Terug

 • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
 • Erectiepillen anoniem verzonden
 • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Catuaba Extract in Natuurlijke Erectiepillen

Catuaba Extract in Natuurlijke Erectiepillen

Wat heeft het Catuaba Extract te maken met potentie? | Actieve ingrediënt van Catuaba Extract | Actieve bestanddelen voor het libido | Dosering en voorbereiding.

Wat heeft het Catuaba Extract te maken met potentie?

Daar ga je nu achter komen door ons artikel door te nemen. Catuaba is namelijk een natuurlijke remedie die is afgeleid van de schors van bomen in het Braziliaanse regenwoud. Formuleringen variëren afhankelijk van het geselecteerde type boom; Erythroxylum caatingae, Trichilia catigua, Anemopaegma arvense en Micropholis caudata zijn enkele mogelijkheden. Maar ze zouden allemaal het zenuwstelsel stimuleren en lustopwekkende eigenschappen hebben. Daarom is de link tussen Catuaba Extract en potentie ook snel gelegd. Daar gaan we nu graag wat dieper op in.

Actieve ingrediënt van Catuaba Extract

Aangenomen wordt dat het actieve ingrediënt in catuaba alkaloïden zijn, genaamd catuabines. Alkaloïden zijn organische verbindingen uit planten, waarvan sommige psychoactieve effecten hebben. Voorbeelden zijn cafeïne, morfine, strychnine en nicotine. In de Verenigde Staten wordt catuaba voornamelijk verkocht als voedingssupplement in capsule-, extract- en poedervorm. Ook gekend als Catuaba is een stamwoord dat betekent "wat de Indiaan kracht geeft". In Zuid-Amerika is het bekend onder verschillende regionale bijnamen, waaronder:

 • Caramuru
 • Chuchuhuasha
 • Pau de Reposta
 • Piratancara
 • Tatuaba

Soms bevind je je in spannende tijden en dan wil je het toch spannend kunnen houden tussen de lakens. Daar kun je nu gelukkig wat aan doen met Catuaba. Dit is een extract wat afkomstig is van  enkele bomen die alleen maar in het Braziliaanse regenwoud te vinden zijn. Maar wat is Catuaba dan precies? Het woord stamt uit het Guarani. Het gaat dan over een taal welke in verschillende Latijns Amerikaanse landen wordt gesproken. Het woord Catuaba wil zeggen dat wat kracht geeft aan de indiaan. 'Caá' betekent in de taal van de Tupi-Guarini-indianen 'plant of blad', 'tua' stond voor 'gedrongen' en 'ibá' voor 'boom'. Maar het gaat bij de naam catuaba meestal niet speciaal over één boom, maar over de schors van enkele bomen die een positief effect hebben op het libido. Daarvoor wordt meestal gebruik gemaakt van de schors van twee primaire soorten en dat zijn de ‘kleine catuaba’ en ‘grote catuaba’. Kleine catuaba verwijst naar de Erythroxylum catuaba en grote catuaba naar de Trichilia catigua.

Natuurlijke Erectiepillen

Level Performance met Catuaba Extract

Actieve bestanddelen voor het libido

Er bevinden zich een aantal bijzondere stoffen in de catuabaschors, en dat noemen ze ook wel catuabines. Het gaat dan over tropane alkaloïden en die vind je bijvoorbeeld in cafeïne. Maar ook zit er in de schors tannines zoals catechine, epicatechine en procyanidine en nog een aantal stoffen. Het gaat dan om de combinatie die een positieve invloed zou hebben op de seksdrive.

Natuurlijke afrodisiaca, maar werken ze ook?

Catuaba staat vooral bekend om zijn lustopwekkende eigenschappen, maar sommigen geloven ook dat het een breed scala aan niet-gerelateerde medische aandoeningen kan behandelen of voorkomen, waaronder:

 • Spanning
 • Astma
 • Bacteriële infecties
 • Bronchitis
 • Depressie
 • Erectiestoornissen
 • Vermoeidheid
 • Slapeloosheid
 • Laag libido
 • Obesitas
 • Geheugen problemen

Tot op heden is er slechts beperkt onderzoek gedaan naar de effectiviteit van catuaba bij de behandeling van een van deze aandoeningen. Hoewel sommige vormen van catuaba psychoactieve eigenschappen lijken te hebben, zijn andere vermeende voordelen (zoals antitumor- of lustopwekkende effecten van de schors) grotendeels overdreven.

Male Power Pro Erectie Kuur

Hier is een overzicht van enkele van de meest relevante onderzoeken.

Angst en depressie

Catuaba kan helpen bij de behandeling van angst en depressie, suggereert een studie uit 2011, gepubliceerd in de Journal of Ethnopharmacology. Volgens het onderzoek ervoeren laboratoriummuizen die verschillende doses van een ruw of verfijnd extract van Trinchilia catigua kregen, veranderd gedrag dat consistent was met stemmingsverbetering en verbeterd geheugen. Er waren hogere doses van het ruwe extract nodig om dit effect te bereiken, maar beide formuleringen leken veilig en werden goed verdragen. Ondanks de veelbelovende bevindingen biedt de studie wat het beste kan worden beschouwd als een schets voor toekomstig onderzoek. Op basis van de resultaten is het moeilijk te bepalen of de werking van het medicijn stimulerend was (zoals cafeïne) of dat het op de een of andere manier de dopamine- en serotoninespiegels veranderde (zoals antidepressiva). Bovendien kan, zoals bij alle dierstudies, niet automatisch worden aangenomen dat de resultaten ook op mensen van toepassing zijn.

Natuurlijke behandelingen voor depressie

In een op dieren gebaseerde studie gepubliceerd in Neurochemical Research in 2012, meldden onderzoekers dat catuaba kan helpen bij het voorkomen van een aandoening die bekend staat als hersenischemie. Ischemie is een term die wordt gebruikt om de onvoldoende bloedstroom te beschrijven, wat in de hersenen kan leiden tot cerebrale hypoxie (zuurstofgebrek) en beroerte. Volgens de onderzoekers is hersenweefsel verkregen van laboratoriumratten die werden blootgesteld aan een extract van Trinchilia catigua en vervolgens werden onderworpen aan zuurstofgebrek. Vergeleken met onbehandeld weefsel werden de behandelde monsters beschermd tegen de schadelijke effecten van zuurstofgebrek, waarvan het beschermende voordeel werd toegeschreven aan de antioxiderende eigenschappen van T. catigua. Op dit moment is het nog te vroeg om te suggereren dat catuaba bescherming kan bieden tegen een beroerte, aangezien het onwaarschijnlijk is dat een orale dosis in de buurt komt van dezelfde concentratie in de hersenen als in een laboratoriumonderzoek. Verder onderzoek is nodig om het specifieke werkingsmechanisme van T. catigua te bepalen. Die bevindingen zouden mogelijk de deur kunnen openen voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

ManPower Erectiepillen

ManPower Erectie Kuur met Catuaba Extract 

Mogelijke bijwerkingen

Door een gebrek aan kwaliteitsonderzoek is er weinig bekend over de veiligheid van catuaba in welke vorm dan ook. Het is echter bekend dat catuaba bij sommigen bijwerkingen veroorzaakt, waaronder:

 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Overmatig zweten

Ook is bekend dat bepaalde catuaba-formuleringen zijn doorspekt met yohimbine, een kruidensupplement dat wordt gebruikt om erectiestoornissen te behandelen. Bijwerkingen van yohimbine zijn angst, prikkelbaarheid, misselijkheid, snelle hartslag en priapisme (langdurige of pijnlijke erecties). Hoewel catuaba op de markt wordt gebracht als een supplement voor seksuele verbetering, meldde een studie uit 2015 in de Journal of Ethnopharmacology dat een extract van Trinchilia catigua verminderde vruchtbaarheid bij vrouwelijke ratten veroorzaakte. Vanwege het risico op verminderde vruchtbaarheid mag catuaba niet worden gebruikt bij vrouwen die zwanger zijn of van plan zijn zwanger te worden. Bovendien is de veiligheid van catuaba bij kinderen en moeders die borstvoeding geven niet vastgesteld. Het is ook niet bekend of catuaba kan interageren met andere drugs, waaronder alcohol.

Dosering en voorbereiding

Catuaba kan online worden gekocht en is ook te vinden in sommige natuurvoedingswinkels en winkels die gespecialiseerd zijn in voedingssupplementen. Naast de eerder genoemde capsules, extracten en poeders, wordt catuaba soms verkocht in in het wild vervaardigde schorsschilfers en -stekken (voor gebruik bij het maken van thee en afkooksels). Er zijn geen richtlijnen voor het juiste gebruik van catuaba. De meeste capsulesupplementen zijn geformuleerd in doses variërend van 375 tot 475 milligram (mg), maar dit zou niet moeten suggereren dat doses in dit bereik veilig of effectief zijn. Uiteindelijk zijn alle doseringen die op het productetiket worden vermeld, alleen volgens de fabrikant van het geneesmiddel. Overschrijd als vuistregel nooit de dosis die op het productetiket staat vermeld. Het is veel beter om met een lagere dosis te beginnen en deze geleidelijk te verhogen totdat het gewenste effect, indien aanwezig, is bereikt. In feite, gezien het weinige dat bekend is over de veiligheid van catuaba, hoe minder je neemt, hoe beter. Het is niet aan te raden om steeds grotere doses te nemen om "de effecten te voelen" van catuaba. Uiteindelijk werkt catuaba misschien niet en doet het meer kwaad dan goed. Catuaba-capsules zijn verreweg het gemakkelijkst te gebruiken, omdat de dosis relatief consistent is. Andere vormen, zoals poeders en extracten, vereisen nauwkeurige metingen.

Waarnaar te zoeken

De grootste uitdaging bij het kopen van catuaba is dat het niet één ding is. Catuaba kan worden gemaakt van een willekeurig aantal boomschors en het zou onredelijk zijn om aan te nemen dat ze allemaal op dezelfde manier werken. Hiervoor moet je je huiswerk doen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Dit kan een uitdaging zijn, aangezien voedingssupplementen in de Verenigde Staten niet strikt gereguleerd zijn. Hier zijn enkele tips die kunnen helpen:

 • Lees het productetiket. Het etiket moet altijd de soortnaam van de boom (zoals Trinchilia catigua) bevatten, evenals de afbraak van andere actieve of inactieve ingrediënten. Als je een ingrediënt niet herkent, vraag het dan aan je apotheker.
 • Koop biologisch. Kies voor merken die biologisch zijn gecertificeerd door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Op deze manier kun je minder snel worden blootgesteld aan ongewenste chemicaliën, waaronder pesticiden.
 • Wees op je hoede voor geïmporteerde wildcrafted bark. Dit omvat onbewerkte schorsschilfers, schaafsel of poeders. Omdat producenten van deze producten hun producten bijna nooit onderwerpen aan vrijwillige kwaliteitstesten, heb je geen idee of een product besmet is of dat het is wat het zegt dat het is. Zelfs geïmporteerde supplementen en extracten moeten als verdacht worden beschouwd.
 • Vermijd producten die medische claims maken. Over het algemeen is elk product dat zegt dat het meerdere niet-gerelateerde medische aandoeningen kan behandelen, verdacht. Dergelijke beweringen maken is niet alleen onwettig, het brengt ook de authenticiteit van het product in twijfel.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron: Redactie, Journal of Ethnopharmacology.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box