Terug

 • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
 • Erectiepillen anoniem verzonden
 • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Hoe het libido van mannen verhogen?

Hoe het libido van mannen verhogen?

Libido verhogen door actieve levensstijl | Afrodisiaca voor de stimulatie van serotonine-afgifte | Stoppen met roken voor een verbetering van seksuele prestaties | Verhogen van het libido bij mannen van 40 jaar en ouder.

Libido verhogen 

Sommige mannen hebben een lager libido. Maar wat kun je hieraan doen? Is het mogelijk om het libido bij mannen te verhogen? Dit is heel goed mogelijk! Om te beginnen is het een effectieve manier om het stressniveau te verminderen. Dit kan op verschillende manieren plaatsvinden en daar gaan we hier dieper op in.

Ontspanningstechnieken

Je kunt bij ontspanningstechnieken denken aan yoga, tai chi en meditatie, deze technieken kunnen van onschatbare waarde zijn. Deze praktijken verminderen niet alleen stress, maar bevorderen ook een positieve gemoedstoestand. Een goede nachtrust speelt ook een grote rol bij het handhaven van energieniveaus, wat een gunstige invloed heeft op de seksuele drang. Het is belangrijk dat je de ontspanningsoefeningen dagelijks uit gaat voeren. Maar er is nog meer van groot belang en daar gaan we nu op in.

Zorgen voor een gezonde nachtrust voor verhoogde energie

Een slechte slaapkwaliteit is gekoppeld aan een laag testosteronniveau, wat direct invloed heeft op het seksueel verlangen bij mannen. Het handhaven van gezonde hormoonspiegels en het natuurlijk stimuleren van seksuele verlangens kunnen worden bereikt door prioriteit te geven aan goede slaaphygiëne. Dit gaat over het vasthouden aan een consistent slaapschema, het vermijden van cafeïne voor het slapengaan, het creëren van een rustgevende slaapomgeving zonder elektronische apparaten en het gebruik van comfortabel beddengoed afgestemd op individuele voorkeuren.

Hobby uitoefenen

Een andere effectieve manier om stress te beheersen, is het beoefenen van hobby's of activiteiten die vreugde en ontspanning brengen. Lezen, schilderen, tuinieren of ontspannende wandelingen in de natuur kunnen dienen als waardevolle afleidingen van dagelijkse zorgen en geestelijke en emotionele opluchting bieden.

Open communiceren

Bovendien kan open communicatie met je partner over zorgen met betrekking tot seksuele gezondheid of prestaties de angst voor intimiteit verminderen. Het creëren van een sfeer van acceptatie en vertrouwen is essentieel om beide partners in staat te stellen hun wensen en behoeften te uiten zonder angst voor veroordeling.

Libido verhogen door actieve levensstijl

Een consistente lichaamsbeweging kan bijdragen aan het behouden van een gezond gewicht en het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid, beide geassocieerd met een verhoogd libido. Beide factoren dragen aanzienlijk bij aan het natuurlijk stimuleren van het libido. Regelmatige lichaamsbeweging kan het seksuele verlangen vergroten door de bloedcirculatie te bevorderen en het zelfvertrouwen te versterken, cruciale aspecten van een verbeterde mannelijke geslachtsdrift.

Behoud van een gezond lichaamsgewicht

Een gezond lichaamsgewicht staat direct in verband met een verhoogd energieniveau en een betere hormonale balans, beide gunstig voor het libido. Activiteiten zoals zwemmen, joggen of krachttraining kunnen helpen bij het handhaven van een ideaal gewicht en bieden bovendien tal van andere gezondheidsvoordelen. Het is van belang om een trainingsroutine te vinden die past bij je voorkeuren en levensstijl, zodat het gemakkelijker wordt om consistent te blijven.

Verbetering van de cardiovasculaire gezondheid

Een gezonde cardiovasculaire conditie is cruciaal voor een optimale bloedcirculatie door het hele lichaam, inclusief de geslachtsorganen. Dit bevordert een optimale erectie en algemene seksuele prestaties. Aerobe oefeningen zoals hardlopen, fietsen of stevig wandelen hebben effectief bijgedragen aan het verminderen van symptomen van erectiestoornissen (ED) en dragen zo bij aan een verhoogd libido.

 • Aërobe oefeningen: Hardlopen, fietsen, zwemmen of stevig wandelen zijn uitstekende keuzes om de hartgezondheid te verbeteren en de bloedstroom te stimuleren.
 • Krachttraining: Gewichtheffen en weerstandsoefeningen dragen bij aan het behoud van spiermassa, het verhogen van het testosterongehalte en het verbeteren van het gevoel van eigenwaarde.
 • Flexibiliteitsoefeningen: Het opnemen van yoga of rekoefeningen kan stress verminderen, ontspanning bevorderen en bijdragen aan een betere seksuele functie.

Naast regelmatige lichaamsbeweging is het van cruciaal belang om de algehele gezondheid te monitoren door regelmatige controles bij een arts. Dit waarborgt dat eventuele onderliggende problemen die het libido beïnvloeden, zoals een laag testosterongehalte, hoge bloeddruk of diabetes, direct worden aangepakt.

Dieetopties om op natuurlijke wijze het mannelijk libido te verhogen

De keuze van voedingsmiddelen heeft aanzienlijke invloed op het behoud van een gezonde seksuele eetlust. Het consumeren van lustopwekkende voedingsmiddelen, zoals chocolade, stimuleert de afgifte van serotonine, wat niet alleen de stemming verbetert maar ook het libido verhoogt. Daarnaast wordt zinkrijk voedsel geassocieerd met een toename van de productie van testosteron, een essentieel hormoon voor de mannelijke seksuele functie. Het toevoegen van bepaalde supplementen aan je dieet kan ook bijdragen aan een versterking van het libido.

King Active natuurlijke erectiepillen

King Active Libido Verhogen

Afrodisiaca voor de stimulatie van serotonineafgifte

Chocolade staat bekend als een natuurlijk afrodisiacum omdat het de afgifte van serotonine bevordert, ook wel bekend als het "feel-good" hormoon. Deze neurotransmitter reguleert de stemming en draagt positief bij aan de verhoging van het libido bij mannen. Voor optimale voordelen is het aan te raden pure chocolade te kiezen, aangezien deze een hoger gehalte aan cacaobestanddelen bevat in vergelijking met melk- of witte chocolade.

Zinkrijke voedingsmiddelen ter ondersteuning van de testosteronproductie

Zink is een essentieel mineraal met diverse functies, waaronder ondersteuning van het immuunsysteem, celgroei en bevordering van de testosteronproductie - van vitaal belang voor een gezonde seksuele drang bij mannen. Enkele uitstekende voedingsbronnen van zink zijn:

 • Oesters: Deze schelpdieren behoren tot de rijkste bronnen van zink.
 • Rood vlees: Mager vlees zoals rundvlees of lamsvlees bevat aanzienlijke hoeveelheden van dit belangrijke mineraal.
 • Gevogelte: Kip en kalkoen bieden goede hoeveelheden zonder overtollig vet.
 • Noten en zaden: Variëteiten zoals amandelen, pompoenpitten en cashewnoten zijn uitstekende alternatieven om de vleesconsumptie te verminderen, geschikt voor vegetariërs of mensen die hun inname willen matigen.
 • Supplementen voor verbeterd libido

Naast voedingsaanpassingen kun je overwegen specifieke supplementen in te nemen die bekend staan om hun gunstige effecten op de seksuele functie. Enkele veelgebruikte opties zijn:

 • Ginseng: Dit traditionele middel, al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn adaptogene eigenschappen, helpt het lichaam stress te beheersen en het algemene energieniveau te verhogen.
 • L-arginine: Als aminozuur dat betrokken is bij de productie van stikstofmonoxide, bevordert L-arginine de bloedstroom, wat kan leiden tot verbeterde erecties en een verhoogd libido.
 • Ginkgo Biloba: Dit eeuwenoude plantenextract zou de cognitieve functie versterken en een gezonde bloedcirculatie bevorderen, beide dragen positief bij aan de verbetering van het mannelijk libido.

Stoppen met roken voor een verbetering van seksuele prestaties

Onderzoek heeft aangetoond dat roken schadelijk kan zijn voor seksuele prestaties, voornamelijk vanwege de nadelige effecten op het cardiovasculaire systeem, wat resulteert in verminderde bloedcirculatie en zuurstoftoevoer. Roken tast het cardiovasculaire systeem aan, wat leidt tot beperkte bloedcirculatie en zuurstoftoevoer. Dit kan resulteren in verminderde spermaproductie en grotere erectieproblemen. Om het libido te verbeteren en naast de algemene welzijnsvoordelen die het biedt, wordt sterk aangeraden te stoppen met roken.

Het verband tussen roken en een laag libido

Verminderde bloedstroom: Nicotine vernauwt de bloedvaten, wat resulteert in beperkte bloedstroom door het hele lichaam. Een verminderde doorbloeding kan leiden tot problemen met erectie en een afname van seksuele interesse als gevolg van vermoeidheid.

 • Hormonale onbalans: Sigarettenrook bevat schadelijke chemicaliën die de hormoonspiegels kunnen verstoren, waaronder testosteron, essentieel voor de mannelijke seksuele functie. Een daling van de testosteronspiegel kan leiden tot een laag libido en andere seksuele disfuncties.
 • Oxidatieve stress: De giftige stoffen in sigarettenrook veroorzaken oxidatieve stress die de cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van sperma beschadigt. Dit kan leiden tot vruchtbaarheidsproblemen en een verminderd libido.
 • Tips voor succesvol stoppen met roken
 • Maak een plan: Stel realistische doelen door een stopdatum vast te stellen en de triggers te identificeren die roken veroorzaken. Ontwikkel strategieën om deze situaties te vermijden of gezondere alternatieven, zoals kauwgom, te gebruiken wanneer de behoefte ontstaat.
 • Zoek steun: Vind ondersteuning bij vrienden of familieleden die bereid zijn je te helpen bij het stoppen met roken. Zij kunnen aanmoedigen, verantwoording afleggen en advies geven tijdens moeilijke momenten.
 • Overweeg nicotinevervangingstherapie (NRT): Producten zoals nicotinekauwgom of -pleisters kunnen helpen bij het beheersen van ontwenningsverschijnselen door een gecontroleerde dosis nicotine te geven zonder de schadelijke chemicaliën in sigaretten. Raadpleeg je arts voordat je met NRT begint om zeker te zijn dat het geschikt is voor je.
 • Onderzoek gedragstherapieën: Cognitieve gedragstherapie of steungroepen kunnen nuttig zijn bij het veranderen van denkpatronen die verband houden met rookverslaving en bieden emotionele steun van anderen die soortgelijke uitdagingen ervaren.

Natuurlijke Testosteron Booster

Pure Power Testo booster

Overwegingen voor testosteronvervangingstherapie (TRT)

Voor diegenen die een verminderd libido ervaren en vermoeden dat hun testosterongehalte laag is, kan testosteronvervangingstherapie (TRT) een overweging zijn. Het is echter absoluut noodzakelijk om een arts te raadplegen alvorens met een behandelingsplan te beginnen.

Het belang van testosteron voor de seksuele gezondheid

Testosteron is een essentieel hormoon bij mannen dat verantwoordelijk is voor het behoud van de seksuele functie, spiermassa, botdichtheid en het algemene energieniveau. Een laag testosterongehalte kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen, waaronder erectiestoornissen, verminderd libido, vermoeidheid, depressie en meer. Naarmate mannen ouder worden of te maken krijgen met bepaalde gezondheidsproblemen zoals hypogonadisme of diabetes type 2, kan hun natuurlijke testosteronproductie afnemen, wat het libido negatief beïnvloedt.

Hoe TRT werkt

Testosteronvervangingstherapie (TRT) heeft als doel het testosteronniveau in het lichaam te verhogen met behulp van externe bronnen zoals injecties, gels of pleisters die direct op de huid worden aangebracht. Hoewel orale medicijnen beschikbaar zijn, worden ze minder vaak gebruikt vanwege de potentiële risico's van leverschade. Het doel van TRT is niet alleen het verbeteren van het seksuele verlangen, maar ook het aanpakken van andere symptomen die verband houden met lage hormoonspiegels.

 • Injecties: Toegediend onder toezicht om de twee weken door zorgprofessionals, zorgen voor een gestage afgifte van hormonen in de loop van de tijd, wat resulteert in een betere beheersing van stemmingswisselingen, een hoger energieniveau en een verbeterd libido.
 • Gels of pleisters: Dagelijks aangebracht op de huid, bieden een handige optie voor degenen die geen injecties willen maar toch een effectieve behandeling wensen.
 • Orale geneesmiddelen: Ingenomen op voorschrift van een arts, kunnen deze pillen helpen bij het herstellen van het testosterongehalte, maar ze kunnen bijwerkingen hebben, zoals leverschade bij langdurig gebruik zonder goede controle.

Risico's en bijwerkingen van TRT

Hoewel TRT bewezen is om het libido te verhogen en de seksuele functie te verbeteren, is het cruciaal om te begrijpen dat er potentiële risico's en bijwerkingen zijn. Enkele veelvoorkomende problemen zijn acne, verergering van slaapapneu, borstvergroting (gynaecomastie), verkleining van de testikels en een afname van het aantal zaadcellen, wat kan leiden tot vruchtbaarheidsproblemen. Bovendien kunnen hoge hormoonspiegels het risico op bloedstolsels of een beroerte verhogen. Daarom zijn regelmatige medische controles essentieel bij het ondergaan van deze therapie.

Overwegingen voor testosteronvervangingstherapie (TRT)

Als je merkt dat je libido laag is, is het van groot belang om de mogelijke rol van je testosteronniveau in je seksuele gezondheid te overwegen. Testosteron is een essentieel hormoon voor de mannelijke seksuele functie, en een laag testosterongehalte kan diverse problemen veroorzaken, zoals verminderde geslachtsdrift, erectiestoornissen, en zelfs depressie. In sommige gevallen kan testosteronvervangingstherapie (TRT) een effectieve oplossing zijn voor mannen met een verminderd libido als gevolg van hormonale onevenwichtigheden.

Alternatieve behandelingen voor een laag testosteron

Als TRT niet geschikt is of niet de voorkeur heeft, zijn er andere manieren om een laag testosterongehalte op natuurlijke wijze aan te pakken. Enkele alternatieve behandelingen zijn:

 • Veranderingen in de levensstijl, zoals een betere voeding, meer lichaamsbeweging, minder stress en voldoende slaap;
 • Het nemen van kruidensupplementen zoals fenegriekextract of ashwagandha, waarvan studies hebben aangetoond dat ze de testosteronproductie verbeteren;
 • Het vermijden van blootstelling aan milieutoxines die de hormoonspiegels negatief kunnen beïnvloeden.

Verhogen van het libido bij mannen van 40 jaar en ouder

Naarmate mannen ouder worden, ervaren ze vaak natuurlijke schommelingen in hun libido. Desondanks zijn er verschillende benaderingen om het seksuele verlangen van mannen van 40 jaar en ouder te behouden, en zelfs te vergroten. Het aanpakken van onderliggende medische problemen of bijwerkingen van medicijnen die mogelijk bijdragen aan een verminderd libido, kan helpen om de seksuele interesse te verbeteren. Door bewust te blijven van de leeftijdgerelateerde effecten op de geslachtsdrift en een gezonde levensstijl te handhaven, blijft de interesse in seksualiteit behouden.

Handhaven van evenwicht in hormoonniveaus

Een cruciale factor die invloed heeft op het libido is het testosterongehalte, dat afneemt naarmate mannen ouder worden. Door regelmatige controles bij je arts te ondergaan en ervoor te zorgen dat de hormoonspiegels in balans blijven, kun je eventuele tekorten vroegtijdig identificeren en adequaat aanpakken. In sommige gevallen kan medisch toezicht het gebruik van TRT (Testosteron Replacement Therapy) aanraden.

Veranderingen in levensstijl voor een betere seksuele gezondheid

 • Dieet: Een uitgebalanceerd dieet, rijk aan voedingsstoffen zoals zink en antioxidanten, ondersteunt niet alleen de algehele gezondheid maar ook de seksuele functie. Voedingsmiddelen zoals oesters, pure chocolade, noten en bessen kunnen het libido op natuurlijke wijze stimuleren.
 • Lichaamsbeweging: Regelmatige lichaamsbeweging bevordert de bloedcirculatie door het hele lichaam, essentieel voor een gezonde erectiele functie, terwijl het de stemming en het zelfvertrouwen verbetert.
 • Slaap: Een goede slaaphygiëne zorgt voor voldoende energie die nodig is voor een actief seksleven; overweeg het aanpakken van eventuele slaapstoornissen, zoals apneu, die de hormoonhuishouding negatief kunnen beïnvloeden.
 • Geestelijke Gezondheid: Het verminderen van stress en angst door ontspanningstechnieken of professionele begeleiding kan het algehele welzijn verbeteren, wat leidt tot een verhoogd seksueel verlangen.

Bijwerkingen van medicijnen aanpakken

Bepaalde medicijnen kunnen bijwerkingen hebben die het libido negatief beïnvloeden, zoals antidepressiva of bloeddrukmedicijnen. Als je vermoedt dat je medicijnen je geslachtsdrift beïnvloeden, overleg dan met je arts over mogelijke alternatieven of dosisaanpassingen.

Natuurlijke supplementen voor libidoverbetering

Het integreren van natuurlijke supplementen zoals ginseng, L-arginine en ginkgo biloba in je dagelijkse routine kan extra ondersteuning bieden bij het stimuleren van het libido. Voordat je nieuwe erectie supplementen inneemt, is het belangrijk om een arts te raadplegen voor advies over veiligheid en werkzaamheid.

In gesprek met je partner

Het handhaven van een open communicatie met de partner over seksuele verlangens en voorkeuren, samen met regelmatige afspraakjes, kan ook positief bijdragen aan het opnieuw ontsteken van de passie in de slaapkamer. Door leeftijdgerelateerde factoren aan te pakken en de levensstijl aan te passen ter bevordering van de seksuele gezondheid, kunnen mannen van 40 jaar en ouder blijven genieten van een bevredigend seksleven.

Libido stimuleren bij mannen van 50 jaar en ouder

Naarmate mannen ouder worden, kunnen diverse factoren bijdragen aan een afname van het libido. Desondanks is het mogelijk om het seksuele verlangen te behouden en zelfs te verbeteren door onderliggende medische problemen aan te pakken, bewust te zijn van de effecten van veroudering op de geslachtsdrift, en een gezonde levensstijl te handhaven. Mannen boven de 50 die hun libido snel en op natuurlijke wijze willen verhogen, kunnen de volgende strategieën overwegen:

 • Onderliggende medische problemen aanpakken: Bepaalde medische aandoeningen, zoals diabetes of hartaandoeningen, kunnen leiden tot een verminderde seksuele functie. Het is essentieel dat mannen boven de 50 met een laag libido hun zorgverlener raadplegen over mogelijke oorzaken die verband houden met deze aandoeningen, zodat zij passende behandeling kunnen ontvangen.
 • Bijwerkingen van medicijnen evalueren: Sommige medicijnen hebben bijwerkingen zoals verminderde zin in seks of erectiestoornissen (ED). Als je vermoedt dat een van je voorgeschreven medicijnen je libido negatief beïnvloedt, bespreek dit dan met je arts, die alternatieve behandelingen of aanpassingen van de dosering kan voorstellen.
 • Natuurlijke supplementen opnemen in je dieet: Ginseng: Dit kruid is bekend om het energieniveau te verhogen en de seksuele functie bij mannen te verbeteren.
 • L-arginine: Dit aminozuur kan de bloedstroom naar het genitale gebied helpen verhogen, wat erecties en algemene seksuele prestaties kan bevorderen.
 • Ginkgo Biloba: Dit supplement kan de bloedcirculatie verbeteren, wat kan leiden tot een betere erectiele functie.
 • Testosteronvervangingstherapie (TRT) overwegen: Als een laag testosterongehalte de oorzaak is van een verminderd libido, kan testosteronvervangingstherapie (TRT) onder medisch toezicht een optie zijn. In sommige gevallen blijkt TRT de geslachtsdrift en het energieniveau te verbeteren; echter, is het essentieel om deze behandeling met je zorgverlener te bespreken vanwege mogelijke risico's.

Door deze factoren aan te pakken die van invloed zijn op het libido bij mannen boven de 50, kun je werken aan een natuurlijke verhoging van je geslachtsdrift en tegelijkertijd een gezonde levensstijl handhaven voor optimaal welzijn.

Het libido verhogen bij mannen boven de 50 kan een uitdaging zijn, maar het is haalbaar met de juiste combinatie van aanpassingen in de levensstijl en deskundig advies. Het zoeken van professionele begeleiding voor mentale belemmeringen bij het verhogen van het libido kan helpen bij het identificeren van onderliggende problemen die mogelijk moeten worden aangepakt voordat verdere vooruitgang wordt geboekt.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Overleg het altijd met de arts en volg het advies op.

Bron: Redactie, https://www.healthline.com/health/boost-your-libido-10-natural-tips.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box