Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Granaatappel

Granaatappel

Er zijn verschillende studies gedaan naar het drinken van granaatappelsap in combinatie met het hebben van erectiestoornissen.

Helpt Granaatappel bij erectieproblemen?

Het was geen gewone appel die Eva plukte in het paradijs. Volgens onderzoekers zou de boom van de kennis van goed en kwaad geen gewone appelboom zijn geweest, maar een granaatappelboom. Dit klinkt logisch als je weet dat granaatappels al sinds de Oudheid worden gezien als vruchten van verleiding, seksualiteit en vruchtbaarheid. In het Hooglied in de Bijbel worden de blozende wangen van de vrouw vergeleken met een granaatappel, de tempel van koning Salomo waren blijkbaar bekleed met de afbeelding van deze vrucht en in China wordt de vrucht geassocieerd met geconcentreerde levenskracht. Het is tevens de vrucht van Aphrodite, de godin die verleiding, seksualiteit en schoonheid eigenlijk belichaamt. Wetenschappers nu hebben ontdekt dat granaatappelsap kan helpen om tot een betere erectie te komen en dat het dus bevorderlijk kan zijn voor je libido.

Vrucht uit Perzië

De granaatappel komt oorspronkelijk uit het oude Perzië (nu Iran) en is teruggevonden op rotstekeningen die stammen uit 2500 jaar voor Christus. De Feniciërs brachten de vrucht mee over de grens en hebben zo de teelt van deze verleidelijke vrucht verdeeld over verschillende streken en gebieden. Je kan kwekerijen voor deze prachtige, blozende vrucht vinden in warme streken, zoals in landen rondom de Middellandse Zee (waaronder in de streek Grenada in Spanje, Italië en zelfs Griekenland), in het Midden-Oosten, India, Afghanistan en in de Kaukasus. Maar er zijn ook kwekerijen in de Verenigde Staten.

Rode vrucht vol zaden

Granaatappels groeien aan de granaatappelstruik die wel zes meter hoog kan worden. In de lente draagt de struik vurige oranjerode bloemen die tijdens warme zomers de kern vormen van de granaatappelvrucht. Deze vrucht is ook rood van kleur en heeft een wat taaie, leerachtige schil. Dit taaie omhulsel is niet eetbaar, maar zorgt er wel voor dat al het vruchtvlees goed beschermd blijft. Als je de schil verwijdert dan zie je de verschillende kamertjes gevuld met rode, sappige kogeltjes. En dat zijn er heel veel, die goed worden vastgehouden door witte, bittere vliezen. De vele kleine zaadjes omhult door sappig rozerood vruchtvlees zijn eetbaar. De granaatappel bevat heel veel kleine vruchtvleeskegeltjes met daarin weer een heel klein (eetbaar) pitje van niet groter dan 3 millimeter. Dat zijn dus heel veel kegeltjes met heel veel zaadjes. En dat is nu precies een van de redenen waarom de granaatappelvrucht symbool staat voor vruchtbaarheid. Granaatappelvruchtvlees is friszurig van smaak. De pitjes kun je gemakkelijk toevoegen aan salades of bij het ontbijt in de yoghurt. Als sap wint deze vrucht ook steeds meer terrein. Van oorsprong werd grenadine rood siroop of limonade gemaakt van granaatappelsap, maar tegenwoordig niet meer.

Vol vitaminen en mineralen

Het sap en vruchtvlees van de granaatappel zit vol voedingsstoffen, waaronder kalium, magnesium, vitamine C, vitamine K en diverse B-vitamines. Daarnaast is de vrucht rijk aan zogeheten polyfenolen (oftewel antioxidanten) die ook terug te vinden zijn in bijvoorbeeld rode wijn. Deze combinatie van voedingsstoffen zou kunnen helpen bij overgangsklachten en erectieproblemen.

Granaatappel & erecties

Er zijn verschillende studies gedaan naar het drinken van granaatappelsap in combinatie met het hebben van erectiestoornissen. Zo is er een onderzoek met 53 mannen gedaan die milde tot matige klachten rondom de erectie ervaarden. De helft kreeg vier weken lang dagelijks 240 milliliter granaatappelsap te drinken, de andere helft dronk een placebodrank. Na deze vier weken volgde er een rustperiode van twee weken. Vervolgens werden de rollen omgedraaid. Uit de scorelijsten die de deelnemers zelf invulden, bleek dat 47% van de deelnemers een verbetering zagen bij hun erectie. De groep die de placebodrank dronk meldde een verbetering van 32%. Dit is een vrij klein verschil, waardoor de effectiviteit niet met zekerheid kon worden bepaald. Een ander onderzoek door Schotse wetenschappers onder 58 mannen en vrouwen tussen de 21 en 64 jaar kregen ook dagelijks een glas granaatappelsap te drinken. De wetenschappers monitorden daarbij wat er in het lichaam gebeurde, maar ook wat er geestelijk veranderde. Hiervoor werd gekeken naar bloeddruk, testosteronniveau, angst, verlegenheid en zelfverzekerdheid. Na twee weken ontdekte men dat het testosterongehalte in het bloed met 16 tot 30% toe was genomen. De bloeddruk was gedaald. De deelnemers voelden zich positiever. Meer testosteron helpt bij zowel mannen als vrouwen om het libido te verhogen. Bij vrouwen helpt het tevens mee met de opbouw van bot- en spierweefsel en bij mannen kan het de kwaliteit van het sperma verhogen.

Wat doet granaatappelsap dan bij mannen?

Blijkbaar bevat het sap van de granaatappel verschillende stoffen die goed kunnen zijn voor de conditie van je hart- en bloedvaten. Uit de onderzoeken naar erectieproblemen waarbij bloeddruk en de conditie van hart- en bloedvaten werden bekeken, bleek namelijk dat het drinken van granaatappelsap gunstig kan zijn voor het verwijderen van plaque-opbouw in de aderen. Hierdoor kan het bloed beter door het lichaam stromen. Ook zou het meehelpen om het slechte cholesterol en de bloeddruk te verlagen. Dit laatste komt doordat de stofjes in granaatappelsap ervoor schijnen te zorgen dat je meer stikstof uitademt. Een betere bloeddruk helpt om het bloed goed door het lichaam te verdelen. En zoals je weet is een goede bloedtoevoer naar de penis zeer belangrijk om tot een goede erectie te komen. Hoe beter de bloedsomloop, des te beter de erectie.

En bij vrouwen?

Overigens kan een handje granaatappelpitjes in de yoghurt, een salade of bij het avondeten helemaal geen kwaad voor vrouwen. Want, zoals gezegd, kan de granaatappel bij vrouwen het testosterongehalte blijkbaar ook verhogen. Dat kan helpen om het libido te verhogen. Daarnaast zijn er ook gunstige effecten op hart- en bloedvaten bij vrouwen gemeten. Een verbeterde bloedtoevoer naar de vagina, vulva en clitoris levert uiteraard een fijner en intenser gevoel op tijdens seks. Een betere bloedtoevoer helpt bijvoorbeeld om de vochtigheid van de vagina te verhogen. Daarnaast wordt de gevoeligheid erdoor verhoogt, waardoor seks een stuk prettiger is en er een beter orgasme bereikt kan worden. Ideaal dus om tijdens een romantisch avondje eens wat granaatappelsap of granaatappelpitjes aan het menu toe te voegen.

Aandachtspunten

Overigens raadt het Voedingscentrum aan om niet teveel van het sap van de granaatappel te drinken, maar de pitjes zelf te eten. Sap bevat automatisch meer suikers dan de sappige pitjes zelf. Daarnaast kan granaatappelsap de werking van bepaalde medicijnen tegenwerken, zoals die voor een te hoog cholesterol. Het is dus goed voordat je dagelijks een glaasje van 60 tot 120 milliliter sap tot je neemt om dit te overleggen met je (huis)arts. Gebruik het bij voorkeur niet samen met erectie bevorderende middelen. Verder geldt voor een matige inname van granaatappelpitjes en granaatappelsap dat dit altijd beter is dan het consumeren van grote hoeveelheden.

Supplementen voor het libido

Het enige probleem met granaatappelsap en granaatappelpitjes is dat je het wel lekker moet vinden. De friszure smaak kan soms bij sap gevolgd worden door een wat wrange of bittere nasmaak. Als je de smaak niet fijn vindt, maar wel wil kijken of het libido bevorderend voor je kan werken, dan kies je voor een supplement met granaatappel. Er zijn verschillende supplementen op de markt voor een beter libido waarin granaatappel is opgenomen met andere kruiden die kunnen helpen om je tot een betere erectie te komen. Wil je liever alleen ervaren wat granaatappel voor je kan doen? Dan zijn er ook enkelvoudige supplementen te vinden. Let hier ook wel weer op dat het een wisselwerking kan hebben met andere medicijnen en dat het verstandig is om bij twijfel eerst te overleggen met je (huis)arts.

Dan rest er nog een ding: eet en drink smakelijk, en veel plezier in de slaapkamer.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron: redactie, Nature.com door CP Forest.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box