Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Wat is de gemiddelde penislengte?

Wat is de gemiddelde penislengte?

Wat is de gemiddelde lengte penis in erectie? | Resultaten onderzoek over penislengte | Gewichtstoename kan een penis kleiner doen lijken | Gemiddelde lengte (slappe) penis.

Wat is de gemiddelde lengte penis in erectie? 

Iets wat mannen bezig kan houden, wat is de gemiddelde penislengte? Uit een recent onderzoek is namelijk naar voren gekomen dat de gemiddelde penislengte van mannen toe is genomen, wereldwijd. Maar wat wijst het onderzoek nog meer uit? We gaan hier dieper op in. Lees daarom snel verder als je graag een antwoord wil op de vraag wat is de gemiddelde penislengte.

Resultaten onderzoek over penislengte

De afgelopen dertig jaar zou de penislengte in erectiestand toe zijn genomen van 12 cm naar ruim 15 cm gemiddeld. Onderzoekers geven hierbij aan dat het een snelle verandering is, misschien zijn mannen er wel blij mee, maar toch is het een zorgelijke ontwikkeling. Waarom dat zo is leggen we je hieronder verder nog uit als we dieper ingaan op het gehouden onderzoek. In totaal zou de gemiddelde lengte van een penis in erectie met bijna 25% toe zijn genomen, 3 cm. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoekers van de Stanford University en verschillende universiteiten in Italië. Er is data gebruikt van 55.761 mannen van over de hele wereld. Wetenschappen waren erg verrast over de uitkomsten dat de lengte is toegenomen met ruim 3 cm. Ze hadden juist gedacht dat de gemiddelde lengte af zou nemen, door onder andere lagere hoeveelheden sperma en testosteron. In een persbericht hebben hoofdauteur en hoogleraar urologie Michael Eisenberg aangegeven dat het niet helder is waar dat de toename van de penislengte door wordt veroorzaakt. Ze geven ook aan dat de forse verandering in relatief korte tijd zorgelijk is. Het zou betekenen dat er wat krachtigs moet gebeuren in onze lichamen. Misschien heeft het te maken met de blootstelling aan chemische stoffen die dan weer invloed hebben op de hormoonhuishouding. Hierbij kun je denken aan chemische stoffen zoals pesticiden en andere milieuvervuilende stoffen.

Gewichtstoename kan een penis kleiner doen lijken

Andere onderzoeken wijzen uit dat de chemische stoffen invloed hebben op onze lichamen en dat hierdoor de hormoonhuishouding ook overhoop wordt gegooid. Dit kan betekenen dat we daarom vroeger in de puberteit belanden en de reproductieve gezondheid af zal nemen. Uroloog Justin Dubin zegt dat het mannen bewuster moeten maken van hun seksuele gezondheid. Hij zegt ook dat de seksuele gezondheid een goede indicator is voor je algehele gezondheid. Echter geeft hij ook aan dat het lastig is om de lengte van een penis te meten, want de temperatuur en mate van erectie kunnen leiden tot onbetrouwbare resultaten. Hierbij speelt de levensstijl ook een rol, want door gewichtstoename kan een penis kleiner doen lijken. Maar gezond eten en sporten leiden vaak tot een betere seksuele en algehele gezondheid. Ook zegt hij dat het wel een interessant onderzoek is, alleen dat een onderzoek niet het bewijs is dat penissen groter of kleiner worden. Het is wel van belang dat mannen meer na gaan denken over hun gezondheid en vaker in gesprek gaan met hun huisarts.

Onze leefstijl

De uroloog gaat er nog wat dieper op in en zegt dat iedere verandering zorgwekkend is omdat ons voortplantingssysteem een belangrijk onderdeel is van de menselijke biologie. Als er sprake is van een snelle verandering dan is dat meestal een teken dat er iets groots aan het gebeuren is in onze lichamen. Er is momenteel nog een vervolgonderzoek gaande door de onderzoekers om snel meer duidelijkheid te krijgen over deze trend. Het is van belang om meer opheldering te krijgen over de oorzaak.

Verschillende methoden voor penisverlenging

Diverse onderzoeken wijzen uit dat 45% van de mannen niet tevreden is over de lengte van de penis. Naar verwachting is hun penis niet klein, maar hebben ze een onrealistisch idee over de gemiddelde penislengte. De British Association of Urological Surgeons zegt dat een penis normaal is als hij in rust minstens 4 centimeter is en 7,5 centimeter is in erectie. Je moet nooit zomaar een operatie overwegen, het is beter om eerst contact op te nemen met je huisarts, een seksuoloog of psycholoog dan kan er gekeken worden waar dat je onzekerheid vandaan komt en hoe dat deze aangepakt kan worden. Het is niet goed om zomaar een operatie te kiezen om je penis te verlengen. Gedurende de ingreep snijdt een chirurg de ligamenten door die de penis normaal gezien overeind houden in erectie. Ze worden dan ook weer vastgehangen op een andere plaats. Vervolgens gaat je penis naar voren bewegen en zal dan 1 tot 4 centimeter langer worden. Je ziet de verlenging alleen in slappe toestand, aan de lengte in erectie wordt niets veranderd. Dit is wel van belang om te weten want daar staan veel mannen nog niet bij stil.

Chirurgische procedures kunnen gevaarlijk zijn

De British Association of Urological Surgeons geeft aan dat chirurgische procedures gevaarlijk kunnen zijn en dat de kans op complicaties ook hoog is na de ingreep. Er zijn dan ook niet zoveel artsen bereid om dergelijke ingrepen uit te voeren. De mogelijke complicaties zijn bijvoorbeeld impotentie, bloeding of ontsteking van de wond en verminderde gevoeligheid. Het kan zelfs zijn dat de penis na de operatie toch wat kleiner wordt, en dat komt dan doordat er littekenweefsel wordt gevormd. Er kan wel gekozen worden voor een alternatief en dat kunnen dan de penisfillers zijn. Dit houdt in dat een plastisch chirurg een vulmiddel inspuit in de penis, en dat bestaat meestal uit hyaluronzuur of eigen lichaamsvet. Het gevolg is dat de penis dan dikker wordt en het is dan ook maar een korte behandeling. Mocht er gekozen worden om hyaluronzuur te gebruiken, dan zal de behandeling wel eens herhaald moeten worden omdat de stof na een tijdje op zal lossen. Als voor de filler vet gebruikt wordt dan wordt het vaak toch nog wat onregelmatig verdeeld. Hierdoor kun je een bobbelige penis krijgen. Ook zal je lichaam geleidelijk aan het ingespoten vet absorberen.

Oefeningen en hulpmiddelen

Er is ook nog een optie om zelf aan de slag te gaan met oefeningen en bepaalde hulpmiddelen. Een veilige en eenvoudige manier om je penis optisch te verlengen is door je schaamhaar te scheren. Hierdoor valt de penis ook al snel wat meer op en als je te zwaar bent dan is gewicht verliezen ook een goede optie. Veel mannen worden op latere leeftijd zwaarder en dan hebben ze de neiging om het vet op te slaan bij de geslachtsdelen (in deze zone). Hierdoor kan de penis ook kleiner lijken dus werk aan de winkel als je wat te zwaar bent, dit kost je niets! Er zijn ook veel hulpmiddelen die aangeven dat zij je penis langer kunnen maken, zoals pillen, supplementen en crèmes maar deze zijn weinig risicovol, en ook niet efficiënt. Let er dus goed op wat je gaat doen mocht je het gaan proberen. Welke hulpmiddelen zijn er zoal?

  • Je zou eens kunnen denken aan een vacuüm penispomp. Deze worden vaak ingezet met een medische functie en mannen maken er gebruik van als zij last hebben van erectieproblemen. Je plaatst dan het toestel om je penis en dan wordt er lucht uit de ruimte gepompt (het wordt vacuüm). Er zit dan nog een penisring aan de pomp en die trekt het bloed naar je penis, en dan krijg je een betere erectie.
  • Soms kiezen mensen er ook voor om gewichtjes rond de penis aan te brengen en dat zou dan de penis uitrekken omdat het de bloedsomloop zou bevorderen.

Gemiddelde lengte (slappe) penis

De gemiddelde lengte van de penis wilde men in kaart brengen voor een internationale studie. Daarvoor zijn 15.000 mannelijke geslachtsdelen opgemeten. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat het grootste deel van de mannen toch wel een ‘normale’ lengte heeft. De conclusie is dat een gemiddelde man een slappe penis heeft van 9,16 cm lang en deze heeft dan een omtrek van 9,31 cm. Als het over een stijve penis gaat dan is deze 13,12 cm gemiddeld en de omtrek is dan 11,66 cm. Het komt voor dat mensen een te kleine penis hebben. Uit het onderzoek komt naar voren dat 2,28% een buitengewoon kleine penis heeft en 2,28% heeft een erg groot geslachtsdeel. Er wordt wel eens gezegd dat de voetmaat wat zegt over de lengte van de penis, maar is dat ook zo? Nee. Mannen die aan het onderzoek mee hebben gedaan waren tussen de 17 en de 91 jaar oud. Het gaat over mensen uit de Verenigde Staten, Afrika, Azië en Europa. Er is geen resultaat gevonden tussen de voetmaat en de lengte van de penis.

Is de grootte van een penis belangrijk?

Veel mannen praten wel eens over de grootte van de penis, maar hoe belangrijk is dit? Mannen hechten er vaak wel veel waarde aan dat zij er bij horen. Er is onderzoek gedaan naar hoe groot mannen en vrouwen denken dat de penis daadwerkelijk is. Hieruit komt naar voren dat ze het echt overschatten wat de gemiddelde lengte van een stijve penis is. Ze dachten namelijk dat het rond de 13,8 cm zou zijn maar de gemiddelde piemel in opgewonden toestand is 13,12 cm meet. Zou dan ook de ideale penislengte wel bestaan? Mannen denken dat een penis perfect is als deze 16,6 cm is en vrouwen denken dat hij 15,8 cm moet zijn. Uit onderzoek komt naar voren dat mensen uit Polen denken dat de penis het grootst is, zij geven aan dat een stijve penis gemiddeld 15,7 cm lang is. In hun dromen zou dat 17,3 cm zijn! De Britten denken dat hij 12,4 cm lang is en willen deze het liefst 14,2 cm lang hebben.

Wat vinden vrouwen van een penis?

Mannen houden zich er ook mee bezig: wat vinden vrouwen van een penis? Vinden zij de lengte van belang? Veel vrouwen liggen er niet wakker van zo blijkt uit het onderzoek. Zo komt hieruit naar voren dat 67% van de vrouwen de grootte van de penis slechts ‘een beetje belangrijk’ vindt. 21% vindt het geen rol spelen en 11% kan zich wel druk maken over de lengte van de penis. Dit kan wel verklaard worden omdat vrouwen onderwerpen als intimiteit en een verzorgd uiterlijk belangrijker vinden.

Hoe zit dit dan? Een grotere penis en dan betere seks?

Als je seks hebt met iemand met een grotere penis, is dan de seks ook beter? Daar zijn de meningen dan toch wel sterk over verdeeld. Toch lijkt de grootte van de penis invloed te hebben op de kwaliteit van de seks. Dit kan goed verklaard worden want hoe groter dat een penis is, hoe meer druk er op de wanden van de vagina kan worden uitgeoefend. Dus ook hoe meer prikkels je dan kan ervaren. Toch geeft onderzoek aan dat een penis van 10 centimeter al voor voldoende genot kan zorgen. Veel mannen halen dat makkelijk!

Maar wie heeft dan de grootste penis?

Toch hebben we nog even gekeken naar andere landen want wie heeft de grootste penis? Hieruit komt naar voren dat mannen uit West-Afrikaanse landen (Congo, Ghana, Nigeria, etc.) het grootst geschapen zijn namelijk: 16,1 tot 17,9 centimeter. Vervolgens komt op de tweede plaats Australië samen met een aantal Europese landen (waaronder Nederland, Italië en Noorwegen), Mexico en Zuid-Afrika. Het is dan gemiddeld 14,7 tot 16,1 centimeter. Op de derde plaats komen Noord-Amerika, de rest van Europa (Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje) en Noord-Afrika en dan is de gemiddelde lengte van een penis 12,9 tot 14,7 centimeter. Dan hebben we nog de Russische en Braziliaanse mannen met een gemiddelde penislengte van 10,5 tot 12,9 centimeter.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron: Redactie, Stanford University, British Association of Urological Surgeons.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box