Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Vitaminen en Libido

Vitaminen en Libido

Wat de meeste mensen wel weten is dat vitamine C goed is voor je huid. Maar het doet nog meer, want het helpt ook bij het verhogen van de productie van progesteron en oestrogeen.

Factoren

Het is iets waar veel mensen in de eerste instantie niet aan denken, de link tussen vitaminen en libido. Maar eigenlijk hebben ze toch veel gemeen met elkaar. Er zijn altijd diverse factoren die de hoogte van het libido bepalen, maar goed om te weten is wel dat het per dag weer kan variëren. Een te laag libido is ook geen pretje en zeker niet als het al enige tijd aan blijft houden. 

Wat is je libido?

Bij het libido gaat het over de hoeveelheid seksualiteit waar een mens behoefte aan heeft. Je zou het kunnen omschrijven als een bepaalde drift, deze wordt dan weer bepaald door je hormonen. Het valt bijvoorbeeld al op in de puberteit want dan hebben jongeren een hoger libido. Je zou kunnen zeggen dat je libido een reactie is op veranderingen op het hormonale gebied, maar ook zijn er andere factoren die invloed kunnen hebben op je libido. Daarom gaan we je meer uitleggen over de link en overeenkomsten tussen vitaminen en libido. Maar er is meer wat een rol speelt, zoals je emoties, maar ook voeding, lichamelijke gezondheid en je omgeving natuurlijk ook. Als je last hebt van stress dan zal je libido ook veel lager zijn dan wanneer je het erg gezellig hebt samen. 

Vitaminen en libido verhogen

Sommige mensen hebben vaker last van een laag libido, dit kan je als vervelend ervaren. Het kan soms enige tijd aanhouden en dat kan te maken hebben met stress of omdat je gewoon even niet lekker in je vel zit. Ook kan het een andere reden hebben, in ieder geval wil je er graag wat aan doen. Als je een laag libido hebt en je hebt wel behoefte aan seks, dan is dat sowieso een lastige combinatie. Je zou daarom supplementen en vitaminen kunnen gebruiken en dan kun jij daardoor je libido verhogen. Daarom weet je nu dat vitaminen en libido vaak samen gaan. Wil je daar meer over weten? Dan lees maar snel verder!

Vitamine C: vitaminen en libido versterken elkaar!

Wat de meeste mensen wel weten is dat vitamine C goed is voor je huid. Maar het doet nog meer, want het helpt ook bij het verhogen van de productie van progesteron en oestrogeen. Wat doen deze hormonen? Deze hebben invloed op de hoogte van je libido. Als je dan een hogere waarde hebt dan kunnen vitaminen je libido verhogen.

B-vitaminen gebruiken voor libido

Wat is de link tussen B- vitaminen en libido? Dit leggen we je graag uit. Je hebt een bepaalde gemoedstoestand en een zuurstoftoevoer in je eigen bloed en als je dan B-vitaminen slikt dan kunnen deze daar invloed op uitoefenen. Je hebt een goede zuurstoftoevoer nodig, waarom? Voor het verminderen van een erectiestoornis en als jij een hogere en zelfs betere gemoedstoestand hebt, dan heeft dat invloed op de hoogte van je libido. B-vitaminen zorgen ook voor meer energie en dan ben je ook minder snel moe.

Invloed magnesium als vitaminen en libido

Eigenlijk is magnesium officieel gezien geen vitamine. Maar je hebt het wel als mineraal nodig als je je libido zou willen verhogen. Wat gaat er gebeuren als je het inneemt? Om te beginnen zal je stressniveau naar beneden gaan, dit wil ook zeggen dat minder stress ook minder invloed gaat hebben op je libido. Maar dankzij magnesium kan je hele lichaam ook veel beter ontspannen.

Vitamine A en libido

De vorige vitaminen die zijn benoemd hebben meer invloed op je libido, maar je hebt vitamine A wel nodig voor gezonde seksualiteit. Wat doet het dan precies? Het levert een positieve bijdrage als ondersteuning aan de spermaproductie. Het helpt daarnaast ook nog eens om een reguliere cyclus aan te houden bij de baarmoeder. Dit heeft ook allemaal weer invloed op het libido van een mens.

Vitamine E en libido

Als je genoeg vitamine E binnenkrijgt, dan zorgt het voor het verhogen van de zuurstoftoevoer van jouw bloedvaten. Als je een tekort hebt aan vitamine E, dan kan dat deels zorgen voor problemen met erectiestoornissen dus als je deze vitamine E slikt dan kun je dat (deels) voorkomen. Ook de productie van hormonen die jouw libido weer verhogen worden ondersteund dankzij deze vitamine. Zo zie je dat E-vitaminen en libido ook weer samengaan.

Libido en vitamine D

Vitamine D hebben we allemaal nodig. Het zorgt onder andere voor calcium in de botten. Maar er is nog meer waar we het voor nodig hebben. Je immuunsysteem heeft genoeg vitamine D nodig, maar ook je hartvaten en bloedvaten. Wist je dat het ook nodig is voor de aanmaak van bijvoorbeeld testosteron, oestrogeen en progesteron? Dit zijn dan weer de hormonen die een belangrijke rol spelen bij een gezond libido. Als er sprake is van een tekort aan vitamine D bij een persoon, dan kan dat ook weer zorgen voor een lager libido. Je kunt ook meer vermoeid zijn, je lusteloos voelen en somber zijn. Daarom is het van belang om ook deze vitamine genoeg binnen te krijgen om je beter te voelen. 

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron: redactie, everydayhealth.com.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box