Terug

 • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
 • Erectiepillen anoniem verzonden
 • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Zaadkwaliteit verbeteren

Zaadkwaliteit verbeteren

Om van een goede zaadkwaliteit te kunnen spreken, zijn drie zaken belangrijk namelijk de beweeglijkheid van de zaadcellen, de vorm van de zaadcellen en het aantal zaadcellen.

Dit is hoe je je zaadkwaliteit makkelijk kunt verbeteren

Wie een kinderwens heeft, weet als geen ander hoe belangrijk een goede zaadkwaliteit hiervoor is. Zaad van minder goede kwaliteit kan de kans op een zwangerschap aanzienlijk verkleinen en zelfs helemaal uitsluiten. We geven je in deze blog graag even mee wat er bedoeld wordt met een goede zaadkwaliteit en hoe je hier zelf invloed op kunt uitoefenen.

Wanneer kun je spreken van een goede zaadkwaliteit?

Om van een goede zaadkwaliteit te kunnen spreken, zijn drie zaken belangrijk namelijk de beweeglijkheid van de zaadcellen, de vorm van de zaadcellen en het aantal zaadcellen. Een goede beweeglijkheid zorgt ervoor dat de zaadcel kan raken waar hij moet raken en dit is door het slijm van de baarmoedermond om zo bij de eicel te raken en een bevruchting tot stand te kunnen brengen. Maar hoe bepaal je dan een voldoende beweeglijkheid van die zaadcellen? Je mag ervan uitgaan dat er minstens 25% van de zaadcellen in de zaadlozing een goede beweeglijkheid moeten vertonen om de kans op een zwangerschap mogelijk te maken. Ook de vorm van de zaadcellen is belangrijk om tot ene bevruchting te kunnen komen. We spreken van een goede vorm als de zaadcel puntig is. Dit zorgt ervoor dat de zaadcel daadwerkelijk de eicel kan binnendringen voor bevruchting. Het ontbreken van die puntige vorm of andere afwijkingen maken dit proces moeilijk of zelfs onmogelijk. Om een goede kans op een zwangerschap te maken zou niet meer dan 30% van de zaadcellen een afwijkende vorm mogen vertonen. Dat het aantal zaadcellen in de zaadlozing belangrijk is, zal niet verwonderen. Hoe meer aanwezig zaadcellen er zijn, hoe groter natuurlijk de kans dat er eentje de uiteindelijke bestemming haalt. Een gemiddelde zaadlozing bevat wel 0 tot 50 miljoen spermacellen per milliliter. Daalt dit aantal onder de 20 miljoen dan kun je spreken van een verminderde vruchtbaarheid.

Ingrediënten die goed sperma ondersteunen

Deze kruiden staan bekend om de gunstige invloed op de vruchtbaarheid, potentie en erectie:

 • Maca Dry Extract.
 • Kola Nut Extract.
 • Muira Puama Extract.
 • L-Arginine.
 • Guarana Extract.
 • Siberische Ginseng. 

King Active zaadkwaliteit verbeteren

King Active

More and Better Sperm heeft een positieve invloed op de spermaproductie en draagt bij aan de verbetering van kwaliteit en smaak van het zaad. 

Wat kun je doen om die zaadkwaliteit te verbeteren?

Als één of meerdere doorslaggevende factoren voor de zaadkwaliteit niet in orde zijn, zal de kans op een zwangerschap erg afnemen, tot grote frustratie helaas van de wensouders. Het blijft wel mogelijk in de meeste gevallen, maar er zal heel wat tijd overheen gaan voor het uiteindelijk lukt en voor sommige koppels lukt het zonder hulp zelfs helemaal niet. Gelukkig zijn er een aantal zaken die je zelf kunt ondernemen om die zaadkwaliteit te verhogen en ze zijn niet eens zo ver gezocht als je wel zou denken.

De beweeglijkheid

Voor een optimale beweeglijkheid van de zaadcellen speelt de temperatuur een belangrijke rol. Door langdurig neer te zitten, spannend ondergoed te dragen en de laptop bij je op schoot te zetten bijvoorbeeld warmen de testikels op en dit heeft een negatieve invloed op de beweeglijkheid van de zaadcellen. Vermijden dus in de mate van het mogelijke. Maar er is meer wat je kunt doen om die beweeglijkheid te verhogen. Onderzoek heeft al meermaals de positieve effecten van een voldoende inname van mineralen, vitamines en selenium op de beweeglijkheid van zaadcellen aangetoond. Een gebrek aan vitamine D bijvoorbeeld doet niet alleen de beweeglijkheid verminderen, het risico op zaadcellen met een afwijkende vorm is ook groter. Heb je geen idee hoe je aan selenium komt? Enkele paranoten per dag geven je al een voldoende hoeveelheid.

De vorm

Hiervan denk je wellicht dat er weinig aan te doen valt, maar het tegendeel is waar. Antioxidanten bieden hier de oplossing. Nieuwe zaadcellen worden geproduceerd doordat kiemcellen zich delen. Omdat die kiemcellen zich op een goede manier zouden kunnen delen en zo kwalitatieve zaadcellen opleveren, moeten die beschermd zijn tegen vrije radicalen die schade kunnen toebrengen. Voldoende verse groenten en fruit, aangevuld met Q10 helpen je om vrije radicalen geen kans te geven je zaadcellen te beschadigen en zo de vruchtbaarheid te verminderen.

Het aantal

Als we tenslotte naar het aantal zaadcellen gaan kijken, zien we dat de inname van zink en foliumzuur hier een positieve invloed op hebben. Zink zal de aanmaak én de beweeglijkheid bevorderen, foliumzuur richt zich hoofdzakelijk op de aanmaak; een combinatie van beide is perfect om de algemene zaadkwaliteit in ruime mate te verhogen. Aan de andere kant moet je ook in gedachten houden dat ook je levensstijl in deze een belangrijke factor vormt. Mannen die een meer dan gemiddeld alcoholgebruik kennen, zullen een aanzienlijk kleinere hoeveelheid zaadcellen produceren met een kleinere kans op een zwangerschap tot gevolg. Laat dit laatste alvast iets zijn waarin je al meteen een goed voornemen kunt maken om die kinderwens in de meest optimale omstandigheden te vervullen en laat dat glaasje uit gewoonte of om de gezelligheid al eens sneller aan de kant staan.

Laat vooral de moed niet zakken

Een zwangerschap laat bij het ene koppel net iets langer op zich wachten dan bij het andere. Laat je hierdoor in geen geval ontmoedigen en raak niet gefrustreerd want ook stress heeft een negatieve invloed op de kans om zwanger te worden. Neem bovenstaande tips ter harte, pas ze consequent toe en laat de natuur rustig zijn gang gaan, het lukt jullie vast wel om dat kleine wondertje op de wereld te zetten.
Lukt het jullie na het toepassen van alle tips en tricks toch niet om zwanger te worden, praat er dan over met je arts om zo eventuele andere hindernissen op te ruimen. 

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron: Redactie, https://www.healthline.com/health/boost-male-fertility-sperm-count.                               

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box