Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Denken mannen vaker aan seks dan vrouwen?

Denken mannen vaker aan seks dan vrouwen?

Seksuele verlangens | Mannen hebben gemiddeld vaker seks | Afleiding door seksuele gedachten | Het onnauwkeurige onderzoek naar de bekende zeven seconden theorie.

Wie denkt er meer aan seks?

Het is een veelbesproken onderwerp: denken mannen vaker aan seks dan vrouwen? Het lijkt een stereotype te zijn dat diepgeworteld is in onze samenleving, maar laten we eens naar de feiten kijken. Onderzoek op dit gebied heeft interessante inzichten opgeleverd. Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat seksuele verlangens en gedachten individueel verschillen en afhankelijk zijn van diverse factoren, zoals cultuur, opvoeding, persoonlijke ervaringen en biologische kenmerken.

Seksuele verlangens

Over het algemeen is gebleken dat mannen en vrouwen vergelijkbare niveaus van seksuele verlangens hebben. Beide geslachten kunnen intens verlangen naar seksuele intimiteit en genot ervaren. Het idee dat mannen voortdurend aan seks denken, terwijl vrouwen dat veel minder doen, is dus een overdreven generalisatie. Wat wel kan variëren, zijn de manieren waarop mannen en vrouwen hun seksuele verlangens uiten en ervaren. Culturele en sociale normen spelen hierbij een belangrijke rol. Mannen worden vaak aangemoedigd om openlijk over seks te praten en hun verlangens te uiten, terwijl vrouwen soms geconfronteerd worden met stigma's en taboes rondom seksualiteit.

Wie heeft vaker seks en is dat belangrijk?

Het is essentieel om te onthouden dat seksualiteit een complex en individueel aspect van ons leven is. Er zijn geen harde en snelle regels over wie vaker aan seks denkt. Het varieert van persoon tot persoon en kan in de loop van de tijd veranderen. Het is belangrijk om open te staan voor communicatie en begrip in relaties, ongeacht het geslacht. Praten over seksuele verlangens en behoeften kan leiden tot een gezondere en bevredigendere seksuele relatie voor beide partners. Dus, in plaats van ons te concentreren op wie vaker aan seks denkt, laten we de nadruk leggen op het begrijpen en respecteren van elkaars seksuele behoeften en verlangens, ongeacht het geslacht. Het gaat dus niet om de vraag denken mannen vaker aan seks dan vrouwen, maar om het praten en contact met elkaar.

King Active Erectiepillen

King Active Erectiepillen

Mannen hebben gemiddeld vaker seks

Uit onderzoek aan de Ohio State University blijkt dat mannen gemiddeld vaker aan seks denken dan vrouwen, maar dit gebeurt niet voortdurend, en het verschil tussen de twee is eigenlijk niet zo aanzienlijk als we vaak denken. Volgens onderzoeker Terri Fisher is het absolute aantal seksuele gedachten veel lager dan de mythe doet vermoeden. Mannen denken niet elke zeven seconden aan seks. Ze heeft onderzocht hoe vaak studenten aan seks denken. Er waren enkele uitschieters onder de mannen, waarbij sommigen maar liefst 388 keer per dag aan seks dachten, maar het gemiddelde lag op 19. Bij vrouwen was het gemiddelde 10, maar er waren ook vrouwen die tot wel 140 keer per dag aan seks dachten. Als mannen echt elke zeven seconden aan seks zouden denken, zou dit neerkomen op meer dan 8.000 gedachten per dag (uitgaande van 16 uur wakker zijn). Het onderzoek van Fisher toonde ook aan dat mannen vaker dachten aan twee andere biologische behoeften, namelijk eten en slapen, maar het verschil was minder significant. Mannen dachten gemiddeld 18 keer per dag aan eten en 11 keer per dag aan slapen, terwijl vrouwen respectievelijk 15 en 9 keer per dag aan deze behoeften dachten. Wat belangrijk bleek voor het aantal seksuele gedachten, was niet zozeer het geslacht, maar eerder hoe comfortabel mensen zich voelden met hun eigen seksualiteit. Studenten hielden gedurende een week bij hoe vaak ze aan seks dachten. Hieruit bleek dat een positieve houding ten opzichte van de eigen seksualiteit leidde tot meer gedachten, maar ook tot een betere registratie van deze gedachten. Dit onderzoek benadrukt dat er aanzienlijke variatie is in de frequentie waarmee mensen aan seks denken. Hopelijk helpt dit inzicht mensen te begrijpen dat zowel veel als weinig seksuele gedachten als 'normaal' kunnen worden beschouwd, en dat dit niet beperkt is tot alleen mannen.

Hoe vaak denken mannen aan seks per dag?

Het is geen geheim dat mannen vaak in verband worden gebracht met een sterke interesse in seks. Sommige mannen lijken alleen maar seksuele verlangens te hebben jegens vrouwen, terwijl anderen juist helemaal geen interesse in seks tonen. Wanneer vrouwen willen begrijpen wat mannen in bed willen, is een veelvoorkomende eerste stap het onderzoeken van de gedachten en verlangens van mannen met betrekking tot seks. Hierbij stuiten we al snel op verschillende onderzoeken die hebben geprobeerd te achterhalen hoe vaak mannen aan seks denken. De ene studie beweert dat mannen elke paar minuten aan seksuele fantasieën denken, terwijl andere onderzoeken (die vaak worden aangehaald) uitgaan van een interval van zeven seconden. Stel je voor dat het langer dan zeven seconden heeft geduurd om deze alinea te lezen. Volgens de zeven seconden theorie zou dit betekenen dat als je een man zou zijn, je tijdens het lezen minstens één keer een seksuele fantasie hebt gehad.

Lustopwekkers voor vrouwen

Lustopwekkers voor vrouwen

Afleiding door seksuele gedachten

Het feit is dat, hoewel mannen soms bekend staan om hun kortstondige aandachtsspanne, het idee dat we om de zeven seconden (of om de paar minuten) worden afgeleid door seksuele gedachten simpelweg niet klopt. Het is belangrijk om te beseffen dat het feit dat er wetenschappelijke onderzoeken zijn uitgevoerd en gepubliceerd, niet automatisch betekent dat deze onderzoeken van hoge kwaliteit zijn. Zelfs masterstudenten moeten hun scripties schrijven, en niet alle wetenschappelijke onderzoekers zijn even bekwaam in hun werk.

Het onnauwkeurige onderzoek naar de bekende zeven seconden theorie

Zelfs wetenschappers hebben geen directe toegang tot onze gedachten. Helaas hebben we nog niet de technologie om rechtstreeks in iemands brein te kijken en precies te zien waar hij aan denkt. Wat wetenschappers wél kunnen doen, is deelnemers aan hun onderzoek vragen om op een knop te drukken wanneer ze aan seks denken. Dit is precies wat er is gebeurd in sommige van de genoemde onderzoeken.

De andere onderzoeksbenaderingen

Naast de benadering waarbij mensen op een knop moeten drukken wanneer ze aan seks denken, zijn er ook andere onderzoeken waarbij mensen achteraf wordt gevraagd hoe vaak ze in een bepaald uur of middag aan seks hebben gedacht. Dit soort onderzoek geeft weliswaar een indicatie dat mannen enkele keren per dag aan seks denken, maar zelfs hier rijst de vraag hoe betrouwbaar deze zelfrapportages zijn. Als je bijvoorbeeld terugdenkt aan het afgelopen uur en al je gedachten probeert te herinneren, zou je dan nauwkeurig kunnen vertellen waar je precies aan hebt gedacht? Gelukkig is deze benadering doorgaans betrouwbaarder dan mensen vragen om op een knop te drukken als ze aan seks denken. Laten we voor het gemak aannemen dat dit soort onderzoek redelijk dichtbij de werkelijkheid komt en dat mannen inderdaad meerdere keren per dag aan seks denken. Naast seks zijn er nog andere gedachten die in de geest van mannen opkomen. De vraag is nu: maakt het feit dat mannen af en toe aan seks denken, dit tot een dominante obsessie in hun gedachten wereld?

Waar denken mannen nog meer aan?

Als we kijken naar waar mannen nog meer aan denken, dan blijkt dat er enkele andere zaken zijn die consequent hoog in de lijst staan:

  • Social media
  • Het checken van e-mail
  • Voedsel

Dit zijn dus andere onderwerpen dan seks. Zolang mannen vaker denken aan dingen als eten of social media dan aan seksuele verlangens, lijkt het allemaal behoorlijk in balans. Het aantal keren dat mannen aan seks denken wordt echter beïnvloed door verschillende variabelen. Er zijn inderdaad diverse factoren die de frequentie waarmee mannen aan seks denken, vergroten of verkleinen. Zoals eerder besproken, is het vragen aan mannen om op een knop te drukken wanneer ze aan seks denken, één van die variabelen.

Nog meer factoren

Maar laten we ook eens kijken naar de volgende factoren. Als een man tijd doorbrengt met familieleden of andere mannen, dan is de kans kleiner dat hij aan seks denkt, aangezien het niet in de context past en zijn aandacht elders ligt. Aan de andere kant, als een man tijd doorbrengt met een aantrekkelijke, zelfverzekerde vrouw zoals jij, en zij zich vrouwelijk kleedt, neemt de kans toe dat seksuele gedachten bij hem opkomen. Kortom, het hangt af van de situatie, en dit is allemaal genuanceerder dan simpelweg aannemen dat mannen de hele dag door aan seks denken.

Hoe belangrijk is het waar je partner aan denkt?

Misschien heb je deze vraag met een specifieke reden gesteld. Misschien heb je te maken met een partner die zich onbereikbaar gedraagt of waarvan je vermoedt dat hij je alleen voor seks gebruikt. Maar als je partner jou niet lastigvalt met zijn seksuele gedachten, is het dan echt zo erg als hij er de hele dag aan denkt? Aan de andere kant kan het lastig zijn als jij intimiteit wilt en hij geen interesse meer lijkt te hebben in seks. In dat geval kan het frustrerend zijn als hij er zelden aan denkt, en dan wil je natuurlijk weten hoe je hem kunt stimuleren om meer betrokken te zijn.

Onderzoek wijst het uit

In het jaar 2016 leek het taboe rond seks soms al verdwenen te zijn, maar schijn bedriegt. Uit onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Toronto en Ontario blijkt dat mannen vaak een verkeerd beeld hebben van het libido van hun partner in een langdurige relatie. Veel mannen denken dat hun partner slechts één tot twee keer per week zin heeft in seks, terwijl vrouwen dat als veel te weinig ervaren. Het libido is niet aangeboren; het moet worden aangewakkerd, zoals seksuoloog NVVS Yuri Ohlrichs van Rutgers aangeeft. "Communicatie werkt als een lustopwekker. Door openlijk te praten over seks kunnen partners beter aangeven wat ze wel en niet willen. Hierdoor wordt er meer verlangen, veiligheid en geborgenheid gecreëerd, vooral bij vrouwen. Vaak ligt het probleem in bed in de onduidelijkheid over de behoeften van zowel de man als de vrouw in een relatie. Sommige vrouwen voelen zich tijdens de seks ongemakkelijk, terwijl anderen aangeven dat hun signalen worden genegeerd of herhaaldelijk over het hoofd worden gezien.

Verlangen naar seks

Verlangen naar seks ontstaat niet vanzelf; het is iets waar je zelf invloed op hebt. Je kunt zelf het verlangen naar seks opwekken. Om dit te bereiken, is de juiste prikkeling nodig. Dit betekent dat je openstaat voor seksuele prikkels, zoals aanrakingen, fantasieën, erotische beelden uit films, foto's of muziek. Ook intiem bezig zijn, zoals zoenen en strelen, kan ervoor zorgen dat je zin krijgt om verder te gaan.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Overleg het altijd met de arts en volg het advies op.

Bron: Redactie, https://www.psychologytoday.com/intl/basics/sex/how-men-and-women-think-about-sex.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box