Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Waarom Cacao goed is als afrodisiacum

Waarom Cacao goed is als afrodisiacum

Chocolade heeft al eeuwen de reputatie van afrodisiacum. Er zijn enkele historische gebeurtenissen én onderzoeken die de relatie tussen cacao en je libido lijken te bevestigen.

Cacao en chocolade

Cacao en chocolade hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis en in de menselijke socialisatie met de vorming van complexe netwerken van contacten en commerciële samenwerkingen, maar ook culturele samenwerkingen die het mogelijk maakten om een erfgoed van gedeelde waarden te creëren waarbij miljarden mensen betrokken zijn. Chocoladeliefhebbers zijn het ongetwijfeld eens over de volgende beschrijving: Chocolade is goddelijk, zacht, sensueel, diep, donker, weelderig, belonend, krachtig, dicht, romig, verleidelijk, suggestief, rijk, overdadig, zijdeachtig, zacht, luxueus, hemels.

De oorsprong van cacao

Volgens de Maya-religie heeft cacao een goddelijke oorsprong. De getuigenissen van de culinaire en rituele bereidingen van Theobroma cacao zijn door de geschiedenis heen gevonden met erfenissen die zelfs afkomstig zijn uit de pre-klassieke archeologie. We leren dat een niet-alcoholische cacaodrank werd uitgevonden door sommige Meso-Amerikaanse volkeren (inclusief de Azteken en Maya's) en waarschijnlijk werd gebruikt voor therapeutische of rituele doeleinden. Aan de andere kant werd chocolade in de pre-Columbiaanse beschaving als een luxeartikel beschouwd en werden cacaobonen als betaalmiddel gebruikt. Ze betaalden er belasting mee en konden er zelfs slaven mee kopen.

Ook tegen vermoeidheid

De Maya's maakten Xocoatl, een hete, suikervrije, bittere, schuimige drank op smaak gebracht met een verscheidenheid aan lokale kruiden, waaronder waarschijnlijk annatto, vanille, maïs en chilipepers. Deze drank werd ook geadopteerd door de Azteken die het gebruikten tegen vermoeidheid (ze hadden waarschijnlijk de werking van theobromine kunnen waarnemen) en associeerden het met Xochiquetzal, godin van de vruchtbaarheid. Het waren de eerste Spaanse ontdekkingsreizigers die in 1520 chocolade naar Europa brachten. Met de toevoeging van vanille en suiker werd chocolade gereserveerd voor de rijken, de adel en speciale gelegenheden, en pas later verspreidde de verspreiding zich naar alle sociale lagen.

Weetjes over chocolade en je libido

Dat dit genotsvoer al meer dan 400 jaar bekend staat als afrodisiaca, bewijzen deze historische gebeurtenissen:

• Al in 1520 dronk de Azteekse koning Moctezuma II er elke dag ongeveer vijftig kopjes van, en dit voordat hij zijn vele vrouwen ging behagen.

• Madame de Pompadour, favoriet van koning Lodewijk XV, "verwarmde het bloed" door tijdens de lunch een driedubbele vanille en amberchocolade te consumeren, vergezeld van een handvol truffels en een selderijsoep. Waarom? Omdat de koning haar “koud” vond. Bovendien lieten de romantische gewoonten van die tijd geen twijfel bestaan over de afrodisiacumreputatie van dit voedsel. Neem bijvoorbeeld: een vrouw uitnodigen voor warme chocolademelk na het eten was gewoon haar uitnodigen om de liefde te bedrijven.

• De Maquis de Sade consumeerde het ook voordat hij zich overgaf aan spelletjes met de “ondeugende” dames van zijn tijd.

• Zelfs vandaag de dag geniet dit voedsel wereldwijd nog steeds een reputatie als afrodisiacum; mannen bieden ze aan hun (toekomstige) veroveringen aan in de hoop bij hen het verlangen op te wekken om de liefde met hen te willen bedrijven.

• Chocolade wordt al jaren in verband gebracht met plezier. In de 18e eeuw mochten sommige nonnen dit product bijvoorbeeld niet consumeren omdat het als te stimulerend werd beschouwd.

• Chocolade en zijn derivaten worden over de hele wereld verkocht. Van kinderen tot volwassenen, iedereen houdt ervan. Deze traktatie verwijst naar een idee van delen en plezier en dat verklaart ook gedeeltelijk het succes ervan.

Onderzoeken wijzen werking chocolade uit

Maar dat is niet alles: Dr. Andrea Salonia heeft onder 153 vrouwen van verschillende leeftijden en profielen een onderzoek gedaan, waarbij sommigen dit genotsvoedsel consumeerden en anderen niet. Ze merkte dat chocoladeliefhebbers meer seks hadden en meer seksueel verlangen. Ze kwam toen tot de volgende conclusie: Chocolade is geen gewoon voedsel, het is dichter bij een medicijn. Ik geloof echt dat het eten van dit voedsel de libido kan verbeteren. En zij is niet de enige die tot een dergelijke conclusie is gekomen. Onderzoekers van het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan hebben ook ontdekt dat vrouwen die verslaafd zijn aan chocolade een grotere seksuele lust hebben en een veel bevredigender intiem leven hebben: meer verlangens, meer orgasmes, enz.

Chocolade in plaats van seks

Een studie gepubliceerd in 2006 door de Journal of Sexual Medicine zegt dat chocolade vaak als een afrodisiacum wordt beschouwd. Uit onderzoek onder 163 vrouwen bleek dat degenen die chocolade consumeerden meer seksueel verlangen en plezier ervoeren dan degenen die dat niet deden. Een ander onderzoek bracht vergelijkbare resultaten aan het licht. In 2012 bleek uit een onderzoek van Today en Match.com dat 40% van de alleenstaande vrouwen liever het hele jaar door seks zou opgeven dan hun favoriete eten, waarbij chocolade een van de producten was die bovenaan de lijst stonden. Maar kan het echt dezelfde effecten veroorzaken als seks hebben?

Pure chocolade geeft endorfine vrij

Pure chocolade bevat fenylethylamine, een stof die dezelfde endorfine vrijgeeft als bij seks, wat zorgt voor plezier in de hersenen. Volgens een artikel gepubliceerd op CNN is wat goed is voor het hart echter ook goed voor het seksleven, en het eten van chocolade is dat zeker. Donkere chocolade werd in verband gebracht met een lagere bloeddruk, een verminderd risico op diabetes en een verbeterde bloedvatfunctie, volgens Caroline Kaufman, een wetenschapsleraar en diëtist. Het eten van chocolade zou dus niet dezelfde effecten hebben als geslachtsgemeenschap, maar het kan het seksuele leven bevorderen, aangezien matige hoeveelheden pure chocolade het risico op hart- en vaatziekten kunnen verminderen. Bovendien verhoogt het consumeren van cacaoproducten de bloedcirculatie, vertraagt het de oxidatie van slechte cholesterol en verhoogt het je uithoudingsvermogen en het energieniveau. En dat kan je seksleven ten goede komen.

The Science of Pleasure

In 2008 publiceerde de schrijver Paul Martín Lester het boek 'Sex, drugs and chocolate: The Science of Pleasure', waarin hij zich verdiepte in de vele voordelen van dit voedsel op het gebied van genot. Daarin wordt erkend dat chocolade rijk is aan mineralen zoals fosfor, foliumzuur, kalium, magnesium en andere soorten vitamines. Volgens de auteur kan het een snoepje zijn dat net zo verslavend is als elk ander verdovend middel vanwege het hoge gehalte aan fenylethylamine, een endorfine die de hersenen afgeven als we verliefd zijn. Daarom kan het drinken van chocolade worden beschouwd als een goede voeding tijdens verdrietige tijden of milde depressies. Deze stof is op zijn beurt een behandelingsoptie voor milde depressie.

Chocolade en het cardiovasculaire systeem

Overigens is chocolade erg rijk aan flavonoïden, een natuurlijke stof die ook in veel groenten en fruit voorkomt. Flavonoïden hebben een ontstekingsremmend, antitrombotisch, antihypertensief en neuroprotectief effect. Ze verbeteren ook de bloedcirculatie en verminderen het risico op hartaanvallen en beroertes. Een studie heeft aangetoond dat het dagelijks consumeren van chocolade gedurende 14 dagen de bloeddruk verlaagt. Bovendien verhoogt cacao de bloedtoevoer naar de hersenen, met als gevolg minder risico op een beroerte of dementie. Maar pas op, voedingsdeskundigen waarschuwen dat niet alle chocolade hetzelfde is. Hoe meer cacao, hoe beter. Vanaf 70% kan chocolade al deze voordelen veroorzaken.

Stimulering van het zenuwstelsel

Chocolade stimuleert ook het zenuwstelsel, wat een verhoging van de libido met zich meebrengt. Het kan de bloedtoevoer naar de geslachtsdelen kan intensiveren. Maar de voordelen van dit voedsel gaan veel verder. Omdat het l-arginine bevat, kan het de stikstofmonoxidespiegel verhogen, wat onder andere zorgt voor een betere erectie en een gevoeligere clitoris. Bovendien bevat chocolade theobromine, dat op dezelfde manier werkt als cafeïne, wat de libido kan verhogen. Alsof dat nog niet genoeg is, staat de energiebijdrage van een chocoladetablet buiten kijf, wat een extra bijdrage geeft op momenten van flinke lichamelijke inspanning, zoals seks. Dat je seksuele leven kan profiteren van dit voedsel is in ieder geval duidelijk. Wat te denken van bijvoorbeeld een sensuele chocolademassage om een saaie relatie reactiveren? Wees in dat geval wel voorzichtig met de lakens…

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron
Redactie, Healthline.com, Webmd.com: benefits cacao powder.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box