Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Panax Ginseng

Panax Ginseng

Panax Ginseng: positieve invloed erectie en kan het libido bevorderen.

Panax ginseng: goed voor libido en erectie?

Panax ginseng is een kruid dat al eeuwenlang in de kruidengeneeskunde wordt gebruikt. Het kent verschillende namen en staat bekend onder de namen rode ginseng, echte ginseng, Koreaanse ginseng of Chinese ginseng. Van deze ginseng wordt de wortel gebruikt voor verschillende doeleinden.

Traditionele geneeskunde

De Koreanen en Chinezen gebruikten deze wortel al eeuwen als medicijn bij diverse aandoeningen, zo blijkt uit verschillende eeuwenoude medische boeken. Zo schreven deze Oosterse genezers het gebruik van ginseng voor bij koude ledematen, hartkloppingen, diabetes en slapeloosheid. Maar ook bij impotentie en onvruchtbaarheid werd het gebruik van ginseng aangeraden. De naam Panax voor deze ginseng is niet toevallig gekozen. Panax betekent namelijk ‘geneest alles’. Het werd daarom ook echt bij allerlei aandoeningen gebruikt. En dat zien we in de Traditionele Chinese geneeskunde nog steeds.

Westerse cultuur

Pas in de achttiende eeuw werd het effect van ginseng in de Westerse cultuur erkend. Dit leidde tot uitgebreide onderzoeken in verschillende wetenschappelijke disciplines om de plant en zijn geneeskrachtige eigenschappen toegekend in de Traditionele geneeskunde beter te begrijpen. Plantkundigen, scheikundigen, voedingsdeskundigen en farmacologen bogen en buigen zich nog steeds over de eigenschappen van Panax ginseng om zo de therapeutische toepassingen van ginseng te ontdekken. Door deze onderzoeken worden de vele eigenschappen die de Chinezen en Koreanen al aan de wortel toedichten, bevestigd. Eén van die toepassingen van ginseng die goed is onderzocht, is het versterken van de mannelijke en vrouwelijke geslachtsdrift. Maar er worden nog meer gezonde eigenschappen aan deze wortel toegeschreven.

De vele eigenschappen van ginseng

Ginseng is een krachtig kruid waar verschillende goede eigenschappen aan worden toegeschreven. Het wordt vooral gebruikt om de bloedsomloop en een gezonde, normale hartfunctie te ondersteunen. Ginseng helpt bijvoorbeeld de bloedvaten te verwijden, waardoor er zelfs bloed naar de aller dunste haarvaatjes kan worden gepompt. Als je bijvoorbeeld vaak last hebt van koude vingers en tenen, kan ginseng dus helpen om de bloedsomloop te verbeteren. Ginseng kan ook ondersteuning bieden bij uitputting, (chronische) vermoeidheid en gebrek aan concentratie. Het is een natuurlijke rustgever en kan kalmerend werken bij chronische stress, neerslachtigheid en angstgevoelens. Het wordt daarnaast veel gebruikt bij herstel na ziekte, om de weerstand te verhogen en om verkoudheid en griep te verkorten. Ginseng wordt tevens gebruikt bij het verminderen van lichamelijke en geestelijke overgangsklachten. En het helpt mannen bij impotentie en verminderde vruchtbaarheid.

Ginseng voor mannen

Ginseng van het geslacht Panax is zeer geschikt om problemen met het libido en impotentie te stimuleren. Dat doet ginseng op verschillende manieren. Want een verminderde zin in seks, kan verschillende oorzaken hebben, waar ginseng in kan ondersteunen.
Te beginnen bij het stimuleren van het krijgen van een erectie. Als het moeilijk is om een erectie te bereiken, zelfs al ben je opgewonden, dan kan dit komen doordat de doorbloeding naar de penis niet goed is. Een goede doorbloeding is nodig voor een goede erectie (en voor goede seks). Ginseng bevordert de bloedsomloop in het hele lichaam, dus ook naar de penis. Hoe beter de doorbloeding, hoe makkelijker er een erectie ontstaat.
Andere probleem die de zin in seks ernstig belemmeren, hebben een psychische oorzaak. Stress, vermoeidheid en een gebrek aan concentratie zijn geen gunstige omstandigheden voor seks. Als je hoofd ergens anders is, zal het lichaam niet meewerken in bed – met alle gevolgen van dien. Neem daarom de tijd voor seks en maak je hoofd leeg voor een vrijpartij, waarbij je problemen van werk en school even naast je neerlegt. Overigens kan het niet bereiken van een erectie veel stress met zich meebrengen, waardoor het de keer erop weer niet zal lukken. Ginseng kan hierbij ondersteunen door dus de doorbloeding van het lichaam te verbeteren, maar ook door je een mentale oppepper te geven bij vermoeidheid. Het ondersteunt daarnaast bij het verbeteren van je concentratie, zodat je echt in het moment blijft.
Zodra stressgevoelens worden weggenomen, omdat jij je rustiger en zelfverzekerder voelt, volgen libido en potentie vanzelf weer. Bovendien helpt ginseng je seksuele zin te stimuleren…

Ginseng voor vrouwen

Niet alleen mannen hebben baat bij het gebruik van ginseng wanneer de zin in seks afneemt. Ook vrouwen kunnen voordelen halen uit dit kruid. Vooral tijdens en na de overgang.
De overgang brengt allerlei veranderingen met zich mee. Dat komt doordat tijdens de overgang de aanmaak van oestrogenen afneemt. Hierdoor kun je als vrouw allerlei lichamelijke en psychische klachten ondervinden. Denk hierbij aan angst, vermoeidheid, neerslachtigheid, drogere slijmvliezen en minder zin in seks.
Seks is voor vrouwen veel fijner wanneer de slijmvliezen in de vagina tijdens seks voldoende vocht aanmaken. Dit vocht werkt namelijk als een natuurlijk glijmiddel. In de overgang vermindert deze werking doordat de slijmvliezen dunner worden. Een goede doorbloeding van de vagina is belangrijk om de slijmvliezen aan het werk te zetten. Uiteraard kun je voor meer plezier een glijmiddel gebruiken. Ginseng helpt het lichaam daarnaast met een betere doorbloeding van alles, dus ook de geslachtsorganen.
Verder helpt ginseng – zoals eerder gezegd – om neerslachtige gevoelens weg te nemen. Als je lekkerder in je spreekwoordelijke vel zit, voel je je ook prettiger met je partner.

Stress verminderen

Maar hoe kan ginseng nu van gunstige invloed zijn op je gevoelens van angst en stress? Ginseng is een zogeheten adaptogeen. Dat houdt in dat het helpt om het aanpassingsvermogen van het lichaam aan ongunstige omstandigheden te verbeteren. Om je lichaam hierbij te helpen werkt ginseng op de bijnierschors en helpt daar het cortisolmetabolisme te reguleren. Wanneer we namelijk veel stress ervaren, maakt de bijnier cortisol aan. Cortisol staat bekend als een stresshormoon en helpt het lichaam in ‘vecht of vlucht’-toestand te verkeren. Maar bij langdurige blootstelling aan cortisol, raakt het lichaam helemaal van slag. Ginseng helpt de stressgevoelens te verminderen, zodat het lichaam kan herstellen. Het ondersteunt de hersenen en het zenuwstelsel om tot rust te komen, zonder dat je suf wordt. Tevens pept ginseng je op, zodat je je krachtiger voelt en meer levensenergie ervaart. Stress werkt blokkerend op het hele lichaam en dus ook op de zin in seks.

Tips bij stress & verminderde seksuele zin

Stress kun je niet altijd vermijden. En angstige gevoelens of neerslachtigheid zijn tevens geen gevoelens waar je zomaar voor kiest. Het overkomt je vaak. Het is daarom goed om jezelf niet uit het oog te verliezen. Zorg dat je tijd vrijmaakt voor je zelf, want dan kun je ook tijd vrijmaken voor je partner. Mediteer, doe aan sport of yoga, eet gezond, drink voldoende water en laat alcohol liever staan. Dit helpt overigens ook om de seksuele zin en potentie te verbeteren. Daarnaast gebruik je ginseng om het lichaam een oppepper te geven, zowel op geestelijk, lichamelijk en seksueel vlak. Blijven klachten aan en wil het gebruik van ginseng niet helpen? Raadpleeg dan altijd een arts om eventuele andere problemen op te lossen.

Ginseng supplement

Ginseng kun je op verschillende manieren innemen. Bijvoorbeeld via thee. Voor het snelste en beste effect bij het verbeteren van de geslachtsdrift en dergelijke is het aan te raden om een goed ginseng supplement te gebruiken. Let wel dat je je houdt aan de voorgeschreven dosering. Bij een te hoge dosering kan ginseng namelijk maag- en darmklachten geven, maar ook slapeloosheid, hoofdpijn en juist nervositeit veroorzaken. Een goed voedingssupplement valt altijd binnen de veilige aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ginseng per dag.

Tip: check het type ginseng op de verpakking

Omdat er verschillende soorten ginseng zijn, is het belangrijk om de verpakking van een ginseng-supplement altijd te lezen. Staat de ginseng aangeduid als Panax gingseng, dan heb je de juiste ginseng met de libidoversterkende, rustgevende en stress verlagende eigenschappen voor hem en haar.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 
Bron: Redactie, webmd.com, orthokennis.nl/nutrienten/ginseng.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box