Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Vis eten en libido

Vis eten en libido

Wat is de link tussen vis eten en je libido?

Er is een onderzoek gedaan door onderzoekers van de Harvard T.H. Chan school of Public Health en zij geven aan dat mensen die veel vis eten ook meer seks hebben. Maar klopt dat ook? Vis zou je seksleven echt een boost geven blijkt uit Amerikaans onderzoek. Hoe zit het precies?

Onderzoek vis eten en libido

Gedurende het onderzoek zijn er in totaal 501 Amerikaanse koppels bestudeerd die graag zwanger wilden worden. Daarvoor hebben deze mensen een dagboek bij moeten houden en daarin moesten ze alles over hun seksleven en de visconsumptie bijhouden. Hieruit is gebleken dat koppels die twee keer per week een zeedier op het menu hebben gezet, in totaal 23% meer seks zouden hebben. Maar er zijn nog meer aspecten naar voren gekomen uit het onderzoek tussen vis eten en je libido. Je zou namelijk sneller zwanger kunnen worden als je vis eet. In totaal zou 93% van de koppels die vis aten ook na een jaar al in verwachting zijn. Als vrouwen minder vis aten, minder zeediertjes, was het aantal lager want daarbij was 13% zwanger binnen een jaar. Hoofdonderzoeker Audrey Gaskins zegt dat vis de spermakwaliteit en de eisprong kan bevorderen.

Seksleven dus een boost geven

Let op, want ook al zijn de onderzoeksresultaten positief als je graag sneller zwanger wil worden of je seksleven een boost wil geven door meer vis te eten, het is natuurlijk geen garantie. De vraag is ook brachten de koppels die meer vis aten ook meer tijd met elkaar door dan de andere groep? Hadden ze daardoor misschien vaker en langer seks? In ieder geval is vis eten wel gezond, het zit namelijk vol met vitamine D, vol eiwitten en gezonde Omega-3 vetzuren. Het kan jouw seksleven dus een boost geven en daarom is dit het proberen ook zeker waard!

Meer over de onderzoeksgroep

Er is nog meer bekend over de ondergroep, er was al aangegeven dat het ging over 501 stelletjes. Maar ze hadden allen wel een kinderwens. In totaal hebben zij vier jaar lang bijgehouden hoeveel vis ze aten per week, en ze hielden bij hoe vaak dat ze seks hadden. Dit wil dus zeggen dat de groep in totaal vier jaar lang gevolgd is en dat is gedaan tot ze in verwachting waren. Echter is de link nog steeds niet helemaal duidelijk, hadden mensen gewoon meer zin in seks als ze vis hebben gegeten? Het is wel bekend dat Omega 3 vetzuren de vruchtbaarheid helpen. Er wordt dan namelijk gezorgd dat de sperma en het embryo sterker zijn. Ook geven ze je progesteron levels (zwangerschapshormoon) een flinke boost.

Lustopwekker

Door het onderzoek lijkt het dat vis een soort lustopwekker is, endocrinoloog Guy T'Sjoen, diensthoofd van het Centrum voor Seksuologie en Gender aan het UZ Gent zegt dat het 'evident onwaar' is. Het onderzoek werd eigenlijk gedaan naar fertiliteit en de focus lag niet zo op het seksueel verlangen. Er wordt gezegd door de endocrinoloog dat seksueel verlangen - libido – ook bepaald worden door bijvoorbeeld diverse omgevingsfactoren. Je zou hierbij dan kunnen denken aan vermoeidheid en tijd hebben, stress, biologie en prikkels die op je afkomen en waar je mee te maken hebt.

Vis of schaaldieren?

In het vakblad JCEM (2018) is een conclusie geplaatst over een studie waarbij gezegd wordt dat 'koppels waarbij beide partners ongeveer 2 keer of meer per week vis of schaaldieren aten, beduidend vaker seks hadden en een hogere vruchtbaarheid'. Dit geeft dus duidelijk het belang aan van voeding bij wie kinderen wil, en ook de begeleiding daarbij. Er zal hoe dan ook verder onderzoek gedaan moeten worden om uit te wijzen hoeveel vis te veel zou zijn. Er moet namelijk goed op worden gelet met de hoeveelheid, waarom? Vis- en schaaldieren kunnen kleine, 'potentieel schadelijke' doses kwik of chemicaliën bevatten, zeggen de onderzoekers zelf.

Een oorzakelijk verband is dus dat vis zorgt voor meer seks, maar dit is niet direct uit het onderzoek naar voren gekomen. Wat wel duidelijk is geworden, is dat mensen die samen vaker vis eten, wel globaal gezonder leven. Is het dan de vis die ze samen eten of het moment dat ze samen zijn en dus meer tijd samen door kunnen brengen? De relatietherapeute Rika Ponnet zegt dat het gaat over het samen zijn.

Probeer jij het eens?

Als je nou zelf eens wat vaker vis gaat eten, merk je dan dat het je seksleven een boost gaat geven? Het is het proberen waard, je zou de gegevens eens bij kunnen houden en dan zelf na kunnen gaan of dat jij erin gaat geloven of dat het ook andere factoren zijn die hier invloed op uit hebben geoefend! Er is maar een manier om het te ontdekken, je hebt je nu laten inspireren dus nu de praktijk nog.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron: redactie, webmd.com.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box