Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Lustopwekkend voedsel

Lustopwekkend voedsel

Natuurlijk is gezond eten heel belangrijk voor een beter seksleven. Als jij lekker in je vel zit, dan heb je ook meer zin in seks. Een afrodisiacum is een middel dat kan helpen meer zin te krijgen in seks. Deze etenswaren zijn lustopwekkend!

Lustopwekkende voedingsmiddelen

Een goede maaltijd, daar kan je blij van worden. Een diner voor twee met romantisch kaarslicht is weer perfect om de vlam tussen jullie op te wekken. En als je dan ook nog eens voeding op tafel zet dat de zinnen prikkelt… dan zal die nacht vol hartstocht zeker volgen. En dat zonder pilletjes. Maar welk eten werkt als een afrodisiacum? We zetten het met plezier voor je op een rijtje.

Eten als afrodisiacum

Een afrodisiacum is een middel dat kan helpen meer zin te krijgen in seks. Het begrip is afgeleid van de naam Aphrodite. Deze Griekse godin stond bekend als godin van de zinnelijke liefde, schoonheid en vruchtbaarheid. Voeding wordt al eeuwen gezien als een manier om de zinnelijke liefde te prikkelen. Je kan elkaar bijvoorbeeld voeren of – nog intiemer – elkaar als bord gebruiken. Van sommige voedingsmiddelen is echter bekend dat ze je libido kunnen stimuleren, doordat er bepaalde voedingsstoffen inzitten die hier aan bijdragen. Of het echt direct helpt, is bij veel voedingsmiddelen niet direct zeker (hoewel er veel onderzoek naar gedaan wordt). Er wordt ook wel eens een placebo-effect aan voeding in relatie tot meer zin in seks toegeschreven. Want als je denkt dat iets de zinnen meer zal prikkelen, wellicht doet dat het ook. Neemt niet weg dat je ondertussen geniet van het moment, het lekkere eten én elkaar.

Gezonde voeding & een beter seksleven

Natuurlijk is gezond eten heel belangrijk voor een beter seksleven. Als jij lekker in je vel zit, dan heb je ook meer zin in seks. En sommige voedingsmiddelen hebben nu eenmaal snel een ondeugende uitstraling, zoals het eten van een banaan of een komkommer… deze bevatten geen voedingsstoffen die seksueel stimulerend kunnen zijn, maar geven wel een erotische associatie. Voeding die echt gezien wordt als een afrodisiacum om de lust op te wekken, bevatten vaak voedingsstoffen die met een beter seksleven in verband worden gebracht.

Kruiden, vis, groente, fruit & honing
Er zijn veel voedingsmiddelen die als afrodisiacum bekend staan. Zo zijn er veel kruiden die deze eigenschappen toegedicht krijgen. Denk hierbij aan bonenkruid, cayenne, fenegriek, geelwortel, jasmijn en ylang-ylang. Ideaal ook om je maaltijd wat meer pit te geven. Opvallend is dat van de meest genoemde afrodisiacum voedingsmiddelen veel afkomstig is uit de zee – zou dat iets te maken hebben met het verhaal dat Aphrodite geboren is uit het schuim van de zee? We zetten de meest bekende voedingsmiddelen op alfabetische volgorde voor je op een rijtje. Wellicht zit er meteen een idee voor het diner van vanavond bij…

Asperges
Het witte goud bevat veel calcium, fosfor en kalium en dat zijn nu juist voedingsstoffen die voor je seksuele energieniveau goed kan gebruiken. Daarnaast bevatten asperges een zogeheten diureticum. Dit helpt je om beter te plassen bijvoorbeeld, maar prikkelt daarnaast ook de urinewegen. Maar ook het uiterlijk van de asperge werkt erotisch stimulerend…

Banaan
Zoals eerder gezegd zal de banaan ook wel een lustopwekkend voedingsmiddel zijn door zijn vorm. Daarnaast bevat het veel magnesium, kalium en zink; voedingsstoffen die goed zijn voor je seksuele uithoudingsvermogen.

Chocolade
Chocolade is een sensueel voedingsmiddel. Het bevat veel goede stoffen, waaronder magnesium, voor je lichaam. Daarnaast maakt chocolade je blij.

Ginseng
Een kruid wat veel geassocieerd wordt met het verhogen van de seksuele energie is ginseng. Ginseng helpt je weerstand te verhogen, doorbloeding te verbeteren en je hoofd tot rust te brengen.

Honing
Honing heeft een sterk erotiserend effect. Daarnaast bevat het heel veel mineralen, enzymen, B-vitamines en aminozuren die je lichaam nodig heeft voor seks.

Kaviaar
Het is niet alleen duur, maar het prikkelt ook de lust. Kaviaar zijn visseneitjes en dat wordt overigens meteen geassocieerd met vruchtbaarheid.

Knoflook
Als je adem naar knoflook ruikt, zal dat niet zo lustopwekkend zijn (behalve als je beiden knoflook hebt gegeten natuurlijk). Toch is knoflook een middel dat kan helpen bij betere seks. Dit bolgewas staat er namelijk om bekend dat het een gunstige werking heeft op de bloedsomloop in het lichaam.

Kreeft
Kreeftenvlees schijnt stoffen te bevatten die de seksuele energie in je lichaam een boost zouden geven.

Oesters
Het is wellicht een van de bekendste afrodisiaca ter wereld: de oester. Oesters zijn licht verteerbaar en rijk aan fosfor. De manier van eten maakt het ook een zinnenprikkelend voedingsmiddel.

Paling
Rijk aan fosfor en volgens onderzoekers prikkelt het de blaas en genitale zone. Daarnaast kan het fallische uiterlijk van de paling ook erotiserend werken.

Perziken & abrikozen
Deze vruchten worden in erotische literatuur altijd gebruikt als symbolen voor de vagina. Het heeft dus meer een lustopwekkende associatie dan dat de vruchten dat zelf doen. Wel bevatten deze steenvruchten veel vitamine C wat weer goed is voor je weerstand.

Truffels
Deze ondergrondse zwammen hebben eenzelfde werking als oesters: ze bevatten namelijk veel proteïnen en dat heb je bij seks zeker nodig.

Eet smakelijk
De natuur heeft veel te bieden als het gaat om lustopwekkende voedingsmiddelen. Als het werkt voor jou, dan zal je er veel plezier van hebben. Werkt het niet? Dan hebben jullie samen toch een heerlijke maaltijd gegeten. En wie weet waar dat dan toch naar leidt…

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron: Redactie, mens-en-gezondheid.infonu.nl, www.healthline.com/nutrition/aphrodisiac-foods.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box