Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Gember en het libido

Gember en het libido

Omdat gember de concentraties van positieve hormonen als dopamine en serotonine in de hersenen zou verhogen, is dat ook gunstig voor het libido.

Libido verhogen met Gember?

Gember, wie kent dit grillig gevormde worteltje niet. Het is een specerij wat in de Oosterse en Arabische keuken veel gebruikt wordt en gewoon verkrijgbaar is in menig supermarkt. Aan gember worden verschillende gezondheid bevorderende eigenschappen toegedicht en dat is niet zo gek als je weet dat het al eeuwenlang in de kruidengeneeskunde voor allerlei aandoeningen wordt gebruikt. Het kan helpen bij reisziekte, misselijkheid, het geheugen, de bloedsomloop en… het ! Een gerechtje of drankje met gember mag tijdens de verleiding dus niet ontbreken.

Grillige wortel

De grillige wortel is afkomstig van de zingiber officinale, een bloemplant met smalle bladeren en gele bloemen. Het is afkomstig uit India. De Latijnse naam is een afgeleide van de benaming in het Sanskriet, waarbij de wortel ‘hertengewei’ wordt genoemd. Niet zo gek als je de vorm bekijkt. Wist je dat gember een van de meest geconsumeerde specerijen ter wereld is? Niet alleen in de Oosterse keuken, ook in de Arabische en Westerse keuken wordt gember veel gebruikt. De export ervan vond al plaats in de eerste eeuw na Christus en daarom vind je het terug in heel veel Europese gerechten. Het is verkrijgbaar in verschillende toepassingsvormen. Zo heb je gemberpoeder, waarbij de verse gember is vermalen en gedroogd. Maar je kan het ook vers gebruiken, geraspt of in plakjes. Gember is verder verkrijgbaar als bolletjes in siroop, de zogeheten stemgember. En dan is er nog gembersiroop voor in gerechten of om drankjes mee te maken. Gember wordt gebruikt in thee (bijvoorbeeld vers in heet water), frisdrank, koekjes (speculaas, gemberkoekjes en ontbijtkoek), bier en heel veel andere gerechten.

Gember in de kruidengeneeskunde

In de kruidengeneeskunde wordt gember op verschillende manieren ingezet. Volgens onderzoek kan gember helpen bij misselijkheid en overgeven bij reisziekte, PMS-klachten en zwangerschap. In de Amerikaanse farmacopee is gembertinctuur opgenomen als middel om indigestie tegen te gaan. Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat gember een pijnstillende en ontstekingsremmende werking kan hebben. Klinische onderzoeken hebben uitgewezen dat gember een gunstige invloed heeft op de opname van insuline in het bloed. In de Arabische geneeskunde wordt gember vooral gebruikt om de hersenfuncties te verbeteren. Gemberextract lijkt een gunstig effect te hebben op het geheugen, maar dat is nog niet echt bewezen. Gember staat overigens ook bekend om het verhogen van adrenaline, dopamine en serotonine in de hippocampus en grotehersenschors, maar ook hier wordt nog volop onderzoek naar gedaan. Als dit echter zo is, dan is het niet zo gek dat gember een gunstig effect kan hebben op het libido. Gember bevat verschillende voedingsstoffen waardoor de veelzijdige inzet van het kruid eigenlijk heel goed te verklaren is.

De goede stofjes van gember

Gember is een wortelstok van de gemberplant. Omdat het een wortelstok is, bevat het veel mineralen uit de grond, zoals magnesium en kalium. Magnesium heeft een gunstig effect op spierkrampen, terwijl kalium de bloedsomloop en bloeddruk reguleert. Verder bevat het vitaminen B1, B2 en B6. Deze vitaminen zijn goed voor het immuunsysteem, zenuwstelsel én helpen bij de opslag en afbraak van vetten, suikers en eiwitten in het lichaam. Tot slot bevat gember een eigen etherische olie die mee kan helpen om meer witte bloedlichaampjes aan te maken. Witte bloedcellen zijn heel belangrijk voor het immuunsysteem; zij bestrijden namelijk infecties, bacteriën en virussen. Dit alles zorgt ervoor dat gember populair is in de kruidengeneeskunde… maar ook voor het versterken van je libido.

Gember stimuleert de bloedsomloop

Al generaties lang wordt gember als versterker van het libido op het menu gezet in zowel de Aziatische, Indische als Arabische folklore. De reden hiervoor is simpel: het zou dankzij de hoge hoeveelheden kalium een gunstig effect hebben op de bloedcirculatie. En een goede bloedsomloop is belangrijk bij seks, want dit helpt een erectie tot stand komen en de gevoeligheid van de vagina te vergroten. Daarnaast heeft gember een verwarmend effect op het lichaam, ook wel fijn met seks in het vooruitzicht natuurlijk. Vooral bij vrouwen is deze verwarming van het lichaam goed op te merken en helpt het op die manier om de zin in seks te verhogen. Omdat gember de concentraties van positieve hormonen als dopamine en serotonine in de hersenen zou verhogen, is dat ook gunstig voor het libido. Deze hormonen geven je namelijk een goed gevoel én stimuleren het gevoel van beloning in het lichaam. Gember op het menu is dus best aan te raden, evenals een massageolie met een vleugje gember…

Gember stimuleert aanmaak testosteron

Naast het feit dat gember de bloedsomloop kan stimuleren, is er nog een leuk effect van gember op het lichaam waar vooral mannen baat bij hebben. Gember zou namelijk de testosteronspiegel kunnen verhogen. Nu is daar helaas nog maar heel weinig onderzoek naar gedaan, behalve dan een studie door een Irakese wetenschapper. De studie is niet volmaakt, maar wordt in dit kader toch het meeste aangehaald, omdat het de enige humane studie is van de invloed van gember op de aanmaak van testosteron. Tijdens het onderzoek werden 75 onvruchtbare mannen drie maanden lang gevolgd. Zij kregen tijdens die drie maanden dagelijks een dosis gember, helaas is de hoeveelheid van die dosis niet bekend. Wat wel bekend werd gemaakt is dat na die drie maanden er een toename van testosteron van bijna 18% werd gemeten. Tijdens deze studie werd tevens de kwaliteit van het sperma onderzocht en blijkbaar verbeterde dit ook aanzienlijk door de inname van gember. Helaas gaat het om slechts één onderzoek, waardoor de resultaten niet wetenschappelijk worden erkend.

Gerechten met gember

Gember is zoet en pikant tegelijk, net als de liefde. Zet je lief daarom eens iets lekkers met gember voor. Oosters eten bevat vaak gember. Dit kun je fijn geraspt toevoegen aan een gerecht met kip en noedels bijvoorbeeld, maar ook verwerken in sauzen of marinades. Of bak speciale gemberkoekjes om een dessert mee te verrijken. Gember gaat goed samen met andere zinnenprikkelende hapjes, zoals chocolade en zelfs aardbeien. Voeg een vleugje gember toe aan gesmolten chocolade en dip daar wat aardbeien in. Dat is zeker goed voor een zinnenprikkelend begin van de avond.

Drankjes met gember

Er zijn verschillende drankjes met gember op de markt, zoals gemberbier, ginger ale en gemberthee. Maak zelf eens een heerlijk dorstlessend water met gember en citroen. Of een cocktail om jullie liefde mee te proosten. Er zijn veel recepten te vinden waarbij gember zowel mocktails (zonder alcohol) als cocktails verrijkt. Bijvoorbeeld met limoenlikeur, tonic of sinaasappel. Zo geniet je nog meer van het verwarmende effect en laat je de avond goed beginnen.

Overdaad schaadt

Let wel met gember dat de smaak ervan zeer uitgesproken is en die zeer kan overheersen als je er teveel van gebruikt. En dat laatste is nu juist weer niet goed voor het verloop van de avond. Een teveel aan gember kan verschillende klachten geven. Zo kan je last krijgen van je maag en darmen met misselijkheid en diarree als gevolg. Ook kan het huidirritaties geven. Doe dus voorzichtig met gember. Je hoeft geen kilo’s tegelijk te gebruiken om het gunstige effect ervan te ondervinden. Een snufje hier en daar kan al veel goeds doen.

Gembersupplementen

Als je de smaak van gember niet prettig vindt, weet dan dat er ook speciale voedingssupplementen verkrijgbaar zijn met deze specerij erin. Hierbij is de dosering altijd veilig. Er zijn enkelvoudige gembersupplementen, maar ook supplementen waarbij gember wordt gecombineerd met andere specerijen en kruiden die het libido kunnen verhogen. Er zijn supplementen met gember speciaal voor vrouwen en er zijn supplementen speciaal voor mannen, uiteraard geheel toegespitst op de behoeftes van mannen en vrouwen.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron

Redactie, voedingscentrum.nl, Everydayhealth.com.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box