Roken en impotentie

Roken is slecht voor de potentie

Roken kan bij mannen leiden tot impotentie en erectieproblemen. Personen die roken maken tot vijftig procent meer kans op erectiestoornissen dan personen die niet roken. In het Journal of Urology verscheen onlangs een artikel over een studie waarin de gevolgen onderzocht werden van roken op de aders in de penis. De schadelijke stoffen zoals nicotine in sigaretten zijn vaak verantwoordelijk voor aderbeschadigingen en dus ook in het mannelijk onderlichaam.

Roken en impotentie

Pure Power hét natuurlijke alternatief, erectiepillen morgen in huis!


Erectieproblemen

Een erectie ontstaat als er bloed in de penis kan stromen. De bloedvaten in de penis moeten dus in goede conditie zijn zodat een harde erectie plaats kan vinden. Roken kan de bloedvaten sterk aantasten en beschadigen. De stof nicotine die in de sigaret plaatsvindt vernauwt namelijk de bloedvaten die in de penis lopen. Daardoor wordt de bloeddruk en de bloedstroom in de penis verlaagd. Des te meer jaren u blijft roken, hoe erger het effect toeneemt.  Daarom lopen personen boven de veertig jaar die al meerdere jaren roken, risico op erectiestoornissen met roken als oorzaak. De meeste mannen realiseren zich dit te laat dat hun erectieproblemen door het roken komen. Erectiestoornissen kunnen dus een vroege waarschuwing zijn voor de rokers dat sigaretten de gezondheid schade toebrengt aan hart en bloedvaten. Als erectieproblemen zich voordoen zijn bloedvaten in veel gevallen ook aangetast.

Stoppen met roken

Gelukkig zijn er ook veel mensen die een erectiestoornis een goede reden vinden om te stoppen met roken.  Het is daarom ook nooit te laat en zeker aangeraden om te stoppen met roken. Het komt de gezondheid direct ten goede als u beslist om te stoppen met roken.


                    Roken kan bij mannen leiden tot impotentie en erectieproblemen. Personen die roken maken tot vijftig procent meer kans op erectiestoornissen.