Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Testosteron Boosters

Testosteron Boosters

Meest voorkomende bestanddelen in Testo Booster supplementen. Dit zijn: fenegriek, vitamine B6, Tribulus, magnesium, boron (borax), 3,3'-diindolylmethane, Eurycoma longifolia, D-Aspartic Acid (DAA), 3,4-divanillyl uit Urtica dioica (stinging nettle), en Maca-extract.

Testosteron verhogen

Wil je je testosteron verhogen? Dit kan verschillende redenen hebben. Je zou het bijvoorbeeld kunnen horen van mannen van middelbare leeftijd. We gaan daar wat dieper op in en geven aan wat testosteron is, en hoe je weet of je een hoog of laag testosterongehalte hebt. Lees alles op je gemak door zodat jij snel weet of het nodig is om je testosteron te verhogen en hoe je dit dan moet doen.

Testosteron, wat is dat precies?

Het belangrijkste geslachtshormoon bij mannen is testosteron. Je hebt het nodig voor een aantal processen in je lichaam, denk eens aan de ontwikkeling van de teelballen en penis, maar ook voor de ontwikkeling van je baardgroei, schaamhaar, libido, spermaproductie, sterkere botten, lichaamsbeharing en nog zoveel meer. Ook vrouwen maken testosteron aan, dit speelt bij hen dan een belangrijke rol bij de botgezondheid en de werking van de eierstokken. Rondom de tienerjaren tot aan het begin van de twintiger jaren is bij mannen het hoogtepunt voor testosteron bereikt. Als je dan verder gaat kijken dan kunnen we zeggen dat mannen vanaf ongeveer 45 jaar ongeveer een derde van de mannen een lager testosterongehalte hebben dan normaal.

TESTO POWER PRO

Laag testosterongehalte of niet?

Als je benieuwd bent of dat jij zelf een te laag testosterongehalte hebt of niet, kun je daar alleen maar achter komen door naar een arts te gaan. De arts kan dan een bloedtest doen en kan dan vaststellen of dat je een mannelijke hypogonadisme hebt. Symptomen die vaak een reden zijn om naar de dokter te gaan zijn vermoeidheid, depressie, verlies van spierkracht en geheugen en een verminderd libido. Maar ook erectiestoornissen kunnen een reden zijn om je testosterongehalte te laten controleren. Het kan zin dat er meerdere bloedonderzoeken nodig zijn. Dit komt omdat het testosteron gehalte gedurende de dag wat kan schommelen. Goed om te weten is dat een normaal testosteronniveau ligt tussen de 300 en 1000 ng/dl, het gemiddelde is vaak 600 ng/dl.

Gezonde vetten eten

Er worden dag in dag uit wereldwijd erg veel onderzoeken gedaan rondom testosteron. Maar wat is er dan uitgekomen of al bekend? Daar gaan we eens wat dieper op in. Er zijn al meer dan genoeg onderzoeken die een positief verband aan kunnen tonen tussen gezonde vetten en de aanmaak van testosteron. Het eerste wat er gevonden is, is dat mannen die een vetarm eetpatroon aanhouden significant minder testosteron hebben dan mannen met een vetrijk eetpatroon. Dit hebben onderzoekers in het Verenigd Koninkrijk ontdekt. Met name de meervoudig onverzadigde omega-3-vetzuren zouden goed zijn voor het testosteron. Maar let op want de transvetzuren zijn minder goed voor het hormoonniveau. Wat je dus zou moeten doen is kiezen voor vette vis, noten en zaden. Ook olijfolie is zeker een aanrader net als bepaalde verrijkte voedingsmiddelen te denken aan eieren en yoghurt.

Verbeter je lichaamssamenstelling

Als je meer lichaamsvet hebt dan kan dat het testosterongehalte aantasten. Bij een onderzoek in Zuid-Korea hebben ze ontdekt dat “de hoeveelheid lichaamsvet en visceraal vet een marginaal significante negatieve correlatie vertoonden met het totale testosteronniveau in het serum”. Dit wil dus zeggen dat er een verband zou zijn tussen het hebben van deze twee soorten vet en dan nog een lagere testosteronspiegel. Maar dat is nog niet alles want we weten al dat een laag testosteron in verband kan worden gebracht met erectiestoornissen. Daarom kan het dus zomaar zijn dat meer bewegen en het verlagen van lichaamsvet mannen ook zou kunnen helpen om nog meer energie te krijgen. Daarom kun je je als man maar beter op aërobe oefeningen focussen welke dan de cardiorespiratoire conditie bevorderen en daardoor dus ook het vet verminderen. Je zou kunnen denken aan het doen van een cardioprogramma en je zou ook kunnen denken aan hardlopen, fietsen of roeien. Ook met elkaar combineren kan een goede optie zijn. Wat ook nog een optie is, is het doen van een HIIT-workout. Dit kan namelijk zorgen voor het verbeteren van je testosteronbalans. Het beste wat je eigenlijk kunt doen is gewoon kiezen voor de gevarieerde training. Je vermindert dan namelijk de kans op blessures en zo zorg jij er ook voor dat je het trainen leuk gaat vinden en dat zorgt ervoor dat je het ook langer vol kunt houden. Maar wist je dat krachttraining goed is voor je algehele gezondheid? Ga er daarom snel mee aan de slag zodat het ook je testosteron gaat verbeteren!

Eet veel natuurlijke producten

Je wil graag een betere lichaamssamenstelling ontwikkelen? Dan kun je maar beter kiezen voor het nuttigen van nog meer bladgroenten, groente en fruit vol antioxidanten en dan heb je ook veel voedingsvezels nodig.

Zorg voor een goede nachtrust

Het klinkt heel logisch, maar wat veel mensen vergeten is het denken aan een goede nachtrust. Dit is iets wat we allemaal echt nodig hebben. Als mensen een laag testosterongehalte hebben dan krijgen zij vaak wel genoeg slaap, maar de slaap is niet van de kwaliteit dit echt nodig is om uit te rusten. Als mensen dan een lager testosterongehalte hebben en een hoger lichaamsgewicht dan kunnen zij vaker last krijgen van slaapstoornissen te denken aan slaapapneu. Als jij dus een laag testosterongehalte hebt en je wil beter in slaap komen, dan is het sowieso om een slaapspecialist te raadplegen. Misschien slaap je niet goed en dan merk je dat overdag ook, je staat moe op, bent prikkelbaar en dat heeft invloed op je eigen leven, de mensen om je heen en ook op het werk, dit wil je vaak voorkomen. Drink ook maar eens alleen koffie in de ochtend en eet ook op tijd. Drink geen alcohol meer en zorg dat je de temperatuur van je slaapkamer in gaat stellen op 18 °C en dan nog een lekkere warme douche en dan lekker slapen, probeer maar eens of het werkt!

King Active Hardcore Testo Booster

Waarom testosteron boosters?

Wat weet je allemaal over testosteron boosters? Je wil graag je testosteron hoog houden als je intensief aan krachtsport doet. Mannen en vrouwen maken testosteron aan zoals we al hebben aangegeven eerder in dit artikel. Maar als we ouder worden dan kan er altijd een tekort aan testosteron ontstaan. Daarom kun je wel eens op zoek zijn naar de sterkste testosteron boosters. Je kunt dan denken aan de testo boosters die er speciaal zijn voor actieve mannen die een druk leven leiden met sport en andere intensieve activiteiten. Het zijn dan speciale supplementen die gebruik maken van de kracht van plantenextracten. Hierbij kun je dan weer denken aan tribulus met polyfenolen en saponinen, mineralen zoals zink aspartaat en andere ingrediënten om te zorgen dat jij de resultaten gaat halen die je wil bereiken!

Wat zijn de 10 populairste ingrediënten in Testo boosters?

Het is nog even interessant om dieper in te gaan op de meest voorkomende bestanddelen in testosteron supplementen. Dit zijn namelijk, fenegriek, vitamine B6, Tribulus, magnesium, boron (borax), 3,3'-diindolylmethane, Eurycoma longifolia, D-Aspartic Acid (DAA), 3,4-divanillyl uit Urtica dioica (stinging nettle), en Maca-extract. Deze lichten we hieronder allemaal nog wat verder toe.

  1. D-Asparaginezuur (d-aspartic acid)

D aspartic acid (DAA) noemen we ook wel een lichaamseigen aminozuur D-aspartaat (ook te herkennen onder de naam DAA of D-asparaginezuur). Een voorbeeld van D-vorm aminozuren zijn de DAA en deze kun je vinden in onder andere de hogere concentraties in specifieke weefsels in je lichaam. Je vindt ze in de testikels, maar ook in de hypofyse en de hypothalamus.

  1. Tribulus Terrestris (protodioscine)

Tribulus terrestris L. komt eigenlijk uit Bulgarije en daarin vind je bijzondere fytochemicaliën. Het is dan ook erg populair bij veel krachtsporters. Je hebt dan nog een paar actieve componenten die horen bij Tribulus-blad en dat zijn steroïdale saponinen en dan nog de kleine hoeveelheden spirostanol glycosiden.

  1. Vitamine D bevordert de afgifte van testosteron

Vitamine D is een vitamine die ons lichaam zelf aan kan maken. Je hebt dan zonlicht nodig en goede voeding en dan kan deze vitamine D worden aangemaakt. Daarbij is het goed om te weten dat vitamine D3 goed is voor de calciumhuishouding, het helpt dan verder ook nog bij je celdelingsproces en het draagt bij aan een normale spierwerking.

  1. Zink is een testosteron-booster

Je hebt zink nodig voor een goede hormoonhuishouding en het draagt bij aan een goede kwaliteit van je sperma.

  1. Magnesium en testosteron

Voor de botopbouw en het functioneren van de spieren heb je magnesium nodig samen met andere mineralen.

  1. Is ZMA een testosteron-booster?

ZMA is eigenlijk een samenstelling van zink en magnesium aspartaat en dan bevat het nog een beetje vitamine B6.

  1. Boron verhoogt testosteronspiegel

Een andere naam voor Boron is borium en dat is een mineraal dat in kleine hoeveelheden voor kan komen in je voeding en ook in de natuur. Op het moment dat mannen gedurende een week iedere dag bij het ontbijt een capsule met 10 mg boron nemen, dan zal daardoor de concentratie vrij testosteron in hun bloed snel stijgen met bijna dertig procent.

  1. Testosteron verhogen met ashwagandha

Ashwagandgha kun je ook wel kennen onder de naam winterkers en Indiase ginseng. Het is een plant die in het wild volop groeit.

  1. Cordyceps sinensis

Cordyceps ken je misschien wel als een soort paddenstoel die in China en andere Aziatische landen volop groeit en wordt gebruikt. Deze paddenstoel groeit in de natuur op de larven van motten in ruige gebieden als het Himalaya hooggebergte.

  1. Urtica dioica extract (Divanil)

3,4-Divanillyltetrahydrofuran is een bijzondere verbinding uit wortels van de brandnetel of Urtica dioica. Deze bekende brandnetelwortel kan de activiteit van 5-alfa-reductase, DHT, aromatase en SHBG  remmen.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron: Redactie, Healthline.com.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box