Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

De penis, wat is de moeite waard hierover te weten?

De penis, wat is de moeite waard hierover te weten?

Lang niet altijd blijkt dat een erectie vrijwillig ontstaat. Gemiddeld zo’n 5 maal per nacht krijgt een man een spontane reactie.

Het mannelijk geslachtsdeel: de ‘naakte’ waarheid hierover

Iedere normale man is vast weleens geconfronteerd geweest met een plotseling en spontaan ontstaande erectie. Vaak is dat dan tot overmaat van ramp op een wel zeer ongelegen moment. De oorsprong van deze opwelling zit dan weer eens tussen de oren of vindt zijn oorsprong in het ontwaren van een fraai lustobject. Dit vloeit voort uit het feit dat het mannelijk lid nooit geheel onder controle te houden is met als gevolg een vervelende bobbel in de broek. Vaak is er sprake van een gevoel van onzekerheid, gelijk de vorm en de afmeting. Het mannelijk lid is een buitengewoon bijzonder orgaan. Van het ene op het andere moment wordt men als het ware overvallen door een erectie. Bij deze laten wij ons licht eens schijnen over een aantal interessante eigenschappen van de penis.

De penis als zo nu en dan zelfstandig reagerend orgaan

Zoals al aangegeven leidt dit lichaamsdeel op sommige momenten dus een geheel eigen leven. Hieruit blijkt dus dat de man niet, zoals bijvoorbeeld met armen en benen, de volledige controle over dit orgaan heeft en dat is dus niet altijd even leuk. Een en ander vloeit voort uit het feit dan de penis wordt aangestuurd door een deel van ons zenuwstelsel dat lang niet altijd onder controle is. Dit deel van het mannelijk zenuwstelsel is het zg. Autonome deel van het zenuwstelsel. Overigens, zo zijn er nog een aantal zaken in ons lichaam die worden gereguleerd door dit zenuwstelsel, bijvoorbeeld hartslag, bloeddruk, etc.

De opwelling van de penis in de ochtend

Lang niet altijd blijkt dat een erectie vrijwillig ontstaat. Gemiddeld zo’n 5 maal per nacht krijgt een man een spontane reactie. Het bewustzijn maakt er weldegelijk deel van uit, maar het sympathische deel van het zenuwstelsel is voor het leeuwendeel verantwoordelijk voor het ontstaan van deze spontane opwellingen van de penis. Doorgaans varieert de duur van dit soort erectie tussen de 15 en 30 minuten. De erecties ontstaan tijdens de REM-slaap, de periode die aangemerkt wordt als het meest ontspannen deel van de slaapperiode. Ook voor een ochtenderectie geldt dat deze de man overkomt zonder dat er sprake is van enigerlei seksuele opwinding. Andere momenten waarop de penis een eigen leven gaat leiden komen voor bij gewichtheffers tijdens het beoefenen van hun sport of bij het flink moeten drukken bij het ontlasten.

Het verslappen van de penis

Evenzeer als dat het mannelijk lid spontaan een erectie heeft ontstaat ook het verslappen op dezelfde onbewuste manier. De oorzaak van deze verslapping kan soms worden gezocht in een confrontatie met koud water of koude lucht. Ook stress vormt maar al te vaak de oorzaak van een spontaan krimpende penis. Erger nog, stress zorgt in veel gevallen voor erectieproblemen en een lager libido. Men zou kunnen stellen dat de penis als een soort barometer is voor het sympathisch zenuwstelsel.

Het mannelijk geslachtsorgaan: hoe groot of hoe klein

Er is nooit een causaal verband vastgesteld tussen de lengte van een slappe penis en een penis bij maximale erectie. Ooit vond er een onderzoek plaats onder zo’n 80 mannen. Het verschil in lengte tussen een slap lid en een lid op volle oorlogssterkte varieerde van een halve centimeter tot 10 centimeter. In hoeverre dit onderzoek als representatief kan worden beschouwd blijft enigszins in nevelen gehuld.

Kennelijk treden er grote verschillen op tussen de ontwikkeling van de verschillende erecties onderling. Ten voorbeeld: een man met een klein piemeltje kan in geval van een erectie ineens een flink geslachtsdeel blijken te hebben. Plat-gezegd spreekt men hier van een vleeslul dan wel een bloedlul.

In Amerika is hier sprake van dan wel een grower en een shower. Uiteraard is er hier geen sprake van een medische term doch slechts een benoeming afkomstig uit de volksmond en ook is niet helemaal duidelijk wat nu het een is en wat het andere is. Wel is vastgesteld dat slechts 12 % van de onderzochte penissen met maximaal een derde groeit bij een erectie en dat ca. 7 % van de mannelijke geslachtsdelen de lengte ziet verdubbelen. Voor het overige bevindt het leeuwendeel van de mannen hier ergens tussen in.

De vorm van de penis

Met enige fantasie kunt u vaststellen dat het mannelijk geslachtsdeel de vorm heeft van een boemerang, maar niet de hele penis is zichtbaar. Het is te vergelijken met de wortels van een boom onder de grond. De wortel (het onderste deel van de penis) is opgetrokken in het bekken en bevestigd aan het schaambeen. Bij een penisvergroting wil het weleens gebeuren dat de banden waarmee het geslachtsdeel aan het bekken is bevestigd worden doorgesneden. Dit kan een enigszins langere penis opleveren, echter het zijn deze banden die ervoor zorgen dat de penis recht omhoog gaat. Het gevolg van dit doorsnijden kan zijn dat de penis aan de onderkant ietwat instabiel wordt en gaat wiebelen.

Een syndroom dat zich bij oudere mannen nog weleens openbaart

We hebben het hier over het syndroom van ‘Pyronie’. Dit syndroom leidt ertoe dat de penis een kromming gaat vertonen. Hieruit vloeit voort dat de erectie van oudere mannen soms niet meer zo stijf is als in zijn jonge jaren, maar de erectie is nog steeds voldoende om de liefde te bedrijven. Onder dwang van bepaalde bewegingen tijdens het bedrijven van de coïtus kan er op den duur littekenweefsel ontstaan. Een opeenhoping van dit littekenweefsel kan op den duur leiden tot een toenemende kromming van de penis.  

Het knakken van de penis

Naar bekend mag worden verondersteld zit er geen bot in het mannelijk geslachtsdeel. Niettemin kan een penis weldegelijk een breuk oplopen. Wanneer dit gebeurt merkt men dat zeer zeker door middel van een duidelijk hoorbaar geluid. Het lid zal na enige tijd bont en blauw worden, maar veel erger: de breuk veroorzaakt behoorlijk veel ook veel pijn. Gelukkig beperkt een penisbreuk zich tot een minimum en overkomt het met name jonge mannen.

De oorzaak moet worden gezocht in het te wild bedrijven van de liefde. Wanneer de man te hard stoot kan hij het vrouwelijk schaambeen met de penis raken met als gevolg een gebroken penis. Maar ook vrouwen gaan niet altijd vrijuit. Ook zij kunnen te wild tekeergaan met het bekende gevolg.

De besnijdenis

Op basis van door de World Health Organization (WHO) verstrekte gegevens kan worden vastgesteld dat ca. 30 procent van de jongens/mannen boven de 15 jaar op deze wereld een besnijdenis heeft ondergaan. Er zijn grote verschillen, zulks op basis van religie (Joodse en Mohammedaanse mannen vooral) en nationaliteit. Ook zijn er zo nu en dan medische redenen om tot een besnijdenis over te gaan. Bijkomend voordeel is dat een besnijdenis hygiënischer wordt geacht.

Het gezonde geslachtsdeel

Het zal u niet verbazen, maar voor het hebben en houden van een gezonde penis is een gezonde manier van leven van evident belang. Gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging, voldoende nachtrust en niet te veel stress, al deze factoren spelen een rol waar het er om gaat een gezonde geest en dito lichaam te hebben en te houden. Wellicht afkomstig uit het rijk der fabelen: het eten van veel zoet fruit zou ertoe leiden dat sperma een zoetere smaak krijgt. Met andere woorden, wat je eet zou bepalend zijn voor de smaak van sperma. Men dient zich wel te realiseren dat elke penis weer anders is en wanneer men bij vergelijkingen tot de conclusie komt dat er verschillen zijn is dit geen reden tot ongerustheid. Wel belangrijk: in geval van lichamelijke klachten kan het geen kwaad om een arts te raadplegen.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een arts.

Bronnen
Redactie, Health 24 .

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box