Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Muira Puama

Muira Puama

Potentiehout, dat is wat de naam Muira Puama letterlijk betekent. En daarmee weet je dus precies waarvoor het al heel lang voor wordt gebruikt.

Potentiehout

Niet alleen de inheemse naam geeft aan dat aan Muira Puama libidoverhogende eigenschappen worden toegeschreven. Ook de Latijnse naam verwijst ernaar. Dat is namelijk Acanthea Virilis, of te wel Doorn der Mannelijkheid. Maar wat is Muira Puama precies? En hoe kan het je helpen de zin in seks te verhogen?

Boom uit de Amazone

In het Braziliaanse Amazonegebied groeit vlakbij de Rio Negro een boom die door de inheemse bevolking al van oudsher Muira Puama wordt genoemd. De Muira Puama boom is tevens te vinden in Suriname en Guyana. De boom houdt vooral van een vochtige grond, daarom groeit het vooral in de buurt van rivieren, in mangrovebossen en het regenwoud. Het is een imposante boom om te zien, met zijn 15 meter hoogte en 5 meter breedte. De ietwat gebarsten stam is grijs van kleur en de langwerpige bladeren kastanjebruin. Daarnaast is de Muira Puama een bloeiende boom met kleine witte bloemetjes waarvan de geur doet denken aan jasmijn. Eenmaal uitgebloeid ontstaan er geeloranje vruchten aan de takken. Als boom straalt deze plant gewoon potentie uit. Geen wonder dat de inheemse bevolking al eeuwen een extract van het hout gebruiken om het libido te verhogen van de man. Overigens maakten de inheemse stammen ook andere medicijnen van de schors die moesten helpen bij reuma bijvoorbeeld en zelfs bij griep en klachten aan de maag en darm. Leuk om te weten: sinds de jaren 1950 kom je Muira Puama tegen in de Braziliaanse farmacopee. Dit is een officieel handboek uitgegeven door de staat waarin geneesmiddelen worden geanalyseerd en beschreven.

Goed voor het libido

Zoals gezegd wordt aan Muira Puama een potentieverhogende werking toegeschreven. Het is zelfs een van de meest populaire kruiden als het gaat om de ondersteuning van het libido. En het komt daarom in veel supplementen terug. Voor deze libido stimulerende kruidenpreparaten worden vooral de boomschors en het wortelschors van de boom gebruikt. Het belangrijkste bestanddeel van de wortel en de schors zijn de alkaloïden waaraan deze boom zo rijk is. De wortelschors alleen al bevat 0,5% alkaloïden die kunnen helpen het libido te vergroten. De belangrijkste daarvan is muirapuamine. Daarnaast bevat het veel tannine (zoals ook te vinden zijn in rode wijn bijvoorbeeld) en andere goede stoffen die kunnen bijdragen aan een beter seksleven.

Voorkomt het afbreken van aminen

Muirapuamine is een belangrijke stof als het gaat om het ondersteunen van je libido. Seks is iets waar je zin in moet hebben. Voor, tijdens en na seks komen er in je lichaam allerlei stoffen vrij waardoor je een lekker gevoel krijgt. Stoffen als dopamine bijvoorbeeld, maar ook serotonine. Ook wanneer je denkt aan seks maakt je lichaam deze stofjes vrij, zodat je nog meer zin krijgt in vrijen met je partner. Echter zijn er ook stoffen in het lichaam die deze fijne stofjes afbreken. Dit worden MAO’s genoemd: Monoamine-oxidase. Een MOA maakt het niet uit wat voor een amine het is, hij zorgt ervoor dat het wordt afgebroken. En dat terwijl je ze voor seks zo hard nodig hebt. Muirapuamine is stofje dat werkt als een zogeheten MOA-remmer. Het gaat het normale afbraakproces van amines tegen, zodat jij meer van deze stofjes in het lichaam houdt. En omdat ze voor een groot deel medeverantwoordelijk zijn voor je zin in seks, is dat juist wat je hard nodig hebt als je libido verlaagt is.

Betere bloedsomloop

Om een erectie te krijgen, is een goede bloedsomloop heel belangrijk. Het blijkt dat de Muira Puama stoffen bevat die ervoor kunnen zorgen dat deze de corpus cavernosa helpen te ontspannen. De corpus cavernosa bevindt zich bij de aanzet van de penis. Als deze zich meer ontspant, stroomt het bloed beter naar de penis. Iets wat essentieel is voor een goede erectie. Daarnaast bevat de boom een stof die het enzym acetylcholinesterase kan helpen blokkeren. Dit enzym is in het lichaam verantwoordelijk voor het vernauwen van de bloedvaten. Door de werkzaamheid tijdelijk te blokkeren, kunnen de bloedvaten naar de penis zich gemakkelijker verwijden, waardoor de bloeddoorstroming aanzienlijk kan verbeteren. Een betere bloedsomloop is trouwens niet alleen fijn voor de geslachtsorganen; het kan je ook ondersteunen bij een beter uithoudingsvermogen. Er kan namelijk meer zuurstof door het lichaam worden gepompt. En dat is dan weer fijn om extra veel plezier te beleven aan het vrijen.

Andere gunstige effecten

Aan het kruid potentiehout worden overigens nog andere eigenschappen toegewezen. Zo zou het helpen tegen haaruitval en stress. Voor vrouwen kan het helpen bij PMS-klachten en het reguleren van de menstruatie.

Muira Puama supplementen

De mannen van de inheemse stammen kauwden op de schors van de boom en wortels om zo de werkzame stoffen tot zich te nemen. Als je een beetje handig bent en er verstand van hebt, dan is het mogelijk om zelf een tinctuur te maken van het hout van de Muira Puama. Echter loop je dan wel het risico dat je oplossing te sterk kan zijn – of te zwak. Daarnaast is een dergelijke tinctuur niet altijd gestandaardiseerd qua werkzame stoffen waardoor het lastig is de juiste dosering te vinden. Daarom is het beter om te kiezen voor een libido verhogend supplement op basis van Muira Puama. Hiervan weet je zeker dat je een veilige dosering binnenkrijgt en dat ieder tabletje en iedere capsule hetzelfde is qua samenstelling en concentratie werkzame stoffen. Daarnaast weet je zeker dat deze werkzame stoffen goed worden opgenomen in het lichaam, wat natuurlijk het meest belangrijke is van een supplement. Je kan een Muira Puama supplement dagelijks nemen om het libido te ondersteunen of als extra boost een half uur voor het vrijen. Overigens is het niet alleen een supplement voor mannen. Vrouwen kunnen er ook baat bij hebben om de zin in seks te verhogen.

Veilig in gebruik, maar wees voorzichtig

Er is door de jaren heen onderzoek gedaan naar het effect van Muira Puama op het libido en uit die onderzoeken blijkt dat je zeker baat kan hebben bij het gebruik van een supplement van deze boom. Er zijn echter wel situaties waarin het beter is om dit middel juist niet te gebruiken. Bijvoorbeeld tijdens zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft. Let ook dat het gebruik van deze superfood kan leiden tot rusteloosheid en slapeloosheid, meer energie, eetlust of agressie. Het kan de bloeddruk verhogen en de kans op hormoongevoelige aandoeningen vergroten. Lees daarom voor gebruik altijd de verpakking en de bijsluiter goed door. Of overleg met een arts.

Lager libido

Heb je last van een verminderd libido, dan is het aan te raden om libidoverhogende supplementen te gebruiken. Bijvoorbeeld dus op basis of met Muira Puama als ingrediënt. Daarnaast is het goed om kritisch naar je stijl van leven te kijken. Draag je wel de juiste (onder)kleding? Heb je veel stress? Beweeg je wel genoeg en eet je gevarieerd en gezond? Er kan ook iets lichamelijks ten grondslag liggen aan een verminderd libido, zoals een vergrote prostaat of een hormoonhuishouding die uit balans is. Muira Puama is een hulpmiddel, geen geneesmiddel. Verbetert je zin in seks niet – ook niet met een kruidensupplement – ga dan eens praten met de huisarts om er achter te komen wat het onderliggende probleem is. Daarnaast helpt het om je libido te boosten door tijd te nemen voor seks. Plan het in, ga op date-avond en neem de tijd voor elkaar. Als je meer ontspannen bent, dan zal dat voor je libido zeker gunstig uitpakken.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron: redactie, verywellhealth.com, Utep.edu.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box