Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Groenten goed voor het Libido

Groenten goed voor het Libido

Goede voeding is belangrijk, maar daarnaast zijn er nog andere zaken die je kan aanpassen in je leven. Als je last hebt van een lager libido dan is het aan te raden om eerst naar je voedingspatroon en leefstijl te kijken.

Groenten die goed zijn voor het verhogen van het libido

Gezond eten is belangrijk voor een mens. Door gezond en gevarieerd te eten krijgt je lichaam namelijk allerlei goede voedingsstoffen binnen waardoor je beter functioneert. En dat geldt ook zeker voor het vergroten van je libido. We kennen natuurlijk allemaal het verhaal dat oesters je zin in seks vergroten, maar als je daar niet van houdt, zijn er nog genoeg alternatieven die je liefdesleven zoveel leuker kunnen maken. Daarnaast stel je met deze lijst gemakkelijk een sensueel dinertje voor twee bij kaarslicht mee samen…

Oesters

Laten we toch beginnen bij de oester. Oesters zijn zeedieren en daarom zijn ze rijk aan allerlei mineralen, waaronder zink. Wist je dat zink de productie van het hormoon testosteron stimuleert? Daarnaast bevatten oesters zeldzame aminozuren, namelijk de aminozuren D-asparaginezuur en N-methyl-D-aspartaat. Het schijnt dat deze aminozuren de afgifte van testosteron kunnen stimuleren, waardoor je als man dus meer zin krijgt in het spel der liefde.

Watermeloen

Hou jij van watermeloen? Dan zit je goed als het om het libido gaat. Watermeloen bevat naast vitamine C de stoffen citrulline en arginine. Beide stoffen zorgen er voor dat de aanmaak van stikstofoxide in het lichaam verhoogt. Dat is juist heel fijn, want hierdoor kunnen de bloedvaten zich ontspannen en pompt het bloed er gemakkelijker doorheen.

Frambozen

Een andere rode vrucht die libidoverhogend kan werken is de framboos. Klein, roze en sappig, maar boordevol vitamine C, vitamine A, vitamine E en zink. Deze combinatie is zeer goed voor de bloedsomloop. Hierdoor ontstaat er overigens een natuurlijke blos op de wangen die wordt geassocieerd met seksuele opwinding. En dat is weer aantrekkelijk voor je seksuele partner.

Vijgen

Zoet en o zo lekker. Vijgen zitten boordevol libido verhogende aminozuren die je uithoudingsvermogen ook nog eens stimuleren. De aminozuren in deze vruchten bevorderen de aanmaak van dopamine, waardoor je je extra vrolijk, goed en euforisch voelt.

Pinda

Jij of je lief moeten hier niet allergisch voor zijn natuurlijk, maar wist je dat pinda’s het stofje histidine bevatten? Dit stofje zorgt ervoor dat je je orgasme nog intenser beleeft. Dat geldt voor dames en heren.

Kropsla

Een salade vooraf? Dat is altijd een goed idee als je er kropsla in verwerkt. In het melkachtige sap van de nerven en in het bladgroen zitten veel stimulerende stofjes, waaronder vitamine A, diverse B-vitaminen, zink, ijzer en jodium. Om er maar een paar te noemen namelijk. Kropsla vormt een fijne basis voor een voorgerecht of salade en is nog goed te combineren met andere stimulerende voedingsmiddelen.

Spinazie

Het beste eet je deze groene bladgroente rauw als salade, want dan heb je het meeste profijt van de hoeveelheid co-enzym Q10 wat in de bladeren zit. Dit co-enzym heeft verschillende voordelen en wordt meestal in verband gebracht met een mooie huid. Maar wist je dat het ook voordelen kan hebben voor de snelheid van sperma? Zijn jullie van plan om een gezinnetje te beginnen, dan kan spinazie eten daar zeker bij helpen. Spinazie is namelijk ook een rijke bron van foliumzuur. En dat is weer goed voor haar.

Selderij

De een vindt het heel lekker, gevuld met roomkaas bijvoorbeeld, de ander vind het wat minder van smaak. Toch is het goed om selderij op het menu te zetten vanwege het mannelijke geslachtshormoon androsteron wat in deze groente zit. Androsteron is een hormoon wat zich in mannelijke transpiratie bevindt en wat als feromoon een grote aantrekkingskracht heeft. Bij selderij denken we overigens al snel aan stengels bleekselderij, maar er zijn ook andere selderijsoorten verkrijgbaar. Zoals knolselderij en groene slederij. Alle soorten bevatten ook apigenine, een zogeheten alkaloïde die de aderen wijder maakt en daardoor de bloeddoorstroming stimuleert. Het bevordert ook de aanmaak van sperma.

Asperges

De libido verhogende eigenschappen van asperges werden vroeger aan de fallische vorm toegeschreven. Toch heeft vorm er niets mee te maken, want asperges zijn gewoon heel rijk aan kalium, calcium, vitamine E en foliumzuur. Kalium en calcium helpen de hormoonproductie en het energieniveau in het lichaam te verhogen. Vitamine E bevordert de bloedtoevoer naar de genitaliën.

Avocado

De zachte, romige avocado is een echte energiebom. Zo bevat het heel veel vitamine B6 en foliumzuur wat stimulerend werkt op je energiehuishouding. Daarnaast is foliumzuur een goede vitamine voor vrouwen met een kinderwens. Lekker als dip of bij de salade.

Tomaten

Antioxidanten zijn altijd goed voor je lichaam, omdat ze vrije radicalen (oxidanten) afvangen en afvoeren uit het lichaam. Een van die antioxidanten in tomaten is lycopeen en dat is een stofje wat de sperma-activiteit gunstig kan bevorderen. Het zou zelfs de structuur van sperma verbeteren. Daarnaast bevatten tomaten (net als andere rode en oranje groenten en fruit) het stofje bètacaroteen, wat blijkbaar de aantrekkingskracht tussen twee mensen stimuleert…

Rode pepers

Dat van die bètacaroteen en het vergroten van de seksuele spanning tussen mensen geldt zeker voor rode pepers, omdat deze van alle rode en oranje groente en fruit de hoogste concentratie bètacaroteen bevat. Andere toppers zijn natuurlijk rode paprika’s, de eerder genoemde tomaten, maar ook wortels, pompoenen, meloenen (watermeloen bijvoorbeeld), aardbeien en granaatappel bevatten dit stofje. Daarnaast kunnen rode pepers helpen om het hormoon testosteron een oppepper te geven.

Knoflook

Samen met ui een echte smaakmaker in heel veel gerechten, maar je moet het wel samen eten, anders is het eerder een afknapper dan een lustopwekkend middel. Knoflook bevat allicine en dat kan helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop. Overigens bevatten andere lookgewassen ook dit stofje voor de bloedsomloop. Denk hierbij aan prei, bieslook, sjalotten, ui, bosuit en sjalot. Ben je dus niet zo dol op knoflook, dan zijn er voldoende alternatieven in de lookfamilie om dit effect te bewerkstelligen.

Gember

Gember staat bekend om zijn bloedsomloop versterkende eigenschappen. Het zorgt ervoor dat de doorstroming van het lichaam tot in de kleinste haarvaatjes wordt bevordert. Een kopje thee van verse gember of verse gember in een gerecht is dus goed voor alle erogene zones van hem en haar.

Ginseng

Een echte libido booster voor vrouwen en mannen is ginseng. Ten eerste staat dit kruid bekend om zijn ontspannende kwaliteiten. Iets wat heel belangrijk is als je een druk leven hebt. Want vrijen als je gespannen bent is gewoon niet fijn. Daarnaast bevordert het net als gember je bloedsomloop. Drink het als thee of voeg het toe aan een gerecht.

Hoge voedingswaarden

Vanwege de hoge voedingswaarden behoren komkommers, wortelen, pastinaak, doperwtjes, broccoli, bosuitjes, prei, bananen, bruine rijst, zeewier en koffie tot de lustopwekkende voedingsmiddelen. Deze zijn bijvoorbeeld rijk aan fosfor of ze stimuleren de doorstroming van het bloed – wat bij seks heel belangrijk is. En vergeet niet dat koffie bijvoorbeeld de aanmaak van dopamine bevordert. Dat kopje koffie toe is daarom een goed idee om het tafelen te besluiten.

Voeding is belangrijk

Goede voeding is belangrijk, maar daarnaast zijn er nog andere zaken die je kan aanpassen in je leven. Als je last hebt van een lager libido dan is het aan te raden om eerst naar je voedingspatroon en leefstijl te kijken, voordat je naar een pilletje grijpt. Je kan met voeding al zoveel verbeteren. Daarnaast is het goed om meer te bewegen. Het is bekend dat door te sporten je zin in seks groter wordt. Bovendien voel je je vaak aantrekkelijker als je lekker in je vel zit. Drink daarnaast voldoende water, want ook dat past in een gezonde leefstijl. Neem overigens ook de tijd voor seks. Als jij ontspannen bent, geniet je samen veel meer van het moment en elkaar. En eten kan daar ook een fijn onderdeel van zijn.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron: Redactie, https://www.healthline.com/.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box