Terug

 • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
 • Erectiepillen anoniem verzonden
 • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Erectieproblemen

 • Door Cees
 • 27 / 12 / 2019 0
Erectieproblemen

De penis heeft 2 zwellichamen naast elkaar, en ook rond de plasbuis bevindt zich een (kleiner) zwellichaam.

Geen Erectie

Hoe krijg ik weer een erectie?

Om een erectie te krijgen is het noodzakelijk van tevoren seksueel opgewonden te raken. Deze opwinding ontstaat doordat onze zintuigen zoals ogen, oren, neus en tastzin geprikkeld worden. Dit kan plaatsvinden door visuele waarneming van een aantrekkelijke vrouwelijke verschijning, aanraken en betasten van erogene zones zoals bijvoorbeeld een tepel, een oorlel, etc. Ook middels erotische fantasieën worden er vanuit de hersenen signalen naar de buik gezonden. Hierdoor verslappen de gladde cellen in de buikwand van de bloedvaten in de zwellichamen waardoor de bloedvaten in de penis zich verwijden. Zodoende kunnen de zwellichamen in de penis zich met bloed vullen.

De penis heeft 2 zwellichamen naast elkaar, en ook rond de plasbuis bevindt zich een (kleiner) zwellichaam. Rond de zwellichamen zit een vlies dat strak gespannen wordt wanneer de zwellichamen zich met bloed vullen. Ten gevolge hiervan wordt de penis langer en dikker en gaat de penis tenslotte staan. Zolang de prikkels, c.q. verlangens en fantasieën aanhouden wordt voorkomen dat het bloed de penis verlaat. Zo wordt voorkomen dat de erectie weer afneemt. Ook zullen de prikkels langer aanhouden en zich nog versterken wanneer men daadwerkelijk gaat vrijen. Het geslachtshormoon testosteron heeft een belangrijke invloed op het gehele proces van een erectie krijgen. Testosteron dient dan ook in voldoende mate in het bloed aanwezig zijn. Testosteron speelt eveneens een belangrijke rol bij het ontstaan van seksuele aandrang, met andere woorden het is libido verhogend.

Erectieproblemen

In Nederland heeft ongeveer 14 procent van de geslachtsrijpe mannelijke bevolking wel eens last van erectieproblemen. Dat betreft dus alleen al in Nederland zo’n 800.000 heren der Schepping, u bent dus zeker niet de enige indien u met dit probleem wordt geconfronteerd.

De meest voorkomende oorzaken van een erectiestoornis

We zullen de voornaamste oorzaken die tot een erectiestoornis kunnen leiden even categoriseren:

Mentaal

Mocht de oorzaak gezocht kunnen worden op het mentale vlak dan moeten we denken aan zaken als een al dan niet tijdelijke toestand van depressiviteit, geconfronteerd worden met stress gevoelige situaties, problemen in de relationele sfeer, plotseling in een traumatische situatie belanden en een verkeerde manier van leven, zoals bijvoorbeeld obesitas (platweg te omschrijven als vraatzucht), te veel roken en een tekort aan lichaamsbeweging. Het gevoel seksueel niet, dan wel in de ogen van uw partner in bed niet voldoende te kunnen presteren kan er toe leiden dat u dusdanig gestrest raakt dat een normale effectieve erectie achterwege blijft. Dit kan zeker aan de orde zijn wanneer beide partners ten opzichte van elkaar verschillende seksuele verwachtingspatronen hebben.    

Lichamelijk

Fysiek zijn er talloze kwalen die tot een problematisch seksueel leven kunnen leiden, te weten diabetes mellitus (kortweg suikerziekte), afwijkingen aan de schildklier, schade aan delen van het zenuwstelsel voortvloeiend uit medisch ingrijpen, dan wel bestralingen in het kader van bestrijding van enigerlei vorm van kanker en lest best allerlei vormen van hart- en vaatziekten. Vaak zal het zo zijn dat het krijgen en houden van een effectieve erectie wordt veroorzaakt door ten minste een, maak vaak ook meerdere hier aangegeven factoren. Meest voorkomende oorzaak van een erectiestoornis blijk doorgaans voort te vloeien uit tekortkomingen van fysieke aard. Dan zal het ook vrijwel altijd zo zijn dat er sprake is van een structureel falen. Is het falen niet structureel dan zal een specialist op zoek gaan naar redenen met een psychologische achtergrond. Voor de duidelijkheid, ieder erectieprobleem is een individueel probleem in die zin dat iedere erectiestoornis een andere individuele oplossing vergt, iets waarvan iedere (huis-)arts uiteraard volledig op de hoogte is. Het verdient daarom aanbeveling om, vanaf het moment dat men bij zichzelf een erectiestoornis meent te constateren, notities te gaan maken en eventueel op basis hiervan een gesprek met de huisarts of specialist aan te gaan met als doel natuurlijk een zo goed mogelijke diagnose te kunnen stellen en aan de hand daarvan tot een behandelplan te komen.

Gemiddelde duur van een erectie

Als u een spannende avond hebt gepland dan is het uiteraard plezierig dat een erectie zo lang als mogelijk aanhoudt. Er zijn mannen bij wie een erectie makkelijk langer dan een uur blijft staan. Helaas is dit voor de meeste mannen niet het geval. Bij de meeste mannen is de gemiddelde duur van een erectie tussen de 30 en 45 minuten vanaf het moment dat de maximale hardheid van de erectie is bereikt.

Erectie behouden na de ejaculatie

Bij sommige mannen houdt de erectie ook aan nadat ze hebben geëjaculeerd (klaar gekomen). Dit komt niet vaak voor, de penis wordt bij de meeste mannen vrijwel direct na het klaarkomen weer zeer snel slap. Nadat u de climax hebt bereikt, zal er minder bloed naar de penis stromen en zal de penis dus weer verslappen.

Kan de gemiddelde duur van een erectie worden verlengd?

De beste manier om de duur van een erectie op te rekken is een heerlijk lang, spannend en fantasierijk voorspel (minimaal 15 minuten). Een erectie heeft dan ruimschoots de tijd om volledig volle sterkte te raken. Ook een gezonde levensstijl is erg belangrijk om de duur van de erectie te verlengen, hierbij moet u denken aan gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging. Een goede fysieke conditie is namelijk een belangrijke voorwaarde voor een lekkere vrijpartij.

Dan zijn er ook diverse erectiepillen en erectiemiddelen.

Deze dienen in principe twee doelen:

 • Het (gemakkelijker) creëren van een erectie waarbij hierboven genoemde randvoorwaarden ook van belang blijven.
 • De gemiddelde duur van een erectie verlengen en hiermee het plezier te doen toenemen.
  Mocht u echt problemen hebben om een erectie te krijgen of te behouden, dan is het te allen tijde verstandig om contact op te nemen met de huisarts. Wellicht zullen velen van u hierbij hun schroom moeten overwinnen, houd u echter voor ogen dat u beslist niet de eerste bent die met dit probleem bij de dokter komt en ook vast niet de laatste zal zijn.

Voor een verslag van uw seksuele falen is het handig om de volgende zaken daarin op te nemen:

 • wanneer kwam u voor het eerst tot de ontdekking dat er mogelijk sprake is van een erectiestoornis;
 • hoe verloopt een en ander van dag tot dag;
 • in welke mate vormt uw erectie een reden tot (on-)tevredenheid en is er de mogelijkheid van een penetratie aan de orde geweest;
 • onder welke omstandigheden dienen de erectie klachten zich aan, zoals bijvoorbeeld tijdens welke vorm van seks, zoals orale seks, onaneren (zelfbevrediging), kijken naar seksfilms of erotische, c.q. pornografische foto’s of bij seks met een andere dan uw eigen partner;
 • mogelijke pijnen of vormverandering (verslapping van de erectie) tijdens de seks;
 • wordt u van tijd tot tijd wel geconfronteerd met een nachtelijke of ochtend erectie;
 • raakt u auditief dan wel visueel al dan niet opgewonden tijdens de seks;  
 • de mate waarin u seksueel opgewonden raakt onder bepaalde omstandigheden;
 • hoe makkelijk dan wel moeilijk is het voor u om een orgasme te krijgen;
 • mogelijke relatieproblemen al, dan niet van structurele aard;
 • andere factoren die u stressgevoelig zouden kunnen maken;
 • bestaat er de mogelijkheid om erectiestoornis eventueel op rationele wijze met uw partner te bespreken;
 • mogelijke aandoeningen waarvoor u een medische behandeling ondergaat;
 • het gebruik van medicijnen die mogelijk de tijdelijke erectiestoornis zouden kunnen verklaren (het lezen van de betreffende bijsluiter kan u vaak meer inzicht verschaffen);
 • wat is voor u zelf de mogelijke oorzaak van uw erectiestoornis;

5 tips voor een betere en langere erectie

Tip.1 voor een langdurige erectie: rook niet of rook niet teveel

Roken is sowieso slecht voor de gezondheid in het algemeen. Niet alleen vergroot u de kans op een hartaanval, beroerte en kanker. Met het inhaleren van sigaretten- en tabaksrook vernauwen de bloedvaten met dien ten gevolge een tragere en verminderde bloedtoevoer naar de zwellichamen. Ook nicotine doet de bloedvaten samentrekken, ten gevolge waarvan de zwellichamen in de penis zich minder dan wel trager met bloed kunnen vullen. Niet roken of met mate roken is dus zeker een aanrader en een zeer efficiënte erectie-tip!

Tip.2 voor een langdurige erectie: drink niet of niet teveel alcohol

In het algemeen belemmert alcohol uw erectie niet. Door teveel en te lang alcoholgebruik kan echter lever en of nierschade ontstaan. Lever en nier problemen zijn echter wel rampzalig voor een prettig en gezond seksleven.Een biertje, wijntje of een ander drankje op zijn tijd kan niet echt kwaad, maar houdt uw alcoholgebruik wel binnen de perken.

Tip.3 voor een langdurige erectie: beweging en sport

Cardiotraining zoals hardlopen, roeien, voetbal, tennis etc. is uiteraard heerlijk gezond voor het uw hele lichaam. Uw longen en hart worden gestimuleerd waardoor de bloed- en zuurstoftoevoer optimaal blijven en u ook beter in uw vel zit. Sport en beweging zorgen er dus niet alleen voor dat uw lichaam, maar ook uw seksleven gezond blijft. Seks vormt op zich ook voor zodanige lichaamsbeweging dat er wellicht sprake is van een “self fulfilling prophecy”.

Meer testosteron door fitness en krachttraining!

Naast het werken aan uw lichamelijke conditie zorgen ook fitness en krachttraining voor een betere en harde erectie, doordat het lichaam door inspanning meer testosteron aanmaakt. Dit hormoon is verantwoordelijk, zoals reeds opgemerkt, voor een sterk libido en de staat van de erectie. Het is met fitness en krachttraining wel belangrijk dat u minimaal 2 keer per week aan deze vorm van lichaamsbeweging doet. Ook creëert een bezigheid als fitness meer zelfvertrouwen, ook dat is belangrijk als u een betere, langdurige erectie wenst!

Tip.4 voor een langdurige erectie: eet gezond en probeer 2 liter water per dag te drinken.

Gezond en met mate eten verbetert bloedcirculatie, bloeddruk, cholesterolgehalte en bloedsuikerspiegel. Als deze belangrijke factoren goed zijn, zal uw bloedcirculatie ook veel beter zijn en dit zal ook de werking van zwellichamen ten goede komen.

Tip.5 voor een betere, langdurige erectie: het gebruik van erectiepillen, erectiemiddelen en erectiekuren.

Er zijn tal van erectiepillen en erectiemiddelen waaronder Viagra en Cialis die uitstekend werken en de doorbloeding naar de penis sterk verbeteren. Zo kunt u door het gebruik van dergelijke middelen de erectie ondersteunen. Ook zijn er diverse kuren die op en voor een langere termijn werken.

Natuurlijke erectiepillen een aantrekkelijk alternatief

Wanneer u daadwerkelijk een erectieprobleem hebt is het misschien een aantrekkelijk alternatief om erectiepillen op natuurlijke basis te gebruiken. De natuur om ons heen bevat talloze planten en kruiden waarmee u op uitstekende wijze mogelijke gezondheidsproblemen, zoals onder andere een erectieprobleem prima onder controle kunt krijgen. Laten we wel wezen, de eerste vormen van geneeskunde waren uitsluitend op dat wat de natuurlijk ons biedt gebaseerd, van bloedzuigers tot allerlei planten- en kruidenextracten. Om je wat beter te informeren hieromtrent kunt u misschien ook eens een kijkje nemen op de site van www.erectiepillenwinkel.nl. Daar kunt u niet alleen tal van natuurlijke producten bestellen die u verder kunnen helpen in geval van een erectieprobleem, maar u vindt hier ook uitgebreide voorlichting omtrent dit soort producten. Wij raden u wel altijd aan om bij erectieproblemen advies te vragen bij een arts.

Verband ‘gezonde’ rokers-erectieproblemen

Los van het feit dat roken überhaupt ongezond is er voor mannen die roken nog een goede reden om te stoppen met deze foute gewoonte. Diverse onderzoeken laten zien dat, hoe gezond je verder ook leeft, sigaretten op zich al een reden kunnen vormen voor een erectiestoornis. Anders geformuleerd, je seksuele leven kan er op den duur behoorlijk onder lijden, met alle gevolgen van dien. In het verleden toonden onderzoeken al aan dat roken een negatieve invloed op je seksuele leven bleek te hebben en daardoor ook op je relatie. Wel was het zo dat deelnemers aan dergelijke onderzoeken meerdere gezondheidsklachten bleken te hebben. We hebben het dan onder meer over (te) hoge bloeddruk, hart- en vaatproblemen, diabetes, etc. Echter Amerikaanse wetenschappers* zetten een breed onderzoek op (ca. 5.000 deelnemers) onder Chinese mannen in de leeftijd van 35 tot 75 jaar, die verder geen gezondheidsproblemen hadden.

Enkele feiten en cijfers

Bij (sigaretten-)rokers is de kans dat je geconfronteerd wordt met een erectiestoornis gemiddeld ongeveer 40 %. Percentages zijn gerelateerd aan het aantal sigaretten dat je gemiddeld per dag rookt. Onder rokers die niet meer dan 10 sigaretten per dag roken bleek niettemin een percentage van 27 % mannen in mindere en meerdere mate last te hebben bij het krijgen/behouden van een erectie. Het percentage onder mannen die 20 of meer sigaretten per dag rookten bleek dit percentage nota bene op te lopen tot 65 %. Dit zou kunnen betekenen dat ca. 12 miljoen Chinese mannen een erectieprobleem hebben (ooit trachtte men in China aan geboortebeperking te doen…………). Verder blijkt dat stoppen met roken niet helpt, de enige manier om het probleem van een erectiestoornis te ontlopen is ‘nooit aan beginnen’.

Denk niet dat je jong bent om een stoornis krijgen maar ga naar de huisarts of bespreek waardoor je sneller oplossing kunt vinden. Sommige mensen denken dat er een oudere mannen erectiepillen kunnen gebruiken maar soms kan het ook een oplossing zijn voor jongere mannen. We raden aan altijd eerst met een arts te spreken over je probleem, omdat er misschien een lichamelijke oorzaak aanwezig is.


Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een arts. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bronnen
Redactie, Seksualiteit, Thuisarts.nl.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box