Terug

 • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
 • Erectiepillen anoniem verzonden
 • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Homeopathische erectiemiddelenHomeopathische erectiemiddelenOverzicht van kruiden die in homeopathische erectiemiddelen kunnen

 voorkomen | Natuurlijke erectiepillen en kruiden | Homeopathische erectiepillen te koop | Natuurlijke erectiepillen online.

Natuurlijke erectiepillen en kruiden

Voor veel mannen is goede seks belangrijk. Het komt regelmatig voor dat mannen moeite hebben met het tot stand houden van een goede erectie. Hierdoor is het lastig om de liefde te bedrijven. Een homeopathisch erectiemiddel kan een uitweg zijn van dit veelvoorkomende probleem. Het stimuleert de erectie en kan er voor zorgen dat de erectie goed tot stand komt. Het verbetert de bloedtoevoer naar de penis, hierdoor kan de penis zich beter vullen met bloed waardoor er een goede erectie ontstaat. Wanneer men eenmaal een erectie heeft kan deze in veel gevallen langer aanhouden zelfs als u al een orgasme heeft genoten. Een homeopathisch erectiemiddel is alleen werkzaam als er een seksuele prikkel is. Er zijn erectiemiddelen met natuurlijke en chemische ingrediënten. Wij gaan het nu hebben over de natuurlijke erectiemiddelen. U heeft voor de natuurlijke oftewel homeopathische erectiemiddelen geen recept van de dokter nodig. Natuurlijke erectiemiddelen geven in de meeste gevallen geen bijwerkingen.

King Active natuurlijke kruiden

Overzicht van stoffen die in natuurlijke erectiepillen kunnen voorkomen

Siberian Ginseng: Eleutherococcus PE

Siberische Ginseng is familie van de echte Ginseng. Het is een adaptogeen kruid dat ons vermogen om met stress om te gaan verbetert. Dit kruid is vooral populair bij sporters, mensen die fysiek werk doen en iedereen die behoefte heeft aan veel adaptieve energie en uithoudingsvermogen. Het helpt het herstel na zware lichamelijke oefeningen. Het wordt al eeuwen gebruikt om het fysieke en mentale uithoudingsvermogen te verbeteren. Siberische Ginseng is een extreem veilig kruid waarvan duidelijk is bewezen dat het geen negatieve bijwerkingen heeft. Siberische Ginseng heeft het zeldzame eigenschap om zowel de korte termijn als de lange termijn energie te verhogen. Siberische Ginseng is ook een van de ingrediënten die in de natuurlijke erectiepil King Active zit.

 • Positieve bijdrage uithoudingsvermogen;
 • Helpt seksuele activiteit terug in balans te brengen.

Maca Dry Extract Maca: Lepidium Meyenii

Is een knolgewas dat op grote hoogte, tussen 3.000 en 4.500 meter boven zeeniveau, in de Peruaanse Andes groeit. Maca is een belangrijke voedingsbron wat de gezondheid bevorderd. De knol wordt al duizenden jaren gebruikt door de lokale bevolking van Peru. Zij gebruiken het kruid al eeuwenlang om hormoongerelateerde aandoeningen te verminderen. Bij een regelmatige inname zouden overgangsproblemen, sexuele problemen, vruchtbaarheids-problemen en storingen aan de bijnierfuncties verminderen. Macawortel heeft een hoge voedingswaarde: het bevat veel mineralen sterolen, en minstens twintig essentiële vetzuren, lidpiden, vezels, carbohydraten, proteïne en aminozuren. Maca wordt al eeuwen gebruikt als energieversterker en potentieverhoger. Uit wetenschappelijke onderzoeken, gestimuleerd door de Peruaanse regering, blijkt dat bij regelmatige consumptie van maca het libido toeneemt waardoor het seksleven kan verbeteren.

 • Bevordert energie op een natuurlijke wijze;
 • Positieve invloed op het libido;
 • Stimuleert erectie;
 • Ondersteunt de potentie;
 • Ondersteunt vruchtbaarheid en hormoonbalans.

Ginko Biloba

Is een boom uit de familie Ginkgoaceae. De soort wordt ook wel ginkgo, Japanse notenboom, Japanse tempelboom of Chinese tempelboom genoemd. De plant wordt gezien als een levend fossiel. De geslachtsnaam Ginkgo is afkomstig van het Japanse ‘Ginkyo’, wat ‘zilveren abrikoos’ betekent. Het woord ‘biloba’ betekent ‘twee lobben’ en verwijst naar de vorm van de bladeren. De bladeren worden onder andere gebruikt om de bloedsomloop te verbeteren. Preparaten die Ginkgo Biloba bevatten zijn zeer populair.

 • Stimuleert erectie;
 • Positieve bijdrage op het libido;
 • Gunstige effecten bij stress.

Ginkgo biloba: een natuurlijk middel tegen erectieproblemen

Ginkgo biloba is een boom en de extracten worden gebruikt in sommige natuurlijke erectiemiddelen. Deze zijn zowel in vloeibare vorm als in een capsule verkrijgbaar en zouden het stikstofoxide gehalte in het lichaam verhogen. Stikstofoxide kan de toevoer van bloed naar de penis verbeteren, waardoor je makkelijker een erectie kunt krijgen en behouden. Onderzoek naar mannen die medicijnen gebruiken tegen depressie blijken baat te hebben bij het gebruik van dit extract. Mensen met medicatie voor hun hart moeten echter voorzichtig met het gebruik van dit kruid zijn. Bij Erectiepillenwinkel.nl zijn diverse middelen te koop met Ginkgo bilboa. Bekijk het aanbod en bestel gemakkelijk online je producten.

Guarana Extract

Guarana is een vrucht welke groeit in landen als Venezuela en in het noordelijke deel van Brazilië. De naam ‘Guaraná’ stamt af van de Guaranistam welke in Brazilië leeft. Hier speelt Guaraná een hele belangrijke rol in hun cultuur. De plant zou magisch zijn en dus als geneesmiddel geschikt voor verschillende aandoeningen, en een manier om weer op krachten te komen. Het belangrijkste ingrediënt is Guaranine, (cafeïne). Hierom ervaren mensen een soort energiekick na inname van Guaraná. Het bevorderd de prestaties en stimuleert de stofwisseling en de vetverbranding. Evenals de koffieboon bevat Guarana een hoeveelheid cafeïne. Afhankelijk van de mate van gebruik sorteert dit extract vergelijkbare effecten met het nuttigen van een hoeveelheid koffie. Of cafeïne daarmee een afrodisiacum is staat te bezien, dat het vitaliserend werkt is wel een gegeven.

 • Stimuleert de hersenfuncties;
 • Draagt bij voor meer energie en prestaties;
 • Bevordert stofwisseling en de vetverbranding.

Epimedium IcarinsHorny Goatweed

In Engelstalige landen is dit leuke plantje bekend onder de naam ‘Horny Goat Weed’ ofwel geile geit. Hoewel dit plantje bij ieder tuincentrum in de schappen staat is het anderzijds gezegend met een aantal bijzondere eigenschappen. Allereerst is daar de afrodisiërende werking. Er is daaromtrent een aardige anekdote in omloop die vertelt hoe deze eigenschap ooit werd ontdekt. Het gaat eeuwen en eeuwen terug in de geschiedenis, maar er was ooit een Chinese geitenhoeder die zijn bokken en geiten liet grazen op een plek waar, naar hij later ontdekte, elfenbloemen stonden. Op enig moment raakten met name de bokken nogal opgewonden en begonnen ze zich op te dringen aan de geiten. Kennelijk gebeurde er ook iets tussen de oren van de geiten. Die gingen namelijk gretig in op de avances van de bokken. En zo was de wereld een afrodisiacum rijker, notabene een afrodisiacum dat zowel bij vrouwen al bij mannen een reactie oproept.

Libido verhogend

De Chinezen beschouwen Epimedium Grandiflorum nog steeds als waarschijnlijk het eerste ontdekte libido verhogende middel. En inderdaad, ook wetenschappelijk is onderbouwd dat dit plantje een actief afrodisiacum is. Maar er is meer aan de hand met dit plantje. De werkzame stof die een en ander teweeg brengt is icariine. Deze stof heeft het ook een positief effect op de testosteronhuishouding van mannen. Het is aannemelijk dat deze stof de stikstofmonoxidespiegels verhoogt. Hierdoor ontspannen de gladde spieren. Dit is proefondervindelijk aangetoond bij het toedienen van deze stof aan konijnen. Dat resulteerde in een verhoogde bloeddruk in de penis, ofwel het werd een erectie. In die zin is icariine vergelijkbaar met sildenafil, de werkzame stof in Viagra.

Versterkt de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen

Het versterkt de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen aangezien het een verwijdende werking heeft op de haarvaten en andere bloedvaten. Omdat het kruid ook een bloeddrukverlagende werking heeft, is het een relatief veilig kruidenextract. Mensen met een verlaagd libido die tevens hartklachten hebben kunnen in voorkomende gevallen weldegelijk gebruik maken van dit middel, dit is tamelijk uniek. De meeste kruiden met een werking op de testosteronspiegel zijn aanjagers van de bloeddruk. Gegeven de specifieke eigenschappen van dit kruidenextract ligt het dan ook voor de hand dat dit kruidenextract in tal van natuurlijke erectiemiddelen wordt toegevoegd. Kort samengevat: Horny Goat Weed (Epimedium) wordt in de Chinese taditionele geneeskunde al eeuwenlang gebruikt als seksuele stimulant.

Chinese traditionele geneeskunde

Het kruid heeft een positief effect op het libido, vergroot het uithoudingsvermogen en helpt bij verminderde geslachtsdrift. Een Chinese geitenherder zou een verhoogde geslachtsdrift bij zijn dieren hebben waargenomen nadat de dieren van deze plant hadden gegeten, vandaar deze naam. Horny Goat Weed ontspant de spieren van het Corpus Cavernosum waardoor er een betere doorbloeding kan plaatsvinden naar het mannelijk geslachtsdeel. Op deze manier bevordert het een natuurlijke erectie en heeft het een positief effect op de sex drive. Daarnaast geeft het kruid een aanzienlijke energieboost voor een lange nacht plezier met uw geliefde.

 • Helpt hormoonfunctie te reguleren;
 • Libido stimulerende eigenschappen;
 • Positieve invloed op erectiestoornissen.

Kola Nut Extract

Wordt gewonnen uit de zaden van een grote Afrikaanse boom. In de tropen is het bijzonder populair als stimulerend middel voor lichaam en geest. Kola Nut verdrijft depressie, kalmeert de zenuwen en helpt tegen bepaalde vormen van migraine. Ook wordt Kola Nut gebruikt bij oververmoeidheid en een slechte hartconditie. Kola Nut wordt in Afrika veel gebruikt als afrodisiaca. Kolanoten worden voornamelijk geconsumeerd met als doel energieker te worden. Kolanoten bevatten wel drie maal zoveel cafeïne als koffie. Ook bevatten ze theobromine, eveneens een energie-opwekkend middel. Theobromine is een alkaloïde die ongeveer dezelfde moleculaire structuur heeft als cafeïne. De stof zit ook in thee en cacaobonen. De noten kunnen in z’n geheel worden gekauwd, dan wel gemalen. Dit granulaat wordt verwerkt in tal van energie- en sportdrankjes. Zonder enigerlei aanwijsbare reden zijn kolanoten als stimulerend middel echter nooit populair geworden in de westerse wereld. Desalniettemin bevatten ze een overvloed aan stimulantia.

Cola Acuminata

De betreffende boomsoorten zijn lid van een familie met wel ruim honderd andere leden. De soorten welke het meeste rendement opleveren zijn de Cola Acuminata en de Cola Nitida. Dit zijn niet allen qua productie de meest interessante bomen maar tevens zijn de smaak en de krachtige werking van een uitstekend gehalte. De Cola acuminata is een eeuwig groene boom die wel 20 meter hoog wordt. De Cola Acuminata en de Cola Nitida groeien in de Afrikaanse regenwouden. Weliswaar gedijen beide bomen ook onder drogere omstandigheden, maar een warme vochtige omgeving heeft toch de voorkeur. Gegeven het hoge cafeïnegehalte met als extra stimulantum nog thebromine is het verstandig is het verstandig om, wanneer er sprake is van hoge bloeddruk, gebruik van bloedverdunners e.d. om voorafgaand aan het gebruik van een product waarin kolanoten zijn verwerkt, een arts te raadplegen. Een goed begin is dus om allereerst alvorens iets te bestellen de bijsluiter te bestuderen veiligheid voor alles!

Cola Acuminata voordelen

 • Kan libido versterkende werking hebben;
 • Stimuleert potentie;
 • Wordt gebruikt in meerdere natuurlijke erectiepillen.

Erectie stimulerende werking

Verder bevatten kolanoten ook een tamelijk hoog gehalte aan tannine, ook wel looizuur genoemd. Tannine treffen we ook aan in wijn, hierin is het een conserveringsmiddel waardoor wijn soms voor vele jaren kan worden opgelegd. Tannine wordt beschouwd als een antivoedingsstof vanwege de veronderstelling dat het kankerverwekkend zou zijn. Kolanoten hebben verder bij tijd en wijlen bijwerkingen als nervositeit, maag- en darmklachten en tremoren. Ook hebben kolanoten een hebben een libido versterkende werking, het is dan ook niet toevallig dat men ze regelmatig tegenkomt als ingrediënt van erectie opwekkende middelen. Bij gebruik krijgt men niet alleen eerder een erectie maar ook de houdbaarheidsduur kan worden verlengd.

King Active is een erectiepil met verschillende soorten natuurlijke ingrediënten

King Active is een erectiepil met natuurlijke ingrediënten, het product is sinds 2011 te koop in Nederland.

Tribulus Terrestris

Wordt veel gebruikt in natuurlijke erectiepillen

Tribulus terrestris is een plant die groeit in Azië, Bulgarije en Australië. Het bevat sappen van het furostanoltype, waarvan de stof protodioscine de belangrijkste is. Tribulus terrestris heeft een positieve werking op de vorming van erecties. Een plant waar de werking door verschillende onderzoeken zowel wordt bewezen als ontkracht is de tribulus terrestris. Tribulus Terrestris wordt in de Chinese geneeskunde zowel als in andere Aziatische culturen gebruikt als afrodisiacum. De plant heeft de reputatie seksuele aandrang te verhogen. In China wordt ze ‘baj ju li’ genoemd. Ook is de plant bekend om de schijnbaar positieve werking op spieren. In de loop der jaren zijn er diverse onderzoeken gedaan omtrent de werking van de tribulus terrestris plant en de mogelijke effecten op libido, potentie en de testosteronspiegel.

Oorsprong Tribulus Terrestris

De tribulus terrestris groeit voornamelijk in de (sub-)tropen. In droge gebieden van een woestijn gedijt de plant eveneens. De naam van de plant stamt uit het Latijn, waar het woord “Tribulus” letterlijk vertaald “probleem” betekent.

Toepassing Tribulus Terrestris

In verschillende culturen wordt op diverse manieren gebruikt, maar vooral in de Chinese heelkunde. Zo wordt de plant in de China gebruikt om de werking van een aantal organen te stimuleren. Meer specifiek nieren, lever, spijsvertering maar ook hoge bloeddruk.

Libido

Tribulus terrestris zou een positief effect hebben op het (seks-)hormoon testosteron met als gevolg een versterking van het libido. Derhalve in voorkomende gevallen een vergrote seksuele appetijt, ofwel behoefte aan seks. Neveneffect daarvan kan daarentegen zijn: door de toename van testosteron zal ook een anabole (spieraanwas) werking plaatsvinden.

Onderzoek Tribulus Terrestris

In een studie in de jaren ’70 werd aangetoond dat de tribulus terrestris plant een positief effect heeft op het versterken van het libido. Deze potentie verhogende werking komt mede tot stand door het effect op het stikstofmonoxide niveau. Dit niveau neemt toe door het slikken van tribulus terrestris waardoor vaatwanden uitzetten en bloeddruk omlaag gaat. Dit bevordert de doorstroming. Tribulus versterkt het krijgen van van een erectie doordat vaatwanden uitzetten. Zodoende komt de doorstroming van het bloed naar de penis op gang.

Erectiepillen Winkel

Muira Puama Extract

In het Nederlands betekent muira puama letterlijk ‘potentiehout’. Muira puama is te vinden in de Braziliaanse regenwouden. Het gebruikte plantendeel van deze boom is de wortelschors. Muira puama wordt al eeuwen door de Brazilianen gebruikt als afrodisiacum. Sommige Braziliaanse mannen smeren hun geslachtsdeel ermee in om een erectie te bevorderen. Het wordt ook gebruikt als een alternatief voor erectieproblemen. Aan dit kruid worden ook eigenschappen toegekend als het versoepelen van de gewrichten en als hulpmiddel bij stress. Muira puama bevat ca. 6 promille alkaloïde en muirapuamine. Zodoende heeft het veel weg yohimbine, eveneens een stofje dat de potentie kan versterken. Spijtig genoeg is de verkoop van dit product in Nederland verboden. Volgens Braziliaanse mensen heeft muira puama een positieve werking op de spijsvertering. Maar ook als potentiemiddel heeft het een reputatie hoog te houden. Verder wordt het uitgekookt waarna je in het afkooksel je onderlichaam kunt baden, een genitaal bad dus. Voorts wordt dit kruidenextract ook als tonicum in gebruik ter behandeling van je zenuwstelsel en worden er anti-reumatische eigenschappen aan toegekend.

Bomen kregen vroeger een naam die verwees naar hun geneeskrachtige werking. Een voorbeeld daarvan is potentiehout. Het is een medicijn wat al eeuwenlang in wordt gezet tegen seksuele vermoeidheid. In het Amazonegebied van Zuid-Amerika kwam je het van nature tegen. Potentiehout zou een uitkomst bieden als een man last had van stress, vermoeidheid of van een erectieprobleem. Het middel heeft namelijk een libido verhogende werking en de wortel van de boom zou het geheugen kunnen versterken. Maar ook reumatische ontstekingen zouden mogelijk door potentiehout geremd kunnen worden en zou het helpen bij diverse overgangsklachten en menstruatieklachten.

Meer over potentiehout

Potentiehout heeft ook een Latijnse naam en dat is Acanthea Virilis. Hierbij komt het woord Acanthea van het Griekse woord Acanthos en dat verwijst naar doorn. Het woord Virilis is Latijn voor ´mannelijk´. De lokale indianenbevolking in Brazilië en Suriname hebben Potentiehout ingezet als zenuwgestel-versterkend kruid. Ook zou het een bijdrage leveren aan het stimuleren van de spijsvertering. Ze kauwen dan gewoon op de wortel, het schors of op de stengels.

Werkzame stoffen Potentiehout

Het wortelschors en een beetje van de bast worden gebruikt van Potentiehout. Er zitten namelijk een aantal stoffen in die goed kunnen zijn voor je, zoals alkaloïden (muirapuamine), maar ook langketenige vetzuren en bijvoorbeeld beheenzuur.

Libido en Potentiehout gaan goed samen!

Het Potentiehout staat bekend als een Afrodisiac. Dit staat weer bekend als het verhogen van de geslachtsdrift of het libido en daarmee zal het ook een bijdrage leveren aan het verhogen van de potentie. Het Potentiehout wordt ingezet bij bijvoorbeeld niet organische oorzaken van verminderd seksueel verlangen, maar ook bij seksuele disfuncties waarbij je kunt denken aan frigiditeit, impotentie of een verminderd libido. Ook bij erectiestoornissen en onvruchtbaarheid kan Potentiehout worden ingezet.

Vrouwelijke hormoonstelsel

Het middel heeft mogelijk een ontstekingswerende werking en wordt daarom ook gebruikt bij chronische reumatische aandoeningen. Het Potentiehout kan bijdragen aan het reguleren van het vrouwelijke hormoonstelsel en het is ook een natuurlijke pijnstiller. Het bevordert ook je eetlust en versterkt de maag. Het stimuleert daarbij ook mogelijk de spijsvertering en het remt mogelijk ontstekingen in de darm.

Ashawagandha

Bij mannen en vrouwen met een verlaagd libido kan gebruik van kan Ashwagandha fungeren als afrodisiacum (sekslustopwekkend middel), mede door stressregulatie (een verhoogde cortisolspiegel door stress wordt geassocieerd met seksuele disfunctie) en verbetering van de testosteronproductie (ook bij vrouwen). Ashwagandha helpt waarschijnlijk niet bij psychogene impotentie van mannen. In een placebogecontroleerde pilotstudie met 50 gezonde vrouwen (21-50 jaar) met seksuele disfunctie zorgde Ashwagandha-extract (tweemaal daags 300 mg gedurende 8 weken) voor significante verbetering van het seksuele functioneren (psychisch en lichamelijk), gemeten met FSFI (Female Sexual Function Index) en FSDS (Female Sexual Distress Scale 60). De onderzoekers constateerden onder meer verbeteringen met betrekking tot van erotische opwinding, vochtig wordende vagina, frequenter en intenser orgasme en frequenter seks leven.

Verbetering vruchtbaarheid mannen

Psychische stress (geassocieerd met testosterondaling en oxidatieve stress) en roken (oxidatieve stress) dragen bij aan verminderde vruchtbaarheid bij mannen. Ashwagandha werd getest bij 60 mannen (25-38 jaar) met subfertiliteit en een spermaproductie binnen de norm (normozoöspermie); 20 van hen waren (zware) rokers, 20 andere proefpersonen hadden last van psychische stress. De gebruiksfrequentie bedroeg 5 gram per dag gedurende 3 maanden. Gebruik van Ashwagandha leidde tot afname van stressklachten met daling van de cortisonspiegel, verhoging van de testosteron- en LH-spiegel, daling van de prolactine- en FSH-spiegel, en verbetering van de spermakwaliteit (groter aantal zaadcellen per ml, toename beweeglijkheid) bij een significant aantal proefpersonen. De effecten waren het grootst bij de mannen met psychische stress. Bij 14% van de deelnemers werd de partner in de loop van de studie zwanger (62), voorwaar verbluffende resultaten! Ashwagandha is dus een populair middel voor zowel mannen als vrouwen.

Cantharis

Wordt gemaakt door het verpulveren van Spaanse vlieg en heeft en orgaan-gerichte werking. Met name blijkt dit plantaardige product bij mannen een zodanig prikkelende werking te hebben op je bloedsomloop (met name je geslachtsdeel) dat het een erectie teweeg kan brengen.

Schisandra Chinensis

Naamgeving van planten, bomen en bloemen geschiedt te allen tijde in het Latijn, naar goed universeel wetenschappelijk gebruik. Zo ook de Schisandra Chinensis, een winterharde klimplant die groeit tot op een hoogte van ca. 8 meter. De bessen van de soort hebben een diameter van 5 à 8 mm en zijn felrood gekleurd. De naam geeft al aan dat de herkomst Chinees is. Schisandra staat voor 5-smaken. De buitenste rand en het vruchtvlees zijn namelijk zoet en zuur, de pit is scherp en bitter en de gehele vrucht is zoutig. Er zijn zowel mannelijke als vrouwelijke varianten van de Schisandra. De vruchten worden gebruikt in zowel de traditionele Chinese geneeskunde als in de traditionele geneeskunde in het Russische Verre Oosten. De werkzame stoffen die in de bessen worden aangetroffen zijn onder meer de lignanen schizandrine A, B en C, gamma-schizandrine, schizandrol, alsmede enkele etherische oliën en organische zuren. Zowel de bes als het zaad van de Schisandra Chinensis zijn eetbaar.

Afrodisiacum voor mannen en vrouwen

Voor zover bekend wordt de Schisandra Chinensis ca. twee eeuwen voor Christus voor het eerst omschreven. Eigenschappen die aan de bessen worden toegekend zijn onder meer het onderdrukken, dan wel voorkomen van psychische al fysieke stressfactoren, behandeling van keelproblemen, astma, diarree, slapeloosheid, hartkloppingen en slapeloosheid. Ook de lever heeft expliciet baat bij het gebruik van. Ook de lever heeft expliciet baat bij het gebruik van Schisandra Chinensis, vast is komen te staan dat het middel de vernieuwing van celweefsel stimuleert. Een eigentijdse toepassing vormt bovendien een synthetische variant van de Schisandra Chinensis die wordt gebruikt voor de behandeling van leverproblemen. Verder blijkt dat de Schisandra Chinensis ook prima bruikbaar is als afrodisiacum. Van de Schisandra Chinensis wordt alleen de bes en het zaad gebruikt voor medicinale toepassingen. De bes wordt geoogst na de eerste vorst en vervolgens in de zon gedroogd.

Ingrediënt voor natuurlijke erectiepillen

Schisandra Chinensis komen we, vanwege een wel heel specifieke eigenschap, ook veelvuldig tegen als ingrediënt in erectiemiddelen die op natuurlijke leest zijn geschoeid. Al vele eeuwen geleden kwam men er achter dat het extract van deze plant een positieve uitwerking had op de seksuele aandrang van de mens. Vooral oudere mannen bleken echt veel baat te hebben bij de orale toediening ervan. Het leverde een betere erectie op die bovendien langer aanhoudt en dat kan geen kwaad.

Raadpleeg arts bij gebruik

Als overwogen wordt om Schisandra Chinensis te gaan gebruiken is het raadzaam om eerst het oor te luisteren te leggen bij een arts of fysiotherapeut. De diverse vormen waarin het middel verkrijgbaar is als geneeskrachtig middel wilt gebruiken wordt aangeraden een consult te nemen bij een fysiotherapeut. Schisandra-extracten en medicijnen in de vorm van poeder, vloeibaar extract, zalf of crème te gaan gebruiken is geen goed idee. Schisandra Chinensis is zg. een adaptogen hetgeen betekent dat het extract het aanpassingsvermogen van mensen aan chemische, fysieke, psychologische en milieutechnische stressfactoren doet toenemen.

Wild Yam

Het extract van de ‘wild yam’ heeft de reputatie dat je bij gebruik van dit middel jong zou blijven, mooier nog er is sprake van de eeuwige jeugd. ‘Wild yam’ komt onder meer voor in de Verenigde Staten delen van Zuid Amerika en Azië. De wortel van de ‘wild yam’ zou een uniek stofje bevatten die een vertragende werking op het ouderdomsproces uitoefent en met name klachten voortvloeiend uit welvaart de kop indrukken. Dit speciale stofje, diosgenine genaamd, heeft een stimulerende werking op de aanmaak van DHEA. Het DHEA hormoon is het meest in het menselijk lichaam voorkomend hormoon en wordt ook wel de moeder aller hormonen genoemd. Uit dit hormoon zijn naar schatting zo’n 50 andere hormonen voortgekomen die stuk voor stuk door de alvleesklier worden afgescheiden. Feit is inderdaad dat wanneer een lichaam voldoende hormonen produceert de lichamelijke fitheid op peil blijft. Dalende hormoonwaarden daarentegen leiden tot tal van ouderdomskwaaltjes. Omvangrijke bestudering van het DHEA hormoon heeft een en ander tot op zekere hoogte aangetoond. Conclusie van de Amerikaanse onderzoeker dr. Whithaker: verder dan de huidige stand van zaken kunnen we niet bij de bron van de jeugd komen.

Wild yam en seksualiteit

Het hebben van een uitbundig en gezond seksleven is afhankelijk van tal van factoren. Sommige daarvan zijn te beïnvloeden, zoals alcohol en drugs gebruik, verkeerde voeding, etc. Andere factoren, met name ouder worden, kan men niet veel aan doen, het overkomt een mens nu eenmaal. Een ouderdom gaat vaak gepaard met een afnemende seksuele aandrang (libido). Met het gebruik van Wild Yam is dit euvel goeddeels onder controle te krijgen. Wild Yam heeft de eigenschap dat het de seksuele begeerte aan kan wakkeren, en dat al vele eeuwen. Vandaar ook dat dit extract in tal van erectie versterkende middelen wordt toegevoegd, met als voordeel dat een dergelijke erectiepil een volledig natuurlijk product is. Wild Yam komt onder andere ook voor in de natuurlijke erectiepil King Active. King Active wordt ook verkocht in onze webshop.

Enkele feiten

Uit onderzoek blijkt dat er bij regelmatig gebruik van Wild Yam een grotere concentratie van het DHEA hormoon in hersenweefsel wordt aangetroffen waardoor celweefsel wordt beschermd tegen beschadiging en veroudering. Dit voorkomt, c.q. remt het ontstaan van onder meer Alzheimer en concentratiestoornissen. Ook het anti stress syndroom wordt door het DHEA hormoon aangemaakt. Dit voorkomt vervolgens depressiviteit. Ook op het lichaamsgewicht heeft DHEA een remmende werking. Verder is er dan nog de positieve invloed op de kwaliteit van het bloed, waardoor hart- en vaatziekten minder voorkomen.  

 

Erectiepillen King Active

Radix Ginseng

Radix Ginseng, waarbij Ginseng doorgaans betrekking heeft op de wortel, wordt ook wel betiteld als Aziatische Ginseng. De wortel van de Radix Ginseng is in de Aziatische heelkunde al jaren in zwang als een adaptogen (een stof die zorgt voor fysiologische stabiliteit in het brein). Verder zijn er nog enkele adaptogene soorten Ginseng te weten Amerikaanse, Panax Ginseng en pseudo Panax Ginseng. Het is zaak Radix Ginseng niet te verwarren met Radix Notoginseng. Deze beide soorten hebben afzonderlijke, verschillende fytochemicaliën (dit zijn stofjes die een algemeen welbevinden van het lichaam bevorderen). Pseudoginseng is, net als de Siberische Ginseng eveneens een gewas, echter stoffen bevattend die ook worden aangetroffen in Aziatische en Aziatische Ginseng. De Radix Ginseng variant bevat aantoonbaar stoffen die de algemene gezondheid van het menselijk lichaam tot voordeel strekken. Dit type ginseng wordt in de uitgebreide data base van natuurlijke geneesmiddelen beschouwd als mogelijk effectief tegen kwalen, cq. ziektes als Alzheimer, MS gerelateerde vermoeidheidsverschijnselen, influenza en COPD (een verzamelnaam voor tal van longkwalen).

Invloed op seksleven

Prematuur ejaculeren, seks gerelateerde prikkelingen en erectieproblemen worden positief beïnvloed door de genoemde Ginseng variant. Ook het vrouwelijk libido ondergaat het gebruik van Radix Ginseng een plezierige metamorfose. Wederom een extract dat dus een boeiende rol kan vervullen in het seksuele leven van velen, met andere woorden een unieke incentive dus.

Gotu Kola - Centella

Een extract dat wordt gebruikt bij de diverse vormen van vermoeidheid. Maar ook de behandeling van kleine verwondingen en andere huidaandoeningen blijkt Gotu Kola heilzaam. Vandaar ook dat het al in lengte van jaren wordt gebruikt in de Aziatische geneeskunde. Op Sri Lanka heerst een grappig bijgeloof: gegeven de leeftijd van olifanten denkt men dat dit extract ook een levensverlengende werking zou hebben. Centella (Latijn: Asiatica) veroorzaakt een flinke toename van je energie en versnelt de bloedsomloop, heeft het wel een positief effect op het functioneren van blaas en nieren. Door het aanwezige madecasolzuur neemt naar het schijnt ook het zelf genezend vermogen van de huidproblemen als eczeem  toe. Tevens wordt er beweerd dat het de potentie kan verhogen.

Jujube

De ‘jujube’ vooral bekend als rode dadel, biobezie en borstbesis draagt een vrucht met nauwe verwantschap aan enerzijds de Rhamnaceae (Indiase ‘jujube’) en anderzijds de Ziziphus Mauritania (Chines jujube).

De vrucht

De jujube draagt steenvruchten die zowel qua omvang als vorm zeer kunnen verschillen, dan weer eens rond, dan weer eens peervormig, daarbij onrijp groen van kleur. Gedurende het rijpingsproces verandert de kleur van de vrucht geleidelijk in goudgeel met bruinrode vlekken. Uiteindelijk , geheel uitgerijpt, kleurt de jujube vuurrood. Kort na beëindiging van het rijpingsproces wordt de vrucht zachter en rimpelig. Qua afmetingen zijn de wilde jujubes + 2, 5 cm. en de gecultiveerde 4-6 cm. De schil 1s ca. 1 mm. Dik en het witte vruchtvlees is enigszins sappig en eenmaal doorgerijpt wordt he papachtig. Jujube heeft een smaak vergelijkbaar met peren.

Het gebruik

In Zuidoost Azië gebruikt men de wortel van de ‘Ziziphus Nummilaria’ ter bestrijding van tal van kwaaltjes, onder meer hoofdpijn, misselijkheid, hoestbuien, infecties in de urinewegen e.d. Ook in China wordt de vrucht voor medicinale doeleinden gebruikt, onder meer als kalmeringsmiddel, slapeloosheid, dromen die een storende invloed op nachtrust hebben, afname van pijn en spanningen, grieperigheid en koorts. In Arabische landen gebruikt men de bladeren ter bestrijding van darmparasieten en wormen. Ook abcessen, steenpuistenen gezwollen ogen worden met het zelfde middel bestreden. Kortom jujube is de ultieme ‘Haarlemmer olie’.

Jujube in erectiepillen

Ook als seks stimulerend middel is het gebruik van jujube al eeuwen lang onomstreden. Het libido (begeerte, geslachtsdrift) van de man zowel als de vrouw krijgt bij gebruik van jujube een behoorlijke boost. Ergo jujube wordt dan ook aan tal van werkzame erectiemiddelen met succes toegevoegd. Een totaal ander verhaal betreft de bladeren van de Jujubeboom, deze worden bevolkt door lakschildluis (Coccus Lacca), deze wordt verzameld voor de fabricage van schellak. Kortom een boom met vele facetten. In Nederland wordt de jujube sporadisch op de markt aangeboden.

Kaneel Sri Lanka

Kaneel van Sri Lanka (destijds Ceylon) was al duizenden jaren geleden onderdeel van de geneeskunde. Maar men gebruikte het ook als afrodisiacum (of hoe dat destijds in het Ceylonees ook heette). In de late middeleeuwen kwam ook de export naar Europa op gang. Als libidoversterker is kaneel uit Sri Lanka hier niet bekend, maar in de keuken des temeer. 

Flos lonicerae japonicae

Flos lonicerae japonicae is een in de traditionele Chinese geneeskunde veel gebruikt kruidenextract. Het extract wordt al verscheidene duizenden jaren in China gebruikt voor de bestrijding van een aantal kwalen. Het extract wordt ook beschreven in de Chinese farmacologische encyclopedie. Flos Lonicerae Japonicae is een lid van de Kamperfoelie familie. Planten van dezelfde soort als de Flos Lonicerae in het algemeen in dezelfde groep. Vergelijkbare planten uit de kamperfoelie familie zijn de Lonicerae japonicae flos en de flos Lonicerae. Ook deze planten hebben vergelijkbare heelkundige eigenschappen. Het extract wordt gebruikt voor warmte-clearing, detoxificatie, ontstekingsremmer, keelpijn en gastro-intestinale stoornis (chronische maag- en darmpijn). Maar ook de toevoeging aan de ingrediëntenlijst van diverse erectiepillen is ook niet zomaar iets. Gebleken is namelijk dat gebruik van deze kamperfoelievariant de bloedsomloop positief beïnvloedt. Dit kan onder bepaalde omstandigheden tot een erectie leiden. Mannen kampen op dit gebied soms met het probleem geen of een onvoldoende erectie te krijgen. Naar mate de leeftijd vordert is de kans hierop steeds groter. Ook op dit gebied biedt het gebruik van Flos lonicerae uitkomst, het wordt dan ook in tal van erectiepillen verwerkt. Ten einde vast te stellen of Flos Lonicerae Japonicaeon inderdaad geneeskrachtige eigenschappen had dan wel of er sprake was van een placebo effect is er uitgebreid onderzoek gedaan met uiteindelijke positieve rapportages.

Fenergriek  

Fenegriek, ook wel bekend als "Grieks hooi" of "Methi" in sommige delen van de wereld, is een plant die voornamelijk wordt gebruikt als specerij en kruid in de keukens van India, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De wetenschappelijke naam van de plant is Trigonella foenum-graecum en het behoort tot de familie Fabaceae (vlinderbloemenfamilie). Fenegriek heeft kleine, geurige, gele bloemen en zijn bladeren zijn samengesteld uit drie langwerpige, ovale blaadjes. De zaden van de plant worden vaak gebruikt als smaakmaker in curry's, soepen en sauzen, en ook in brood en gebak. Bovendien wordt fenegriek gebruikt als een traditionele geneeskrachtige plant vanwege zijn potentiële gezondheidsvoordelen, zoals het verbeteren van de spijsvertering en het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

Fenergriek (Latijn: Trigonella Foenum) is een calcium-, mineralen- en vitaminerijk plantenextract. Dit extract wordt vrijwel uitsluitend gebruikt als potentiemiddel. Ook wanneer meno- en penopauze hun entree maken blijkt Fenergriek bruikbaar. Soms zijn er andere toepassingen aan de orde. We hebben het dan over het stimuleren van de spijsvertering (met name darmen) en soms vermoeidheidsverschijnselen en borstvoeding.Fenegriek (Trigonella foenum-graecum) is een plant die van oudsher gebruikt wordt in de Ayurvedische en traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt soms ook wel "geitenhoorn" genoemd vanwege de vorm van de zaden. Fenegriek-extract kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, waaronder het stimuleren van de libido. Er zijn enkele studies die suggereren dat fenegriek-extract een positief effect kan hebben op het seksueel functioneren bij mannen en vrouwen. Een studie gepubliceerd in  het International Journal of Medical Sciences toonde aan dat mannen die dagelijks een fenegriek-extract supplement namen, een toename in seksueel verlangen, erectie en orgasme ervoeren. Een andere studie gepubliceerd in het tijdschrift Phytotherapy Research toonde aan dat vrouwen die dagelijks fenegriek-supplementen namen een verbetering in seksuele opwinding en orgasme ervoeren.

Kava

Ooit afkomstig uit Polynesië en Afrika en in Europa beland en faam verworven vanwege de nogal opzwepende werking. Dat is dus de Kava en het daaraan gerelateerde extract. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik ervan niet slechts om een  betere “seksdrive” gaat maar dat het extract ook een agressieve houding in de hand werkt. Dus oppassen geblazen.

Cayennepeper

Naar het schijnt werkt deze buitengewoon pittige smaakmaker bij sommigen ook erotiserend. Maar  je moet er wel heel voorzichtig mee omgaan. Wanneer je zo’n pepertje hebt schoongemaakt en niet zorgvuldig je handen wast lijkt het alsof welk lichaamsdeel (?) je ook aanraakt dat dit in de brand staat.

Cynomorium songaricum

Cynomorium, in het Chinees Suoyang genoemd, is een parasitaire plant waaruit het extract “locking the yang” wordt gewonnen. Dit kruidenextract heeft een medicinale werking. Met name de Oost-Aziatische variant van de Cynomorium is geschikt voor de winning van dit kruidenextract., Cynomorium songaricum. Soms wordt ook de inheemse variant, de C. Glauca als substituut gebruikt. De variant die in de Chinese heelkunde wordt gebruikt wordt op grote hoogt, voornamelijk in Binnen-Mongolië, Qinghai, Gansu, en Tibet. Het extract dat uit de plant wordt gewonnen wordt gebruikt om zowel impotentie als rugpijn te bestrijden. Ook gaat er een voor spierpezen versterkende werking van uit. Bij ouderen verbetert extract ook de kwaliteit van het bloed en de bloedsomloop. Dit nu leidt weer tot een versterking van het libido. Zodoende wordt Cynomorium Somarium dan ook toegevoegd aan een aantal van onze erectiemiddelen.

De waardevolle eigenschappen van cynomorium worden al heel lang in vele culturen erkend. In het Europa van de zestiende eeuw, was het extract bekend als de Malteser paddenstoel, hoewel het geen echte schimmelsoort is. De eigenschappen stonden zo hoog aangeschreven dat de Malteser ridders het als geschenk vaak als geschenk naar Europese vorsten stuurden. Ter bescherming van de zogenaamde Fungus Rock, waar cynomorium overvloedig groeide en kon worden geoogst, werd de rots constant bewaakt. De aan de zee gelegen rots was spiegelglad en daardoor vrijwel ontoegankelijk. Ook pogingen om de rots, die zo’n 65 meter hoog is, vanuit de zee in te nemen mislukten jammerlijk. De rots, oplopend tot een enorme hoogte van 60 meter (200 voet) van de ruwe zee, werd vrijwel ontoegankelijk. Nog steeds wordt het kruidenextract van de Cynomorium songaricum wijd en zijd hoog gewaardeerd en toegepast in diverse culturen. Cynomorium, dat een aangename, zoete smaak heeft, is sinds jaar en dag ook bekend als het "voedsel van de hongersnood," het geen inhoudt dat het in geval van nood mogelijk is om nog enige tijd met alleen deze plant in de nabijheid, in tijde van schaarste nog enige tijd te overleven. In China is zelfs een stad vernoemd naar cynomorium vanwege deze eigenschap.

Arginine: een veel voorkomend ingrediënt in natuurlijke erectiemiddelen

Arginine is een essentieel aminozuur dat in veel voedingsmiddel voorkomt en helpt bij het ontspannen van de slagaderen. Een man krijgt een erectie wanneer de bloedvaten ontspannen en de bloedtoevoer naar de penis toeneemt. Het gebruik van Arginine verbetert dus de toevoer van bloed, waardoor je sneller een erectie krijgt. De meeste mensen maken deze stof overigens zelfs voldoende aan, maar dat is niet altijd het geval.

Cordiceps

Een schimmelsoort die wordt aangetroffen in China, Tibetaanse hoogvlakte en de Hymalaya. De lovende bijnaam “Keizerlijke Paddenstoel” ontleent deze paddenstoel aan de reputatie als afrodisiacum. Met andere woorden het stimuleert de geslachtsdrift. Cordiceps wordt al vermeld in hele oude Chinese geschriften. Met name in de hogere kringen van het keizerrijk China was me al vele eeuwen op zoek naar middelen die de “seksdrive” konden verhogen. Maar ook heden ten dagen wordt het in het verre Oosten nog steeds als afrodisiacum aangewend.

Nootmuskaat

Nootmuskaat wordt vooral gebruikt in recepten om de maaltijd van meer smaak te voorzien. Hoewel nootmuskaat bekend staat als lustopwekkend heeft men het effect als libido verhoger niet kunnen aantonen. Nootmuskaat is dan ook zeker geen kruid die een erectie zou kunnen bevorderen.

Koreaanse Ginseng | Panax Ginseng

Gelijk alle verschillende typen Ginseng worden ook aan de Koreaanse Ginseng geneeskrachtige en gezonde eigenschappen toegedicht. Deze Ginseng variant heeft een langzaam groeiende stevige wortel. De officiële naam is Panax Ginseng. De betekenis van ‘Panax” is allesgenezer. Al gedurende een paar duizend jaar is Panax Ginseng een soort Haarlemmer olie, zo’n middel dat voor van alles en nog wat bruikbaar is. in dit geval hebben we het dan zowel over fysieke aandoeningen als psychische klachten. Heden ten dage wordt Panax Ginseng gelijk nog een aantal Ginseng varianten, gezien als een ‘super Food’ en een gewild alternatief ter verbetering en in stand houding van de algemene gezondheid. Ook is er een keur van kwalen en aandoeningen waarvoor men het gebruik van Panax aanbeveelt. En ‘last but not least’ is het een erkend afrodisiacum dat een seksuele stimulans biedt.Bij deze een aantal voorbeelden waarvan enkele wel heel erg verrassend zijn:

 • vermindering van stress;
 • versterking immuunsysteem;
 • maakt energieker, niet alleen fysiek, maar ook geestelijk;
 • komt spijsvertering ten goede;
 • bevordert libido;
 • stimuleert kwaliteit sperma;
 • minder klachten omtrent menstruatie;
 • vergemakkelijkt overgang vrouwen;
 • positieve invloed op bloeddruk en bloedcirculatie;
 • kan erectie stimuleren.

Kortom de generale gezondheid heeft op tal van manieren baat bij het gebruik van Panax Ginseng, dan wel bij producten waar Panax Ginseng een ingrediënt van is. Voor meer informatie over onder meer dit ingrediënt kun je je licht ook opsteken in de “WHO monographs on selected medicinal plants”, een uitgave van de WHO (World Health Organization).

Multiflorum Polygonum

Multiflorum Polygonum, of in China Fo-ti is een gewas waarvan de verwerkte (uitgeharde) wortel van de plant wordt gebruikt voor het produceren van een plantaardig kruidenextract. Dit extract wordt oraal ingenomen met als voornaamste eigenschap het tegengaan van veroudering en het voorkomen van onder meer kanker, hart- en vaatziekten en geheugen. Fo-ti wordt ook uitwendig toegepast bij de genezing van huidproblemen zoals zweren, karbonkels, uitbarstingen van de huid en jeuk. Gesteld moet worden dat er nauwelijks wetenschappelijke onderbouwing voorhanden is. Maar er is beperkte wetenschappelijke bewijs ter ondersteuning van deze toepassingen. Eerder onderzoek suggereert verder dat gebruik van fo-ti in combinatie met Panax ginseng wortel geheugenverlies bij ouderen kan vertragen, c.q. voorkomen. In de cosmetische industrie, wordt het fo-ti extract gebruikt als een ingrediënt in zorg-producten zoals de huid en haar. Fo-ti moet niet worden verward met het commerciële product Fo-ti-Teng. Hierin wordt in het geheel geen fo-ti aangetroffen hoewel de schijn wel wordt gewekt.

Damiana natuurlijk potentie en erectiemiddel?

De speciale plant genaamd Damiana bevat een extract dat ingezet wordt voor de bestrijding van seksuele disfunctie. Het zou mogelijk de doorbloeding van de penis kunnen verbeteren en daardoor bij kunnen dragen aan een sterkere en langer aanhoudende erectie. Het kan in worden genomen in de vorm van druppels of capsules. De gedroogde bladeren van de Damiana zou je kunnen roken of je kunt er thee van trekken.

Damiaanblad (Latijn: Turnera Aphrodisiaca) werd al door de Maya’s, een Indiaans volk uit de vroege Colombiaanse cultuur, gebruikt als zijnde een tamelijk algemeen tonicum. Het werkt onder meer stemming verhogend. Wanneer er sprake is van een erectieprobleem zonder een duidelijke oorzaak probeert men dit te verhelpen met dit middel. Damiana groeit van oorsprong in Midden en Zuid-Amerika. Het blad van damiana wordt onder meer gebruikt ter bestrijding van angst, rusteloosheid of slapeloosheid. Maar ook als potentiemiddel dicht men damiana bijzondere eigenschappen toe. Al in de tijd van de Azteken en Maya’s werd ervan uitgegaan dat het blad van de damiana een werkzaam afrodisiacum tegen verlaagd libido of potentiestoornis zou zijn gegeven de testosteron-achtige eigenschappen. Maar ook het gebruik als kalmerend middel blijkt positief uit te werken. Verder is bekend dat bij gebruik van damiana vroegtijdig ejaculeren wordt afgeremd. Damiana heeft niet alleen op mannen, maar zeker ook op vrouwen een positieve, erotiserende uitwerking.  Je kunt er thee mee zetten en wanneer je het als een joint of in een pijpje rookt blijkt het ook nog een ‘smart’ drug te zijn. Het klinkt kortom haast te mooi om waar te zijn, maar ook om samen met je partner een liefdes- of tantraritueel in een theeceremonie blijkt mogelijk te zijn.

Er is wetenschappelijk bewijs voor de werkzaamheid van Damiana en seksuele disfunctie. Het zou de kleine spieren in de arteriële wanden van de penis laten ontspannen. Hierdoor zal de doorbloeding verbeteren en kunnen zorgen voor een erectie. Ook zou het de spieren ontspannen.

Libido Versterken

Een rustgevende gedachte kan altijd zijn dat het gebruik van een op natuurlijke leest geschoeide erectiepil volledig is samengesteld met natuurproducten. Dientengevolge zullen er zich weinig tot geen bijverschijnselen aandienen. Multiflorum Polygonum is een plantaardig, dus natuurlijk extract dat onder meer de prettige eigenschap heeft het libido te versterken. Derhalve komt men het ook geregeld tegen als een ingrediënt van erectiepillen.

Hoe werkt het?

Het gebruik van Fo-ti wortel kan van invloed zijn op de diverse chemische stoffen die het lichaam bevat. Zo zou er sprake zijn van een positieve invloed zijn op tal van kwalen zoals:

 • Geheugenverlies;
 • Lever en nier problemen;
 • impotentie;
 • Hoog cholesterolgehalte;
 • Slapeloosheid;
 • Lagere rug en knie pijn;
 • Voortijdige grijzende;
 • Duizeligheid.

Gebruik Damiana

Je kunt Damiana innemen in de vorm van thee, capsules of als druppels. Ook kun je de gedroogde bladeren roken. De Mexicaanse natuurgeneeskunde kent Damiana zeker al langere tijd. Daar wordt het ingezet om klachten te bestrijden.

Meer over Damiana

De plant Damiana hoort bij de passiebloem-familie. Het staat ook wel bekend onder de wetenschappelijke naam Turnera diffusa, deze groeit in Zuid-Amerika en Midden-Amerika, maar ook in het Caraïbisch gebied en in het zuidwesten van de VS. Het is een klein plantje met kleine, geurige en gele bloemen.

Verkrijgbaarheid Damiana

De bladeren en de extracten van Damiana zijn in Nederland vrij verkrijgbaar. De bladeren zijn bij Jacob Hooy verkrijgbaar en kun je roken of er thee van trekken. Capsules met het Damiana extract zijn verkrijgbaar van een aantal merken zoals van SNP.

Granaatappel 

Op basis van recentelijk wetenschappelijk onderzoek zou het dagelijks nuttigen van een glas granaatappelsap het mannelijk libido aanwakkeren. Althans tot deze conclusie kwamen onderzoekers van de universiteit van Californië. Daar voerde men een onderzoek uit waarbij een aantal mannen (53), allen met impotentie-problematiek, gedurende een maand dagelijks een glas vers granaatappelsap nuttigden. Vervolgens bleek bij nagenoeg de helft van deze mannen dat de impotentie aanzienlijk was verbeterd, onzes inziens een resultaat dat er toe doet! Belangrijk bestanddelen van de granaatappel zijn vitamine E en nog enkele andere antioxidanten die waarschijnlijk ook kunnen bijdragen aan het voorkomen van prostaatkanker. Vaak wordt er ook een verband gelegd tussen een gezonde lust om te vrijen en deze elementen. Ook Adam Pritchard van Pomegreat, de producent van geconcentreerd granaatappelsap, stelt dat dit onderzoek eens temeer onderstreept dat de granaatappel inderdaad bijdraagt aan een beter libido. En er is meer, al in de (oude) Chinese heelkunde gebruikte men de granaatappel om vruchtbaarheid van vrouwen te doen toenemen. En lest best bij de oude Grieken was de granaatappel een belangrijk symbool van Aphrodite, de Godin van de liefde.

Granaatappelsap nemen voor een betere erectie

Granaatappelsap is bekend als superfood vanwege de hoge hoeveelheid aan antioxidanten. Het sap wordt ook in verband gebracht met het verkrijgen van een goede erectie. De testresultaten van onderzoeken naar granaatappelsap leveren goede resultaten op. De bewijzen zijn echter nog niet significant, dus is er meer onderzoek nodig. Toch leveren de antioxidanten positieve effecten op het verkrijgen van een erectie, waardoor het sap regelmatig in natuurlijke erectiemiddelen wordt gebruikt. Het sap bevat veel stikstofoxide en stabiele stikstofoxide waarden in het lichaam kunnen helpen bij het krijgen en behouden van een goede erectie. Bekijk bij Erectiepillenwinkel.nl producten met diverse natuurlijke ingrediënten met een positieve werking op erecties en je seksuele leven.

Yohimbe

Yohimbe (Latijn: Pausinystalia Yohimbe) en bij ons bekend onder de naam emmerorchidee, kwam oorspronkelijk voor in Zuid- en Midden-Amerika. Yohimbe wordt gewonnen uit het schors van deze orchidee. Gebruik hiervan leidt tot wijder wordende bloedvaten met name in je erogene zone. Dientengevolge krijg je mogelijke een goede erectie. Kortom Yohimbe is prima te gebruiken als afrodisiacum. Sinds Mei 2007 is de verkoop van Yohimbe verboden in Nederland.

Waternavel

Waternavel* (Latijn: Polygonum Hydropiper), een klein bodemplantje waarvan de blaadjes rechtop staan gelijk een scherm. Het plantje wordt onder meer gebruikt als een libido stimulerend middel. Waternavel bevat etherische oliën, looistoffen, flavonol-verbindingen, Alkaloïden en organische zuren. Waternavel heeft een libido versterkende werking, maar niet minder belangrijk: het helpt bloed te stelpen in geval van inwendige bloedingen in luchtwegen, spijsverteringskanaal, baarmoeder en urinewegen. Verder in geringe mate vocht afdrijvend en bloeddruk verlagend.  *Er is ook een grote waternavel, afkomstig uit Amerika. Deze groeit onder water en overwoekert binnen de kortste keren de hele omgeving. De import van deze veroveraar is in Europa verboden.

Radix Gentianae Macrophyllae

Radix Gentianae Macrophyllae, beter bekend in het Chinees als Qinjiao is de gedroogde wortel van geneeskrachtige planten die tot het geslacht van de Gentianaceae en Gentiana behoren. Het extract van deze plant wordt medisch toegepast bij de behandeling van verscheidene aandoeningen.Het extract is al sinds de oudheid in China een veelvuldig toegepaste medicatie.   

Medicinale eigenschappen
De medicinale eigenschappen van het geslacht Qinjiao betreft voornamelijk een 4-tal soorten, te weten de Gentiana macrophylla Pall, de Gentiana straminea Maxim, de Gentiana crasicaulis Duthie Burk en de Gentiana daurica Fisch. Als onderdeel van een kruidenformule met diverse andere kruiden wordt Qinjiao toegepast bij acute en chronische reumatische aandoeningen over het gehele lichaam.

Gebruiksvormen als erectiemiddel
Het kruidenextract van Qinjiao behoort tot de kruidensoorten die wind en vocht de baas zijn. Dit zijn voornamelijk anti-reumatische kruiden. Maar Radix Gentianae Macrophyllae is ook, vanwege de uitstekende werking, een extract dat veelvuldig in erectiemiddelen wordt verwerkt. Klaarblijkelijk een van de vele producten afkomstig uit de natuur, dus gespeend van bijwerkingen zoals men wel tegenkomt bij het gebruik van synthetische, ofwel scheikundige elementen.

Agnus Cactus

Ook wel kuisboom en monnikspeper genoemd werd ooit gebruikt om het libido der monniken te onderdrukken, vandaar de bijnaam (eertijds kregen mannen in gevangenschap met het zelfde doel kamfer in hun thee). Uiteindelijk bleek echter dat het kruid de tegengestelde eigenschap had: het deed gebruikers seksueel ontwaken. Het wordt dan ook vanwege deze eigenschap als potentiemiddel verkocht.

Ajowan Carum Ajowan

De Ajowan (Latijn rachyspermum ammi) ook wel bisschopskruid of carambole genoemd is een schermbloemige plant waarvan het zaad grijs gekleurd is en ovaal van vorm. Dat zaad bevat een olie met als belangrijkste eigenschap het stimuleren van je seksuele beleving. Die olie heeft tevens een goede invloed op je spijsvertering. Ook Ajurveda, een traditionele Indiase geneeswijze, draagt het Ajowan zaad hoog in het vaandel. Het zaad is verwant aan Karwijzaad, smaakt enigszins als Tijm, maar oogt als selderijzaad. Ook wordt het culinair gebruikt in de Indiase keuken.  

Sabalvrucht

De Sabal vrucht, ook bekend als de zaagpalmbes (Latijn: Sabal serrulata fructus) bevat etherische olie. Het betreft een dus olie die vrij is van looizuren, sitosterol* en vrije vetzuren. De Sabal vrucht wordt ook gebruikt als medicatie bij erectie- een libidoproblemen, aangezien deze de doorbloeding in je erogene zone stimuleert en ook lustgevoelens in je opwekt. Verder werkt de Sabal vrucht spierontspannend, met name in de omgeving van de prostaat en de blaaswand. Zodoende wordt vervolgens de inhoud van je blaas vergroot en dus kun je wat langer wachten aleer je moet urineren.*sitosterol verlaagt het cholesterolgehalte in bloed.

Vitamine E

Vitamine E, bijgenaamd de vruchtbaarheidsvitamine vanwege de lust opwekkende eigenschap. Aangezien je Vitamine E aantreft in o.a. zonnebloemolie, margarine, halvarine, brood en andere graanproducten, alsmede noten, zaden en diverse groenten in het nauwelijks te bedenken dat je een vitamine E tekort zou hebben. Vitamine E is een vet oplossende vitamine die zodoende ook werkt als antioxidant. En dit komt weer je celweefsel ten  goede.

Fluweelboom

Ook aan de wortel van de fluweelboom (Latijn: Mucuna Pruriens) wordt een bijzondere eigenschap toegedicht, namelijk die van afrodisiacum. Al dan niet positieve bijwerking is die van urineafdrijving, alsmede (tijdelijke) versterking van het zenuwgestel. De fluweelboom is ook bekend om zijn medicinale eigenschappen. De schors en bladeren van de boom bevatten tannines en gallotannines, die worden gebruikt als samentrekkend middel. 

Erectie en voeding

Naar het zich laat aanzien zouden mediterrane eetgewoonten een positieve rol spelen bij het voorkomen van erectieproblemen, dan wel het oplossen ervan. We hebben het dan over tomaat, meloen, perzik, aardbei, grapefruit en bessen. Groenten als bataat, sla, aubergine, broccoli, paprika, artisjok, selderie en okra kunnen ook deel uitmaken van dit voedingspatroon. Voorts verdienen qua diverse vissoorten zoals makreel, zalm, forel en zalm de voorkeur. Kip en kalkoen mankeert ook niets aan, maar rood vlees dienje te mijden. Granen (in de vorm van brood bijv.) zijn prima, evenals pure yoghurt. Verder hebben diverse soorten noten zoals amandelen, walnoten, cashewnoten, pistachenoten en pecannoten ook een positieve uitwerking. Verder worden zaden als pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaad evenals kruiden als koriander, peterselie, knoflook, kaneel, oregano en majoraan warm aanbevolen.

De zon, vitamine D en testosteron

Dat de zon schijnt en de meeste van ons een bruine teint oplevert maakt veel mensen gelukkig en blij. Maar zonneschijn heeft nog een andere bijwerking, namelijk de aanmaak van vitamine D. Het is deze   vitamine die belangrijk is voor je seksleven. Diverse onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat de toename van deze vitamine ook je geslachtsdrift aanwakkert. Aly Dilks, een onderzoeker van de ‘Women’s Health Clinic’ legde aan de ‘Sun’ (een bekende Engelse Tabloyd) uit dat veel mensen in een gemoedstoestand van destabilisatie belanden onder invloed van seizoenswisselingen. Dit speelt met name gedurende de winter bij gebrek aan zonneschijn. In de lente gaat de zon wat vaker schijnen waardoor er in je lichaam enkele chemicaliën vrijkomen die onder anderen de aanmaak van testosteron* stimuleren. Bovendien creëert zonneschijn dus ook vitamine D.  *testosteron staat ook bekend als het sekshormoon bij uitstek.

Holbewoners en vitamine D

Zo is het ook verklaarbaar hoe in de oertijd holbewoners dag in dag uit doende waren met de jacht en dus volop blootstonden aan zonlicht het ’s avonds toch nog konden opbrengen om zich voort te planten.

Oestrogeen en vruchtbaarheid

Niet alleen voor mannen maar zeker ook voor vrouwen is de aanwezigheid van voldoende vitamine D letterlijk van levensbelang. In geval van een tekort aan vitamine D kan namelijk bij vrouwen leiden tot een laag oestrogeengehalte*. Oestrogeen laat vrouwen niet alleen seksueel gauwer opgewonden raken maar zorgt ook voor gezond vaginaal spierweefsel en voldoende afscheiding. *een te laag oestrogeen remt de seksdrift van een vrouw.

Hoger mannelijk libido

De praktijk wijst uit dat mannen met een laag libido slechts gedurende een twee à drie weken in een paar uurtjes in de zon hoeven te gaan zitten om een hoger libido te creëren. Een leukere manier om wat aan je libido te doen valt moeilijk te bedenken.  

Potentie en kruiden

Gebruikelijk is om hier opgesomde kruiden consequent voor een langere periode te gebruiken, minimaal 2, maximaal 6 maanden. Dat is dus een totaal andere manier van gebruiken dan het slikken van erectiepillen of andere erectiemiddelen. Deze kruiden zijn stuk voor stuk tonifiërend, d.w.z. ze zijn stimulerend. Ieders libido (geslachtsdrift) is aan verandering onderhevig. In je pubertijd is je libido het sterkst. De hormonen gieren door je lijf zo wordt wel gezegd. Maar naarmate we ouder worden neemt dat beetje voor beetje af. Dat gebeurt niet in een standaard patroon maar is bij iedereen verschillend, zowel bij vrouwen als bij mannen. Bij vrouwen kan bovendien de maandcyclus een rol spelen. Ten einde dat patroon te onderbreken kunnen bovengenoemde kruiden heel dienstbaar zijn. Mocht je geplaagd worden door een of andere kwaal die medicijngebruik noodzakelijk maakt raadpleeg dan te allen tijde een arts. Parallel medicijngebruik kan een risico inhouden.

Seks en spanningen

Het wil nog wel eens voorkomen dat bepaalde spanningen een zware wissel op je trekken. Het is verstandig om daar niet te lang mee rond te blijven lopen. Niet alleen voor jezelf maar in gelijke mate voor je partner kan hier veel frustratie uit voortvloeien. Begin met te zoeken naar de oorsprong, zonder die vast te stellen kun je niets verhelpen. Zoek eventueel contact met een arts of psycholoog om het probleem te tackelen, zo mogelijk met gebruik van medicatie. Sterk af te raden zijn middelen als valium, prozak e.d. Dit zijn surpressors, ze onderdrukken de kwaal maar genezen die niet. in tal van gevallen kunnen kruidenextracten uitkomst bieden. Veel spanning c.q. stress ontstaat op het werk, doorgaans door de veelal hoge werkdruk in ons land. Onder druk maakt je lichaam cortisol aan, evenals adrenaline een stresshormoon. Wel met een veel langzamere werking dan adrenaline. Het lichaam maakt bij elke vorm van stress dat hormoon aan. Doordat er bij stress eiwitten in je spieren worden afgebroken komen er aminozuren vrij. Hieruit komt glucose -een vorm van energie- vrij. Daardoor gaat het lichaam terug naar homeostase, hetgeen neerkomt op het in evenwicht brengen van chemische en fysische processen in je lichaam. Zodoende zou men cortisol beter het stressresponshormoon kunnen noemen. Vervelende bijkomstigheid: voor de aanmaak van cortisol gebruikt je lichaam dezelfde stofjes -onder meer testosteron- ook wel het sekshormoon genoemd. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat de chronische stress een ondermijnende invloed heeft op je libido. Je begrijpt dat het daarom van groot belang is structureel iets aan je stress te doen. Denk bijvoorbeeld eens aan yoga en andere vormen van lichamelijke ontspanningsoefeningen. Ook meditatie kan nuttig blijken, zeker zolang je jezelf daarin volledig kunt geven.  

Ingrediënten die goed zijn tegen stress

De ingrediënten van deze supplementen komen direct uit de natuur. Bepaalde producten bevatten bijvoorbeeld het Kola extract. Dit komt uit een vrucht en werkt erg goed op zowel geest als lichaam. Het vermindert depressie, stress en ook erectieproblemen. Je kunt je namelijk beter ontspannen door het gebruik van het product. Het helpt ook tegen vermoeidheid en migraine. Het Muira Puama extract is ook erg effectief en wordt ook wel ‘potentiehout’ genoemd.

Psychische problemen als oorzaak van een erectiestoornis

Bij een psychische oorzaak van het probleem zoals faalangst of stress is niet altijd medicatie nodig. Je kunt met je partner gaan praten of hulp zoeken bij een psycholoog. De prestatiestress rond seks kan hierdoor verdwijnen en ervoor zorgen dat het probleem vanzelf over gaat. Als dit niet helpt kan medicatie genomen worden maar dan moet de gezondheid van de persoon wel goed zijn. Het krijgen en behouden van een erectie is makkelijker bij het gebruik van medicatie. Dit kan er voor zorgen dat faalangst en stress verdwijnt. Je kunt gedurende korte tijd gebruik maken van deze medicijnen waardoor je weer vertrouwen krijgt in je seksuele prestaties.

Erectie versterkende middelen

Talloze zg. erectiemiddelen en erectiepillen gebruik je met als doel een erectie te krijgen en zo lang mogelijk te laten voortduren. Ze worden geproduceerd in de vorm van pillen, capsules, gels, etc. Bij gebruik van natuurproducten op basis van plant-extracten heb je uiteraard dat zelfde verwachtingspatroon. Toch kunnen de ingrediënten bij iedereen weer een andere werking hebben.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een arts. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bronnen
Redactie, Health line -Colleen M. Story, Dr Becky, Mens en Gezondheid.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box