Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Teveel alcohol en een erectie

Teveel alcohol en een erectie

Echter na het gebruik van (veel) meer dan het gebruik van twee glazen alcohol kan er al gauw sprake zijn van een zodanige invloed dat het krijgen, c.q. behouden van een bruikbare erectie utopische vormen aan gaat nemen.

Erectie en alcohol

Voor een enkeling onder ons blijkt alcohol een uiterst stimulerende werking te hebben op de seksuele appetijt. Echter voor de meeste mannen onder ons heeft een (overmatig) gebruik van spiritualia een desastreuze uitwerking op ons geslachtsdeel. Maar wat is nu de werkelijke invloed van alcohol op het vermogen een goede erectie te krijgen.

Of het (overvloedig) gebruik van alcohol inderdaad een bedreiging vormt voor een goed seksueel leven is niet helemaal duidelijk, sterker nog de meningen hieromtrent lopen sterk uiteen. Van het gebruik van bier, cognac, whisky en dergelijke zou volgens sommige mannen een geweldige seksuele stimulans uitgaan en bovendien zou het ook een gevoel van mannelijkheid laten groeien. Daar staat tegenover dat de invloed van alcohol voor anderen weer volledig uit den boze is. Maar wat is er nu echt aan de hand op dit vlak.

Alcoholgebruik en een goede erectie

Hiermee moge duidelijk zijn dat in veel gevallen de meningen diametraal tegenover elkaar staan. Daar vloeit, zoals zo vaak, uit voort dat er nuance in de diverse opvattingen dient te worden aangebracht. Het is in de eerste plaats een kwestie van kwantiteit, ofwel hoeveel alcohol wens ik tot mij te nemen. In voorkomende gevallen ontstaat er een beeld dat het nuttigen van een of twee glazen alcoholhoudende drank juist een positieve uitwerking op de vleselijke lusten van de man blijkt te hebben en eigenlijk zelfs voor een betere erectie blijken te zorgen. Wetenschappelijk is dit volstrekt niet onderbouwd, met hetzelfde gemak kan de oorzaak hiervan ook op het psychologische vlak kunnen liggen. Zo kan men na een paar glazen inderdaad een betere erectie krijgen aangezien dit bijvoorbeeld binnen een verwachtingspatroon zit. Ook bestaat er de mogelijkheid dat het gebruik van enkele glazen alcohol dusdanig tot de verbeelding spreekt dat het libido wordt versterkt en de faalangst, die soms tot het uitblijven van een erectie leidt, afneemt of zelfs geheel verdwijnt.

Het spreekwoordelijke glaasje te veel

Echter na het gebruik van (veel) meer dan het gebruik van twee glazen alcohol kan er al gauw sprake zijn van een zodanige invloed dat het krijgen, c.q. behouden van een bruikbare erectie utopische vormen aan gaat nemen. Met andere woorden des te meer alcohol, des te groter de kans op een negatief effect met betrekking tot het plegen van de coïtus. Een en ander neemt niet weg dat de problemen doorgaans van tijdelijke aard zijn en verdwijnen op het moment dat de laatste restjes alcohol uit het bloed zijn verdwenen.  

Verslaafd aan alcohol en daarmee samenhangende erectieproblemen

Kunnen we op basis van het hierboven betoogde het gebruik van alcohol dan zien als een succesvolle manier om het libido te verhogen en de seksuele activiteiten te verbeteren? ‘No way’, wanneer we op basis van dit soort ervaringen vaker, en uiteindelijk ook meer gaan drinken creëert men onherroepelijk het serieuze risico om alcoholisme te ontwikkelen! En een verslaving aan alcohol brengt een aantal hele vervelende verschijnselen met zich mee. Allereerst ontstaat er een enorme druk op de generale gezondheid zoals aantasting van het zenuwstelsel, een verminderd vermogen om zich te concentreren, een testosterontekort (het mannelijke hormoon dat in hoge mate het libido beïnvloedt) en problemen met lever zijn voorspelbaar en bovendien veelal van blijvende aard. Voorts zal op den duur ook het sociale leven onder het gedrag te leiden krijgen. En ‘last but not least’ zal ook het seksuele leven een geweldige deuk oplopen en uiteindelijk volledig teloor gaan. Om een enkel cijfer te noemen: ongeveer 63 % van de aan alcohol verslaafde mannen wordt met structurele erectieproblemengeconfronteerd.

Oplossingen alcoholverslaving

Allereerste en allerbelangrijkste maatregel is definitief afscheid nemen van de alcohol indien vast komt te staan dat erectiestoornissen het gevolg zijn van de alcoholverslaving. Een lang niet altijd succesvolle benadering kan in sommige gevallen ontwenning zijn. Maar indien er sprake is van problemen met de lever of schade aan het zenuwstelsel zal het in veel gevallen niet mogelijk blijken om op die manier het probleem te tackelen. Men kan dan slechts hopen dat de erectie- en andere problemen niet verder verergeren. Mocht men dus voor zichzelf tot de conclusie komen dat het eigen drankgebruik zodanig is dat dit tot een verslaving lijkt te leiden, aarzel dan niet en raadpleeg een arts.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen.

Bron
Redactie, Jellinek, Alcoholinfo.nl.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box