Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Erectie en vitamine

Erectie en vitamine

Er zijn natuurlijk tal van erectiemiddelen in omloop, de een natuurlijk nog beter dan de ander. Maar het is misschien verstandiger allereerst iets anders te proberen?

Vitamine en een Erectie

Het klinkt natuurlijk een beetje ongelofelijk maar niettemin heeft een recent Italiaans onderzoek aangetoond dat vitamine D de kans op erectiestoornissen doet toenemen. En het is nu juist de zonneschijn waaruit je die vitamine haalt. Een onderzoek bij ca. 150 mannen die elk, zij het in verschillende gradaties, last hadden van erectiestoring bleek voor de helft een tekort aan vitamine D te hebben. Niet meer dan 4 % van de onderzochte mannen had een gezond vitamine D peil. Degenen die een echte ernstige erectiestoornis hadden bleek een zo’n 25 % lager niveau vitamine D te hebben in vergelijking met hen die een mildere stoornis hadden.

Vrije radicalen en vitamine 

‘Vrije radicalen’ zijn een bijproduct van ons lichaam. Feitelijk zijn het incomplete, instabiele moleculen doordat ze een elektron missen. Vrije radicalen doen de aanmaak van stikstofmonoxide verminderen. Stikstofmonoxide is heel belangrijk voor een goede doorstroming van je bloedvaten en dat is weer belangrijk bij het krijgen van een goede erectie. Stikstofmonoxide zorgt ervoor dat bloedvaten kunnen ontspannen en dus een goede doorstroming hebben! Door een tekort aan vitamine D zal de productie van ‘vrije radicalen’ toenemen waardoor de afgifte van stikstofmonoxide vermindert. Je begrijpt de consequenties…..

Huisarts vitamine D

Mocht je onverhoopt ooit geconfronteerd worden met een erectiestoornis dan is het zaak om de huisarts te raadplegen. Een van de vragen die hij je zal stellen is of je mogelijk een vitamine D tekort hebt. Is dit inderdaad aan de orde dan is het je van nu af aan duidelijk wat je hieraan kunt doen. De prettigste oplossing is natuurlijk de zon op zoeken. Onderzocht wordt nog of het probleem ook getackeld kan worden met supplementen.

Erectiepillen

Er zijn natuurlijk tal van erectiemiddelen in omloop, de een natuurlijk nog beter dan de ander. Maar het is verstandiger allereerst iets anders te proberen. In plaats van chemische oplossingen na te streven kun je eerst eens de volgende natuurlijke preparaten proberen:

Vitamine B3

Deze vitamine treffen we onder meer aan in vis, vlees, gevogelte, noten, zaden en producten op basis van granen, bijv. brood. Vitamine B3 verlaagt je cholesterolgehalte waardoor je aderen niet dicht kunnen slibben en je bloedsomloop vrij baan krijgt. Derhalve wordt het krijgen van een erectie ook vergemakkelijkt.

Vitamine B9

Deze Vitamine stimuleert de bloedsomloop, niet onbelangrijk bij het krijgen van een erectie. De beste manier om B9 op peil te houden is om supplementen te gebruiken.

Vitamine C

De kwaliteit van je sperma is sterk afhankelijk van de mate waarin je vitamine C gebruikt. Dat wordt althans gesteld door wetenschappers van de universiteit van Texas. Zij stelden een 3-tal groepen samen met ieder 25 mannen. Gedurende een maand kreeg de eerste groep een dagelijkse hoeveelheid van 200 milligram vitamine C toegediend, de tweede groep 1000 milligram en de derde groep een placebo. Na een maand bleek bij de eerste groep hun sperma 15 % aan kwaliteit te hebben gewonnen. Niet alleen was er een toename van de sperma productie, maar ook de kwaliteit was duidelijk verbeterd. Er was niet alleen een toename van de sperma productie, maar ook de kwaliteit was duidelijk verbeterd, d.w.z. beweeglijker en energieker. Vitamine C beschermt namelijk het DNA van de zaadcellen tegen zg. cel-beschadigende vrije radicalen. Bij de tweede groep bleek dit zelfs 40 % en bleek. Bij de derde groep had geen enkele verandering plaatsgevonden. Vitamine C is uiteraard als pil verkrijgbaar, maar door het consumeren van tal van groentesoorten  en fruit kom je ook gemakkelijk aan de benodigde hoeveelheid vitamine C en dat is nog smakelijker ook. Vitamine C tref je met name aan in diverse groenten en fruit, met name witlof, rode paprika, kiwi en rozenbottel bevatten veel vitamine. Met name het weefsel waaruit de zwellichamen in je penis zijn opgebouwd, blijven door gebruik van vitamine C gezond en dus functioneel.

Vitamine D

Onderzoek toonde aan dat een flink percentage van de deelnemers van dit onderzoek een behoorlijk tekort van deze vitamine bleek te hebben. Dus: zoek de zon op dat is zo fijn! Maar ook hier geldt: ‘overdaad schaadt’, want huidkanker wordt door zonlicht (UV straling) veroorzaakt. 

Vitamine E

Bij voldoende aanwezigheid van vitamine E krijgt de bloedsomloop een extra stimulans, heel belangrijk, ook voor je seksuele aspiraties. Door het consumeren van eieren, wederom granen als rijst, brood en groenten creëer je een voldoende hoeveelheid vitamine E.

Borium

Ten einde je botten en spieren voldoende gezond te houden is het gebruik van dit mineraal gezond. Bovendien wordt ook de aanmaak van testosteron gestimuleerd. Borium tref je aan in aardappelen en wortelen.

Ginseng

Dit kruid, dat van oudsher voor diverse kwalen en kwaaltjes in China wordt gebruikt, verbetert je algemene conditie en versterkt je libido. Er wordt wel eens beweerd dat je met dit kruid radioactieve straling de baas zou zijn. Omtrent enig wetenschappelijk onderzoek hieromtrent is niets bekend. Vooral in het oude keizerlijke China (ruim voor J. Christus)was Ginseng al een in de hogere kringen veelvuldig gebruikt afrodisiacum. Ook was men bekend met de vitaliserende werking. Ginseng wordt gewonnen uit de wortels van een klimop familie genaamd Panax. De algemene opvatting is dat Ginseng een louterende werking heeft op lichaam en geest. Weerstand tegen barre (weers-) omstandigheden maar ook op andere psychische en stress verschijnselen worden bij gebruik van Ginseng teruggedrongen. Maar ook vrouwen in de overgang (menopauze) blijken baat te hebben bij het gebruik van Ginseng. Echter de grootste faam geniet Panax Ginseng als afrodisiacum. Wanneer het vlammetje en de passie een oppepper nodig hebben is het aan te raden om wat Ginseng in het nachtkastje te hebben.

Ginkgo Biloba

Problemen met je bloedsomloop kunnen prima behandeld worden met Ginkgo Biloba. Los van de stimulans van je bloedsomloop schijnt het ook bij te dragen aan de verbetering van sommige hersenfuncties. Echter wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt.

Rozemarijn

Rozemarijn (Latijn: Rosmarinus Officinalis) heeft naar verluid een erotiserende werking en brengt mensen in een milde stemming. De Griekse godin Aphrodite (afrodisiacum) verlangde dat er doorlopend Rozemarijn in haar omgeving aanwezig was. Verder was Rozemarijn in de loop van een aantal eeuwen een ingrediënt in liefdesdrankjes.

Olijfolie, groenten en granen

In Italië hebben wetenschappers een tweetal groepen geformeerd. Beide groepen bestonden uit 35 mannen met stofwisselings- en erectieproblemen. Over een periode van 2 jaar monitorde men beide groepen. De controlegroep hield zich aan de aloude verkeerde eetgewoonten. De andere groep at voornamelijk groenten, fruit, volkorenbrood, olijfolie, onverzadigde vetzuren, noten en vis. Na afloop had ca. 35 % van de laatste groep weer een behoorlijk libido. Ook de stofwisseling toonde een aanzienlijke verbetering en men had tevens een verhoogd testosterongehalte. Een en ander wordt door de onderzoekers toegeschreven aan het toedienen van vezelrijk voedsel en antioxidanten. Gegeven het feit dat een dergelijk dieet ook ontstekingsremmend werkt bleek deze groep in de achterliggende periode ook aanzienlijk minder ontstekingen te hebben gehad.

Vis, eieren en melk 

Vis, zalm in het bijzonder, eieren en melk bevatten vitamine D. Hieromtrent hebben Oostenrijkse onderzoekers vastgesteld dat dit stimulerend werkt voor de aanmaak van testosteron. Dit hormoon, ook wel liefdeshormoon genoemd. Zonder dit hormoon blijft je libido niet op peil. Daarvoor is het wel nodig dat je vrijwel dagelijks een van deze voedselsoorten tot je neemt. Uiteraard kun je ook op basis van vitaminepreparaten je hormoonspiegel op orde houden.

Flavanoïden

Eet je wel genoeg fruit en groenten? In geval je deze vraag met ja kunt beantwoorden neem je sowieso voldoende flavonoïden tot je. Deze tref je namelijk aan in heel veel fruit en groenten, maar ook in noten. Flavonoïden vormen een uitgebreide groep stikstofvrije organische verbindingen. Wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat mannen die voldoende flavonoïden tot zich consumeren minder gehinderd werden door erectieproblemen. Ook bloemen bevatten flavonoïden, maar afgezien van de bollenconsumptie tijdens de oorlog worden er waarschijnlijk geen bloemen (meer) gegeten zo nemen wij aan.

Noten

Van pinda’s tot walnoten, amandelen en pistachenoten, allemaal dragen ze bij aan een gezonde geslachtsdrift. Dat is althans een door Turkse wetenschappers geconstateerd feit. Minder problemen met het krijgen van een erectie, een blij seksleven, redelijk vaak zin in seks kortom “nog leuker wordt het niet”. bovendien bleek het nuttigen van noten ook een positieve uitwerking te hebben op je cholesterol, in die zin dat de slechte cholesterol afnam en de goede variant toenam. Ergo niet alleen goed voor je seksleven, maar ook prima tegen hart- en vaatziekten. 

Koffie 

Niet alleen goed om met een kop koffie te ontwaken, koffie dient ook nog een ander doel, je penis. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij een koffieconsumptie van ca. 3 koppen per dag je lichaam  tussen de 175 en 375 milligram koffie opneemt. En mannen die dat doen hebben inderdaad minder erectieproblemen dan hen die koffie mijden. Dit is althans de conclusie van onderzoekers van het “Texas Health Science Centre” van de universiteit van Texas. Door dat koffiegebruik kunnen je bloedvaten zich ontspannen hetgeen de bloedsomloop vergemakkelijkt, ook naar ja penis.

Bonenkruid

Bonenkruid (Latijn satureia hortensis) is een plant die na een jaar een lengte bereikt van ca. 50 centimeter.  (Latijn: Satureia) komt van Satyrus, ofwel Sater, de god van de liefde.  Ze is oorspronkelijk afkomstig uit Europa, waar ze met name in Spanje en Frankrijk wordt verbouwd. Hierbij betreft het vooral de etherische olie die eruit wordt geperst. In het Grieks gaat de plant door het leven onder de naam Saturion hetgeen staat voor seksueel prikkelend. Bonenkruid mocht gedurende de middeleeuwen niet in kloostertuinen worden verbouwd ten einde het celibataire monnikenleven niet te ondermijnen. Het kruid bevat ook looistoffen in combinatie met de etherische olie. Hiermee blijkt men diarree te kunnen stoppen. Maar ook bij het genezen van gastro-enteritis (een virale infectie in maag en darmen) blijkt het kruid een rol te spelen.

Kaneel

Cassia zoals kaneel ook wel eens wordt genoemd wordt reeds beschreven in zeer oude Chinese verhandelingen. Het gaat dan onder meer om een erotiserende en dus seksuele opwinding die dit extract zou veroorzaken. Maar in Azië staat Cassia ook al heel lang te boek als een extract met heilzame eigenschappen. Zodoende wordt het ook geneeskundig toegepast. In sommige delen van Azië speelt Cassia ook een rol bij de bruiloftsceremonie. De bruid krijgt dan een drankje geserveerd met daarin de vruchten van de Cassia. Het doel dat hiermee is gediend: haar seksuele lusten tijdens de bruidsnacht optimaliseren. In Europa is met name de kaneel afkomstig uit Sri Lanka gewild voor in de keuken, vooral om de ietwat mildere smaak ten opzichte van andere varianten.

Geelwortel

Geelwortel (Latijn: Kurkuma) is een in de tropen groeiende plant waarvan alleen de wortel op een aantal manieren kan worden gebruikt. Dit gebruik varieert van culinair tot potentiemiddel en de productie van etherische olie. Kortom er wordt bij consumptie een erotiserend effect geconstateerd. Het consumeren van geelwortel geschiedt voornamelijk bij het eten van rijst die geel kleurt wanneer je er bij het bakken Koenjit (Indonesisch voor geelwortel) in poedervorm aan toevoegt.

Pompoenzaad

Pompoenzaad bevat het mineraal zink. Zink is niet geheel onbelangrijk waar het gaat om de kwaliteit van je sperma. Er is een directe relatie tussen het plasma gehalte zink en je vruchtbaarheid. De kwaliteit van je sperma is sowieso af te meten aan je voedingspatroon als geheel. Belangrijk is de bescherming van je zaadcellen met name na de ejaculatie. Op dat moment moeten je zaadcellen namelijk nog een relatief lange weg afleggen om in de baarmoeder te belanden. Onderzoek heeft klip en klaar aangetoond dat sperma met een laag zinkgehalte niet alleen minder levende zaadcellen bevat maar ook minderbewegelijk is. Ook voor de vruchtbaarheid van een vrouw wordt negatief beïnvloed in geval van een lage zinkstatus.

Tijm

Naast het feit dat Tijm nooit mag ontbreken in  een goede bouillon blijkt Tijm een kalmerende uitwerking te hebben waarbij tijdens het bedrijven van de liefde alle remmen los kunnen waardoor de seksuele beleving kwalitatief alleen maar fijner wordt.

Gezonde voeding

Verkeerde voeding kan natuurlijk op tal van manieren funest zijn. Niet alleen dat je taille teveel uitdijt, maar het kan uiteindelijk ook je seksuele leven op negatieve wijze beïnvloeden. Je penis is een toch een tamelijk kwetsbaar orgaan zo zal iedere uroloog je vertellen. Daar dien je dus rekening mee te houden, althans als je er zo lang mogelijk en zo veel mogelijk plezier mee wilt beleven. Het zal je duidelijk zijn dat je je lid niet tevreden stelt met een overmaat aan fast food, pizza’s etc. Een overmaat aan cholesterol is je deel, met alle gevolgen van dien. Meer specifiek, wanneer je bloedvaten dichtslibben wordt op enig moment een erectie een wensdroom. Voor een gezonde erectie ben je te zeer afhankelijk van een goede doorbloeding van je geslachtsdeel. Er is maar een motto: Goed eten!

Vegetariërs betere minnaars?

Uit een rondgang langs enkele dating sites kwam naar voren dat vrouwen regelmatig de voorkeur geven aan een man die vegetariër is. Mannen daarentegen laten hun keuze daar niet door bepalen. Inderdaad is bij weten-schappelijk onderzoek naar voren gekomen dat vegetarische mannen betere minnaars blijken te zijn. Onder hen kampen er namelijk minder met erectieproblemen en ze blijken over meer energie te beschikken. Klaarblijkelijk doet het schrappen van vlees en vleesproducten wonderen voor je potentie. En dat niet alleen, ook hart- en vaatziekten zijn gebaat bij vegetarisme. Dit vanwege het lagere risico van cholesterol ontwikkeling in je aderen. Men gaat ervan uit dat de kans op hart- en vaatproblemen met zo’n 35 % afneemt en je prestaties in bed alleen maar beter zijn.  

Geen vlees meer?

Ben je al moe voordat je een zaadlozing krijgt? Dan wordt het toch echt tijd dat je drastisch maatregelen neemt ten aanzien van je levensstijl. Echt verstandig zou misschien zijn om in het vervolg als vegetariër door het leven te gaan. Tijdens een test van het uithoudingsvermogen van 3 verschillende groepen kwamen er enkele verassende cijfers uit de bus. Men liet ze stuk voor stuk fietsen tot ze te moe waren om verder te gaan. De echte vleeseters legden gemiddeld na 57 minuten het loodje, zij die in gelijke mate groente en vlees consumeerden hielden het 114 minuten vol, maar de vegetariërs bleven het langst in het zadel zitten, gemiddeld 167 minuten! Dit is mede een uitvloeisel van het feit dat groente sneller wordt omgezet in energie dan vlees. Het zal je duidelijk zijn dat dergelijke zaken ook je prestaties in bed beïnvloeden.    

Lekkerder zaad

Het zal je verbazen, maar ook sperma kent een variatie aan smaken. Desgevraagd beantwoordde een bekende pornoactrice ooit dat ze een voorkeur had voor het zaad van een vegetariër omdat dat gewoon lekkerder was. En dat heeft alles te maken met het eten van versproducten als fruit en groenten. Waarschijnlijk is er geen man te vinden die zich bekommert om de smaak van zijn sperma. Maar voor vrouwen is dit toch wel een gevoelig onderwerp.

Lichaamsgeur

Vrouwen nog meer dan mannen hebben een afkeer van een lichaam dat een onaangename verspreidt. Los van het gebruik van deodorant is er nog een manier om wat prettiger te ruiken. Je moet het dan in je voeding zoeken. Ook hiermee zijn vegetariërs superieur ten opzichte van vleeseters. Een en ander werd duidelijk  na een proef waarbij een groep vrouwen de oksels van een aantal mannen op geur mocht beoordelen. En inderdaad bleek ook hier dat vega’s de voorkeur hadden. Een van de oorzaken: rood vlees bevat veel eiwitten die niet echt snel verteren. Zodoende wordt de kans op fermentatie groter waardoor een onaangename geur wordt versterkt. Voeg hierbij het feit dat bepaalde bacteriën worden gestimuleerd door eiwit en vetrijk voedsel waarbij ook weer een onfrisse odeur ontstaat.

Zorg voor jezelf

Zorg goed voor jezelf, lichamelijk zowel als mentaal de boel op orde krijgen en houden. let op eten (weet wat je eet) drinken, indien alcohol zeker niet teveel, niet roken, op tijd je rust pakken, maar ook bewegen. Laat van tijd tot tijd een ‘check up’ doen en handel aan de hand van de uitkomsten hiervan.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Bron

Redactie, Healthline.com, Ncbi

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box