Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Mannen libido en leeftijd

Mannen libido en leeftijd

Bij het ouder worden horen ook veranderingen in je leven zoals op seksueel gebied. Mannen kunnen daarbij last krijgen van een minder libido of van een erectieprobleem.

Het libido van mannen kan sterk variëren per leeftijd

Ook op latere leeftijd zijn mannen seksueel actief. Soms vinden mannen het prima als ze even geen seks hebben anderen willen het juist vaker. Het ligt er ook aan wat je gewend bent binnen je relatie. Ga je vaak samen op zoek naar spanning en zorg je dat het leuk blijft? Je moet vooral doen wat er voor jou goed voelt en dan kun je er vanzelf achter komen wat jouw libido met je gaat doen naarmate je ouder wordt. Gelukkig kun je er zelf ook wat invloed op uitoefenen en zorgen dat je het spannend kunt houden samen (dit kan ook invloed hebben op je ‘zin in seks’).

Libido mannen en leeftijd feitjes

Uit onderzoek is gebleken dat mannen van 75-85 jaar ook nog seksueel actief zijn, in ieder geval 38,9%. Het ligt er vaak ook aan hoe fit je bent, of je lichamelijke kwaaltjes hebt, medicatie slikt, etc. Veel factoren kunnen invloed hebben op je libido, ongeacht je leeftijd, ook bij mannen. Het is niet helemaal duidelijk waarom dat mannen langer seksueel actief zijn dan vrouwen. Vrouwen vinden het meestal minder erg als het seksleven afloopt, mannen hebben er meer moeite mee.

Bij het ouder worden horen ook veranderingen in je leven zoals op seksueel gebied. Mannen kunnen daarbij last krijgen van een minder libido of van een erectieprobleem. Maar toch kun je seksueel actief zijn op hogere leeftijd, dat is nog eens goed ook voor je gezondheid! Het zou goed zijn voor je hart maar ook zou het een positief effect hebben op je weerstand. Ook al word je ouder, je seksleven hoeft niet te stoppen. Vaak moeten er wel wat aanpassingen worden gedaan, maar dan kun je nog genieten samen.

Mannen en seksueel actief zijn

Seksueel actief zijn is goed voor je. Waarom?

  • Uit onderzoek komt naar voren dat mannen die orgasmen hebben gehad langer leven dan mannen die er geen ervaring mee hebben.
  • Je hebt minder kans op hartklachten. Je bent namelijk ook nog aan je conditie aan het werken en je spant je in en je gaat je weer ontspannen!
  • Lichaamsbeweging is goed voor je. Op seksueel gebied kun je volop bewegen, het ligt er maar net aan wat je fijn vindt, maar in ieder geval beweeg je!
  • Je voelt je goed. Het maakt een stofje los waardoor je je beter voelt en dat zal je ook aan jezelf merken. Je straalt meer, kunt meer hebben, bent energieker en vrolijker (dit met je ook aan je partner).
  • Je wordt minder vaak ziek. Je werkt aan je conditie, maar ook aan je weerstand en aan je hele gezondheid. Seksueel actief zijn is voor je hele gezondheid dus goed!

Welke veranderingen zijn leeftijdsgebonden bij mannen?

Als je ouder wordt, dan gaat je lichaam minder testosteron aanmaken. Dit is een mannelijk hormoon en zorgt ervoor dat er sperma aan wordt gemaakt. Maar het zorgt er ook voor dat je zin hebt in seks en meer spierkracht. Je testosterongehalte gaat dalen vanaf je 30ste ongeveer, dit gaat geleidelijk aan. Meestal ga je het zelf pas merken vanaf de leeftijd van 40 jaar. Maar wanneer je 50 jaar bent, dan merk je vaak wel dat je veel minder testosteron in je lichaam hebt. Hierdoor kan je zin in seks dus ook duidelijk afnemen. Als je libido dan laag is dan kun je te maken hebben met erectieproblemen, maar ook daar kun je gelukkig wat aan doen! tegenwoordig is er een goed aanbod van verschillende merken erectiepillen. Zowel erectiepillen op recept en erectiepillen op een natuurlijke basis. 

Een andere verandering die voorkomt is de refractaire periode. Dit is de periode tussen ejaculaties. Als mannen ouder worden dan wordt de periode vaak ook langer en dat is toch wel per persoon weer anders, de een zal het eerder merken en er meer last van hebben dan andere mannen.

Hoe is jouw libido?

Het kan zijn dat je een hoog libido hebt, het kan met vlagen wat minder zijn, dit is voor iedereen heel verschillend. Geef je er aan toe en als je wil dat je wat meer zin krijgt, dan kun je ook zorgen dat het wat spannender wordt met je partner. Aan een erectieprobleem kun je ook wat doen, zoals speciale pillen slikken. Maar ga dan goed na wat de mogelijkheden daarin zijn en lees je eerst goed in voordat je het gaat proberen. Geniet van ieder moment dat je libido hoog is en maak er wat moois van!

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron: redactie, Mayoclinic.org - Todd B. Nippoldt, M.D.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box