Terug

 • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
 • Erectiepillen anoniem verzonden
 • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Vrouwen libido en leeftijd

Vrouwen libido en leeftijd

Het is mogelijk dat je je libido kunt verhogen, maar hoe pak je dit aan? Je zou kunnen denken aan drie aspecten namelijk voeding, beweging en mindset. Alles moet goed in balans zijn en je moet goed in je vel zitten.

Vrouwen en Libido

Het kan zijn dat het alweer een tijdje geleden is dat je gemeenschap hebt gehad met je partner. Dit kan met je libido en leeftijd te maken hebben. Daarnaast is het ook bij iedere vrouw anders, de een heeft nou eenmaal vaker zin dan de ander. Daar moet je je dan ook geen zorgen over maken. Soms lig je gewoon lekker in bed, je bent moe van de dag en bent blij dat je weer kunt liggen. Morgen moet je weer op tijd op en je denkt alleen maar aan je nachtrust die je echt nodig hebt. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen rond de 32 jaar het hoogste libido hebben, zij hebben het meeste zin in seks.

Vrouwen 30+ en libido

Veel vrouwen van rond de 30 jaar voelen zich erg sexy. Onderzoek wijst uit dat vrouwen zich rond de 30 jaar het knapste voelen (het zou gaan om 64% van de vrouwen). De reden hiervan is dat we dan goed voor onszelf zorgen en alcohol drinken wordt niet veel gedaan (of met mate), vrouwen zijn zich dan bewust van gezond eten en ze sporten ook regelmatig. Ook op emotioneel gebied zitten vrouwen dan vaak goed in hun vel. Dit wil dus ook zeggen een goede band met vrienden en familie en vaak ook een stabiele relatie. Mede dus een reden dat vrouwen juist op deze leeftijd zo intens van seks kunnen genieten. Mannen hebben een hoger libido als ze wat jonger zijn.  

Hormonale veranderingen

Als je ouder wordt dan wil dat vaak ook zeggen dat je libido gaat dalen. Soms hebben stelletjes dan veel minder seksueel contact of zelfs perioden helemaal niet meer. Er zijn diverse redenen waarom een libido kan dalen op latere leeftijd:

 • Het kan komen door hormonale veranderingen. Als je namelijk ouder wordt dan nemen zowel oestrogeen, testosteron en progesteron af. Het zal zorgen voor een disbalans en het libido kan dan dalen of even verdwijnen. Waar zijn deze hormonen precies voor?
  • Oestrogeen zorgt ervoor dat de gevoeligheid tijdens het vrijen wordt verhoogd.
  • Progesteron zorgt ervoor dat je zin hebt in seks (het wordt zo peil gehouden).
  • Testosteron zal je lustgevoel verhogen en zorgt er ook voor dat je vagina vochtig wordt.
 • Het kan ook komen door vaginale problemen dat je libido is verlaagd. Hiermee bedoelen we onder andere dat de slijmproductie schaarser zal worden.
 • Het kan ook komen door emotionele factoren. Je hebt misschien last van stress, slaapt minder goed, krijgt last van stemmingswisselingen of problemen binnen de relatie. Je bent onrustiger, je voelt meer druk om te moeten vrijen en dat werkt niet mee. Ook je zelfbeeld speelt hierin mee, want je kunt je onzeker voelen en dan heb je vaak al geen zin.
 • Een andere oorzaak kan de voeding zijn, het zou kunnen dat je voeding onevenwichtig is. Veel suiker misschien en roken en alcohol? Dit kan allemaal invloed hebben op je libido.
 • Medicatie kan ook een oorzaak zijn, medicatie kan namelijk van invloed zijn op je stemming.

Libido vrouw verhogen

Het is mogelijk dat je je libido kunt verhogen, maar hoe pak je dit aan? Je zou kunnen denken aan drie aspecten namelijk voeding, beweging en mindset. Alles moet goed in balans zijn en je moet goed in je vel zitten. Voeding speelt hierin zeker een grote rol en daar gaan we nog wat dieper op in. Het gaat hierbij dus om een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Je hebt dan aandacht voor goede vitaminen en mineralen. Vitamine C is bijvoorbeeld erg goed voor je en zorgt voor een goede bloedcirculatie naar je organen.
Ook zijn er verschillende libidoproducten voor vrouwen die kruiden bevatten die het libido stimuleren.

Hoe is jouw libido?

Het libido is bij alle vrouwen anders, vaak merk je wel dat wanneer je ouder wordt de zin in seks wat minder wordt, maar het kan ook weer terugkeren. Sommige stelletjes proberen het op diverse manieren spannend te houden zodat ze toch beide nog genoeg zin hebben en maken er dan extra tijd voor vrij. Maar misschien voelt het voor jou wel anders. Je moet doen waar jij je goed bij voelt en misschien heb je juist als je ouder wordt pas meer zin in seks en ontdek je hoe fijn het samen kan zijn! Vaak is je libido ook hoger wanneer dat het spannender is, als je iemand net hebt leren kennen en je samen nog veel kunt ontdekken (bij en met elkaar). Maar maak het in ieder geval bespreekbaar wanneer dat je even wat minder zin of behoefte hebt aan seks. Er kan dan samen gekeken worden wat de reden kan zijn en wat je er samen aan kunt doen.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron: Health.com www.health.com/condition/sexual-health/female-sex-drive-changes-20s-30s
www.verywellhealth.com/more-sex-for-older-adults-2224254.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box