Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Taurine

  • Door Jean
  • 02 / 05 / 2019 0
Taurine

Taurine kan op werkelijk grote schaal de aanmaak van testosteron stimuleren.

Wat is Taurine?

Taurine wordt in het menselijk lichaam (met name in lever en hersenen) gesynthetiseerd uit de zwavelhoudende aminozuren cysteïne en methionine; bij deze omzetting is vitamine B6 nodig. Baby’s en kleine kinderen kunnen taurine nog niet zelf aanmaken; voor hen is taurine een essentiële voedingsstof. Voor jongeren en volwassenen is taurine te beschouwen als semi-essentiële voedingsstof. De endogene synthese van taurine is beperkt, waardoor de inname van taurine uit voeding belangrijk is voor de taurinestatus, zeker als de behoefte aan taurine verhoogd is (zoals bij diabetici, die tijdens het urineren taurine verliezen). De taurine-inname uit voeding wordt geschat op 40 tot 400 mg per dag. Aangezien taurine vooral aanwezig is in schaal- en schelpdieren, vis, gevogelte en vlees, hebben vegetariërs en veganisten vaak een verlaagde taurinesspiegel. Taurine is wat biochemische structuur betreft eigenlijk geen echt aminozuur, alhoewel het wel tot de aminozuren wordt gerekend, en in het lichaam niet wordt ingekapseld in eiwitten.

Werking Taurine

Vooralsnog hebben met name preklinische studies aangetoond dat toediening taurine gunstige effecten sorteert bij onder meer hypercholesterolemie, hart- en vaatziekten (hypertensie, atherosclerose, kransvatziekte, hartfalen, diabetische cardiomyopathie, trombose, beroerte, hartritmestoornissen), diabetes en diabetescomplicaties (zoals microangiopathie en neuropathie), metabool syndroom, obesitas, oogaandoeningen, toxische belasting en leverziekten (hepatitis, alcoholische en niet-alcoholische leververvetting, galstenen, levercirrose) en last but not least mannelijke vruchtbaarheid. Beschikbare epidemiologische en klinische studies onderschrijven preklinische bevindingen bij onder meer hartfalen, hypertensie, kransvaatziekte, taaislijmziekte en hepatitis. Uit epidemiologisch onderzoek, uitgevoerd in diverse populaties over de hele wereld, is gebleken dat een goede taurinespiegel is geassocieerd met een significant kleinere kans op sterfte door kransvaatziekte. Ook zijn er aanwijzingen dat een goede taurinespiegel beschermt tegen diabetes.

Testosteron, potentie en mannelijke vruchtbaarheid

Taurine kan op werkelijk grote schaal de aanmaak van testosteron stimuleren. Bij normale dosering kan er zo maar sprake zijn van bijna een verdubbeling. Testosteron wordt natuurlijk ook wel het sekshormoon genoemd en niet ten onterechte. Dit betekent impliciet dat het libido van een man een geweldige boost krijgt en daarmee de seksuele verlangens al evenzeer. Met name ingeval van erectieproblemen is het gebruik van taurine aan te bevelen, niet voor niets maakt taurine deel uit van de ingrediënten die men in tal van erectiepillentegenkomt.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron
Ncbi.nlm.nih.gov - H Ripps, Redactie, Orthokennis.nl

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box