Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Gratis en anoniem verzonden
  • Erectie ondersteunende middelen Natuurlijke producten

Erectie en vitamine

Erectie en vitamine

Er zijn natuurlijk tal van erectiemiddelen in omloop, de een natuurlijk nog beter dan de ander. Maar het is misschien verstandiger allereerst iets anders te proberen?

Het klinkt natuurlijk een beetje ongelofelijk maar niettemin heeft een recent Italiaans onderzoek aangetoond dat vitamine D de kans op erectiestoornissen doet toenemen. En het is nu juist de zonneschijn waaruit je die vitamine haalt. Een onderzoek bij ca. 150 mannen die elk, zij het in verschillende gradaties, last hadden van erectiestoring bleek voor de helft een tekort aan vitamine D te hebben. Niet meer dan 4 % van de onderzochte mannen had een gezond vitamine D peil. Degenen die een echte ernstige erectiestoornis hadden bleek een zo’n 25 % lager niveau vitamine D te hebben in vergelijking met hen die een mildere stoornis hadden.

Vrije radicalen en vitamine 

‘Vrije radicalen’ zijn een bijproduct van ons lichaam. Feitelijk zijn het incomplete, instabiele moleculen doordat ze een elektron missen. Vrije radicalen doen de aanmaak van stikstofmonoxide verminderen. Stikstofmonoxide is heel belangrijk voor een goede doorstroming van je bloedvaten en dat is weer belangrijk bij het krijgen van een goede erectie. Stikstofmonoxide zorgt ervoor dat bloedvaten kunnen ontspannen en dus een goede doorstroming hebben! Door een tekort aan vitamine D zal de productie van ‘vrije radicalen’ toenemen waardoor de afgifte van stikstofmonoxide vermindert. Je begrijpt de consequenties…..

Huisarts vitamine D

Mocht je onverhoopt ooit geconfronteerd worden met een erectiestoornis dan is het zaak om de huisarts te raadplegen. Een van de vragen die hij je zal stellen is of je mogelijk een vitamine D tekort hebt. Is dit inderdaad aan de orde dan is het je van nu af aan duidelijk wat je hieraan kunt doen. De prettigste oplossing is natuurlijk de zon op zoeken. Onderzocht wordt nog of het probleem ook getackeld kan worden met supplementen.

Erectiepillen

Er zijn natuurlijk tal van erectiemiddelen in omloop, de een natuurlijk nog beter dan de ander. Maar het is verstandiger allereerst iets anders te proberen. In plaats van chemische oplossingen na te streven kun je eerst eens de volgende natuurlijke preparaten proberen:

Vitamine B3

Deze vitamine treffen we onder meer aan in vis, vlees, gevogelte, noten, zaden en producten op basis van granen, bijv. brood. Vitamine B3 verlaagt je cholesterolgehalte waardoor je aderen niet dicht kunnen slibben en je bloedsomloop vrij baan krijgt. Derhalve wordt het krijgen van een erectie ook vergemakkelijkt.

Vitamine B9

Deze Vitamine stimuleert de bloedsomloop, niet onbelangrijk bij het krijgen van een erectie. De beste manier om B9 op peil te houden is om supplementen te gebruiken.

Vitamine C

Vitamine C tref je met name aan in diverse groenten en fruit, met name witlof, rode paprika, kiwi en rozenbottel bevatten veel vitamine. Met name het weefsel waaruit de zwellichamen in je penis zijn opgebouwd, blijven door gebruik van vitamine C gezond en dus functioneel.

Vitamine D

Onderzoek toonde aan dat een flink percentage van de deelnemers van dit onderzoek een behoorlijk tekort van deze vitamine bleek te hebben. Dus: zoek de zon op dat is zo fijn! Maar ook hier geldt: ‘overdaad schaadt’, want huidkanker wordt door zonlicht (UV straling) veroorzaakt. 

Vitamine E

Bij voldoende aanwezigheid van vitamine E krijgt de bloedsomloop een extra stimulans, heel belangrijk, ook voor je seksuele aspiraties. Door het consumeren van eieren, wederom granen als rijst, brood en groenten creëer je een voldoende hoeveelheid vitamine E.

Borium

Ten einde je botten en spieren voldoende gezond te houden is het gebruik van dit mineraal gezond. Bovendien wordt ook de aanmaak van testosteron gestimuleerd. Borium tref je aan in aardappelen en wortelen.

Ginseng

Dit kruid, dat van oudsher voor diverse kwalen en kwaaltjes in China wordt gebruikt, verbetert je algemene conditie en versterkt je libido. Er wordt wel eens beweerd dat je met dit kruid radioactieve straling de baas zou zijn. Omtrent enig wetenschappelijk onderzoek hieromtrent is niets bekend.

Ginkgo Biloba

Problemen met je bloedsomloop kunnen prima behandeld worden met Ginkgo Biloba. Los van de stimulans van je bloedsomloop schijnt het ook bij te dragen aan de verbetering van sommige hersenfuncties. Echter wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron

Redactie, Healthline.com, Ncbi

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »