Hoe krijg ik weer een stevige erectie?

Published : 2017-10-23 17:39:42
Categories : Home Rss feed

Hoe krijg ik weer een stevige erectie?

GEEN ERECTIE?  HOE ONTSTAAT EEN ERECTIE?

Tips voor een betere erectie

Om een erectie te krijgen is het noodzakelijk van tevoren seksueel opgewonden te raken. Deze opwinding ontstaat doordat onze zintuigen zoals ogen, oren, neus en tastzin geprikkeld worden. Dit kan plaatsvinden door visuele waarneming van een aantrekkelijke vrouwelijke verschijning, aanraken en betasten van erogene zones zoals bijvoorbeeld een tepel, een oorlel, etc. Ook middels erotische fantasieën worden er vanuit de hersenen signalen naar de buik gezonden. Hierdoor verslappen de gladde cellen in de buikwand van de bloedvaten in de zwellichamen waardoor de bloedvaten in de penis zich verwijden. Zodoende kunnen de zwellichamen in de penis zich met bloed vullen.

De penis heeft 2 zwellichamen naast elkaar, en ook rond de plasbuis bevindt zich een (kleiner) zwellichaam. Rond de zwellichamen zit een vlies dat strak gespannen wordt wanneer de zwellichamen zich met bloed vullen. Ten gevolge hiervan wordt de penis langer en dikker en gaat de penis tenslotte staan. Zolang de prikkels, c.q. verlangens en fantasieën aanhouden wordt voorkomen dat het bloed de penis verlaat. Zo wordt voorkomen dat de erectie weer afneemt. Ook zullen de prikkels langer aanhouden en zich nog versterken wanneer men daadwerkelijk gaat vrijen. Het geslachtshormoon testosteron heeft een belangrijke invloed op het gehele proces van een erectie krijgen. Testosteron dient dan ook in voldoende mate in het bloed aanwezig zijn. Testosteron speelt eveneens een belangrijke rol bij het ontstaan van seksuele aandrang, met andere woorden het is libido verhogend.

Erectieproblemen

In Nederland heeft ongeveer 14 procent van de geslachtsrijpe mannelijke bevolking wel eens last van erectieproblemen. Dat betreft dus alleen al in Nederland zo’n 800.000 heren der Schepping, u bent dus zeker niet de enige indien u met dit probleem wordt geconfronteerd.

Gemiddelde duur van een erectie

Als u een spannende avond hebt gepland dan is het uiteraard plezierig dat een erectie zo lang als mogelijk aanhoudt. Er zijn mannen bij wie een erectie makkelijk langer dan een uur blijft staan. Helaas is dit voor de meeste mannen niet het geval. Bij de meeste mannen is de gemiddelde duur van een erectie tussen de 30 en 45 minuten vanaf het moment dat de maximale hardheid van de erectie is bereikt.

Erectie behouden na de ejaculatie

Bij sommige mannen houdt de erectie ook aan nadat ze hebben geëjaculeerd (klaar gekomen). Dit komt niet vaak voor, de penis wordt bij de meeste mannen vrijwel direct na het klaarkomen weer zeer snel slap. Nadat u de climax hebt bereikt, zal er minder bloed naar de penis stromen en zal de penis dus weer verslappen.

Kan de gemiddelde duur van een erectie worden verlengd?

De beste manier om de duur van een erectie op te rekken is een heerlijk lang, spannend en fantasierijk voorspel (minimaal 15 minuten). Een erectie heeft dan ruimschoots de tijd om volledig volle sterkte te raken. Ook een gezonde levensstijl is erg belangrijk om de duur van de erectie te verlengen, hierbij moet u denken aan gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging. Een goede fysieke conditie is namelijk een belangrijke voorwaarde voor een lekkere vrijpartij. Dan zijn er natuurlijk ook diverse erectiepillen en erectiemiddelen.

Deze dienen in principe twee doelen:

 Het (gemakkelijker) creëren van een erectie waarbij hierboven genoemde randvoorwaarden ook van belang blijven.

 De gemiddelde duur van een erectie verlengen en hiermee het plezier te doen toenemen.

 Mocht u echt problemen hebben om een erectie te krijgen of te behouden, dan is het te allen tijde verstandig om contact op te nemen met de huisarts. Wellicht zullen velen van u hierbij hun schroom moeten overwinnen, houd u echter voor ogen dat u beslist niet de eerste bent die met dit probleem bij de dokter komt en ook vast niet de laatste zal zijn.

Hier vindt u verder 5 tips voor een betere en langere erectie:

Tip.1 voor een langdurige erectie: rook niet of rook niet teveel

Roken is sowieso slecht voor de gezondheid in het algemeen. Niet alleen vergroot u de kans op een hartaanval, beroerte en kanker. Met het inhaleren van sigaretten- en tabaksrook vernauwen de bloedvaten met dien ten gevolge een tragere en verminderde bloedtoevoer naar de zwellichamen. Ook nicotine doet de bloedvaten samentrekken, ten gevolge waarvan de zwellichamen in de penis zich minder dan wel trager met bloed kunnen vullen. Niet roken of met mate roken is dus zeker een aanrader en een zeer efficiënte erectie-tip!

Tip.2 voor een langdurige erectie: drink niet of niet teveel alcohol

In het algemeen belemmert alcohol uw erectie niet. Door teveel en te lang alcoholgebruik kan echter lever en of nierschade ontstaan. Lever en nier problemen zijn echter wel rampzalig voor een prettig en gezond seksleven.Een biertje, wijntje of een ander drankje op zijn tijd kan niet echt kwaad, maar houdt uw alcoholgebruik wel binnen de perken.

Tip.3 voor een langdurige erectie: beweging en sport

Cardiotraining zoals hardlopen, roeien, voetbal, tennis etc. is uiteraard heerlijk gezond voor het uw hele lichaam. Uw longen en hart worden gestimuleerd waardoor de bloed- en zuurstoftoevoer optimaal blijven en u ook beter in uw vel zit. Sport en beweging zorgen er dus niet alleen voor dat uw lichaam, maar ook uw seksleven gezond blijft. Seks vormt op zich ook voor zodanige lichaamsbeweging dat er wellicht sprake is van een “self fulfilling prophecy”.

Meer testosteron door fitness en krachttraining!

Naast het werken aan uw lichamelijke conditie zorgen ook fitness en krachttraining voor een betere en harde erectie, doordat het lichaam door inspanning meer testosteron aanmaakt.
Dit hormoon is verantwoordelijk, zoals reeds opgemerkt, voor een sterk libido en de staat van je erectie. Het is met fitness en krachttraining wel belangrijk dat u minimaal 2 keer per week aan deze vorm van lichaamsbeweging doet. Ook creëert een bezigheid als fitness meer zelfvertrouwen, ook dat is belangrijk als u een betere, langdurige erectie wenst!

Tip.4 voor een langdurige erectie: eet gezond en probeer 2 liter water per dag te drinken.

Gezond en met mate eten verbetert bloedcirculatie, bloeddruk, cholesterolgehalte en bloedsuikerspiegel. Als deze belangrijke factoren goed zijn, zal uw bloedcirculatie ook veel beter zijn en dit zal ook de werking van zwellichamen ten goede komen.

Tip.5 voor een betere, langdurige erectie: het gebruik van erectiepillen, erectiemiddelen en erectiekuren.

Er zijn gelukkig tal van erectiepillen en erectiemiddelen die uitstekend werken en de doorbloeding naar de penis sterk verbeteren. Zo krijgt u door het gebruik van dergelijke middelen een snellere, harde en langdurige erectie. Ook zijn er diverse kuren die op en voor een langere termijn werken.

Bronnen

NHG

https://www.nhg.org/standaarden/samenvatting/seksuele-klachten

Wikihow

https://nl.wikihow.com/Een-erectiestoornis-behandelen

Share this content