VROEGTIJDIGE ZAADLOZING EN TE SNEL KLAARKOMEN

Hoe het orgasme uitstellen?

Vroegtijdig klaarkomen oftewel te snel klaarkomen of premature ejaculatie is een probleem waar iedere man wel eens last van heeft, een deel van deze mannen komen echter wel heel snel klaar. Het te snel klaarkomen kan leiden tot schaamte, een moeizaam seksleven, problemen in de relatie en zelfs depressiviteit.

Premature ejaculatie gaat niet zomaar over, zelfs niet bij het ouder worden

Recente cijfers leren dat vroegtijdig klaarkomen niet alleen in de pubertijd voorkomt, maar ook op latere leeftijd. Deskundigen noemen het zelfs een ‘’groot onderschat mannenprobleem‘’.
Wereldwijd hebben meer mannen last van vroegtijdig klaarkomen dan van het erectieprobleem waar verschillende erectiepillen voor op de markt zijn.

Te snel klaarkomen: pak het aan!

Er berust nog altijd een groot taboe op premature ejaculatie en maar weinig personen(9%) die er last van ondervinden zoeken daarvoor hulp. Dat komt vooral omdat er in het verleden weinig succesvolle erectiepillen en behandelingen waren. Gelukkig zijn er heden verschillende soorten erectiepillen en erectiemiddelen die het vroegtijdig klaarkomen tegen kunnen gaan.

Wanneer spreekt men van vroegtijdige ejaculatie?

De definitie van van vroegtijdige ejaculatie ‘’ejaculatie die herhaaldelijk voorkomt ten gevolg van een minimale stimulatie tijdens, voor of direct na penetratie en vroeger dan de man wenst’’
Het vormt een bron van teleurstelling en verstoord de partnerrelatie, zo heeft de man geen controle over zijn zaadlozing. Oftewel: U komt sneller klaar dan uzelf of uw partner wil.


Hoe lang duurt een gemiddelde penetratie?
Kort : tot 2 minuten
Voldoende : 3 t/m 7 minuten
Ideaal : 7 t/m 13 minuten
Lang : 13 t/m 30 minuten

Er is in de Verenigde Staten en Canada een grootschalig onderzoek verricht naar Vroegtijdig klaarkomen. Duizenden stellen is gevraagd de tijd te meten tussen de eerste penetratie van de vagina tot het klaarkomen van hun partner. Uit het uitgebreide onderzoek kwamen de bovenstaande cijfers naar voren. Deze tijden zijn belangrijk om te weten omdat onrealistische verwachtingen tot spanningen kunnen leiden. Het is daarom ook niet zo dat seks minimaal 30 minuten of langer zou moeten duren.

LIBIDO FORCA 

Snel Klaarkomen

Hoe vaak komt premature ejaculatie voor?

Seksuologen spreken van premature ejaculatie als een persoon bij elke seksuele gemeenschap binnen 1 minuut klaarkomt en als er sprake is van:

 • geen variatie in de tijd van klaarkomen;
 • steeds het gevoel aanwezig is dat er geen controle is over het moment van ejaculeren;
 • het probleem zich in diverse situaties of bij verschillende manieren van vrijen voordoet.


De personen die met deze vorm van vroegtijdig klaarkomen kampt is ongeveer 2 á 3% van de mannelijke bevolking. De groep personen die in mindere mate last heeft van premature ejaculatie is echter veel groter. Uit onderzoek blijkt dat 64% van de Nederlandse mannen vindt dat ze wel eens te vroeg klaarkomen. Veel van deze mannen zien het te vroeg klaarkomen als een probleem.

Onderstaande de cijfers op een rij:
• 30 procent van de mannen tussen 18 t/m 29 jaar geeft aan dat te snel klaarkomen een probleem is.
• 32 procent in de leeftijdsgroep 30 t/m 39
• 28 procent in de leeftijdsgroep 40 t/m 49
• 31 procent in de leeftijdsgroep 50 t/m 59

Of deze aantallen exact zijn of niet, het is duidelijk dat veel personen zich ermee bezighouden en dat het niet juist is dat vroegtijdige zaadlozing met het ouder worden vanzelf overgaat.

Twee vormen van premature ejaculatie

Seksuologen maken een onderscheid tussen 2 verschillende varianten van vroegtijdige zaadlozing : Primaire premature ejaculatie en secundaire premature ejaculatie. Bij primaire premature ejaculatie heeft de persoon al last vanaf de eerste seksuele contacten en dat bij vrijwel elke partner, en als het aanblijft of het verergert met het ouder worden. Er wordt gesproken over secundaire premature ejaculatie als het te snelle klaarkomen op een zeker moment de kop opsteekt, terwijl het gewoonlijk probleemloos functioneert op seksueel vlak.
De man heeft eigenlijk nooit last gehad van premature ejaculatie, maar heeft er op latere leeftijd ineens problemen mee.  Dit kan liggen aan lichamelijke klachten, of psychologische klachten, deze problemen kunnen ook gepaard gaan met erectiestoornissen.

Wat is de oorzaak van premature ejaculatie?

Deskundige geloven dat angst de voornaamste boosdoener is van vroegtijdige zaadlozing, andere seksuologen denken aan aangeleerd gedrag, te hoge verwachtingen, overmatige of onvoldoende spierspanning.  Dat te vroegtijdig klaarkomen zich alleen tussen de oren afspeelt is in ieder geval een achterhaalde stelling.

De mogelijke oorzaken van premature ejaculatie

 • Angst en te hoge verwachtingen
 • Aangeleerd gedrag
 • Signalen van de hersenen
 • Overgevoelige penis
 • Genetische aanleg
 • Prostaatproblemen
 • Ziektes
 • Bekkenbodemspieren te gespannen

Informatie

De aangeboden informatie wordt door de redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij erectieproblemen altijd contact op met een arts.

Referentie

redactie
https://en.wikipedia.org/wiki/Premature_ejaculation
https://www.quora.com/Is-there-a-cure-for-premature-ejaculation