk, cholesterolgehalte en bloedsuikerspiegel. Als deze belangrijke factoren goed zijn, zal uw bloedcirculatie ook veel beter zijn en dit zal ook de werking van zwellichamen ten goede komen.

Tip.5 voor een betere, langdurige erectie: het gebruik van erectiepillen, erectiemiddelen en erectiekuren.

Senserex

Er zijn gelukkig tal van erectiepillen en erectiemiddelen die uitstekend werken en de doorbloeding naar de penis sterk verbeteren. Zo krijgt u door het gebruik van dergelijke middelen een snellere, hardere en langduriger erectie. Ook zijn er diverse kuren die op en voor een langere termijn werken.
Enkele producten uit ons assortiment die de erectie stimuleren:

Libido Forca
Libido Forte is geschikt voor een langdurige erectie en om meerdere hoogtepunten te bereiken.
King Active
Dit product is potentieverhogend, werkt zeer lang door voor meerdere keren achterelkaar een erectie te krijgen.
Libido Power
LibidoPower zorgt voor een harde erectie bij de man, maar werkt bij de vrouw ook libidoverhogend.
Pure Power
Dit product  is al lang op de markt verkrijgbaar en bewijst na al die jaren een zeer geliefd product onder de mannen te zijn.

Wat zijn de mogelijkheden met betrekking tot medicatie en erectiepillen?         

Heden ten dage is er een keur van geneesmiddelen ter behandeling van een erectiestoornis voor handen. Deze medicaties zijn voornamelijk gericht op mannen die een probleem hebben met het krijgen van een goed functionerende erectie. Een aantal van deze producten is al geruime tijd verkrijgbaar en heeft zonder meer bewezen van goede en betrouwbare kwaliteit te zijn. Meest bekende merknaam is natuurlijk Viagra, ontwikkeld en op de markt gebracht door de Amerikaanse farmaceutische gigant Pfizer, evenals Vardenafil. Beide medicaties hebben een gemiddelde effectiviteit van + 4 1/2 uur. De werkzame stoffen in beide erectiepillen zijn er op gericht de bloedvaten te verwijden zodat er meer bloed naar de penis kan blijven stromen en de zwellichamen actief blijven. Verder is Cialis een bekende erectiepil. Hier betreft het een erectiepil met een werkingsduur variërend van 17 tot soms wel 36 uur. Deze langdurige effectiviteit verklaart natuurlijk ook de bijnaam van Cialis, te weten de “weekendpil”. Deze erectiepil verschaft u de mogelijkheid om deze ruim voorafgaand aan het hebben van seks in te nemen hetgeen er toe leidt dat de beleving van seks een veel spontaner karakter krijgt dan wanneer u nog even gauw een erectie-pil moet slikken vlak voor het moment suprème.

Natuurlijke erectiepillen een aantrekkelijk alternatief

Wanneer u daadwerkelijk een erectieprobleem hebt is het misschien een aantrekkelijk alternatief om erectiepillen op natuurlijke basis te gebruiken. De natuur om ons heen bevat talloze planten en kruiden waarmee u op uitstekende wijze mogelijke gezondheidsproblemen, zoals onder andere een erectieprobleem prima onder controle kunt krijgen. Laten we wel wezen, de eerste vormen van geneeskunde waren uitsluitend op dat wat de natuurlijk ons biedt gebaseerd, van bloedzuigers tot allerlei planten- en kruidenextracten. Om je wat beter te informeren hieromtrent kunt u misschien ook eens een kijkje nemen op de site van www.erectiepillenwinkel.nl. Daar kunt u niet alleen tal van natuurlijke producten bestellen die u verder helpen in geval van een erectieprobleem, maar u vindt hier ook uitgebreide voorlichting omtrent dit soort producten. Wij raden u wel altijd aan om bij erectieproblemen advies te vragen bij een arts.

Gemiddelde lengte van de erectie

De doorsnee lengte van de penis verschilt van man tot man. Graag willen mannen dan ook weten of ze boven het gemiddelde of onder het gemiddelde geschapen zijn. Onder aan de pagina vindt u de feiten en cijfers met betrekking tot de doorsnee tot de gemiddelde lengte van een erectie.

De feiten over de lengte van de erectie

 • De doorsnee lengte van de erectie bij een volwassen man is tussen 13 en 14 centimeter.
 • Een erectie tussen 11 en 21 centimeter wordt als veelvoorkomend beschouwd.
 • Bij 1 op de 5.000 mannen komt een erectie voor van kleiner als 10 centimeter.
 • Bij 1 op de 10.000 mannen komt een erectie voor die groter is als 22 centimeter.
 • Meestal ronden mannen de lengte van de erectie naar boven af.
 • Het kan zijn dat een kleine slappe penis een zeer grote stijve erectie krijgt.
 • Een slappe penis is normaal gesproken altijd korter en kleiner dan een penis in  erectie.
 • Ook is het mogelijk dat een man met een grote penis een erectie onder het gemiddelde krijgt.
 • Bij koude temperaturen kan de penis krimpen tot 5 centimeter.
 • Er is geen verband tussen de maat van de voeten en handen en de penis.
 • Als de penis kleiner als 4 centimeter in slappe toestand en tussen de 2 en 7 centimeter in de erectie stand dan wordt de penis ook wel een micropenis genoemd.
 • Bij een micropenis wordt in veel gevallen ook wel eens een operatieve penisvergroting cq penisverlenging uitgevoerd.

King Active erectiepillen

King Active hét natuurlijke alternatief, morgen in huis!

Nr 1 stimulerende erectiepil

Met King Active voelt u zich weer energiek, vitaal en fit en zal daardoor de lustgevoelens verhogen en uw seksleven verbeteren. Door de verbeterde doorstroming zal het de erectie ondersteunen en gemakkelijker worden meerdere malen achtereen een hoogtepunt te behalen.

Informatie

De aangeboden informatie wordt door de redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij erectieproblemen altijd contact op met een arts.

Referentie

redactie

NHG

https://www.nhg.org/standaarden/samenvatting/seksuele-klachten

Wikihow

https://nl.wikihow.com/Een-erectiestoornis-behandelen

Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Erection