Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Seksualiteit

  • Door Jean
  • 25 / 10 / 2018 0
Seksualiteit

Het is belangrijk dat u laat merken dat u er zelf ook van geniet, zodat zij zich fijn kan ontspannen.

Oraal verwennen

Voor de meeste vrouwen is het hebben van orale seks een heerlijk voorspel. Zo komt ze extra in de stemming voordat u begint met het hebben van geslachtsgemeenschap. Niet elke vrouw houdt echter van orale seks, mocht dat zo zijn zoek dan samen naar een andere vorm om het voorspel spannend te houden, iedere vrouw heeft zo haar eigen voorkeur. Wanneer u uw partner oraal wilt verwennen dan is het belangrijk dat u er achter komt waar uw partner van houdt en wat hem of haar wensen zijn tijdens de (orale) seks.

Tips voor orale seks

Het is belangrijk dat u laat merken dat u er zelf ook van geniet, zodat zij zich fijn kan ontspannen. Concentreer u niet alleen op de clitoris, dit is bij de meeste vrouwen een zeer gevoelige plek. U kunt bijvoorbeeld de clitoris indirect stimuleren door er bijvoorbeeld met uw tong rondjes omheen te draaien. Als uw partner een orgasme heeft gehad dan is het belangrijk dat u stopt met masseren en/of likken omdat de clitoris dan vaak erg gevoelig is. Geef uw partner een zoen en geniet samen van het moment. U kunt het lichaam van de vrouw zien als één spannende erotische zone. Gebruik uw handen, lippen en tong niet alleen om haar vulva, maar ook om andere plekjes van haar lichaam te verwennen. Vraag uw partner wat ze lekker vindt.

Vooral voor het hebben van geslachtsgemeenschap is het belangrijk om te weten wat u partner graag wil. U kunt bijvoorbeeld afspreken dat uw partner u stuurt door bijvoorbeeld harder te kreunen als ze de handelingen lekker vindt. Wij raden u aan om niet teveel van standje en ritme te wisselen. Dit brengt haar uit haar concentratie en het heeft geen gunstige invloed voor haar  opwinding. Het maken van oogcontact met uw partner kan zeker geen kwaad integendeel, het is juist erg intiem. Uit de blik in haar ogen kunt u opmaken wat bepaalde handelingen met haar doen. Belangrijk is om samen ontspannen en fijn te genieten!

Seks, hoe raak ik in de juiste stemming? 

Niet alleen is het bedrijven van seks een heerlijke bezigheid, maar het is ook nog gezond. Zo zal het stress in hoge mate doen afnemen (in ieder geval tijdelijk). Ook hebben vrouwen die last hebben van incontinentie er vaak baat bij. Nu is het niet zo dat iedereen er op elk moment echt zin in heeft, al is het maar vanwege het gevoel gespannen te zijn. Maar mogelijk hebt u iets aan een aantal tips zoals wij die hier geven.

Vrijen: niet afwachten, gewoon doen

Het is lang niet altijd handig om een afwachtende houding aan te nemen als het over seks gaat. Wanneer u dat doet zult u maar al te vaak helemaal niet aan vrijen toekomen. Een vrouw heeft niet op elk moment van de dag zin in seks. Echter wanneer een vrouw op een erotische manier wordt aangeraakt, als begin van een lekker opwindend voorspel kan de stemming van een vrouw zomaar ineens volledig omslaan. Dus neem niet te vaak een passieve houding aan, af en toe gewoon doen! Ook kunt u als vrouw eens het initiatief nemen en uw partner duidelijk maken dat u van tijd tot tijd gebaat bent bij wat meer geduld, dan wel een lekker lang voorspel. Daar staat tegenover dat wanneer u, zowel als vrouw als dan wel als man, in de stemming raakt dit vaak overslaat op de partner die vervolgens ook opgewonden wordt. Als ultieme vorm van aanraken kunt u uw partner natuurlijk ook trakteren op een lekkere massage.

Gelukshormoon

Wanner u eens iets nieuw uitprobeert kan dit zorgen voor de aanmaak van extra dopamine, ook wel het gelukshormoon genoemd. Op die manier komt het zeker in het begin van een relatie veel vaker tot een lekkere, opwindende vrijpartij. Anderzijds is het zo dat dit naarmate de relatie langer voortduurt het seksleven beetje bij beetje minder zal worden. U kunt dit echter proberen te voorkomen door uw erotische repertoire stukje bij beetje steeds verder uit te breiden. Dit geldt natuurlijk niet enkel en alleen wanneer het over seks gaat. Om een relatie levendig en gezond te houden kan niet bepaald kwaad om op ieder gebied van tijd tot tijd eens iets nieuws te proberen. Denk daarbij als vrouw aan eens wat meer variatie aan te brengen in wat u op tafel zet. Pik eens een bioskoopje, ga een hapje buiten de deur eten, verander van vakantiebestemming, een leuke wandeling of fietstocht, een goed glas wijn, etc. En zo zijn er nog tal van dingen waarmee je elkaar op een leuke manier van tijd tot tijd kun verrassen. Verandering van spijs doet nog altijd eten.

Belangrijk is natuurlijk dat de basis van een relatie gezond is. Maar de tips die wij bij deze geven kunnen daar een hele positieve bijdrage aan leveren. Vergeet nooit dat in vrijwel elke relatie een gezond en voor beiden bevredigend seksleven een uitstekende basis vormt.

Seksualiteit

Masturberen in een relatie

In eerste instantie zal iedereen daarop afwijzend reageren, toch is er helemaal niets mis mee. Sterker nog, vaak blijkt het een belangrijke toegevoegde waarde in een relatie te kunnen hebben. Je komt op die manier tot nieuwe dingen, zoals vrouwen nog weleens kennis kunnen maken met een leuk stukje speelgoed. Daar kunt u dan vervolgens ook samen weer een fijn pleziertje mee hebben. Vaak blijkt het voor een man namelijk opwindend om te zien hoe zijn partner met zichzelf speelt en omgekeerd geldt hetzelfde wanneer u als vrouw ziet hoe uw partner masturbeert. Kortom een dubbelslag.

Pijnlijke seks

Tal van vrouwen kampen met het probleem dat hun lichaam niet of voldoende vaginale afscheiding produceert. Dat leidt ertoe dat de coïtus soms een pijnlijke aangelegenheid wordt. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Soms kan, vooral bij wat oudere vrouwen, de overgang een oorzaak een vormen. Gelukkig zijn er enkele oplossingen voor handen. Allereerst zijn er tal van glijmiddelen in handel die stuk voor stuk het vrijen vele malen leuker maken. Maar ook de huisarts kan ongetwijfeld soelaas bieden.

Echt geen zin om te vrijen

Dat kan natuurlijk voorkomen, om welke reden dan ook. Maar mocht dat zo zijn -en dat geldt van tijd tot tijd voor iedereen wel eens- leg dit dan ook gewoon uit. Los het op met een knuffel en laat nooit een gevoel van afwijzing ontstaan want dat leidt op den duur tot het uit elkaar groeien binnen een relatie. Ook kunt u gewoon afspraken maken zoals wanneer wel en wanneer niet. Zorg er vooral ook voor dat u een ongedwongen sfeer creëert en in stand houdt. Dat zorgt op den duur veelal voor wederzijds begrip.

De kans dat u ooit geconfronteerd wordt met een relatie waarin een partner op een gegeven moment even weinig behoefte heeft aan seks is met zekerheid 100 %! Het is dan ook een hele normale situatie. Het is ook zeker niet alleen de vrouw die zich, al dan niet hoofdpijn veinzend, niet ontvankelijk toont, ook een man kan op zeker moment even geen zin hebben. Het Spaanse Alvaro Hospital in Vigo (Gallicië)verrichtte onlangs een studie waaruit zou blijken dat zo’n 20 % van de mannen te kampen heeft met een zwak libido. Op voorhand sprak men de verwachting uit dat het percentage onder mannen aanzienlijk lager zou zijn en de uitkomst was dan ook verrassend. Het hoeft niet altijd structureel te zijn maar blijft niettemin verbazen. Een en ander doet natuurlijk de vraag rijzen waardoor een en ander wordt veroorzaakt. Dit blijkt een nogal gevarieerd verhaal dat wij hieronder weergeven:

Geen sprankje van seksuele verlangens

Allereerst en als meest verrassende reden blijkt dat sommige mannen überhaupt geen seksuele aandrang hebben. Het gaat hier om een gering percentage, maar toch. Soms vloeit dit voort uit het negeren, c.q. onderdrukken van seksuele opwinding in de jeugd, traumatische (seksuele) ervaringen met een of meerdere vrouwen dan wel een moeizame relatie met moeder.

Een latent gebrek aan zelfvertrouwen

Ook een negatief zelfbeeld en een chronisch gebrek aan zelfvertrouwen kunnen een rol spelen. Zit iemand lekker in z’n vel dan kan men het leven vrij simpel aan en heeft men doorgaans ook de normale verlangens waaronder ook seksuele. Maar is er bijvoorbeeld een partner in het spel die nogal kritisch ingesteld is en met regelmatig een afwijzende houding aanneemt dan kan dat bepaald een negatief effect hebben. Ook sociale aspecten als bijvoorbeeld werkloos raken en niet echt positief tegenover jezelf staan missen in veel gevallen hun uitwerking niet.

De verschillende mate waarin mannen seksuele verlangens hebben

Uiteraard is de ene persoon de andere niet en dat komt ook zeker tot uiting in de verschillen met betrekking tot seksuele verlangens. Vaak is dit gedurende de pubertijd al waarneembaar. Op zich hoeft dat geen probleem te vormen, afhankelijk van de mate waarin de seksuele verlangens van beide partners al dan niet van elkaar verschillen. Zo zal een vrouw een man al gauw als oversekst kwalificeren wanneer haar verlangens niet verder reiken dan een maal in de week vrijen.

Vermoeidheid en stress

Het zal u duidelijk zijn dat dit van invloed is op een ieders seksuele leven, er is een duidelijke correlatie tussen enerzijds onder druk staan of vermoeid zijn en anderzijds de mate waarin seksuele lusten heeft. Spanningen in het werk, in de relatie, geldzorgen, problemen met de kinderen en ziek en zeer veroorzaken bij vrijwel iedereen van tijd tot tijd een verminderd libido. Anderzijds kan een dergelijke situatie bij sommige mannen juist het tegendeel bewerkstelligen.

De verstorende invloed welke kan voortvloeien uit medicijngebruik

Gebruik van kalmerende middelen zoals antidepressiva, bètablokkers (medicijn tegen hoge bloeddruk), antibiotica en aidsremmers kunnen een bijzonder grote en negatieve invloed hebben op de seksuele verlangens, niet alleen bij mannen, maar evenzeer bij vrouwen.

Klachten van lichamelijke aard

Diabetes, obesitas (zwaarlijvigheid), te hoge bloeddruk of een te hoog cholesterolgehalte kunnen stuk voor stuk zonder meer leiden tot een verlaagd libido. Ook ernstige aandoeningen als hart- en vaatziektes infectieziektes, verschillende vormen van kanker hebben een vergelijkbare negatieve invloed op het libido. Ook verstoring van hormoonbalans en bijvoorbeeld epileptische aanvallen dragen bepaald niet bij aan een gezond libido.

Gebruik van alcohol

Zeker mannen hebben een reputatie hoog te houden waar het gaat om hun seksuele prestaties na een of meerdere borrels. Hoewel er tal van sterke verhalen circuleren omtrent geweldige vrijpartijen onder invloed van alcohol kan zonder meer worden gesteld dat in vrijwel alle gevallen de seksuele prestaties onder de maat blijven. Naar verluid is er bij vrouwen sprake van het tegendeel (een engel in bed!?).

Verveeld en afgestompt 

Wanneer u met uw leven in een sleur bent beland kan dat op velerlei gebied een negatieve impact hebben, en niet in de laatste plaats op uw seksuele leven. Het verlangen naar seks verdwijnt als sneeuw voor de zon en als er al sprake is van een seksleven vervalt men ook hierin veelal in een routinematig handelen. Dit is evenzeer van toepassing bij mannen als bij vrouwen. Maar voor de man komt daarbij dat, wanneer hij ouder wordt er meer prikkels nodig zijn om de lust op te wekken. Het is daarom warm aan te bevelen om ook in uw seksleven de sleur te doorbreken en zo gevarieerd mogelijk te vrijen ten einde verlangens zo goed mogelijk in stand te houden.

Moeite met het krijgen van een erectie

Het moge duidelijk zijn dat elke man die wordt geconfronteerd met een erectiestoornis uiteindelijk ook de lust tot vrijen vergaat. Hij belandt in een vicieuze cirkel waar moeilijk aan te ontkomen is. Het zelfvertrouwen wordt steeds verder ondermijnd daar hij niet meer weet of hij seksueel voldoende kan presteren met als gevolg faalangst. Ultieme gevolg: de stoornis neemt alleen maar toe en de lust om te vrijen wordt minder.

De dwang om te moeten presteren

Een belangrijk onderdeel van ‘machogedrag’ is het gevoel te moeten presteren, met name op het gebied van seks. Zonder ook maar een moment van twijfel te kennen gaat men ervan uit dat de vrouwelijke partner daar ook zo tegenover staat en legt men de lat voor zichzelf vaak (te) hoog. Ten gevolge hiervan is vrijen niet langer een manier om te ontspannen, maar komt het tegendeel aan de orde: het liefdesspel leidt tot inspanning want men moet te allen tijde een prestatie leveren. Dientengevolge ontstaat er nog wel eens faalangst waardoor op den duur ook een relatie onder druk kan komen te staan. Hoe ouder we dan ook worden, probeer het ontstaan van dit soort situaties buiten de slaapkamer te houden

Allerlei vormen van irritaties binnen een relatie

Niet alleen bij vrouwen, maar ook bij mannen komt het wel voor dat er om wat voor reden dan ook ergernis ontstaat die er vervolgens toe kan leiden dat ook een man weigert seks te hebben met zijn partner dan wel zijn partner gaat ontwijken, hetgeen op hetzelfde neerkomt. Dit wordt dan opgevat als een vorm van straf. Dit doet zich nog weleens voor wanneer een vrouw als eerder en om welke reden dan ook haar partner heeft afgewezen. Andere achtergrond voor een man om zijn partner niet tegemoet te komen kan nog weleens zijn dat de man zich niet of niet genoeg gewaardeerd voelt. In zijn algemeenheid komt het wederzijds ook veelvuldig voor dat men op het moment dat er issues aan de orde zijn men domweg mentaal in de klem raakt en seksueel niet langer opgewonden raakt.

De aantrekkingskracht wordt wederzijds minder

De fysieke aantrekkingskracht die een vrouw in het begin voor haar man heeft wordt na verloop van tijd minder. Dit kan zich soms na verloop van een aantal jaren op een natuurlijke manier voordoen, het kan ook dat hier een specifieke reden aan ten grondslag ligt. Er ontstaan bij een vrouw fysieke ongemakken ten gevolge van een kwaal of aandoening die heeft geleid tot een amputatie, een vorm van verlamming, etc. hoe vervelend ook, dit kan gebeuren en soms desastreuze gevolgen voor een relatie hebben!

Het gaat er steeds minder enthousiast aan toe in de relatie

Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer gedurende een reeks van jaren het consequent zo is dat een van beide partners de initiatieven moet ontplooien om te vrijen. In de praktijk is het vaak de man die het voortouw neemt om tot een vrijage te komen. Zeker wanneer de vrouw zich dan niet meteen enthousiast toont kan dit door een man verkeerd worden opgevat. Ook deze situatie kan op den duur grote schade aan de relatie toebrengen.  

Seksualiteit_condooms  

Veranderende fantasieën en voorkeuren

Met het klimmen der jaren zal het veelvuldig voorkomen dat partners los van elkaar op seksueel gebied een aantal fantasieën ontwikkelen die men vervolgens ook weleens wil praktiseren. Daarbij is het zo dat de wederzijdse fantasieën lang niet altijd over en weer hetzelfde blijken te zijn. Mannen zijn vaak wat extremer, vrouwen meer romantisch en gepassioneerd. Het kan zelfs zover gaan dat een van beide partners zich misschien schaamt voor bepaalde fantasieën. Goede raad hoeft echter niet zo duur te zijn, praat er samen over en zie in hoeverre je elkaar tegemoet kunt komen.

Pornografie uit de videotheek en op internet

In een inmiddels alweer grijs verleden was er via seksshops in de vorm van diverse gedrukte publicaties  en videofilms redelijk eenvoudig aan pornografie te komen. Zodoende werd men ook in staat gesteld om, ook al was men volledig gespeend van een eigen fantasie, toch een aardig repertoire op seksueel gebied te ontwikkelen en vervolgens samen in de praktijk te brengen. Ook werd men in de seksshop vertrouwd gemaakt met het bestaan van allerhande speelgoed waarmee het repertoire ook kon worden uitgebreid. Naarmate de tijd vorderde werd een en ander alleen nog maar makkelijke. Met een paar muisklikken kunt u onbeperkt, en vaak gratis, allerhande porno kijken. Ook kabelnetbeheerders hebben tegen een kleine vergoeding pornokanalen in hun pakket zitten.

Hier ligt voor een enkeling wel een gevaar op de loer. Wanneer een van beide partners te vaak geconfronteerd wordt met ideale lichamen van jonge vrouwen, dan wel een mooie jongeling dan kan dit weleens tot wensdromen leiden. Ook overconsumptie van porno vormt voor sommigen een reëel gevaar. Een positieve kant is gelukkig ook het vermelden waard: het consumeren van porno en het gebruiken van speeltjes leiden wel tot een verhoogd libido.

De verlaagde hormoonspiegel

Een gebrek aan testosteron, het hormoon dat wordt beschouwd als de belangrijkste stimulans van het libido. Bij 1 op de 10 mannen is er sprake van een verlaagde testosteronspiegel. Vanaf ongeveer het veertigste levensjaar begint bij de gemiddelde man het testosterongehalte geleidelijk aan af te nemen. Natuurlijk zijn er onderlinge verschillen, bij de een in wat mindere mate da andere in meerdere mate. Echter er is geen sprake van een onoplosbaar probleem, het testosteron gehalte is meetbaar en kan indien noodzakelijk op simpele wijze worden verbeterd. Dienaangaande zij er een aantal opties, te weten: de mogelijkheid dat de huisarts u van tijd tot tijd een testosteroninjectie toedient, een testosteronpleister (patch) of een crème welke u dagelijks gebruikt. Een veel voorkomende oorzaak van een testosterontekort is overgewicht, of wel een bierbuik (hoeft niet altijd van het bier te zijn). Buikvet heeft naar het schijnt een negatieve invloed op uw testosteronspiegel. De eenvoudigste, maar ook gezondste manier om uw testosteron op een voldoend peil te brengen en te houden is natuurlijk iets aan het ontstane overgewicht te doen zodat het vet verdwijnt. U mag ervan uitgaan dat uw seksuele appetijt dan weer toe zal nemen.

Een tekort aan dopamine

Naar bekend mag worden gesteld dat lust zowel als verlangen in de hersenen ontstaan, dus ook stofjes in de hersenen spelen een rol in uw seksleven. Zo maken de hersenen onder meer dopamine aan, een zg. neurotransmitter* die er voor zorgt dat de diverse zenuwen met elkaar kunnen communiceren. Er is een direct verband tussen dopamine en seksuele verlangens, ergo een daling van het dopamineniveau is rechtstreeks van invloed op het libido. Overigens is het mannelijk libido naar het schijnt hier gevoeliger voor dan dat van de vrouw. Ook een te laag dopaminepeil is prima behandelbaar met dopamine stimulerende medicatie. Het wil bij gebruik van deze medicatie voorkomen dat men geconfronteerd wordt met bijwerkingen. Het is dan zaak om contact op te nemen met de behandelend arts.

U hebt inmiddels kunnen lezen dat er een scala van mogelijkheden is die tot een verminderd libido kunnen leiden. Zoals zo vaak is er, afhankelijk van de aard van het probleem en de aard van de persoon die het betreft, ook een scala van oplossingen voorhanden om het probleem met succes te tackelen. Een aantal van die oplossingen komt vanuit de medische hoek tevoorschijn in de vorm van medicijnen. Vaak is er echter ook sprake van een psychische oorzaak die tot een verminderd libido leidt. Op een gegeven moment kan men tot de ontdekking komen dat de fysieke chemie tussen partners zodanig minder is geworden dat er bijkans sprake is van een platonische relatie. Een maal in die situatie beland is het doorgaans zo dat hoe dieper men in de neerwaartse spiraal is beland hoe moeilijker het blijkt om hieruit te komen. De aangewezen weg is dan natuurlijk de gang naar een psycholoog die u op therapeutische basis mogelijk van dienst kan zijn. Het staat als een paal boven water dat ‘er samen over praten’ al gauw tot wederzijds begrip leidt en in het verlengde daarvan tot een oplossing. Hierbij kan een psycholoog, c.q. psychotherapeut waardevol blijken. Voorafgaand aan het consulteren van een psychloog doet men er doorgaans goed aan een bezoek aan de huisarts af te leggen. Bij zo’n bezoek kan onder meer vastgesteld worden of er sprake is van psychische, dan wel lichamelijke klachten. Is het laatste aan de orde dan zijn er tal van andere oplossingen, het zij hulpverlening, het zij medicatie.   

*Een neurotransmitter, ook wel overdrachtsstof genoemd, is een signaalstof die in synapsen zenuwimpulsen overdraagt tussen zenuwcellen (neuronen) en het zenuwstelsel of impulsen overdraagt van motorische zenuwcellen op spiercellen dan wel van zenuwreceptoren op sensorische zenuwcellen.

Andere opties 

Wanneer een vrouw de pil gebruikt kan dat ertoe leiden dat de aanmaak van hormonen minder soepel verloopt. Een lichtere uitvoering van de pil kan dit probleem in ieder geval deels verhelpen zodat uw seksdrive weer op een hoger niveau belandt. Soms kan de keuze voor een andere vorm van anticonceptie natuurlijk ook een uitkomst bieden. Overigens kan ook het gebruik van andere medicamenten leiden tot een verminderde seksueel appetijt. Mocht dat bij u het geval zijn, treed dan in overleg met uw huisarts, wellicht is er een alternatief want niet iedereen reageert op dezelfde manier op een en hetzelfde medicijn. Maak elkaar ook duidelijk waar je op seksueel gebied het meeste plezier aan beleeft. Hierbij hoeft u echt niet al te subtiel te werk gaan, schep vooral duidelijkheid. Soms is het zo dat hoe vaker hoe liever wordt, laat dat met een gerust gevoel over u komen. Een orgasme hoeft niet altijd het enige doel van seks te zijn, ga voor een lekkere vrijpartij waar beiden een fijn gevoel van overhouden. Een positieve instelling ten aanzien van uzelf en uw partner mist ook nooit z’n uitwerking. Met een gevoel van onzekerheid en onbehagen kom je er niet in het leven, ook niet als het over seks gaat.

Werken aan een goede relatie!

Een gedeeld gevoel van intimiteit

Seks hoeft daarvoor zeker niet pas in de slaapkamer aan te vangen, in tegendeel! Een langgerekt voorspel kan al ver van tevoren beginnen. Begin eens met wat ongeveinsde aandacht aan elkaar te besteden. Dat kan met kleine dingen als een aai, een kus op de wang en dergelijke. Samen uit eten, of een borrel buiten de deur drinken wil doorgaans ook een positief effect sorteren dat tot in de slaapkamer doorwerkt. Door samen wat leuke dingen te doen ontstaat er als vanzelf een gevoel van intimiteit.

Het creëren van een opwindende sfeer

Sfeer kan men ook thuis op alle mogelijke manieren laten ontstaan. Een leuk stuk muziek dat door partner leuk wordt gevonden opzetten draagt wellicht bij aan een ontspannen sfeer. Ook persoonlijke verzorging met onder meer wat parfum of de geur van een lekkere zeep mist doorgaans z’n uitwerking niet. En last but not least is er ook nog zoiets als sfeerverlichting.

Het bewerkstelligen van een veranderende rolverdeling

Blijf niet te lang hangen in een soort standaard rolverdeling waarbij de een altijd initiatieven ontplooit en de ander passief is en een afwachtende houding aanneemt. Toon soms wat initiatieven waar je dat in het verleden nooit deed.

Belangrijk punt: het wederzijds plezier met seks dient voorop te staan

Van belang daarbij is dat men niet te prestatiegericht te werk gaat, dit roept al gauw een verkeerde spanning op. Het hoofddoel van seks is, los van eventuele voortplanting, het plezier dat men aan seks kan ontlenen. Het is daarbij zo dat men dingen die zouden moeten, zoals standaard 3 maal in de week seks en allerlei andere vaste rituelen, los moet laten. Het krijgen van een orgasme hoort er natuurlijk voor man zowel als vrouw bij. Houd dit wederkerig voor ogen, het aantal vrouwen dat (vrijwel) nooit een goed orgasme beleeft is legio en draagt niet bij aan een bloeiende relatie. Ook de duur van een lekkere vrijpartij kan variëren van een quicky tot het langdurig en intens elkaar op diverse manieren verwennen.

Uitwisselen van ideeën over dat wat men als prettig ervaart tijdens het vrijen

Doorgaans zullen stellen ieder afzonderlijk bepaalde wensen hebben over hoe de liefde te bedrijven. Praat hier vrijelijk over en respecteer elkaar. Doe echter nooit dingen waarvan je op je klompen aan kunt voelen dat partner hier geen behoefte aan heeft.

Welwillend elkaar tegemoet treden

Vrijpartijen kunnen nogal van elkaar verschillen. De ene keer langdurig en (in-)spannend, een andere keer gemoedelijk en juist ontspannend en soms ook een vluggertje dat weinig voorstelt. Maar houd te allen tijde de beleving van de partner voor ogen.

Wees praktisch, denk in oplossingen en niet in problemen

Zo nu en dan kan het gebeuren dat een van beide zin heeft om lekker te vrijen maar dat de omstandigheden dat in de weg staan. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van kinderen in de slaapkamer. In dat geval is het misschien handiger om een ander plekje in huis e benutten zodat men in ieder geval ontspannen kan vrijen. Het zich op een onmogelijke plaats bevinden kan natuurlijk ook heel belemmerend werken. Probeer er op een of andere manier iets van te maken. Uitstel hoeft zeker geen afstel te betekenen. Ook het kiezen van een ander tijdstip kan een oplossing blijken te zijn, zeker als een van tweeën na een dag van hard werken moe thuiskomt. Probeer dan niet met alle geweld ’s avonds te gaan vrijen, er is ook nog een ochtend.

Verandering van spijs doet niet alleen eten maar ook enthousiaster vrijen

Probeer in goed onderling overleg eens wat nieuwe dingen. Niet altijd maar ‘recht-op-en-neer’ maar andere standjes, elkaar eens oraal verwennen, een seks- of pornofilmpje, een erotische massage, al dan niet met een geurige massageolie. Er is een keur aan mogelijkheden waarmee u uw seksleven voortdurend kunt blijven vernieuwen en aldus spannend houden.

Manieren om elkaar terloops te benaderen

Een belangrijk aspect van een liefdesleven is van tijd tot tijd subtiliteit. Raak elkaar spontaan even aan, een vluchtige kus, een kortstondige knuffel, een arm om je partner heenslaan vormt vaak de eerste aanzet tot een heel plezierige vrijpartij. Het breekt namelijk de spanning die al dan niet aanwezig is. Bedenk wel: seks is veel meer dan alleen lust, hoe subtieler de omgang met elkaar is door middel van intimiteit, aanraking en erotiek, hoe leuker vrijen veelal is.

Lustopwekkende middelen

Veel mannen hebben last van spanningen en stress en hebben hierdoor geen zin in seks. Om meer zin te krijgen om te vrijen kun je gebruik maken van lustopwekkende middelen. Je neemt gedurende een bepaalde periode iedere dag een capsule en zal snel merken dat je meer potentie krijgt en vaker zin in seks hebt. De seksuele prikkels van de natuurlijke middelen zorgen voor een harde erectie die veel langer aanhoudt dan je gewend bent. Bestel gemakkelijk online het gewenste lustopwekkende middel en je zal snel het middel in huis hebben, zonder dat je buren er iets van merken. Wij verpakken de producten namelijk discreet, waardoor niemand ziet wat erin zit. Je zal niets anders meer willen dan vrijen met deze natuurlijke middelen.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een arts. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Bron
Redactie, Depaarsekeizerin.nl Seksualiteit, Forbes.com.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box