Terug

 • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
 • Erectiepillen anoniem verzonden
 • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Hoe werkt een erectiepil?

 • Door Jean
 • 20 / 01 / 2024 0
Hoe werkt een erectiepil?

Zoals je waarschijnlijk wel weet ontstaat een erectie doordat de zwellichaampjes in de penis worden gevuld met bloed.

Hoe werken erectiepillen?

In veel gevallen kan het gebruik van een erectiepil zo maar het probleem waar je zo over inzit oplossen. We hebben het dan over mogelijke impotentie. Vastgesteld kan worden dat er sprake is van een ruime diversiteit aan erectiepillen. In de praktijk blijkt dat de keuze niet voor iedereen vanzelfsprekend is. De ene man heeft baat bij die ene pil, een andere man blijkt weer baat te hebben bij een andere erectiepil kortom het verschilt per persoon nog wel eens. 

De werking van een erectiepil uiteengezet

Bij het opkomen en afnemen van je erectie speelt een enzym met de codenaam PDH5 een belangrijke rol. De aanwezigheid van dit enzym heeft namelijk een negatieve invloed op je erectie. Een gezond lichaam produceert een hormoon dat de werking van het PDH5 enzym remt. In geval van een erectiestoornis maakt het lichaam dit hormoon niet, of in onvoldoende mate aan. Een goede erectiepil stimuleert de aanmaak van dit hormoon zodat de negatieve werking van het PDH5 enzym wordt ondermijnd.

De PDH5 enzymenremmer

Zoals je waarschijnlijk wel weet ontstaat een erectie  doordat de zwellichaampjes in de penis worden gevuld met bloed. Wanneer het PDH5 enzym in te ruime mate aanwezig is dan wordt de toestroming van bloed naar de penis ondermijnd. De werking van de doorsnee erectiepil is gebaseerd op het afremmen van dit PDH5 enzym zodat je weer een normale, goede erectie kunt krijgen en houden. Het zal je duidelijk zijn dat dit niet alleen goed is voor je seksleven maar tevens voor je relatie in z’n totaliteit.   

Een erectiestoornis

Een erectiestoornis kan op tal van manieren ontstaan. Allereerst speelt de leeftijd simpelweg een rol. Echter ook op jongere leeftijd kun je met een dergelijke stoornis worden geconfronteerd. Dit kan een psychische achtergrond hebben zoals te veel spanning het zij thuis, dan wel op het werk. Maar ook fysieke reden blijken vaak tot erectiestoornissen te kunnen leiden. Overgewicht, (overmatig) drank- en/of drugsgebruik en een algemene ongezonde levenswijze zijn  gekende oorzaken van een erectiestoornis. Veel mannen valt het moeilijk om over hun schaamte heen te stappen en anderen in hun probleem te kennen. Toch ligt daar veelal de oplossing want de meeste erectiestoornissen zijn op vrij eenvoudige wijze te verhelpen. Wanneer de kwaal mentaal is kan een seksuoloog uitkomst bieden, in geval van een fysieke is  kan medicatie veelal de kwaal verhelpen.   

Belangrijk: wanneer erectiepillen kopen?                          

Bezint eer je begint. Het is allereerst de vraag of er werkelijk sprake is van een erectiestoornis. Heb je dat eenmaal vastgesteld dan is het ook wel handig om een oorzaak vast te stellen. Allereerst overkomt het iedereen wel eens dat je incidenteel in bed faalt. Dit hoeft zeker niet meteen te worden aangemerkt als een erectiestoornis. Je hebt wat meer stress dan normaal, je hebt wat dieper in je glaasje gekeken en wat zo meer. Pas wanneer je met zekere regelmaat met dit falen wordt geconfronteerd mag je je lichtelijk zorgen maken. De aanschaf van erectiepillen is dan absoluut niet aan de orde. Nee, alleen wanneer het structureel voorkomt dat je penis niet erg stijf meer wordt dan wel blijft, terwijl je toch een gezonde levensstijl hebt, moet je je zorgen gaan maken. Slechts als je penis bij het penetreren van je partner het af laat weten is het aan te raden om eens een dokter te consulteren, of je eens op het internet te oriënteren. Wacht hier niet te lang mee want dat komt de meeste relaties niet ten goede en de oplossing is doorgaans veel simpeler dan je denkt.

King Active natuurlijke erectiepil al jaren te koop in Nederland 

Erectiepil werking

Erectiepillen gebruiken in geval van lichamelijke oorzaak

Zoekend op het internet kom je er al gauw achter dat er een grote diversiteit in oorzaken bestaat die stuk voor stuk aan een erectiestoornis ten grondslag kunnen liggen. Wanneer er sprake is van psychische problemen als depressiviteit of stress is het raadzaam om een psycholoog te raadplegen. Mocht je seksueel falen worden veroorzaakt door medicijnen die je moet gebruiken naar aanleiding van hart- en vaatziekten dan kan het gebruik van erectiepillen risicovol zijn. Het is dan verstandig om eerst een arts te bezoeken. Voor het overige zijn er nog een aantal redenen die tot een erectiestoornis kunnen leiden:

 • met het klimmen der jaren zal het vermogen om een goede erectie te krijgen beetje bij beetje afnemen. Los van medicijnen kan een extra prikkeling zoals pornografie, onaneren (masturberen) of seksspeeltjes zeker voor enige tijd soelaas bieden;          
 • je levensstijl kan van grote invloed zijn op je seksuele leven. Overal waar ‘te’ voorstaat zoals te veel drinken, te veel roken of te weinig beweging leidt er toe dat het zelfs op jonge leeftijd steeds moeilijker wordt om je seksuele leven op  peil te houden. Dus alvorens je overweegt erectiepillen te gaan gebruiken moet je misschien je levensstijl aanpassen.
 • sommige medicijnen meer dan andere kunnen een zodanig negatieve bijwerking hebben dat er te weinig bloed naar je penis stroomt en een erectie dus minder wordt of achterwege blijft. In overleg met arts of apotheker is er mogelijk een vergelijkbaar medicijn voorhanden zonder deze bijwerking.
 • een overmatige prestatiedrang kan je op seksueel gebied opbreken. Dat zit weliswaar tussen je oren maar kan daar niettemin aardig in de weg zitten en zodoende tot faalangst leiden. Verstandig is in zo’n geval, en eigenlijk bij elk erectieprobleem dat zich voordoet, ook eens met je partner te praten. Dat voorkomt toekomstige teleurstellingen en je kunt samen aan een oplossing werken.

Erectie opwekken

Evenmin als de meeste andere medicijnen zijn ook erectiepillen geen wondermiddel. Je kunt ze aanschaffen en gaan gebruiken, maar zo eenvoudig is het nou ook weer niet. De aanwezigheid van een seksuele prikkeling in enigerlei vorm is namelijk de tweede onontbeerlijke voorwaarde om na het innemen van een erectiepil een goede erectie op te wekken. In geval je, naar aanleiding van hart- of vaatproblemen, bloedverdunners gebruikt is het niet verstandig om zonder een arts te raadplegen erectiepillen te gaan gebruiken. Dit heeft alles te maken met de overeenkomsten die beide middelen hebben waardoor ze elkaar versterken. In voorkomende gevallen dus eerst voor overleg en eventueel een recept naar de dokter! 

Welke erectiepil past bij mij?

Allereerst stellen we vast dat er tal van verschillende soorten erectiepillen te krijgen zijn. Iedere  erectiepil dient het zelfde doel: het stimuleren van de bloedsomloop ten einde de zwellichaampjes in je penis te doen volstromen waardoor je een erectie krijgt. Toch zijn er nogal wat verschillen tussen de ene en de andere pil en kan elk mannelijk lichaam verschillend reageren op een erectiepil. Het is dan ook verstandig om de (huis-)arts om raad te vragen alvorens je keus te bepalen.

Senserex erectiepil werking

Wat is eigenlijk de reden voor al die verschillende erectiepillen?

Het is wel duidelijk dat het de vrees van iedere man is om in bed te worden geconfronteerd met een slappe penis. Toch komt dit veelvuldig voor. Gegeven het feit dat er sprake kan zijn van verschillende oorzaken van impotentie is er dus ook de behoefte van verschillende behandelingsmethoden. Derhalve is het begrijpelijk dat er door de diverse oorzaken van impotentie ook verschillende erectiepillen zijn.

Wat leidt er tot je erectieprobleem? 

Erectieproblemen zijn van alle tijden en kunnen door allerlei redenen opduiken. Veel voorkomende oorzaken zijn:

 • Emotionaliteit in de vorm van gebrek aan zelfvertrouwen.
 • Mentale problemen als faalangst, stress of depressiviteit.
 • Parallel medicijngebruik.
 • Kwalen als hart- en vaatziekten, diabetes.
 • Simpelweg oververmoeid zijn.
 • Tijdelijk of permanent falen door drank en/of drugs. 

Voor vrijwel alle vormen van (tijdelijke) impotentie is er wel een oplossing in de vorm van een erectiepil zodat je probleem zo niet met de ene, dan wel met de andere erectiepil al dan niet definitief kan worden verholpen. 

Hoe ga je om met erectiepillen?

Veelal verhelpen erectiepillen impotentie. Daarbij moet je wel zorgvuldig te werk gaan bij het maken van je keuze. Als je eenmaal je keuze hebt bepaald is het handig om vooraf de bijsluiter goed te lezen en je ook aan de richtlijnen te houden. Beter is misschien om, wanneer je erectiepillen via het internet koopt, op de betreffende site eerst de beschikbare info te bestuderen. Enkele dingen waar je specifiek op moet letten zijn bijwerkingen als hoofd- en maagpijn en duizeligheid.

Stap over je eigen schaduw heen

Bij veel mannen speelt in geval van een erectieprobleem veelal  een gevoel van onzekerheid een rol. Binnen seksuele relaties is er doorgaans weinig ruimte voor geestelijke veiligheid. Veelal wordt er geprobeerd te voldoen aan het stereotype van de man als jager met de daarbij behorende consequentie dat de liefdesdaad vooral een prestatief karakter krijgt. Mannelijke seksualiteit is nog altijd omgeven met taboes en zodoende vrijwel nooit een serieus onderwerp van gesprek. Dientengevolge wil het dan nog wel eens zo zijn dat je partner het een en ander tekort komt. Verstandiger is dan ook om dat ‘machismo’ gedrag te laten varen en je aandacht te verleggen naar je partner. Dat komt je relatie namelijk veel meer ten goede. Geef dus ook gerust aan dat je je op enig moment onzeker voelt.  Openheid voor alles!

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een arts. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron
Redactie, Healthline.com, Thuisarts.nl, For Him - Ho Anh, MD.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box