Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Erectie na besnijdenis

Erectie na besnijdenis

Je wil graag meer weten over een erectie na besnijdenis? Als je een erectie wil krijgen na de ingreep, dan moet je er wel rekening mee houden dat het in het begin nog wel gevoelig kan zijn.

Je wil graag meer weten over een erectie na besnijdenis?

Als je een besnijdenis wil ondergaan, dan wordt dat ook wel een circumcisie genoemd. De operatie zal uit worden gevoerd door een uroloog en hierbij wordt de voorhuid van je penis weggehaald. Het gaat bij de voorhuid over de huid die de kop van je penis (eikel) bedekt. Het is mogelijk dat de voorhuid chronisch ontstoken is of kan vernauwen door bijvoorbeeld littekenvorming. Dit kan dan zorgen voor bepaalde klachten en dan is het beter dat je er wat aan laat doen en dan kan de circumcisie nodig zijn. Als het bij volwassenen plaats gaat vinden dan kan dat vaak onder een plaatselijke verdoving uit worden gevoerd.

Voorbereiden circumcisie

In het ziekenhuis wordt de circumcisie uitgevoerd bij de afdeling urologie. Als de ingreep uit wordt gevoerd onder een plaatselijke verdoving dan zijn er geen voorbereidingen nodig. Je mag dus gewoon eten en drinken voordat je de ingreep gaat ondergaan. Bij volwassen mannen is het advies wel om de haren rond de basis van de penis te verwijderen. Dit kan het beste drie dagen voor de ingreep worden gedaan. Als de circumcisie onder volledige narcose gedaan moet worden, dan zal het plaatsvinden op de operatiekamer en dan worden er afspraken gemaakt over narcose e.d. Een anesthesist is er dan bij en moet alles in de gaten houden, vaak moet je ook vooraf al eens langskomen om na te gaan of dat alles in orde is. Meestal wordt er geen antibiotica gegeven voor een circumcisie. Maar een ander advies is wel dat je niet zelf naar huis moet rijden na de ingreep. Als de verdoving uit gaat werken, dan kan dat plaatselijk erg gevoelig zijn en dan kun je in het verkeer lastig reageren. Laat je daarom vervoeren van en naar het ziekenhuis of gebruik het openbaar vervoer.

Medicatie gebruiken?

Het kan zijn dat jij altijd, dagelijks, bloed verdunnende medicijnen moet gebruiken. Mocht dat zo zijn, dan zal dat tijdelijk onderbroken worden, want zo wordt de kans op nabloedingen verkleind na de ingreep. Er moet hoe dan ook met de uroloog worden overlegd wat je moet doen. Maar met name bij medicatie zoals Ascal, Aspirine, Sintrommitis, Marcoumar, Acetosal, Persantin en carbascalaatcalcium moet je dat op tijd doorgeven. Zo kan het op tijd besproken worden met je wat je moet doen. Het kan zijn dat je beter even kunt stoppen met bloedverdunners of soms mag je gewoon doorgaan, dit hangt af van je situatie en welke medicatie je slikt. Dit moet je dan ook nooit op eigen houtje beslissen, overleg het altijd met de arts en volg het advies op.

Operatie

Als het tijd is voor de operatie, dan is het eerste wat gedaan wordt het desinfecteren van de huid van de penis. Vervolgens zal het operatiegebied af worden gedekt met steriele doeken. Aan de basis van de penis wordt een plaatselijke verdoving aangebracht. Er moet dan een kwartier gewacht worden en dan zal de verdoving goed zijn werk doen. Er wordt hierbij wel eerst getest of de verdoving goed werkt. Als dat klaar is dan wordt een deel van de voorhuid weggesneden. Je krijgt dan twee wondrandjes, eentje bij de eikel (binnenblad) en dan een bij de huid van je penis (het buitenblad). Daarna worden de wondrandjes met een speciaal oplosbaar hechtmateriaal aan elkaar gehecht. De wond zal dan verbonden worden, maar wel zo dat je nog kunt plassen. Binnen een half uur is de hele ingreep al klaar.

Na de operatie

Als de operatie klaar is dan is het van belang dat je na de eerste dag een droog gaasje of een verbandje losjes om je penis gaat doen. De huid moet zo aan de lucht kunnen drogen. Na 24 uur als de ingreep klaar is, mag je ook gewoon weer douchen en ook je penis wassen met schoon water, maar let op je mag geen zeep gebruiken! Het advies is wel om de eerste dag een verbandje te gebruiken met vaseline. Vaak valt het verband er vanzelf af. Als het erg nat is na het urineren bijvoorbeeld, dan is het beter om het zelf te verwijderen. Het beste kun jij de penis tegen je buikwand vastzetten met een gaasje en een pleister of door een strakke onderbroek te dragen. Het is mogelijk dat je penis een bloeduitstorting laat zien, dit kan komen door de injecties van de verdoving en daar hoef je je dus geen zorgen over te maken. Het gaat namelijk binnen een dag of tien weer weg. Op de eikel kun jij last hebben van een schaafwond of een blaar, want het kan zijn dat de voorhuid aan deze kant is vastgeplakt tijdens de besnijdenis. Het moest los worden gemaakt. De eikel zal een paar weken lang erg gevoelig kunnen zijn en gaat ook vervellen. Na een paar weken gaat de gevoeligheid weg en dat duurt even, maar gaat echt vanzelf over.

Na de besnijdenis zou het plassen geen pijn mogen doen. Je bent namelijk niet aan je plasbuis geopereerd. Maar er wordt bij de ingreep wel goed gekeken of dat de uitgang van je plasbuis niet te nauw is. Als dat wel zo is, dan wordt deze verder opengemaakt. Mocht daar sprake van zijn, dan kan het zijn dat een aantal dagen na de ingreep het urineren wel wat branderig voelt. De urinestraal kan dan ook tijdelijk sproeien. Alle hechtingen die bij de ingreep gebruikt zijn, lossen vanzelf op en dat gaat vaak binnen twee tot drie weken gebeuren. Als je hinder ervaart van de hechtingen dan mag je deze na tien dagen zelf verwijderen met een nagelschaartje.

Als je een erectie wil krijgen na de ingreep, dan moet je er wel rekening mee houden dat het in het begin nog wel gevoelig kan zijn. Maar het is niet erg mocht het gebeuren, dit heeft geen invloed op de wond en het herstel. Je moet geslachtsgemeenschap wel even uitstellen, onder andere vanwege de gevoeligheid en de pijn. Je hebt een litteken van de besnijdenis en dat voelt de eerste maanden wel wat stug aan. Maar dat wordt vanzelf minder. Indien gewenst kan je na zes weken nog de wond laten controleren in het ziekenhuis.

Hoe kun je de pijn bestrijden?

Je wil graag dat de wond goed gaat genezen, en daarom is pijnbestrijding ook van belang. Het advies is dan ook dat je twee dagen na de operatie pijnstillers slikt en dit dan langzaam af gaat bouwen. Voordat je dit doet vraag dat dan eerst aan je arts.

  • Je pakt twee uur voor de operatie twee tabletten paracetamol van 500 mg.
  • Op dag 1 en 2 neem je vier keer per dag twee tabletten paracetamol van 500 mg in. Je moet het dus om de zes uur nemen.
  • Op dag 3 en 4 neem je een tablet paracetamol in van 500 mg en dus ook weer om de zes uur.
  • Vanaf dag 5 kun je stoppen met pijnbestrijding. Mocht je nu nog echt te veel pijn ervaren dan kun je twee tabletten paracetamol nemen van 500 mg.

Complicaties na ingreep

De kans op problemen of een nabloeding is erg klein na de ingreep. Soms moet je wel een of twee uur na de ingreep gecontroleerd worden. Het kan zijn dat je dan naar de dagbehandeling moet, en dan kun je daar lekker even ontspannen en wat thee of koffie nuttigen. Vaak kun je na de ingreep we direct naar huis. Heb je thuis last van een kleine nabloeding, dan kun je een verbandje om je penis doen voor een kwartier en het dan met de hand aandrukken. Soms kan er een infectie optreden, maar dat komt heel zelden voor. Als dat zo is, dan zal de penis een paar dagen na de ingreep rood, warm en dik worden. Mocht daar sprake van zijn dan moet je contact opnemen met de afdeling urologie van het ziekenhuis.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Overleg het altijd met de arts en volg het advies op.

Bron: Redactie, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11956453/, https://academic.oup.com/smoa/article/9/2/100315/6956612, https://besnijdeniscentrum.nl/besnijdenis-volwassen-man/.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box