Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Gemiddelde penislengte

  • Door Jean
  • 25 / 10 / 2018 0
Gemiddelde penislengte

Het gaat dan om de lengte, de doorsnede en de omtrek. Allemaal worden we van tijd tot tijd overvallen door een gevoel van onzekerheid.

Is de lengte van je penis echt van belang?

Het is nogal eens onderwerp van gesprek, niet alleen onder mannen, maar zeker ook onder vrouwen. Die discussie kan ook nog wel eens pittig worden gevoerd. Tijd om dus eens vast te stellen of de afmeting van je geslachtsdeel er werkelijk toe doet. Wat is toch de ideale lengte van de penis, en telt ook de omvang mee. En natuurlijk doen ook de opvattingen van vrouwen er toe.

Formaat van je penis

Het gaat dan om de lengte, de doorsnede en de omtrek. Allemaal worden we van tijd tot tijd overvallen door een gevoel van onzekerheid. Bij mannen is dit nogal eens het geval wanneer de inhoud van de onderbroek ter sprake komt. Uiteraard hebben we het hier over het formaat van het mannelijk geslachtsdeel. En tja, er zijn natuurlijk penissen in allerlei soorten, maten en modellen. Nagenoeg iedere man heeft weleens een centimeter of duimstok gepakt ten einde de exacte maten van de piemel vast te stellen. Daarnaast zijn er de diverse kleedkamers van allerhande sportverenigingen en sportscholen alwaar nogal eens aan vergelijkend warenonderzoek gedaan. Belangrijk om vast te stellen of jouw piemel aan de vereiste standaarden voldoet is het handig om dit eerst eens op je gemak thuis te doen thuis, bijvoorbeeld onder de douche. Het meten dien je zowel in slappe vorm als met een erectie te doen. Hierbij kunnen nogal wat verschillen optreden: de ene penis bevat meer zwellichaampjes dan de andere. Met name hierdoor zijn er verschillen aan te merken tussen de zwelling van de ene penis en de andere. Voor de duidelijkheid: de penis met de meeste zwellichamen zal verhoudingsgewijs een grotere erectie vertonen dan wanneer er sprake is van minder zwellichamen. Het meten begin je bij je schaambeen, vanaf je schaambeen meet je je penis tot bovenaan de eikel. Daarna meet je de omtrek op het dikste gedeelte, onderaan dus. 

Het belang van een flinke penis wordt overdreven

Het zijn met name mannen die, om indruk te maken, nogal eens opscheppen over de lengte van hun geslachtsdeel. Zoals met van alles en nog wat is er wereldwijd ook op dit gebied onderzoek gedaan ten einde vast te stellen wat de gemiddelde penislengte is. Een van de onderzoeken was gebaseerd  op een vergelijking met de afmetingen van de gemiddelde penis. De deelnemers aan dit onderzoek werd gevraagd wat hun idee was omtrent de gemiddelde lengte van een penis. Gedacht werd zowel door mannen dat dit ca. 14 centimeter zou zijn. Vrouwen echter meenden dat de gemiddelde lengte van een stijve penis niet meer dan 13 centimeter is.    

De ideale lengte van een penis

Wanneer wordt gevraagd wat de ideale lengte van de penis zou moeten zijn dan blijken de verschillen tussen de vrouwelijke en mannelijke opvattingen wat groter te zijn. Vrouwen zijn kennelijk wat makkelijker tevreden te stellen dan mannen. Zij komen gemiddeld uit bij een afmeting  van ca. 15 centimeter terwijl mannen menen dat het toch al gauw ongeveer 17 centimeter zou moeten zijn. Het betreffende onderzoek werd in diverse landen uitgevoerd. Zo kwamen Poolse mannen gemiddeld uit op maar liefst bijna 16 centimeter. Daarbij droomde de mannen aldaar van een penis van ca. 17,5 centimeter. In Groot Brittannië daarentegen dachten de meeste Britse mannen dat ruim 12 centimeter wel het maximaal haalbare zou zijn. De praktijk wees echter uit dat het ruim 14 centimeter betrof.

Hoe denken vrouwen over de lengte van je penis?

Ongeacht het onder elkaar opscheppen over het formaat van hun geslachtsdeel blijkt dat mannen zich bij gelegenheid ontegenzeggelijk zorgen maken over de grootte van hun penis op het moment dat ze voor het eerst intiem dreigen te gaan met een vrouw. Waar vrijwel geen man zich van bewust is, is het feit dat het de meeste vrouwen niet echt boeit. Meer dan 20 % van de ondervraagde dames gaf zelfs te kennen dat het hen überhaupt niet interesseerde. Slecht iets meer dan 10 % gaf aan dat het ze wel bezighield. De rest, ca. 70 %, vond het onderwerp penis-formaat een bijkomstigheid. Klaarblijkelijk spelen zaken als penislengte bij vrouwen dus niet zo’n hele grote rol. Dit in tegenstelling tot fijne intimiteit, lichamelijke hygiëne en uiterlijke verzorging, die worden juist in hoge mate op prijs gesteld. Tot deze conclusie kwam althans prof. Kevin Wylie, een specialist op het gebied van ‘Sexual Medicine’ en verbonden aan de universiteit van Sheffield. Tegelijkertijd kwam hij tot de conclusie dat bijna de helft van alle mannen niet ‘amused’ was omtrent het formaat van het eigen geslachtsdeel.

Goede seks, grote penis?

Dit is een vaak verkondigde mening die veelal opgeld doet, en inderdaad met een groter geslachtsdeel wordt er tijdens de seks meer druk op de vagina uitgeoefend. Zodoende worden seks op die manier als sterker prikkelend ervaren. Maar er is al lang geleden vastgesteld dat een penis niet groter dan 10 centimeter al dat effect sorteert en dus voldoende genot oplevert. En laten we wel wezen, hoeveel mannen hebben nu helemaal en goede erectie die kleiner dan 10 centimeter is. die moet je zoeken met een lantaarntje. En dan is er nog de kwestie bevruchting. Ook dat is geen punt van zorg, al met een piemeltje van 5 centimeter dring je diep genoeg de vagina binnen om een vrouw te bevruchten, dan hebben we het over het piemeltje van een 10-jarige.

Gluren bij de buren

Niet echt gepast, maar van tijd tot tijd bekruipt ons allemaal wel eens een gevoel van nieuwsgierigheid waardoor we ons afvragen wie er nou echt de grootste heeft. Bekende anekdotes over de gekleurde medemens doen sinds jaar en dag de ronde. Deels is het waar, dit omdat de mannen met de grootste geslachtsdelen inderdaad in Afrika worden aangetroffen en dan met name in, Ghana, Nigeria en de Congo. We hebben het dan over een gemiddelde lengte van ca. 17 centimeter. Landen als Australië, een aantal Europese landen waaronder Nederland, Italië, Noorwegen en Mexico en Zuid Afrika scoren een gemiddelde van ongeveer 15,5, centimeter, dan doe je er nog behoorlijk toe. Minder bedeelden treffen we onder meer aan in Noord-Amerika, de rest van Europa en Noord-Afrika waar men gemiddeld niet verder komt dan + 14 centimeter. Rusland en Brazilië schoppen het niet verder dan 12 centimeter en laten alleen nog het grootste gedeelte va Azië achter zich.

Penis op oudere leeftijd

Bij het klimmen der jaren nemen zowel kwaliteit als kwantiteit van je zaadcellen af. Los daarvan nemen ook erectiestoornissen hand over hand toe. Het percentage mannen dat op latere leeftijd wordt geconfronteerd met erectiestoornissen beloopt uiteindelijk zo’n 70 %. Parallel hieraan gaat ook het urineren steeds moeizamer. De blaasspieren verslappen met als gevolg minder druk bij het plassen en vaak langer nadruppelen. Los van de verslapte blaasspieren wordt je prostaat groter hetgeen ook al geen positieve uitwerking op het geheel heeft. Daarbij komt ook nog eens dat ook het uiterlijk van de penis aan verandering onderhevig is. Vanwege een verminderde doorbloeding wordt de penis wat kleurlozer en ook het schaamhaar wordt door de verminderde aanmaak van testosteron al grijzer en dunner gezaaid. Verder is er ook sprake van krimp en in combinatie met het vaak wat meer ontwikkelen van een natuurlijk afdakje raakt je penis althans voor jezelf op den duur uit beeld. Ook bij een erectie blijkt de penis wat kleiner te zijn geworden, gemiddeld zo’n een à anderhalve centimeter. We hebben het dan over het verschil tussen een man van 30 en een 70-jarige die vanwege de krimp 1 à 11/2 cm. tekort komt.

Overigens liggen aan dat krimpen een 2-tal oorzaken ten grondslag. Allereerst daalt er een kleine wat vettige substantie (plaques) neer in de kleine bloedvaatjes van de penis (dit proces noemen we aderverkalking). Hierdoor wordt de doorbloeding van de penis verminderd. Verder ontstaat er in de loop der jaren littekenweefsel rondom de zwellichaampjes in de penis. Daardoor  worden de zwellichaampjes minder elastisch en kan er minder bloed de penis ingepompt worden. Al met al krijg je hierdoor op den duur een mindere erectie.

Kromme penis

Bij de ziekte van Peyronie ontstaat er littekenweefsel in een of beide zwellichamen van de penis. Daardoor rekt het zwellichaam niet helemaal mee bij erectie en buigt de penis krom als hij stijf wordt. Dit kan problemen geven bij het vrijen. Cijfermatig praten we 0ver 1 à 2 0/00 , ofwel 1 à 2 promille van de mannen die getroffen worden door deze kwaal. De ziekte van Peyronie begint vaak bij mannen tussen de 40 en 60 jaar oud. De verhardingen die in de penis ontstaan zijn goedaardig. De ziekte van Peyronie is genoemd naar de Fransman Peyronie, die deze ziekte heeft ontdekt. Door de ziekte van Peyronie kunnen intimiteit en seks veranderen. Praat met uw partner over de veranderingen die u bemerkt in uw penis. Vertel wat u voelt tijdens de seks en wat er anders gaat. Soms lukt het niet meer om met de penis de vagina van partner te penetreren. Bespreek dan samen met partner andere mogelijkheden. Soms krijgen mannen ook depressieve gedachten door de veranderende penis. Ze krijgen op den duur een negatief zelfbeeld. Ook daardoor kan de seks minder gaan. Een open gesprek met uw partner kan veel problemen voorkomen. Samen valt er veel op te lossen. Er bestaan geen medicijnen die de ziekte van Peyronie ongedaan maken. Wel zijn er medicijnen die soms (tijdelijk) verbetering van de pijn geven. De werking van de medicijnen is niet wetenschappelijk aangetoond. Als uiterste oplossing, wanneer het echt ondragelijk wordt bestaat de mogelijkheid van opereren, ook dit heeft niet altijd het gewenste effect.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen.

Bron
Redactie, cosmopolitan.com, Gezondheid.be.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box