Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Prostaat & Urinewegen

Oplossingen prostaat en urinewegen problemen | Tips voor een goede gezondheid van je prostaat | Verschillende natuurlijke ingrediënten die een belangrijke rol kunnen spelen in het effectief beschermen van de prostaat en urinewegen.

Filters

Prostaat en Urinewegen

De prostaat (ook wel voorstanderklier genoemd) is een klier bij de man dat een belangrijke rol speelt in het voortplantingssysteem. Een prostaat is ongeveer net zo groot als een walnoot en ligt gelegen aan de onderkant van de blaasuitgang. Het woord prostaat komt van het Griekse woord ‘prostates’, dat 'beschermer' betekent. De prostaat zorgt ervoor dat prostaatvocht geproduceerd wordt. Dit vocht wordt vermengd met de zaadcellen, en vormt uiteindelijk samen sperma.bDoor mannelijke hormonen (waaronder testosteron) kan de prostaat in formaat toenemen. Dit gebeurt meestal rond 40 jaar. Hierdoor kunnen klachten ontstaan die met name effect hebben op de urinewegen. De urinewegen maken deel uit van het filtersysteem van het lichaam en helpen met het filteren van afvalproducten en overtollig vocht uit het bloed. Indien de prostaat in formaat toeneemt, kunnen de urinewegen in knel komen, wat onder andere een minder krachtige staal, nadruppelen tot gevolg kan hebben. Ook kan een vergrote prostaat een gevoel van aandrang veroorzaken, een onderbreking van de plasstroom en een brandend gevoel geven tijdens het plassen. Naast een vergrote prostaat kunnen er ook andere problemen plaatsvinden in de prostaat en urinewegen. Zo kan de prostaat bijvoorbeeld een ontsteking hebben. Een prostaat ontsteking kan net als een vergrote prostaat vervelende klachten met zich mee brengen. Zo kan een prostaat ontsteking koorts veroorzaken, een brandend gevoel geven tijdens het plassen en kan een prostaat ontsteking ervoor zorgen dat je vaker moet plassen dan gemiddeld.

Oplossingen prostaat en urinewegen problemen

Er zijn verschillende methoden om de gezondheid van de prostaat en urinewegen zorgvuldig te ondersteunen. Een veel gebruikte methode is het nemen van supplementen die speciaal zijn ontwikkeld voor het ondersteunen van een gezonde prostaat en urinewegen. Deze supplementen ondersteunen de functies van de prostaat en dragen daarmee bij aan het behoud van een normale prostaatfunctie. Indien de prostaat op een kwaadaardige manier groeit, of indien de problemen zich tot een ernstig stadia hebben ontwikkeld, is het ten alle tijden van belang om een arts te raadplegen. Indien je enkel de prostaat wilt beschermen, en eventuele problemen wilt helpen voorkomen, is het aan te raden om vroegtijdig prostaat en urinewegen supplementen te nemen.

Tips voor een goede gezondheid van je prostaat

Naast het nemen van ondersteunende supplementen voor het onderhouden van een goede gezondheid van de prostaat, kunt je zelf nog een aantal dingen doen voor het bevorderen van de gezondheid van je prostaat. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een goede houding aan te nemen tijdens het plassen. Het beste is om zittend te plassen, en om niet te wachten indien je aandrang voelt om te moeten plassen. Ook is het belangrijk om goed uit te plassen, en te letten op je voeding die je prostaat kan helpen ondersteunen. Kies bijvoorbeeld voor gezonde vetten en voor voeding die rijk is aan antioxidanten. Antioxidanten zorgen ervoor dat je lichaam zich goed kan beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Met name in blauwe bessen, frambozen en grapefruits zitten veel antioxidanten.
Ten slotte is het belangrijk om gedurende de dag voldoende water te drinken en te zorgen voor een beperkte inname van cafeïne en alcohol.

Effectieve bestanddelen in prostaat en urinewegen supplementen

Er zijn verschillende natuurlijke ingrediënten die een belangrijke rol kunnen spelen in het effectief beschermen van de prostaat en urinewegen. Wellicht de meest bekende effectieve bestanddelen in natuurlijke prostaat en urinewegen supplementen zijn pompoenzaadextract, brandnetelextract, selenium en zaagpalmextract.

Pompoenzaadextract
Van pompoenzaadextract wordt beweerd dat het bijdraagt aan de gezondheid van zowel de lagere urinewegen als de prostaat.

Brandnetelextract
Uit diverse onderzoeken blijkt dat brandnetelextract kan bijdragen aan het behoud van een normale prostaatfunctie. De actieve stoffen in brandnetel voor het ondersteunen van de blaas zitten in de wortel van de brandnetel.

Selenium
Selenium is een spoorelement dat werkt als antioxidant werkt en helpt rode bloedlichaampjes en cellen beschermen. Selenium speelt een rol in de productie en beweeglijkheid van de zaadcellen en is goed voor de kwaliteit van het sperma.

Zaagpalmextract
Zaagpalm (ook wel zegepalm of saw palmetto genoemd) is een belangrijk kruid ter bescherming van de prostaat. Ook heeft zaagpalm een positief effect op de mannelijke potentie en kan het bijdragen aan de normale haargroei.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box