Terug

 • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
 • Erectiepillen anoniem verzonden
 • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Prostaat Supplementen Kopen

Prostaat Supplementen Kopen

Prostaat capsules kopen | Wat zijn de beste prostaat supplementen? | Wat doet je prostaat? | Prostaat en erectieproblemen | Kruiden en bioactieve stoffen bij goedaardige prostaatvergroting | Waar kan ik prostaat supplementen bestellen?

Prostaat capsules kopen

Wat zijn de beste prostaat supplementen?

Heb je de laatste tijd moeite met plassen? Heb je het idee dat je continue moet plassen en voelt het branderig wanneer je plast? Dan kan het zijn dat je prostaat vergroot is. Dat is vervelend, maar gelukkig is er wat aan te doen. Hieronder leggen we je uit wat je prostaat precies doet, wat er gebeurt als hij vergroot is (en waarom het gebeurt) en wat je kunt doen om dit tegen te gaan (en te voorkomen).

Wat doet je prostaat?

Je prostaat is een klier dat zich direct onder je blaas bevindt. Het is kastanjevormig en zit om je plasbuis heen. Je prostaat is verantwoordelijk voor het maken van het wittige vocht waar je zaadcellen in terecht komen. Het helpt ze om goed te kunnen zwemmen. Wanneer je klaarkomt, stromen je zaadcellen richting je prostaat, waar ze vermengen met het prostaatvocht.

Waardoor raakt de prostaat vergroot?

Het kan gebeuren dat jouw prostaat groter wordt. Dit gebeurt vrijwel altijd door een hormonale disbalans. Het klierweefsel wordt namelijk sterk beïnvloed door hormonen, voornamelijk testosteron. Wat er precies in je hormoonhuishouding gebeurt is soms lastig te achterhalen. Waarschijnlijk is het een combinatie van de volgende hormonale factoren:

 • Te veel DHT: Testosteron kan in dihydrotestosteron (afgekort DHT) worden omgezet. Dit hormoon werkt als een soort extra sterke testosteron. Wanneer je te veel DHT hebt, versterkt dit de groei van je prostaatweefsel. Daarnaast kan er spanning in de spieren van de prostaat, blaas en urinebuis ontstaan, doordat DHT hier bepaalde receptoren activeert. Deze spanning leidt ertoe dat je niet meer goed kunt plassen of moeite hebt met je plas op te houden.
 • Te veel oestrogeen: Wanneer je ouder wordt, groeit de hoeveelheid oestrogeen ten opzichte van testosteron. Op een gegeven moment heb je dus relatief te veel van dit hormoon. Daarnaast kan het enzym aromatase het testosteron omzetten in oestrogeen. Wanneer er te veel aromatase is, worden de oestrogeenniveaus relatief te hoog. Hierdoor kan overmatige prostaatgroei ontstaan.
 • Te veel lichaamsvet: Aromatase (het enzym dat testosteron omzet in oestrogeen) bevindt zich onder andere in vetcellen. Wanneer je dus te veel lichaamsvet hebt, leidt dit tot een hogere activiteit van aromatase. Hiermee kan er een disbalans tussen testosteron en oestrogeen ontstaan.
 • Insulineresistentie: Insuline is een hormoon dat als groeihormoon kan fungeren. Wanneer je hoge spiegels aan insuline in je bloed hebt, zoals bij insulineresistentie, kan dit leiden tot prostaatvergroting. Vaak gaat insulineresistentie samen met overgewicht (wat op zichzelf dus ook kan leiden tot een hormonale disbalans), maar het is een complex probleem met verschillende oorzaken. Het kan onder andere ontstaan door chronische stress, een ernstig tekort aan lichaamsbeweging, slaaptekort en een ongezond voedingspatroon. Denk bij dit laatste vooral aan te veel suiker en bewerkte koolhydraten.

Wat gebeurt er als je prostaat vergroot is?

Als je prostaat opzwelt, drukt dit tegen de urinebuis—je prostaat zit immers rond deze buis. Hierdoor stroomt de urine minder makkelijk uit de blaas, wat veel verschillende klachten kan veroorzaken:

 • Een zwakkere straal bij het plassen of alleen druppelen;
 • Moeite met plassen;
 • Doorlopend aandrang hebben om te plassen;
 • Vaak maar kleine beetjes moeten plassen;
 • Een branderig gevoel bij het plassen
 • Vaker een blaasontsteking, doordat steeds een restje urine in de blaas achterblijft;
 • Voelen dat je niet alles hebt kunnen uitplassen;
 • Moeite hebben om je plas op te houden;
 • Nadruppelen.

Beste Prostaat supplementen kopen

Hierboven hebben we benoemd wanneer je mogelijk een prostaatvergroting hebt, waar dit waarschijnlijk door komt en welke kruiden en stoffen jouw klachten kunnen verminderen of een vergroting kunnen voorkomen. Hieronder hebben wij voor jou een selectie gemaakt van de beste supplementen om jouw prostaat te ondersteunen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een formule die verschillende stoffen combineert. Deze vullen elkaar aan en versterken de werking.

Level Prostate Care

Level Prostate Care bevat natuurlijke ingrediënten met een positief effect op de blaas. De kruidenextracten ondersteunen de prostaatfunctie, voorplantingsorganen en mannelijke urinewegen. Het zorgt ook voor meer testosteron, wat goed is voor het libido en eventuele erectieproblemen tegengaat. Als laatste verbetert het ook de haargroei en spermaproductie.

Samengevat helpt het kopen van Level Prostate Care jou met:

 • Het verbeteren en ondersteunen van de urinewegen.
 • De aanmaak van sperma van betere kwaliteit.
 • Het krijgen van een erectie.
 • Het verhogen van het testosteron gehalte.
 • De ondersteuning van de prostaatfunctie, mannelijke urinewegen en voortplantingsorganen.

Level prostaat, potentie en urinewegen

Prosta Fit Pro

Koop Prosta Fit Pro voor een combinatie van natuurlijke kruiden en stoffen om jouw prostaat, blaas en urinewegen in goede conditie te houden. Dit is zeker belangrijk voor de ouder wordende man. Verder boost het ook de seksuele potentie en prestaties. De ingrediënten zijn namelijk geselecteerd om de erectie en zaadlozing te stimuleren.

De Prosta Fit Pro supplementen kopen helpt jou bij:

 • Het ondersteunen van de potentie, prostaatfunctie en urinewegen.
 • Het normaal blijven plassen.
 • Een verbeterde doorbloeding.

Prostaat, Potentie en Urinewegen Capsules

King Active Prostate Plus

King Active Prostate Plus is een supplement dat ondersteunt bij de aanmaak van testosteron. Daarnaast zorgt het voor een goede werking van de blaas en urinewegen voor een gezonde prostaat. Zo kan je weer normaal naar de wc. De capsules zijn allemaal 100% natuurlijk.

Koop de King Active Prostate Plus supplementen voor:

 • Ondersteuning van de blaas en urinewegen.
 • Een verbeterde prostaatfunctie.
 • Ondersteuning in de aanmaak van testosteron.
 • Een potentieboost.

King Active Prostaat Formule

Libido Forca Prostate Formula

Libido Forca Prostate Formula supplementen helpen bij het behouden van een gezonde prostaat, blaas en urinewegen. Wanneer je problemen hierbij hebt, geven de supplementen jou extra ondersteuning. De ingrediënten houden de prostaat in een goede conditie, waardoor je negatieve effecten kan voorkomen. Daarnaast helpt de formule ook bij het op peil houden van een gezond testosteron gehalte, wat zorgt voor een goede potentie. De ingrediënten zijn ook gekozen om de erectie en zaadlozing te stimuleren.

Koop Libido Forca Prostate Formula om je te helpen bij:

 • Het ondersteunen van de prostaatfunctie, urinewegen en potentie
 • Het normaal kunnen plassen.
 • Het verbeteren van de doorbloeding.

Libido Forca Prostaat Pillen

Prostaatvergroting of blaasontsteking?

Het is lastig om een prostaatvergroting, prostaatontsteking of blaasontsteking uit elkaar te houden—de klachten lijken vaak veel op elkaar. Hoewel een prostaatvergroting vaak de bovenstaande klachten kent, hebben niet alle mannen hierbij plasklachten. Verder hebben ook niet alle mannen die plasklachten hebben een vergrote prostaat. Bij twijfel is het altijd goed om naar de huisarts te gaan om het te laten testen.

Prostaat en erectieproblemen

Een vergrote prostaat leidt niet direct tot erectieproblemen. Beide aandoeningen ontstaan los van elkaar en heeft vooral met veroudering te maken. Hierdoor hebben veel oudere mannen met een vergrote prostaat ook erectieproblemen. Het is wel zo dat een vergrote prostaat de erectieproblemen wel kunnen verergeren. Bijvoorbeeld als je vaak moet plassen door een vergrote prostaat en tegelijkertijd een erectie wilt krijgen. Deze combinatie is geen succes—je penis wilt geen erectie vormen wanneer het ook moet plassen. Verder leidt een vergrote prostaat vaak ook tot nachtelijk ongemak, namelijk dat je ’s nachts moet plassen. Dit kan weer leiden tot een chronisch slaaptekort met een verzwakte weerstand tot gevolg, waardoor je libido ook omlaaggaat. En wanneer dit het geval is, heb je vrijwel geen zin in seks. Dat maakt het ook niet makkelijker om een erectie te krijgen. Je ziet dat het bijna een soort domino-effect aan klachten is. Eén klacht kan weer leiden tot een nieuwe klacht, waardoor weer een andere klacht naar boven komt. Om dit te doorbreken, zal je eerst moeten kijken hoe je de plasklachten kunt verlichten. Op die manier kan je ook de erectieproblemen verminderen.

Hoe kun je prostaatvergroting tegengaan?

Een goedaardige prostaatvergroting (BPH) is iets dat je goed zelf kunt behandeling of begeleiden, eventueel naast het gebruik van reguliere medicijnen. Er zijn namelijk veel natuurlijke middelen die je kunt kopen die de plasklachten bij een prostaatvergroting kunnen verbeteren. Wanneer je reguliere geneesmiddelen slikt, controleer dan wel goed of het samengaat met bepaalde kruiden. Wij lopen op verzoek mogelijke interacties altijd na. Hieronder geven we jou een overzicht van de kruiden en stoffen die kunnen helpen om prostaatvergroting tegen te gaan. Daarna adviseren we enkele supplementen die je kan kopen waar deze stoffen inzitten.

Kruiden en bioactieve stoffen bij goedaardige prostaatvergroting

Wanneer je graag wat extra ondersteuning wilt bij jouw prostaatproblemen of wilt voorkomen dat je een prostaatvergroting krijgt, kan het helpen om bepaalde kruiden en natuurlijke stoffen te eten. Sommige kan je aan je voeding toevoegen en sommige kan je innemen in de vorm van een supplement.

Zaagpalm

Zaagpalm, ook wel Saw Palmetto, werd vooral tegen onvruchtbaarheid en impotentie gebruikt door de Noord-Amerikaanse Indianen. De bessen werden daarnaast gegeten tegen urineklachten. Uit wetenschappelijke artikelen blijkt ook dat zaagpalm de groei van goedaardige prostaatvergroting te kunnen remmen. De stof saponinen is hiervoor verantwoordelijk. Daarnaast heeft zaagpalm ook een ontstekingsremmende werking en ontkrampende effecten. Hierdoor kunnen de klachten van een prostaatvergroting, zoals de plasdrank en een zwakke straal, verminderen. Verder lijkt het de vruchtbaarheid en seksuele activiteit van mannen te verbeteren. Hoe effectief zaagpalmextract is, hangt af van een juiste hoeveelheid aan fytosterol. Deze hormoonachtige stoffen zijn vetoplosbaar. Kijk dus bij het kopen van supplementen naar alcoholische extracten of capsules.

Wilgenroosje

Wilgenroosje is een veel voorkomende plant—je ziet het bijvoorbeeld in de bermen en parken. Deze plant is rijk aan fytosterol, stoffen die erg lijken op onze menselijke hormonen. Hierdoor kan de fytosterol via onze receptoren ons lichaam beïnvloeden. Wilgenroosje vermindert hierdoor de binding van DHT. Hierdoor vermindert de hoeveelheid DHT, wat de groei van de prostaat onderbreekt. Daarnaast werkt wilgenroosje ontstekingswerend en vermindert het de zwelling van de prostaat. Hierdoor nemen de plasklachten ook af. Net als bij zaagpalm geldt dat alcoholische extracten of capsules het beste werken doordat de stoffen het beste oplossen in alcohol en vet.

Brandnetelwortel

Brandnetel zelf (de bovengrondse delen) is bekend om diens bloedzuiverende en urinedrijvende eigenschappen. De wortel van de brandnetel hebben echter hele andere bestanddelen, waaronder weer de fytosterol en vetzuren. Net zoals bij de andere kruiden, heeft fytosterol in brandnetelwortel een remmend effect of de prostaatgroei. Daardoor helpt het goed bij een milde tot matige vergrote prostaat en de plasproblemen.

Pompoen

De pitten uit de pompoen worden al heel lang gebruikt in de volksgeneeskunde. Vooral in Noord- en Zuid-Amerika werden ze gebruikt voor urineweginfecties. Later, in de jaren tachtig, werd het effect ook aangetoond op prostaatvergroting en een prikkelbare blaas. Net zoals bij de voorgaande kruiden, is het effect van de pompoenpitten grotendeels afhankelijk van de fytosterol. Deze zijn zowel in de pitten als de olie aanwezig. De pompoenpitten remmen onder andere het enzym dat testosteron omzet in een hormoon dat de prostaatgroei bevorderd. Daarnaast versterkt het de blaas, waardoor je beter kunt plassen. Gebruik voor een gunstig effect vooral de zaden of de olie van de zaden. Zorg bij dit laatste altijd voor een koudgeperste olie van goede kwaliteit en verhit deze olie niet. De olie bevat daarnaast essentiële onverzadigde vetzuren, die zorgen voor het verwijden van de bloedvaten. Dit kan een positief effect hebben op eventuele erectieproblemen. Je kan 1 á 2 eetlepels van de olie per dag innemen, bijvoorbeeld door het te mengen met een salade of yoghurt. Of eet dagelijks een handje pompoenpitten.

Lycopeen

Lycopeen is hetgeen dat kleur geeft aan verschillende soorten groeten, fruit en kruiden, zoals watermeloenen, tomaten, wortels en peterselie. Interessant is dat lycopeen veel voorkomt in bewerkte tomatenproducten als passata en dat het hier beter opneembaar is dan uit verse tomaten. Van alle carotenoïden (biologische kleurstoffen), heeft lycopeen de beste vorm voor het onschadelijk maken van vrije radicalen. Dit zijn deeltjes die leiden tot celschade. Op die manier verouderen ze ons lichaam. Deze vrije radicalen worden weggenomen door antioxidanten uit groenten en fruit. Hiervan heeft lycopeen een affiniteit met de prostaat. Het is daarom belangrijk om voldoende lycopeen binnen te krijgen voor een gezonde prostaat.

Zink

Zink is belangrijk met name voor het mannelijke hormoonstelsel en de vruchtbaarheid. Het spoorelement komt van nature voor in de prostaat. Het speelt een belangrijke rol in de aanmaakt van eiwitten, de ondersteuning van het vormen van gezond weefsel en de aanmaak van testosteron. Vaak is het goed om bij klachten gerelateerd aan hormonen extra zink te nemen. Dit kan bijvoorbeeld door het eten van vlees, zeevruchten, zuivel, vis, gevogelte, granen, bonen, noten en zaden. Je vindt met name veel zink in eiwitrijke voedingsmiddelen (van dierlijke herkomst). Daarom lopen vegetariërs en veganisten wat sneller een tekort op aan dit mineraal.

Natuurlijke stoffen bij een blaasontsteking

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en stoffen die goed helpen wanneer je last hebt van een blaasontsteking of om een blaasontsteking te voorkomen. Cranberry is waarschijnlijk één van de meest bekendste bessen die helpen bij een blaasontsteking. De geïsoleerde werkstof (D-mannose) helpt om de blaas schoon te houden. Om de urinestroom goed op gang te houden zijn urinedrijvende en nierversterkende kruiden een goede keus, zoals guldenroede en kattensnor. Hierdoor komen ontstekingen ook minder vaak voor. Daarnaast zijn kruiden die het immuunsysteem activeren en versterken goed om de genezing van de ontsteking te ondersteunen, zoals kattenklauw, rode zonnehoed (Echinacea) en Canadese geelwortel (niet te verwarren met kurkuma). Je kan het immuunsysteem ook ondersteunen vanuit de darmen met probiotische bacteriën.

Pijnboomextract

Antioxidanten zijn belangrijk voor het wegnemen van vrije radicalen. De kunnen namelijk schade aan de cellen veroorzaken. Het extract van de schors van de Chinese pijnboom bevat antioxidanten. Deze hebben ook een goede invloed op de bloedvaten en de bloeddruk. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding van het lichaam, waaronder ook van de prostaat. Dit kan weer helpen bij eventuele erectieproblemen die gepaard gaan bij de vergrootte prostaat.

Vitamine E

De cellen en vaten in je lichaam worden beschermd door vitamine E. Het heeft daarom ook een gunstige invloed op de werking van de prostaat.

Selenium

Selenium is gunstig voor de vruchtbaarheid. Hier zit namelijk een eiwit in dat de zaadcellen ondersteunt, zodat ze goed beweeglijk zijn. Daarnaast bevordert selenium de doorbloeding. Dit kan ook helpen bij het verminderen van prostaatklachten.

Waar kan ik prostaat supplementen bestellen?

In onze webshop kan je zonder moeite je prostaat supplement online kopen. Voeg jouw gewenste supplement toe aan de winkelmand, reken online af en ontvang jouw supplementen zo snel mogelijk in huis. Wil je graag eerst advies of heb je een vraag over één van de producten? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. We geven je graag deskundig advies.

Wat kosten prostaatsupplementen?

De prijs van prostaatsupplementen verschilt per merk en per hoeveelheid. In onze webshop zie je direct de huidige prijs van de verschillende supplementen. Zo kan je ook direct zien of en wanneer er eventueel prostaatsupplementen in de aanbieding zijn. Op deze manier koop je prostaatsupplementen extra voordelig.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron: Redactie.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box