Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Maca

Maca

Lepidium meyenii, bekend onder de naam Maca en ook wel Peruaanse ginseng genoemd.

Maca wordt al jaren gebruikt in potentie en libidomiddelen

Maca (Latijn ‘Lepidium Meyenii’), ook wel aangeduid als Peruaanse ginseng is een kruidachtige plant die in het Andesgebergte wordt geplukt na een wasdom van zo’n twee jaar. Der wortel van de plant wordt in natuurwinkels aangeboden aangezien er aan de wortels van de plant geneeskrachtige eigenschappen worden toegedicht, met name met betrekking tot de vruchtbaarheid van de vrouw. Stoffen die men in de Maca aantreft zijn onder meer enzymen, vitamine B, magnesium en, heel belangrijk, aminozuren.

Maca een superfood

In het wingebied van de Maca (hoog in het Andesgebergte) wordt de plant sinds mensenheugenis toegepast als krachtbron, voor allereerst de mannen die doorgaans dagen lang moesten lopen om de plekken te bereiken waar de Maca groeit. Zij kregen Maca mee voor onderweg mee. Bij gebruik van Maca dat het middel geheugenverlies bleek te remmen en bovendien een libido versterkende werking te hebben. Ook bleek Maca een effectief natuurlijk middel om depressieve gevoelens en te bestrijden.

Meer energie verhoogt libido 

Er zijn verschillende theorieën over de werking van Maca. De meest gedeelde opvatting is die van de Peruaanse bioloog prof. G. Chacon, die stelt dat Maca onze hormoonklieren in de hersenen, met name de hypothalamus en de hypofyse, stimuleert, waardoor we meer energie, vitaliteit en een sterker libido krijgen. Naarmate we ouder worden daalt het hormoongehalte in ons bloed en onze organen en daarmee vaak ook ons energie- en libidoniveau. Door middel van Maca kunnen we ons lichaam stimuleren om de hormoonproductie weer te verhogen op een natuurlijke manier. De uitwerking die maca heeft op ons seksueel functioneren en ons libido is uitgebreid onderzocht. Wetenschappers stelden inderdaad vast dat Maca stoffen bevat die lustopwekkende eigenschappen hebben om de potentie, libido en de erectie te stimuleren. Zo wordt er in natuurlijke erectiepillen vaak Maca als ingrediënt toegevoegd. Voordeel van Maca is dat het vrij snel werkt. Nadeel is dat je er wel wat van nodig hebt. Peruanen eten in hoeveelheden vergelijkbaar met onze aardappelconsumptie. Nadeel is dat Maca niet lekker smaakt. Daarom wordt het veelal poedervorm gegeten in combinatie met bijvoorbeeld smoothies. Veel vrouwen 40+ hebben last van een traag werkende schildklier. Er zijn indicaties dat Maca zelfs ondersteunend kan zijn ter verlichting van schildklierproblemen Veel 40+ vrouwen hebben last van een traag werkende schildklier.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron
Redactie, Mens-en-gezondheid.infonu.nl, Gezondheidsnet.nl

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box